למה כבלים עושים הבדל ולא רק-מחקר מעניין באונ' בר אילן על מוליכות

• פותח הנושא gds
  • פורסם בתאריך

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אדם הולך להתאמת משקפיים, האופטומיטריסט משנה פרמטרים ושואל מה יותר טוב, A או B? אדום או ירוק? אתה עונה ומשם הוא ממשיך לאופציות יותר ממוקדות, אין לך מושג מה הוא בודק מלבד השאלה מה יותר טוב? הכי אמין שיש!
זאת בדיוק השאלה ששאלתי השבוע חברה טובה שבאה לבקר והתעלקתי עליה בלהקשיב לשתי אופציות, כבל קומקום למגבר או כבל מפונפן אבל מבחינתה A או B? היא לא ראתה מה אני מחליף וגם אם היתה רואה זה לא היה אומר לה כלום. התשובות שלה היו מאוד עקביות (פעמיים וגם אצל האופטומטריסט אחרי פעמיים הוא לא שואל שוב) לטובת הכבל היקר למגבר ומאוד עקביות לטובת הכבל קומקום ב₪7 לדאק.
לגבי כבל רמקול אני אפילו לא חושב לבדוק, אין שום וויכוח על זה שכבל רמקול זה שמיע מאוד, עוד כשהייתי צעיר אני זוכר שהשמיעו לי כבל פשוט ברמקול ימין ויותר איכותי (לא ברמה שיש היום) ברמקול שמאל וההבדל היה קיצוני, כמו להיות ״פוזל״ עם האזניים…
אני לא טוען שאין דברים הזויים בתחום ובטח בתמחור, אבל הוויכוח האינסופי שוב ושוב עם אודיופילים בשקל שממשיכים לתדלק את כל הפורומים בהכחשה להבדלים, בטענות לפלסיבו ופסיכואקוסטיקה, האובססיביות שלהם להתעמת שוב ושוב בכל דיון שמנסה להתרומם לרמה של איזה חברה נותנת VFM טוב יותר? או מתי עדיף נחושת ומתי כסף? וכו׳ מדיר את המשתתפים הפוטנציאלים, אלה שהתנסו ויש להם מספיק ביטחון וניסיון מעשי לתת תשובות מעשיות מהפורומים ושולח אותם לדיונים מצומצמים בקבוצות קטנות ברשתות החברתיות.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אבל הוויכוח האינסופי שוב ושוב עם אודיופילים בשקל
רק שאלה לא אודיופילים. הם כאלה שנכנסים לפורום של בעלי תחביב מסויים, במטרה להוכיח לכל המשתתפים כמה הם טיפשים, פראיירים וכד', במטרה להתנשא ולהוכיח כמה הם חכמים ונבונים, כאילו הם המציאו את המדע שהם מצטטים, לפעמים בלי להבין אותו. לדעתי אין מקום לכאלה בפורום.

למה

חבר משקיען
מעורבות
823
נקודות
113
הדבקות שלו למטרה מזכירה לי את שליחיי כנסייה הקתולית (מיסיונרים) בימיי הביניים,שהיו נשלחים מעבר לאוקיאנוס לארצות הכבושות להפצת הנצרות,רק שאנחנו לא אינדיאנים ומקווה שבקרוב מאד ראש השבט (נמר) יעלה אותו על מוקד.;)

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
זאת הצהרה דמגוגית/צינית.
אולי תנסה לתת דוגמא אחת קונקרטית ?
לא, זאת לא שאלה מכשילה.
זאת בקשה שמטרתה להמחיש את הפער בין התיאוריה לפרקטיקה.
כתבת כבר קודם שאין דבר כזה ששני מגברים ימדדו זהה בכל הפרמטרים אז מה אתה בעצם אומר ?
מצד אחד מדובר בידע נגיש לכל היצרנים ומכאן שכולם יודעים לייצר אותו דבר.
מצד שני, הרי אין מצב ששני מגברים ימדדו זהה.
אז מה היישום של הטיעון הזה ?

נכון , ולא נכון . זו הצהרה "דמגוגית/צינית" כאשר היא מנוסחת מפוזיציה סובייקטיבית , בדיוק כמו שההגדרה "חילוני" לא קיימת , כיוון שמתארת ניגוד לתפיסה/מבנה אנושיים שאותה הם-עצמם הגדירו ושבעצמם לא מבוססים על כלום , פרט לאמונות . הראייה המציאותית עובדתית בניגוד לחווייתית , שוללת הצהרה זו .

אני יכול להביא לך כבל או מגבר או רמקול כזה שאפילו יימדד זהה (במקרה של כבל) ,דומה או אף גרוע מכבל שקוף פשוט , מה יעזור? הרי איכותו לכאורה תיווצר בכל מקרה בהאזנה מודעת ומה הועילו חכמים בתקנתם ? ברור שכל מגבר יימדד שונה , זה לא העניין אלא האם ההבדל שהוא בד"כ לכאן או לכאן או קצת הצידה , בהנחה והמגבר לא מפקשש איזה פרמטר , מצדיק את הטרררם האסטרונומי והמחיר שמתלווה אליו בד"כ . לא יודע אם ומה נגיש לכולם , מן הסתם שזה לא , אבל אותי מתמיה לחשוב שקיים משהו יוצא דופן שאחראי לכל הטררררם רק באותן חברות המנפנפות בו .
בכל מקרה כל אחד מייצר שונה אחרת אין הצדקה לעצם קיומו ולכל היותר ניתן לקרוא לזה "חותמת צליל" , לא משהו ערטילאי .

אני לא חולק על החווייה שאתם קונים - במבחן התוצאה מוצרים כאלה לגיטימים מעצם העובדה ש"מתוך שלא לשמה בא לשמה" והמטרה מקדשת את האמצעים , אך היומרה לייחס את הערך המוסף שכביכול מוצרים כאלה מביאים איתם ושבא לידי ביטוי בהוקוס פוקוס של הניסים והנפלאות שכביכול שומעים (בניגוד ל"חווים") מקוממת , דא עקא , כל אדם האמון על הגישה מדעית-עובדתית באשר הוא וזה הקו שהכתיב את ההתנהלות של הטכנוקרטים בפורום בעשור האחרון והניסיון העיקש שלהם להראות לכם את האור ולהסביר את מקור ההבדל המדומה ואני מודה שגם אני נסחפתי בהתחלה עם המגמה הפופולרית הזו אצלם - מבלי להתחשב בהשלכות הפוטנציאליות , אבל זו לא חוכמה להיות צודק אלא חכם וכל ההתנצחויות הללו עלולות ליצור אצלכם דיסוננס שלהכרה בו תהיה לא רק פוטנציאל להביא למפח נפש כלכלי (היינו פראיירים) , אלא פוטנציאל חמור יותר - חירוב החווייה האודיופילית , משוש לבכם . אז למרות שהניתוח הצליח החולה מת , ואני לא רוצה לקחת בזה חלק . מאחל לך הנאה בכל אשר תשמע .

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אך היומרה לייחס את הערך המוסף שכביכול מוצרים כאלה מביאים איתם ושבא לידי ביטוי בהוקוס פוקוס של הניסים והנפלאות שכביכול שומעים (בניגוד ל"חווים") מקוממת , דא עקא , כל אדם האמון על הגישה מדעית-עובדתית באשר הוא וזה הקו שהכתיב את ההתנהלות של הטכנוקרטים בפורום בעשור האחרון והניסיון העיקש שלהם להראות לכם את האור ולהסביר את מקור ההבדל המדומה ואני מודה שגם אני נסחפתי בהתחלה עם המגמה הפופולרית הזו אצלם - מבלי להתחשב בהשלכות הפוטנציאליות , אבל זו לא חוכמה להיות צודק אלא חכם וכל ההתנצחויות הללו עלולות ליצור אצלכם דיסוננס שלהכרה בו תהיה לא רק פוטנציאל להביא למפח נפש כלכלי (היינו פראיירים) , אלא פוטנציאל חמור יותר - חירוב החווייה האודיופילית , משוש לבכם . אז למרות שהניתוח הצליח החולה מת , ואני לא רוצה לקחת בזה חלק
אם הבנתי נכון, אתה אומר שאתה יורד מהניסיון "להראות לכם את האור ולהסביר את מקור ההבדל המדומה", ואם זה אכן כך, אני שמח. אם לדבר לרגע בשם האודיופילים, אני מניח שזה מייצג את הרוב המוחלט שלנו, אנחנו לא רוצים ש"יראו לנו את האור", לא מעניין אותנו כהוא זה "מקור ההבדל המדומה", ואפילו לא שהוא מדומה. אנחנו לא רוצים שיחסכו לנו כסף, והמדע כבודו במקומו מונח, ומעניין את מי שמתעניין בו. אנחנו שמחים שהוא קיים ואיפשר את בניית המכשירים שמאפשרים לנו לשמוע את המוזיקה שאנחנו אוהבים, אבל בזה העניין מסתיים, למעט אצל מתי מעט מתוכנו.

מבחינתנו, מה שמגיע אלינו לאוזניים זה מה שאנחנו שומעים. אם נדמה לנו שבכבל א' יש יותר באס מבכבל ב', זה בגלל ששמענו יותר באס כשהקשבנו ל-א' מאשר ל-ב'. זה לא ש"חווינו", כמו שאם היית עומד על במה ואומר את מה שכתבת, גם אז היינו אומרים ששמענו אותך, לא ש"חווינו" אותך. מבחינתנו זה אותו דבר בדיוק, לא קירוב ולא פשרה.

אם מה שאנחנו שומעים מגיע טוב יותר ממכשיר X מאשר ממכשיר Y, אנחנו מייחסים את זה למכשיר, לא לעצמנו, ואומרים תודה ליצרן ולמתכנן. הכל מאוד פשוט וישיר.

אם לטכנוקראטים יש נקודת ראות אחרת -- אין בעיה בכלל, רק שלא יכפו אותה עלינו ויתקעו לנו הערות שלא מעניינות ואפילו במפורש דוחות אותנו. לא, תודה רבה! אנחנו מסתפקים במה שאנחנו יודעים ובמה שאנחנו לא יודעים ולא רוצים תוספות וחינוך טכנוקראטי. אם טכנוקראטים רוצים לדון על משהו אודיופילי -- שידונו בו ביניהם לבין עצמם, בלי לערב אותנו ולהכריח אותנו להתגונן מהתקפות על מה שאנחנו אוהבים במקום נטו ליהנות ממה שאנחנו אוהבים.

אז אם אתה יורד מלהציק לנו -- אנחנו רק שמחים.
אם תוכל גם לגרום לשרון100 לראות את האור שראית הרגע -- נשמח אפילו עוד יותר.
(רק שלצערנו, כנראה לא תצליח להסביר לו שום דבר בשום מקרה. אין קליטה)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
@נמר -- רעיון -- סביר שחשבו עליו קודם, אבל בכל זאת: לפתוח פורום "טכנוקראטיה", שבו כל הטכנוקראטים יוכלו לפרוק את כל תיסכוליהם, ומי מהאודיופילים שמתעניין, או שרוצה להראות להם את האור, יתווכח איתם רק שם, אבל מחוץ לפורום הזה, כל טכנוקרטיה אנטי-אודיופילית תהיה אסורה, ואו שתועבר בהקדם האפשרי -- לאחר הזהרה -- לפורום "טכנוקראטיה", או תימחק, וכל טכנוקראט שעובר על הכללים יותר מ-3 פעמים יחסם.

אוריג

אוהב את התחום
מעורבות
83
נקודות
28
@נמר -- רעיון -- סביר שחשבו עליו קודם, אבל בכל זאת: לפתוח פורום "טכנוקראטיה", שבו כל הטכנוקראטים יוכלו לפרוק את כל תיסכוליהם, ומי מהאודיופילים שמתעניין, או שרוצה להראות להם את האור, יתווכח איתם רק שם, אבל מחוץ לפורום הזה, כל טכנוקרטיה אנטי-אודיופילית תהיה אסורה, ואו שתועבר בהקדם האפשרי -- לאחר הזהרה -- לפורום "טכנוקראטיה", או תימחק, וכל טכנוקראט שעובר על הכללים יותר מ-3 פעמים יחסם.

רעיון מעולה שגם נוסה בהצלחה באודיופייל סטייל (לשעבר קומפיוטר אודיופייל). הם בחרו לתת-פורום החדש שם מכבד (אודיו אובייקטיבי), והקטטות כמעט נעלמו.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אחת הדרכים לנצח בוויכוח היא אכן להציף את בן שיחך בהתפלספויות ובחזרה שוב ושוב לנקודות שכבר הובהרו, ובמנה הגונה של ציניות, עד שלא יתחשק לו בכלל להמשיך.

אבל החלטתי בכל זאת לראות מהן בכלל נקודות המחלוקת, אז מה שאני זוכר, לא לפי סדר כלשהו:

#1. אני מבין שאתה בטוח שכשאין מדידות שמוכיחות אחרת, אין הבדל בין פריטי ציוד כמו כבלים ופיוזים. אני לא 100% בטוח בזה, אם כי המדידות בהחלט משכנעות, אבל יש אצלי עוד פתח קטן לאפשרות שיש הבדלים, כפי שהראה המבחן העיוור של נמר ואלדר. אז בהינתן שלא אנסה לשכנע אותך אחרת ממה שאתה חושב, זו אינה נקודה להתווכח עליה.

#2. אתה חושב שמי שקונה ציוד יקר יותר ללא הוכחת תועלת הוא פראייר, ואני חושב שאם הוא שומע הבדלים, לא משנה אם אמיתיים או לא, וההבדל שהוא [חושב שהוא] שומע מצדיק עבורו את ההבדל במחיר, אז הקניה שלו מוצדקת, ללא שמץ פראייריזם או טיפשות, ולהוכיח לו את ההיפך רק פוגע בו. על זה כנראה לא נסכים, ואין טעם להמשיך לדון בזה.

#3. היה ויכוח ארוך עקב אי-דיוק שלי בשימוש במונח פלצבו. הנקודה שלי הייתה שמישהו יכול לחשוב שרכיב א' עדיף על ב' גם אם אף אחד לא יגיד לו מראש מה עדיף ובלי שיהיו לו ציפיות לכאן או לכאן, כך שהמקור להעדפתו אינו פלצבו לפי ההגדרה המקובלת עליך. מכל מקום, גם אם זה לא נכון מבחינתך, נקודה זו היא חסרת משמעות וחבל לבזבז עליה עוד מילים.

#4. אני קורא להחלטות שנעשו בעקבות האזנה "מבוססות שמיעה" ואתה רוצה להוסיף סייגים או להשתמש בשם אחר. זה סתם עניין סמנטי שאין טעם להתווכח עליו, כל זמן שקורא יכול לדעת למה הכוונה.

#5. אתה חושב/חשבת שכדאי להיעזר בבדיקות הסטנדרטיות שמפרסמים ב-specs, לפחות כאינדיקטורים. אני חושב שזו טעות להתייחס אליהן בכלל, כי אין מיתאם בינן לבין מה ששומעים, וזה עלול לגרום לפסילת מכשירים שהיו עדיפים לטעמו של הקונה. לא נראה לי שיש מה להוסיף מעבר למה שכבר נאמר, גם אם נותרה אי-הסכמה כלשהי.

#6. לגבי בדיקות כמו ספירונומה, שמוכח שיש מיתאם כזה, אפשר להסתמך הרבה יותר, אבל צריך לדעת היטב איך לקרוא ולפרש אותן. כנ"ל מדידות פאזה. אז כאן אין ויכוח.

#7. שנינו לא חושבים שלחברת "בוטיק" יש ידע או עדיפות על חברה גדולה רק בגלל שהיא "בוטיקית" ו/או "אקזוטית" או כל כינוי אחר. אני אומר שלפעמים יש מהנדסים "כוכבים" שיודעים לתכנן טוב יותר מאחרים, אבל הם יכולים להיות בחברה קטנה או גדולה. זו לא נקודת ויכוח.

#8. אתה מתעסק בלהילחם במיתוג, אקזוטיות, תיאורים אודיופיליים וכיו"ב. אני לא שם, הנושא לא מעניין אותי, ואין מה להתווכח עליו איתי.

#9. אני לא יודע אם אתה מהתומכים ב"נאמנות למקור בכל מחיר" או שרק דיברת בשמם, ואני חושב שזו שטות, אבל צריך לקבל אותה לא פחות מאת זה שאנשים קנו לפי מה שהם שמעו. מעבר לזה אין מה להתווכח כאן.

#10. אותך לא מעניינת השמיעה או כל דבר סובייקטיבי אחר, רק דברים אובייקטיביים ומדידים. לדעתי, באודיו, זו בעיה מהותית, כיוון שההנאה מהסאונד היא המטרה, וזה דבר סובייקטיבי ולא מדיד. אבל זה עניין של גישה בסיסית שממילא לא תשתנה בעקבות ויכוח, כך שאין טעם להמשיך להתווכח.

זה מה שאני זוכר, וכאמור, אני לא מוצא טעם להתווכח על הנ"ל מעבר למה שכבר נעשה.

האם לדעתך יש משהו נוסף שכן יש טעם להתווכח עליו?

============================

בעניין המהנדסים: סתם דוגמאות: המהנדס John Curl עבר מחברת מארק לווינסון האודיופילית לחברת פאראסאונד שלא היתה אודיופילית, אבל תכנן עבורה מכשירים מצויינים גם במדידות וגם בסאונד, והם נמכרו במחיר זול יחסית. לאחרונה יצאו מודלים מעודכנים, אבל במחירים גבוהים בהרבה, ובזה פאראסאונד חתמה על האישור הסופי להיותה חברה אודיופילית לכל דבר, למעט אולי זה שהמכשירים שלה נמדדים טוב בהרבה מרוב המתחרים, אודיופיליים או לא. לעומת זאת, פיליפס וסוני, "למרות" היותן חברות גדולות, הקפיצו את הטכנולוגיה יותר מכל חברה אודיופילית, בעשורים האחרונים לפחות ב-CD ו-SACD.

התפלאתי לקרוא שאתה פורש לנוכח מענה מנומק להשגותיך אותו אתה מכנה פילסוף , הצפה והעלאת גרה , זה לא האדם אותו אני מכיר אבל עד שהתפנה לי זמן וחזרתי אני רואה ששינית גישה ואין סיבה לדאגה , אז קדימה לעבודה.

1 - לא מדויק ; ניתן למדוד כל דבר בצליל , בתלות בזמינות המדידות . היעדר גישה או מידע לגבי מדידות נוספות שאולי קיימות ולא ידוע לגביהן לאו דווקא מהווה הוכחה עבורי לחוסר הבדל , אז הבנת לא נכון . זו עמדתי בנושא .

2 - מסכים איתך במאה אחוז , ראה מה רשמתי למעלה לארז . יש לי יחס דו ערכי למי שקונה ציוד *מפוקפק* במחיר יקר , כאחד שכבר כנראה לעולם לא יהנה אולי מהחוויה הזו (ידע מקדים , הטייה..) .

3 - " מישהו יכול לחשוב שרכיב א' עדיף על ב' גם אם אף אחד לא יגיד לו מראש מה עדיף ובלי שיהיו לו ציפיות לכאן או לכאן, כך שהמקור להעדפתו אינו פלצבו לפי ההגדרה המקובלת עליך." אם ראה אותם כנראה שייווצר האפקט בכל אופן , גם לעיצוב או צורה יש משמעות ולך תדע איך מתפרשים אצל פלוני . אם לא ראה אך יודע מתי מחליפים , עצם הידיעה שהחליפו גם יכולה ליצור אותו .

4 - צודק . הסמנטיקה חשובה לי , כי אני נעזר בה לצורך נימוק .

5 - מצטער שאולי אני נשמע מתקטנן , אבל היכולת והעקשנות שלי להגן על טיעוניי לא משאירה ברירה : "אין מיתאם בינן לבין מה ששומעים" אולי נכון , אבל אתה עוצר כאן . אני הצעתי לקחת את זה הלאה , ולבדוק אם גם במכשירים יקרים אין מתאם כזה , ואז להשוות (למצוא מתאם..) לחוסר המתאם בעממיים , שאם אכן קיים, יש הגיון כלשהו להניח שמתאם זה ינדוד גם לחוסר/קיום מתאם בתוצאות מדידות משקפות יותר לשני סוגי הציוד , מה שמשרת את הטענה שכדאי לחפש את המקור להבדלים *המדווחים* במקום אחר .

6 - תודה AK , לא בציניות .

7 - מסכים , זה טריוויאלי . רק מצחיק שכשהם עובדים בחברה "עממית" , המחירים עממיים , וכשהם בחברה "טררררם" המחיר בהתאם ..כך שמה שקורה פה זה בעצם ניצול מסחרי מובן את התרומה שלהם , ליצירת מצג אודיופילי שמיוצב וממותג הרבה מעל אותו השווי היחסי של ערך מוסף ביחס להישגים של מהנדסים סטנדרטיים יותר , בחברות סטנדרטיות יותר ועל העדות תבוא הפסקה בסוף התגובה שלך . זה מה שעקום עבורי , וזה מה שאני מנסה להמחיש . כמובן שזכותם לעשות כרצונם , אני מדבר מהזוית הצרכנית שלי .

8 - הגבתי עניינית לגילוי דעת שלך שמנסה להסביר היבט בתחום , אין קשר לעמדה שלך ואין ויכוח לגביה .

9 - בטוח שהיית חושב פעמיים אם לכתוב את הנקודה הזו אם יצא לך לקרוא את מסע הצלב שהעברתי את יבגני בכחול .

10 - אתה יודע , יש בזה משהו . אבל את ההנאה שלי אני מקבל בכל מקרה מהמוזיקה שאני אוהב ומהמערכת שלי . לא יודע אם הייתי מפתח את אפקט ה"וואו" כמוכם , הייתי בהרבה תערוכות ולא שמעתי משהו יוצא דופן בסדרי גודל ממה שאני מכיר ומורגל אליו , מה שכן הדינמיות והעוצמות היו יוצאות דופן אבל זה לא משהו שאני רואה עצמי חי איתו לאורך זמן או נהנה ממנו . מאמין יותר באקוסטיקה ונטרול רעשי רקע . אגב , הצליל מדיד - ההנאה ממנו היא מה שלא מדיד .

בקשר לסוני ופיליפס מדובר בטכנולוגיה זמינה לכולם , כאשר היישום שלה במוצרים מסוימים בחברות מסוימות מקבל גם תמחור מסוים , לעתים מאוד מסוים .. ההבדל הוא שישנן חברות , מסוימות , שלעתים נתלות בכל מיני טכנולוגיות עלומות/איזוטריות/מפוקפקות לצורך הצדקת המחיר , ובאורח פלא אותן טכנולוגיות לא מצליחות לנדוד הלאה לעבר מחוזות אודיופיליים יותר או פחות .

אם אתה לא רואה טעם להגיב אפילו אם יש מה להגיב , אני מכבד . זה כבר נהיה מסטיק לעוס

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אני יכול להביא לך כבל או מגבר או רמקול כזה שאפילו יימדד זהה (במקרה של כבל) ,דומה או אף גרוע מכבל שקוף פשוט , מה יעזור? הרי איכותו לכאורה תיווצר בכל מקרה בהאזנה מודעת ומה הועילו חכמים בתקנתם ? ברור שכל מגבר יימדד שונה , זה לא העניין אלא האם ההבדל שהוא בד"כ לכאן או לכאן או קצת הצידה , בהנחה והמגבר לא מפקשש איזה פרמטר , מצדיק את הטרררם האסטרונומי והמחיר שמתלווה אליו בד"כ . לא יודע אם ומה נגיש לכולם , מן הסתם שזה לא , אבל אותי מתמיה לחשוב שקיים משהו יוצא דופן שאחראי לכל הטררררם רק באותן חברות המנפנפות בו .

מציע לך בידידות לבדוק את התמיהה (הלגיטימית) שלך באמצעות האזנה לכמה סטאפים איכותיים אבל שונים זה מזה.
אני בטוח שלאחר התנסות כזאת יהיו לך תמיהות אחרות....
לגבי המחיר המוצדק/לא מוצדק - זה לגמרי עניין סוביקטיבי ובהחלט כפוף לשיקולי מיצוב ואסטרטגיית מוצר בשוק.
גם לי יש גבולות ואני לא מוכן/יכול/רוצה לשלם מחיר שלדעתי (הסובייקטיבית ) גבוה מידי.
זה נכון גם בתחומים אחרים - ברכישה של רכב למשל.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
מבחינתנו, מה שמגיע אלינו לאוזניים זה מה שאנחנו שומעים. אם נדמה לנו שבכבל א' יש יותר באס מבכבל ב', זה בגלל ששמענו יותר באס כשהקשבנו ל-א' מאשר ל-ב'. זה לא ש"חווינו", כמו שאם היית עומד על במה ואומר את מה שכתבת, גם אז היינו אומרים ששמענו אותך, לא ש"חווינו" אותך. מבחינתנו זה אותו דבר בדיוק, לא קירוב ולא פשרה.

אז אם אתה יורד מלהציק לנו -- אנחנו רק שמחים.
אין כאן מקום לדיון ענייני כי הוא נתפס כהצקה אצל אלה שרוצים לשמר מציאות מסוימת . אולי עקום אבל מובן . ותרשה לי תיקון קטן ... טקסט מוקרא מעביר משמעות מסוימת, וגם אם הוא יוצר חווייה (חוליו איגלסיאס לעומת תוכי מדבר) , המשמעות משתמרת כל זמן שמבינים את הנאמר . מוזיקה זו מוזיקה .

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
מציע לך בידידות לבדוק את התמיהה (הלגיטימית) שלך באמצעות האזנה לכמה סטאפים איכותיים אבל שונים זה מזה.
אני בטוח שלאחר התנסות כזאת יהיו לך תמיהות אחרות....
לגבי המחיר המוצדק/לא מוצדק - זה לגמרי עניין סוביקטיבי ובהחלט כפוף לשיקולי מיצוב ואסטרטגיית מוצר בשוק.
גם לי יש גבולות ואני לא מוכן/יכול/רוצה לשלם מחיר שלדעתי (הסובייקטיבית ) גבוה מידי.
זה נכון גם בתחומים אחרים - ברכישה של רכב למשל.
אני מקווה שאתה זוכר למה דיגיסן סירב להצעה כזו .

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אני מקווה שאתה זוכר למה דיגיסן סירב להצעה כזו .

אבל אתה לא דיגיסן....
אני התרשמתי שיש בך פתיחות שלא הייתה קיימת לא בדיגיסן ולא ברוברט.
מה יש לך להפסיד ? מקסימום תחזור באותו מצב, עם אותן תמיהות בלתי פתורות.
הרי היית בתערוכות ושמעת סטאפים בתנאי תערוכה, שאינם ידידותיים למאזין....

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
1 - לא מדויק ; ניתן למדוד כל דבר בצליל , בתלות בזמינות המדידות . היעדר גישה או מידע לגבי מדידות נוספות שאולי קיימות ולא ידוע לגביהן לאו דווקא מהווה הוכחה עבורי לחוסר הבדל , אז הבנת לא נכון . זו עמדתי בנושא .
נדמה לי שבמקום אחר כתבת אחרת, אבל לא משנה. שיהיה. ממש לא נושא לוויכוח. זו עמדתך. בסדר גמור.

3 - " מישהו יכול לחשוב שרכיב א' עדיף על ב' גם אם אף אחד לא יגיד לו מראש מה עדיף ובלי שיהיו לו ציפיות לכאן או לכאן, כך שהמקור להעדפתו אינו פלצבו לפי ההגדרה המקובלת עליך." אם ראה אותם כנראה שייווצר האפקט בכל אופן , גם לעיצוב או צורה יש משמעות ולך תדע איך מתפרשים אצל פלוני . אם לא ראה אך יודע מתי מחליפים , עצם הידיעה שהחליפו גם יכולה ליצור אותו .
כתבתי שנקודה זו היא חסרת משמעות וחבל לבזבז עליה עוד מילים. בחרת לבזבז, שיהיה :)

4 - צודק . הסמנטיקה חשובה לי , כי אני נעזר בה לצורך נימוק .
בעצם אני משתמש במילה "שמיעה" בפירושה הרגיל והמקובל. אתה מתעקש על משמעות אחרת למילה. אם זה חשוב לך, אתה זה שצריך להבחין לקורא שאתה מבין מהמילה משהו אחר מהמקובל ודורש להשתמש במילה אחרת ו/או להוסיף סייגים.

5 - מצטער שאולי אני נשמע מתקטנן , אבל היכולת והעקשנות שלי להגן על טיעוניי לא משאירה ברירה : "אין מיתאם בינן לבין מה ששומעים" אולי נכון , אבל אתה עוצר כאן . אני הצעתי לקחת את זה הלאה , ולבדוק אם גם במכשירים יקרים אין מתאם כזה , ואז להשוות (למצוא מתאם..) לחוסר המתאם בעממיים , שאם אכן קיים, יש הגיון כלשהו להניח שמתאם זה ינדוד גם לחוסר/קיום מתאם בתוצאות מדידות משקפות יותר לשני סוגי הציוד , מה שמשרת את הטענה שכדאי לחפש את המקור להבדלים *המדווחים* במקום אחר .
אין לאן לקחת את זה הלאה. אמרתי את זה בלי לסייג למכשירים זולים או יקרים. כולם אותו דבר בהקשר זה. גם במכשירים יקרים וגם במכשירים זולים אין משמעות מעשית לבדיקות הסטנדרטיות והן עלולות להטעות.

6 - תודה AK , לא בציניות .
אין על מה להגיד תודה. לגבי הבדיקות האלה ברור ומוכח שיש מתאם למה ששומעים, אז אין לי בעייה לקבל אותן. אני לא מתנגד למדידות.

7 - מסכים , זה טריוויאלי . רק מצחיק שכשהם עובדים בחברה "עממית" , המחירים עממיים , וכשהם בחברה "טררררם" המחיר בהתאם ..כך שמה שקורה פה זה בעצם ניצול מסחרי מובן את התרומה שלהם , ליצירת מצג אודיופילי שמיוצב וממותג הרבה מעל אותו השווי היחסי של ערך מוסף ביחס להישגים של מהנדסים סטנדרטיים יותר , בחברות סטנדרטיות יותר ועל העדות תבוא הפסקה בסוף התגובה שלך . זה מה שעקום עבורי , וזה מה שאני מנסה להמחיש . כמובן שזכותם לעשות כרצונם , אני מדבר מהזוית הצרכנית שלי .
כתבתי שברור שיש מי שמרוויח מזה שאודיופילים מעדיפים את הציוד שלו, אז שיהנה. אין ויכוח.

9 - בטוח שהיית חושב פעמיים אם לכתוב את הנקודה הזו אם יצא לך לקרוא את מסע הצלב שהעברתי את יבגני בכחול .
אולי אתה צודק, אבל אין לי מושג על מה ומי אתה מדבר, אז אין לי טריגר לחשוב פעמיים.

בקשר לסוני ופיליפס מדובר בטכנולוגיה זמינה לכולם , כאשר היישום שלה במוצרים מסוימים בחברות מסוימות מקבל גם תמחור מסוים , לעתים מאוד מסוים .. ההבדל הוא שישנן חברות , מסוימות , שלעתים נתלות בכל מיני טכנולוגיות עלומות/איזוטריות/מפוקפקות לצורך הצדקת המחיר , ובאורח פלא אותן טכנולוגיות לא מצליחות לנדוד הלאה לעבר מחוזות אודיופיליים יותר או פחות .
הכוונה שלי היתה לומר שהנה, ברור כמעט לכולם שהנה חברות גדולות, לא אזוטריות, פיתחו טכנולוגיות שמאפשרות קפיצה באיכות יחסית למה שהיה זמין קודם.

כן, יש כאלה שמזלזלים ב-CD, במיוחד כאלה שנתקעו עם הדיעות שמתייחסות לאיך שה-CDs נשמעו בתחילת דרכם, לפני dithering + noise shaping והנגנים עם upsampling וביצוע ה-anti-aliasing filtering הרחק מעל תחום השמע, וכו'. קצת פחות מזלזלים ב-SACD, ויש עדיין כאלה שמזלזלים בדיגיטל באשר הוא, אבל הרבה מאוד אודיופילים כבר התפכחו.

אתה לוקח את זה למקומות של התימחור והמיתוג וכו' שכאמור לא מעניינים אותי, ואין מה להתווכח על זה איתי.

נסגר העניין?

נערך לאחרונה ב:

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אבל אתה לא דיגיסן....

אבל הסיבה נכונה לשנינו .מה זה ישיג? והרי אני יכול לומר לך מראש שאשמע ניסים ונפלאות , כי זו האזנה מודעת , אז חסכתי לכולם את הטירחה .
נדמה לי שבמקום אחר כתבת אחרת
אשמח לקישור
אולי אתה צודק, אבל אין לי מושג על מה ומי אתה מדבר
EVGENETIC , אני מאמין שאתה זוכר .גם הוא מקדש את ההקלטה ומילאתי שם עמודים שלמים להסביר לו למה זה רק אידיאל שלו ולא האמת המוחלטת באודיו
טוב אם אין השגות חדשות אז סיימנו

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אשמח לקישור
באמת שאין צורך, לחפש את זה יהיה סתם טירחה ללא תועלת. מספיק שהבנו זה את זה, לא?

EVGENETIC , אני מאמין שאתה זוכר .גם הוא מקדש את ההקלטה ומילאתי שם עמודים שלמים להסביר לו למה זה רק אידיאל שלו ולא האמת המוחלטת באודיו
זו אמונה טפלה :) אני לא זוכר. אבל מאמין לך בלי קושי.

טוב אם אין השגות חדשות אז סיימנו
אני שמח, ועוד יותר על זה שהחלטת לרדת מלהראות את האור והאמת. זה ממש עוזר לשיפור חוויית הגלישה באתר. תודה לך על זה! + מעריך את זה מאוד, כי ממש לא כל אחד מסוגל לזה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אבל הסיבה נכונה לשנינו .מה זה ישיג? והרי אני יכול לומר לך מראש שאשמע ניסים ונפלאות , כי זו האזנה מודעת , אז חסכתי לכולם את הטירחה .

קודם תשמע בהאזנה מודעת את הניסים והנפלאות,
איך כתב פעם נמר - ״בהאזנה מודעת תבחין בקלות בין מגבר שפופרתי לבין מגבר טרנזיסטורי אבל בהאזנה עיוורת בכלל לא בטוח, בפרט אם אתה לא מיומן בהאזנה עיוורת״.

אם נמר היה מציע לך התנסות כזאת (סליחה שאני מערבב אותו ללא תיאום איתו...) , היית מתנסה ?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
@clip99 -- יכול אולי להיות מעניין עבורך לשמוע את הדברים "מהצד השני" במציאות, לא רק "לדבר על" אלא גם "לחוות את".
לשמוע את הדברים מנקודת המבט האודיופילית בלי שתהייה מחוייב להסכים למשהו או לשנות את עמדותיך.

אם זה יגרום לך להרגיש יותר נוח, אפשר לסכם מראש שאתה בא לשמוע, בלי שתצטרך בשום שלב לומר אם שמעת הבדלים או אם העדפת משהו. מצב של input only. והכוונה אינה לשכנע אותך להצטרף ל"צד השני", אלא לכבד את עמדתך כפי שהיא, בלי לנסות לשנות אותה, ולתת לך הזדמנות חברית לחווייה.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
קודם תשמע בהאזנה מודעת את הניסים והנפלאות,
איך כתב פעם נמר - ״בהאזנה מודעת תבחין בקלות בין מגבר שפופרתי לבין מגבר טרנזיסטורי אבל בהאזנה עיוורת בכלל לא בטוח, בפרט אם אתה לא מיומן בהאזנה עיוורת״.

אם נמר היה מציע לך התנסות כזאת (סליחה שאני מערבב אותו ללא תיאום איתו...) , היית מתנסה ?
אבל שמעתי כבר מערכות כאלה , רשמתי כמה הודעות למעלה . לא הרגשתי משהו יוצא דופן , אבל אולי זה רק אני עם סט ההטיות ההפוכות שלי . נניח והייתי מגיע לשמוע , ובאמת מתרשם , מה זה יוכיח ארז? הרי אני לא מתכחש לחווייה!

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אבל שמעתי כבר מערכות כאלה , רשמתי כמה הודעות למעלה . לא הרגשתי משהו יוצא דופן , אבל אולי זה רק אני עם סט ההטיות ההפוכות שלי . נניח והייתי מגיע לשמוע , ובאמת מתרשם , מה זה יוכיח ארז?
שאלה אם שמעת השוואה מסודרת של כבלים, או האזנה למערכת טובה שלא בתערוכה שזה לרוב איום ונורא.

ומה שאני מציע שהכוונה מראש לא תהייה להוכיח שום דבר לשום צד. רק הזדמנות לחוות כחוויה, לא כדיבורים, במה מדובר.

לא ישכנעו אותך שההבדלים אמיתיים ו/או שהמחיר המופקע מוצדק אובייקטיבית ו/או בכלל. לא יצפו ממך שתגיד משהו ו/או שתכתוב על זה, אפילו לא כולם חייבים לדעת שבכלל עשית את זה. אתה יכול למשל להיפגש עם נמר -- שאני בטוח שישמח -- עם תיאום בהודעות פרטיות בלבד, ולא הוא ולא אתה תדווחו על זה.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אם הכבלים מהונדסים ברור שיהיה הבדל , וכבר אמרתי שאיני מתכחש לחווייה ולזה שגם אני אחווה משהו שלא קיים , כך שלא ברור מה מנסים להוכיח אבל אני באמת מעריך את ההצעה , אולי מתישהו , לא יודע . מה שכן , מבטיח לדווח על זה .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור