למה אנשים קונים ציוד אנלוגי(ויניל, מגברי מנורות) כשמבחינה מדעית ציוד דיגיטלי מדויק יותר?

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
הסטאפ האנלוגי הקודם שלי היה מורכב מפטיפון רוקסן רדיוס 5, ראש zyx bloom, פונו כניסה של לקסמן
הכל יחד עלה סביב 12000 שח
באותה תקופה היה לי דאק של ifi dsd pro שעלה סביב 10000, האנלוג לא ראה אותו ממטר
החלפתי 3 דאקים שכולם היו סביב 3000 דולר, האחרון היה mytek שזכה לביקורות מעולות ועדיין האנלוג לא ראה אותו ממטר
יש מצב שאתה מעדיף סאונד יותר אנלוגי

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
רמקול לא מאוזן זה רמקול שכתוצאה משינויים גדולים שיש בהתנהגות של הרמקול -על ומחוץ לציר - יווצר לך דיפ של 6-10 דיבי ולפעמים גם 20 בתדרים מסוימים - ולא - זה לא נשמע טוב.

כשאתה מכניס רמקול מאוזן לחדר(שטוח במדידה אנאקואית) - התוצאה שתקבל לרוב תהיה שהבאס יהיה חם יותר מהשאר והגרף שיתקבל הוא גרף יורד.זה מה שרוב האנשים האנשים אוהבים.ולשם רוב החברות מכוונות.

גרף שטוח בחדר ישמע משעמם,נטול חיים ולא מהנה.

לי אין רמקולים אגב - אין מהאו"ם חחחחח ואני לא מאמין במושג הרמקול הטוב ביותר - לכל תכנון יש פשרות וגם יתרונות.

האמת, אני לא יודע איך רמקול שלי נמדד במעבדה יעודית, אבל לא חשוב יותר איך הוא נמדד בחדר שלי?

חוץ מזה, שום יצרן לא יכתוב שיש לו נפילה של 10 DB ב-anechoic chamber

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
אין לך ולו ביסוס אחד לטענות המופרכות הללו. ולו אחד!!!!
עם זאת, צר לי לאכזב אותך, אך אותי לא תצליח לגרור לדיון פה. לא ילך, עזוב. אני גם לא אזמין אותך ולא אציע לך ללכת לשמוע לדברים אחרים כדי להרחיב את האופק ברוחב המיקורני שלך בתחום. עם כל ה-so called "מדע" שלך. כזו אטימות לא היתה כאן בפורום המון שנים. עכשיו את יכול להגיד שאני (ואחרים גם, חופשי עלי!) מתנשא, יהיר, סנוב, גאה, אודיופיל פרייאר, ממותג, לא מבין כלום.... תקרא לזה מה שבא לך. לא מעניין אותי באמת מה אחד כמוך חושב עלי, על הפורום ועל התחום. האג'נדה שלך היא סתם זבוב מציק באוזן שתוכלת החיים שלו קצרה מאוד.
"מר מדען",
יש כאן 2 אפשרויות,
האחת שאתה סתם "טרול" שמחפש להציק ולהתסיס אנשים. יש כאלו משועממים שמתים על זה. במיוחד בדור של היום ובמיוחד כאלו גיבורים מאחורי מסך ומקלדת אי שם באיזה חדר.
השנייה היא שאתה באמת מאמין בכל הדברים הללו שאתה כותב. בשבילך, אני מקווה שאתה האופציה הראשונה, עד כמה שזה נשמע פתטי, עדיין עדיף מלחיות חיי בורות.

ובנימה אחרת, תראה איך הצלחת לגרום לכמות לא מובטלת של אנשים שמעולם לא פגשו אותך להסתייג ולהתרחק ממך (בלשון המעטה) בצורה כל כך בוטה. אזי "אתה בסדר, זה העולם שדפוק". וואלה הבן שלי בן 6 כבר יודע להבין את זה.

מכאן אאחל לך בריאות והצלחה (באמת ולא בציניות) ומקווה שתמצא את מקומך בעולם.
אני ממך פורש. live with it.
יש לי מיליון ביסוסים והבאתי אותם שוב ושוב
לא ניתן להאכיל את מי שמסרב לאכול.
אופק ברוחב מיקרוני זה חזק:)
בכלל חלוקת הציונים כאן וההתנשאות כשמשהו לא מתאים וסותר תפיסת עולם זה גם מאוד חזק בשרשור הזה
אגב יש אפשרות שלישית שלא חשבת עליה
שאני גם טרול וגם מאמין במה שאני אומר, אבל לא תגלה לעולם מה האמת עכשיו ש"פרשת ממני"

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
הבנת הנקרא . לא אמרתי משהו נגד האידיאולוגיה שלך , אלא הניסיון לכפוף אותה על אחרים .
יומרני מצידך להניח מהי משנתי . אתה עוסק בניחושים כתחביב ? נתתי כאן אבחנה , לא נקטתי צד .
מאיפה הבאת שפורומי אודיו יכולים להתקיים רק מתוך ההווייה הקולקטיבית שלך ורעיך? החסרים פורומים שעוסקים בנושא מהזוית הטכנית ? מהזוית המוזיקופילית?
באשר לסיפא של דבריך , אציין רק שהדברים הם בבחינת ציור המטרה סביב החץ . לא אכנס להסתייגויות באשר לצבירת ניסיון בניית מערכת בהתאם לאידיאולוגיה שלך.
אם אתה ארוצה שאנשים רגילים או מתחת לממוצע (כמוני) יבינו אותך - תכתוב ברור ופשוט.
תשאיר את ראשי הפרקים המתוחכמים לאנשים ברמתך.
התכוונתי לפורומים כגון פורום זה (יש המונים כמוהו), שאינו ממוקד במדידות או במבצעי ומלחיני היצירה.
הסיפא של דברי אכן ניסיוני...
YMMV
ולכן יש הרבה פורומים כמו פורום זה, הטוחנים עצמם לדעת כשניסיון האחד אינו דומה לניסיון האחר.
כיוון שניסיוני דל אשמח לדעת ממך כיצד בוחרים מערכת ומה משפיע בעיקר על אייכותה.

אוריג

אוהב את התחום
מעורבות
83
נקודות
28

יש מצב שגם אתה.
אצלך, בינתיים, הכל דיבורים.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
לפחןת אצלי ברמקולים האות הוא אנלוגי

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אם אתה ארוצה שאנשים ...
אני לא חושב שאתה מתחת לממוצע באותה מידה שאני לא חושב שאני ברמה כלשהי . אני כן חושב שכתבתי לך ברור , ושאני ראוי לתגובה עניינית.
התכוונתי לפורומים כגון פורום זה (יש המונים כמוהו), שאינו ממוקד במדידות או במבצעי ומלחיני היצירה.
מסכים , אך להבא סייג דבריך כמו עכשיו .

הסיפא של דברי אכן ניסיוני...
YMMV
ולכן יש הרבה פורומים כמו פורום זה, הטוחנים עצמם לדעת כשניסיון האחד אינו דומה לניסיון האחר.
אכן! וזה היופי שבדבר . לכל אחד מהם שמורה זכות לקיומו . זו פשטות!

כיוון שניסיוני דל אשמח לדעת ממך כיצד בוחרים מערכת ומה משפיע בעיקר על אייכותה.
אל תקטין עצמך , גם במסווה של ניסיון עקיצה . קרא הודעה שלי 674 בעמוד הקודם בכדי להבין שאיכות היא הגדרה מופשטת , שמקבלת צורתה רק בהקשר לאידיאל כפי שנכתב שם . בכדי לממש אידיאל , צריך קודם לדעת מהו...

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
האידיאל בתחביב (כמו כנראה בכל תחביב להבנתי ) הוא להגדיל את ההנאה מהאזנה למוסיקה.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
לא התייחסת למילה אחת ממה שכתוב בתמונה מהמאמר
ושוב אמרתי לך
קראתי, הבנתי
היתרונות של אנלוג בטלים בשישים לעומת החסרונות המובנים ששום פטיפון לא משנה כמה יעלה לא יפתור
זאת מדיה פיזית בעייתית ואנכרוניסטית
ודאי שהתייחסתי - פשוט הנגשתי לך חומר שמציין יתרונות וחסרונות ולא רק חסרונות.
אתה בחרת להבין מה שאתה רוצה להבין .
אעשה כל מאמץ לא להגיב על הפוסט .לא בטוח שאצליח - קשה לי כשכותבים שטויות -אנשים שלא ממש מבינים ועוד בשם המדע.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
ודאי שהתייחסתי - פשוט הנגשתי לך חומר שמציין יתרונות וחסרונות ולא רק חסרונות.
אתה בחרת להבין מה שאתה רוצה להבין .
אעשה כל מאמץ לא להגיב על הפוסט .לא בטוח שאצליח - קשה לי כשכותבים שטויות -אנשים שלא ממש מבינים ועוד בשם המדע.
בחרתי להאמין במה שאני מאמין.
ובפעם האלף אני מאמין שהיתרונות של ויניל בטלים בשישים לעומת דיגיטל, הפגמים המובנים שלו פשוט גדולים מדי ולעולם לא יאפשרו לו להיות פורמט שבכלל מתקרב למדויק, שזה המדד שלי בסאונד
מבחינת מוזיקליות לא מתווכח, כל אחד וטעמו

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
האידיאל בתחביב (כמו כנראה בכל תחביב להבנתי ) הוא להגדיל את ההנאה מהאזנה למוסיקה.
כן , יש כאלה שרוצים להיצמד למקור גם אם שומעים גרוע , אז גם זה אידיאל , כנראה.
הנאה ונאמנות למקור לא הולכים יחד ואני מאמין שאתה לא באמת צריך עצות במסע שלך לנירוונה . מצד שני , מכיוון שבניגוד לנאמנות למקור להנאה אין הגדרה והיא משתנה ביחד איתך במהלך החיים , נראה לי שהמסע הזה שלך הוא היעד..
2 הסנט שלי . שא ברכה.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
בחרתי להאמין במה שאני מאמין.
ובפעם האלף אני מאמין שהיתרונות של ויניל בטלים בשישים לעומת דיגיטל, הפגמים המובנים שלו פשוט גדולים מדי ולעולם לא יאפשרו לו להיות פורמט שבכלל מתקרב למדויק, שזה המדד שלי בסאונד
מבחינת מוזיקליות לא מתווכח, כל אחד וטעמו
עכשיו עברנו לאמונות?
30 דפים מדע מדע מדע ובסוף אתה מאמין
אתה לא מאמין
אתה חסר ניסיון
שמעת אולי פטיפון של 2000 שח מול דאק של 2000 שח
זה לא הרמה של רוב החברים פה
תסתכל בפורום מערכות
לכן התגובות בהתאם

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
הנאה ונאמנות למקור לא הולכים יחד

הנאה ונאמנות למקור לא בהכרח לא הולכים יחד אבל בשביל לבדוק את זה צריך להגדיר במדויק מה זה נאמנות למקור (אתה בטוח שיש הגדרה אחת מוסכמת ?) ואז לבדוק האם יש אודיופילים שהסטאפ שלהם עונה על ההגדרה הזאת.

אם יש רצון להיכנס לזה אז עדיף בשרשור נפרד.
ארז

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
למה כנראה? שרון קיטלג עצמו כך בהודעה מספר 4 בשרשור
הכוונה היתה שכנראה זה אידיאל , לא "כנראה שרון כזה"
הנאה ונאמנות למקור לא בהכרח לא הולכים יחד אבל בשביל לבדוק את זה צריך להגדיר במדויק מה זה נאמנות למקור (אתה בטוח שיש הגדרה אחת מוסכמת ?) ואז לבדוק האם יש אודיופילים שהסטאפ שלהם עונה על ההגדרה הזאת.
ברור , אם אנו מקבלים את ההקלטה כמקור .

אם יש רצון להיכנס לזה אז עדיף בשרשור נפרד.
יכול להיות מעניין , אבל צריך למדוד את המערכות שלהם... אלא אם כן אתה מכיר דרך אחרת לבדוק אם הן עונות על ההגדרה הזו

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
הנאה ונאמנות למקור לא הולכים יחד ואני מאמין שאתה לא באמת צריך עצות במסע שלך לנירוונה . מצד שני , מכיוון שבניגוד לנאמנות למקור להנאה אין הגדרה והיא משתנה ביחד איתך במהלך החיים , נראה לי שהמסע הזה שלך הוא היעד..
2 הסנט שלי . שא ברכה.
קלעת בול.
אני רוצה לשמוע בצורה נאמנה למקור
אגב זה לא בהכרח אומר שלא נהנים אלא ההפך
קח מערכת שהיא colored כן כל ההקלטות ישמעו סבבה ונעים לאוזן כולל הקלטות גרועות
מצד שני קח מערכת שקופה עם רמקולים flat עד כמה שאפשר
הקלטה גרועה תשמע גרוע אבל לפחות יש לך את ההנאה בלדעת שזאת האמת וככה זה נשמע באולפן
מצד שני הקלטות טובות ישמעו מדהים והרבה יותר טוב ממערכת שהיא לא שקופה שהכל ישמע בה בייסקלי אותו הדבר עם בס או מידים מודגשים.
אגב גם כששומעים מוזיקה בלייב של כלים אמתיים היא לא בדיוק נעימה
יש צלילים צורמים(מצילות של תופים, סקסופון וכו) שיכולים לקרוע את עור התוף, אבל הריאליזם זה הכיף.
מערכת לא שקופה זה בייסקלי כמו לראות תמונות עם פילטר של אינסטגרם, שמייפה הכל אבל משעמם די מהר.

niv100

אוהב את התחום
מעורבות
150
נקודות
43
אודיופיליה זה אהבת אודיו בלטינית
אתה לא יכול לאהוב את זה אם זה לא נעים לך באוזן
מה שאתה מתאר זה AudioAsItRecordedophilia

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור