למה אנשים קונים ציוד אנלוגי(ויניל, מגברי מנורות) כשמבחינה מדעית ציוד דיגיטלי מדויק יותר?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אני עדיין ממתין לקרוא איזה סטאפ הוא בחר לפי מדידות
16 עמודים של ברבורים שנועדו לעורר מהומות בלבד

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אני עדיין ממתין לקרוא איזה סטאפ הוא בחר לפי מדידות
16 עמודים של ברבורים שנועדו לעורר מהומות בלבד
...Don't hold your breath​

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אחרי תגובות כאלה ממש יש לי חשק לשתף במה בחרתי ובמה לא בחרתי.
חרטטן
לא יודע מה המטרה שלך בדיוק אבל ברור לי שתעלם מפה בקרוב.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
טרול או לא אבל יש לו תפקיד חשוב בשרשרת המזון (האודיופילית) אחרת השרשור הזה לא היה נמשך כל כך הרבה.
אני רואה את זה כמו סדנת ניקוי רעלים גופנית שלגבי האפקטיביות שלה אפשר להתווכח אך לגבי ההקלה שמרגישים אחרי כמה חוקנים אי אפשר לחלוק.
תודה לך שרון100 על הסדנה, תבוא שוב בשנה הבאה כדי שנוכל לנקות את המעי הגס שלנו מהבשר האדום שסותם אותו, ברצינות! אני גם חושב שהצידוד שלך לגבי חשיבותן של מדידות במקומו הוא ולו רק כי צריך להיות סוג של סטנדרט לגבי יצור ושמיעת רכיבי אודיו לפני שהכל הופך לג'ונגל, אבל שאל את עצמך האם תוכל לאכול סלט ירקות ללא קצת מלח או שמן זית, הרי אתה משנה את המהות הטהורה של טעם הירקות נטו.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
לא חושב ששרון100 טרול
יכול לזהות ולאריח אותם מקילומטרים
והיו פה לא מעט מקרי טרוליזם כמו א.ב שצץ כל כמה זמן עם יוזר חדש וסיפורים והמצאות.

לא חושב שזה המקרה אצל שרון100.

מאמין שהשאלות שלו לגיטימיות במיוחד עבורו.

וזה בסדר
למרות הנרבים שהתעוררו פה לכמה.

מה שכן ולא רק אני מרגיש זאת
הביקור פה והרצון להשתתף ובטח לשתף, מתחיל להעלם לטובת פלטפורמות אחרות...

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אני גם חושב שהצידוד שלך לגבי חשיבותן של מדידות במקומו הוא ולו רק כי צריך להיות סוג של סטנדרט לגבי יצור ושמיעת רכיבי אודיו לפני שהכל הופך לג'ונגל,

אין קשר בין הנחיצות במדידות בשביל תכנון וייצור (אין חילוקי דיעות) לבין הצורך במדידות (אין צורך !) עבור לקוח שמתלבט מה לרכוש.
ארז

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
לא חושב ששרון100 טרול
והיו פה לא מעט מקרי טרוליזם כמו א.ב שצץ כל כמה זמן עם יוזר חדש וסיפורים והמצאות.

וזה בסדר

תודה רבה.
ולגבי החלק האחרון של התגובה, מרגיש אותו הדבר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לא ראיתי ששרון שאל שאלה. הוא יצא בהצהרה בדמוי שאלה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אז מה היה לנו פה ?
מדובר במשתמש שהצטרף בספטמבר 2013, כלומר, לא משתמש חדש.
כמשתמש וותיק הוא מכיר את רוח וסגנון הפורום.

כמו שנמר אמר, הוא לא שאל שאלה.
הוא זרק הצהרה שהיה ברור לו שתגרור סערה (בכוס תה, בואו לא נגזים...).
מילא היה זורק את ההצהרה הזו ומדגים לנו יישום מושכל (לדעתו) אז אולי היה בזה ערך מוסף למישהו.

מה שהיה לנו זה אמירות/סיסמאות (אגב, חלקן סותרות זה את זה...) שהשיא היא אותה אמירה "אני הולך על האובייקטיבי לא הסובייקטיבי, שהאוזניים יגידו מה שבא להן, מה שקובע זה המדידות בלבד"...
אני לא זיהיתי שום דבר שתרם פה למישהו או שמישהו תרם לו.
פיספסתי משהו ?
ארז

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
חזרתי להתחלה. האם שמיעת CD בבית כשהדיסק הוא באמת נשא טהור של מידע דיגיטלי, ללא תווך חשוד של תשתית ספקי המדיה, ומוזרם דרך כבל אופטי למגבר עם כניסה אופטית וDAC מובנה ברמה גבוהה היא לא הדרך הטהורה ביותר לשמוע את המוזיקה כפי שהיא יצאה מהאולפן ? (מוזיקה שהוקלטה בעידן הדיגיטלי).

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
לא פספסת כלום ארז
שרשור שהיה צריך להסתיים עוד בעמוד הראשון.

אבל אנחנו אוהבים לטחון ולטחון ולטחון
ולכן השרשורים הגיעו לרמת שירשורים מסוג זה
שנמתח מעמ 1 ל 17 והיד נטויה.
עם כלום והרבה ברבורים.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
לא חושב ששרון100 טרול

וזה בסדר

17 עמודים של ויכוחים , מדידות, לא מדידות.
הצהרות בומבסטיות (רק המדידות חשובות)
בלי שום דוגמא
שיציין, הנה קניתי רמקול X לפי מדידות ונשמע פצצה בחצי מחיר
אם זה לא טרול, לא יודע מה ההגדרה של טרול

רק מה, זה טרול מתוחכם
טרולים כאלו היו נזרקים ע"י נמר אחרי 3 דפים גג
זה טרול מתפתח שבנתיים שורד
מוטציה חסינה

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
וריאנט חדש? אתה אומר.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
כבר קראו לי כאן מוטציה, טרול, תולעת, וריאנט, ליצן ועוד ועוד
האמת זה מתחיל לשעשע אותי שתוקפים אותי במקום להתמודד עם הטענות
אם סאונד זה לא דבר מדיד
אם למדע אין קשר בכלל לסאונד ורק האוזן קובעת אז סבבה, אם האיבר אולי הכי לא מדויק שקיים - האוזניים שלנו יותר מדייקות לגבי רמקולים ממכשיר שעולה 100,000$ שמודד את הרמקול אלפי פעמים אז סבבה
כנראה שגם Dynaudio סתם השקיעו מיליוני דולרים בפיתוח מתקן וחדר מדידות מיוחד שבעזרתו הם מפתחים אך הרמקולים ההיי אנד שלהם
וויניל זה פורמט שהוא לא נחות מדיגיטל למרות שאני יכול למנות 10 למה הוא סיבות למה הוא כן בצורה שלא ניתנת לוויכוח בכלל
תמונות של המתקן המיותר שDynaudio בנו לכיף שלהם כי הרי למדע ומדידות אין בכלל קשר לסאונד
חוקי הפיזיקה בכלל לא תופסים באודיופיליה
IMG_2235-1.JPG

תמונות מצורפות

• IMG_2235-1.JPG
    IMG_2235-1.JPG
    KB 112.3 · צפיות: 281

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
חזרתי להתחלה. האם שמיעת CD בבית כשהדיסק הוא באמת נשא טהור של מידע דיגיטלי, ללא תווך חשוד של תשתית ספקי המדיה, ומוזרם דרך כבל אופטי למגבר עם כניסה אופטית וDAC מובנה ברמה גבוהה היא לא הדרך הטהורה ביותר לשמוע את המוזיקה כפי שהיא יצאה מהאולפן ? (מוזיקה שהוקלטה בעידן הדיגיטלי).

לפי ההיגיון הזה אתה צריך לדמות בביתך את תנאי האולפן מבחינת ציוד ואקוסטיקה...

חוץ מזה, למה להחליט מראש שטכנאי המסטרינג הוא האורים והתומים שצריך להשתדל להגיע לתוצאה שהוא רצה ?
אתה מודע לכך שזה לא בהכרח מייצג את איך שהאמן התכוון שזה יישמע ?

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
"נראה לי גם מופרך.....לאמן את השמיעה כדי לפתח מיומנות , יש הרבה כאלה שפשוט נהנים מהחווייה והבעלות - ללא שאר רוח נוסף" .
clip99

ממש לא מופרך נהפוכו. זה בדיוק ההבדל המהותי שמתקיים בין אודיופיל לחובב המוסיקה. בין אותה אובססיה לתוכן שמתקיימת אצל זה האחרון בניגוד לאיכות הסאונד שמעניינת אותו כקליפת השום.

הבדל שמיים וארץ מתקיים אם כן כאשר האודיופיל עסוק בבנית סט-אפ יחודי, כזה שהסינרגייה שלו מאפשרת האזנה סונית באיכות אחרת. השאיפה היא לייצר סאונד עד כמה שניתן אותנטי במגבלות מערכת ההי פי דו ערוצי, כזה שהבינוני ממנו והלאה. במילים אחרות לגלם את אותו הפיין שקיים במציאות, ולא באותם מחוזות הדמיון כפי שהטכנוקרט נוטה לחשוב מתרחש בהקשר לנדון. פיין שמגולם לדוגמה בכיוון כלי נגינה, ולא פחות חשוב בביצוע המוסיקה פרופר, זו שלבסוף אנחנו מאזינים לה.

גישה זו מנוגדת בתחליט למי שעבורו התחביב מתחיל (שלא נאמר נגמר) במדידות ונתונים, בחיבור המערכת, בעצם הידיעה שבבעלותו ציוד אודיו יוקרתי, כנל בנוגע לחובב המוסיקה שכפי שציינתי עבורו התוכן הוא האישו.

מכאן שהמיומנות, ובמילים אחרות אותה יכולת ההבחנה ולא רק הדקה ביותר בין מצלול x ל-y או בין מאפינים סונים שמתקיימים כאשר משווים ציודים שונים הוא לא רק בגדר מוטו אודיופילי, הוא העוגן, ובעיקר שאר הרוח שלו!

נערך לאחרונה ב:

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
גם לדעתי שרון לא טרול, זה שהוא טועה בגישה זה ברור, זה שהוא מתעלם ממה שלא נוח לו לענות זו עובדה, זה שהכותרת של השרשור הוא קביעה לא נכונה זו גם עובדה…
אבל הוא טוען שהוא מעוניין לשמוע את המוזיקה שלו בדיוק כמו שהיא נשמעה בחדר העריכה ולשם כך הוא מחפש את הציוד שנמדד הכי טוב, פחחחחחחחחחחח לבריאות נשמה…
משימה בלתי אפשרית אין לה סיבה ועוד אלף ואחד דברים אבל בוא נראה אם בסוף הוא ישתף אותנו בתוצאה ואם הוא בעצמו יהיה מרוצה ממנה…

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור