למה אנשים קונים ציוד אנלוגי(ויניל, מגברי מנורות) כשמבחינה מדעית ציוד דיגיטלי מדויק יותר?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אין סתירה אני אסתכל על המדידות אבל גם אשמע

לא, לפחות תהיה עקבי בעמדה שלך בשרשור הזה :
אני הולך על האובייקטיבי לא הסובייקטיבי
שהאוזניים יגידו מה שבא להן, מה שקובע זה המדידות בלבד

אין לך שום צורך לשמוע.
את השטות המפוארת הזאת (לגזור ולשמור בקטגוריה של דברי הבל לפנתיאון) אתה כתבת פה, בהודעה #138 .
לך עם האמת שלך עד הסוף, תרכיב מערכת שנמדדת נפלא ואין לך שום צורך לשמוע אותה לפני הרכישה משום שלא משנה מה "האוזניים שלך יגידו, מה שקובע זה המדידות בלבד".....
אל תדאג, אם המערכת לא תהיה ערבה לאוזניך תוכל תמיד להתנחם שהיא נמדדת נפלא ולכן הבעיה היא באוזניך....

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
כמה מאמץ אנשים אמיתיים עם ניסיון מנסים להציל ילד אחד מפני הפסד של נגיד 100k.
לא סוף העולם, כסף בא כסף הולך, יעשה סיבוב, ישחרר כמה פריטים בלוחות ויבוא יום שהוא יציל מישהו חדש אחר…

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
לא, לפחות תהיה עקבי בעמדה שלך בשרשור הזה :

אין לך שום צורך לשמוע.
את השטות המפוארת הזאת (לגזור ולשמור בקטגוריה של דברי הבל לפנתיאון) אתה כתבת פה, בהודעה #138 .
לך עם האמת שלך עד הסוף, תרכיב מערכת שנמדדת נפלא ואין לך שום צורך לשמוע אותה לפני הרכישה משום שלא משנה מה "האוזניים שלך יגידו, מה שקובע זה המדידות בלבד".....
אל תדאג, אם המערכת לא תהיה ערבה לאוזניך תוכל תמיד להתנחם שהיא נמדדת נפלא ולכן הבעיה היא באוזניך....
נדמה לי שאפשר לקחת את כל הענין הזה צעד אחד קדימה, לא לשמוע שהרי האוזן לא באמת שייכת לענין ובכל פעם שמחפשים איזה ריגוש, כזה שפרימיטיבים שאינם יודעים לקרוא מדידות, מדליקים אמפליפייר עבורו, להתעמק בגרפים ולדעת שמה שניצב אצלך בסלון הוא הכי טוב, בשביל מה צריך גם לשמוע. ואם רוצים עוד צעד קדימה
לא אישי, לא אישי, האדם כאדם לא מעניין אותי, אני מתייחס לקולקטיב. ולגבי השטויות שהוא כותב, זה לא לרדת לאישי, זה להתייחס לטענותיו שהם שטות מוחלטת.

ואני אומר לך, מנסיוני הלא ממש דל גם באודיו וגם באנשים, אם הוא מקצוען הוא עושה הכל בשביל להחביא את זה. לעניות דעתי הוא יודע בדיוק לאיזה פורום הוא ניכנס, שהרי הוא פה מ-2013, הוא יודע היטב מהי האג׳נדה כאן שהרי הרבה שהתבטאו כמותו נעלמו מרצונם או נחסמו על ידי, ולמרות שיש פורום אחד (לפחות) וחצי פורום אחר (לפחות) בו ימצא את חבריו לנשק דיגימון ורוברט כמסכימים אוטומטים, בחר בפורום הזה שהוא פחות יודע לקבל את אנשי המבחן העיוור וה״נטו מדידות״ מסיבה אחת פשוטה, הם בעצמם לא מסוגלים לעבור מבחן עיוור על רכיבים שהם בעצמם טוענים שיש הבדלים בניהם.
נדמה לי שהאיש לו הגבת קצת ציני, שלא לומר סרקסטי.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,260
נקודות
113
כמה מאמץ אנשים אמיתיים עם ניסיון מנסים להציל ילד אחד מפני הפסד של נגיד 100k.
לא סוף העולם, כסף בא כסף הולך, יעשה סיבוב, ישחרר כמה פריטים בלוחות ויבוא יום שהוא יציל מישהו חדש אחר…
נראה לך???? יש לי תחושה ש100k לא הכיוון בכלל.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שלום שרון 100,

מתייחס להודעה הראשונה שלך בשרשור על ציוד אנלוגי מול דיגטלי (לא על מגבר מנורות), אנני יודע מה היה ב-300 + הודעות מאוחרות שנכתבו.

בהתייחס לציוד אנלוגי (פטיפון) מול דיגטלי (קומפקט דיסק), דווקא פטיפונים כובשים את שוק השמע בשנים האחרונות ולא רק מטעמי נוסטלגיה, יש להם כמה יתרונות על פני קומפקט דיסק, בכל מה שקשור לאיכות הצליל ולהפך, לקומפקט דיסק יתרונות אחרים.

כלל אצבע ובניגוד גמור למה שאתה חושב, למרות הנוחיות בשימוש בקומפקט דיסק או בסטרימר, פטיפון יקר עדיין נשמע יותר טוב. לדעתי, כמעט כל השוואה שתערוך בין פטיפון לקומפקט דיסק, תביא אותך לאותה מסקנה, זאת כמובן, כל עוד המכשירים הם טובים למחירם ונמצאים באותה קטגוריית מחיר. בזהירות רבה, הרבה כתבת אודיו מקצועית על קומפקט דיסק או ממיר יקר וטוב, מציינות שהתוצאה מתקרבת לרמה של פטיפון מקביל, אך עדיין אינה משתווה אליו.

בנוסף, יש צורך בהתעסקות וטיפול רב מסביב למקור השמע הנקרא פטיפון, למשל, עלויות הנלוות במערכות העדינות והמכניות שלו המושפעת מאוד מכל ויברציה. צריך לקחת בחשבון את ההוצאה הכספית הנוספת של גוף פטיפון, זרוע, ראש, פונו סטייג', כבל פונו, התקנת פטיפון, טיפול בפטיפון, בעזרים ובהשגת התקליטים.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
נראה לך???? יש לי תחושה ש100k לא הכיוון בכלל.
לא שבדקתי אבל נראה לי שציוד שבאמת נמדד טוב זה מחיר התחלתי די נמוך.
חוץ מזה פירגנתי לבנאדם…
חוץ מזה שאחרי שזה לא יישמע טוב הוא יצטרך לשדרג לציוד שנמדד יותר טוב, גם זה עולה כסף.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
חוץ מזה שאחרי שזה לא יישמע טוב הוא יצטרך לשדרג לציוד שנמדד יותר טוב, גם זה עולה כסף.

נראה לך שהוא ייתן לאוזניים לבלבל אותו ?
להזכירך :
"אני הולך על האובייקטיבי לא הסובייקטיבי
שהאוזניים יגידו מה שבא להן, מה שקובע זה המדידות בלבד"....

זה הגיוני כמו לאכול ארוחה לא טעימה אבל ההרכב הכימי שלה פשוט מעולה....

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
נראה לך שהוא ייתן לאוזניים לבלבל אותו ?
להזכירך :
"אני הולך על האובייקטיבי לא הסובייקטיבי
שהאוזניים יגידו מה שבא להן, מה שקובע זה המדידות בלבד"....

זה הגיוני כמו לאכול ארוחה לא טעימה אבל ההרכב הכימי שלה פשוט מעולה....
בכל זאת, שיתף הירומי במה מתנגן אצלך עכשיו….

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
חברים, אתם מזכירים לי את השמאל התל אביבי כשהוא מדבר על שלום, ופרטנר, וגירושים, וכו' וכו': אתם מדברים לעצמכם.
הטמבל הזה שפתח את השרשור, לא אמר שום דבר בשרשור הזה למעט דבר אחד: "מכשירים קונים קודם כל על פי מדידות, וזה כמעט הדבר היחיד שחשוב".
ניסינו להסביר דעות שונות, לתת דוגמאות, ניסינו להעמיק. אבל את התולעת לא מענין לפתח דיון, אלא לראות את כולנו קופצים לפניו. שחררו.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,260
נקודות
113
לא שבדקתי אבל נראה לי שציוד שבאמת נמדד טוב זה מחיר התחלתי די נמוך.
חוץ מזה פירגנתי לבנאדם…
לא יקרה. ראשית, כל הטכנוקרטים והדוקטורים למיניהם לא שם בהיבט של ההשקעה הכלכלית. זה לא ישים מבחינתם להשקיע כאלו סכומים על ציוד אודיו. מדעית, טכנית, הגיונית וכל שאר הכותרות המוכרות. שנית, ואם כן איכשהו זה כן יקרה, הם לעולם לא יודו שטעו. לעולם.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
חברים, אתם מזכירים לי את השמאל התל אביבי כשהוא מדבר על שלום, ופרטנר, וגירושים, וכו' וכו': אתם מדברים לעצמכם.
הטמבל הזה שפתח את השרשור, לא אמר שום דבר בשרשור הזה למעט דבר אחד: "מכשירים קונים קודם כל על פי מדידות, וזה כמעט הדבר היחיד שחשוב".
ניסינו להסביר דעות שונות, לתת דוגמאות, ניסינו להעמיק. אבל את התולעת לא מענין לפתח דיון, אלא לראות את כולנו קופצים לפניו. שחררו.

הגענו לעמוד 16 אז אפשר לשחרר...o_O

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113

למדת בסוף :אצבע מורמת

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
הספינורמה תפקידה לתאר עד כמה ביצועי רמקול עונים על ההגדרה של רמקול אידאלי, לווא דווקא של מתכנניו.
המושג "רמקול אידיאלי" לכשעצמו הוא לא יותר מתואר פשטני , הגדרה כללית , שאינו מתייחס להבדל המהותי בין מציאות אובייקטיבית לחווייה אישית , ואין לו גם את היכולת להחיל דין אחיד לשני הדברים. בעולם של רובוטים אגב, לא יהיה תוקף כמובן לסייג זה , אבל עד אז , או לפחות עד שאג'נדת הטראנס-הומניזם תצא לפועל - אין מקום לאמץ תפיסות כמו "רמקול אידיאלי". אגב, התכוונתי למתכנני הספינורמה ולא הרמקול .

רובם המוחלט של הטכנוקרטים בוחרים באג׳נדה של מדידה קודם מפני שככה הם מצדיקים מערכת זולה בטענה שהיא נמדדת טוב.

זו התייחסות לגופו של אדם . גם אם נתעלם לרגע מהסאב טקסט הבוטה , לא היתה לאבחנה כזו שום אחיזה במציאות לרגע אחד מעבר להיותה דעה אישית . הבה נמנה את הכשלים שאבחנה כזו מבטאת:

1 - יומרה לדעת מה מצב עו"שו של פלוני , ומתוך כך להקיש על העדפותיו הציודופיליות/אודיטוריות ואז לגבש את זה למעין חוו"ד גורפת .

2 - ביטול כלים מדעיים שבכוחם להסביר תופעות פיזיקליות/חשמליות (מה לעשות , אודיו זה בסוף תוצא של תופעות כאלה , גם אם זה נוגד אמונות אישיות מסוימות) מתוך הסתמכות על אנקדוטה שמחכה לנו בהמשך הקריאה.

3 - ניסיון לבסס קשר חד-חד ערכי בין עלות למאפיינים .

4 - ניסיון לטעון שהעדפה של ציוד זול נובע מהיותו בעל מדידה טובה בלבד . לא עלה בדעתך שאולי יש אנשים שיעדיפו את הזולה כי היא נשמעת , אולי , גם טוב ?

אנשים עם גישה כמו שלך.. בונים אג׳נדה מסיבות כלכליות.

וריאציה לאותה אבחנה לעיל; כעת נטען שמקור הגישה הוא דיסוננס , וגם מוצאים את הפראייר התורן להפיל עליו את ההאשמה הזו .

זה דומה לאדם שחי מאות שנים אחורה שמפחד לצוד. אז הוא הופך את הטבעונות לאג׳נדה.

זבוב ללא כנפיים הוא חירש . אותה לוגיקה עקומה (עליה הגבתי למעלה) שמכתיבה את המסקנה לגבי טבעונות , נגזרת מהעקרונות שמנסחים את האבחנה בפתיח הדברים לגבי ה"טכנוקרטים".
גילוי נאות - אני צמחוני

אני לא מודד כלום. אבל וואלה, האוזן שלי עלתה על כמה דברים שהסקופים שלכם פספסו. למשל רמקול גרמני ...

אנקדוטה מעניינת , אך לכאורה . גם לשכמותנו הנאלצים כרגע להסתמך על הדברים כפי שהובאו במעמד צד אחד ברור שיש כאן כמה נקודות ששווה להתעכב עליהן ולברר אותן , בטרם נאמץ בחדווה את הדברים כחיזוק או אישוש , כיתר השותפים לדיון הזה . קודם כל לא ידוע אם המדידות משקפות את התוצרת בפועל ; בהחלט יכול להיות מצב שהכל היה בסדר במעבדה , ואז ב-BATCH הראשון של הדגם שנשלח לחנויות וגם למבקר נפלה תקלה טכנית כלשהי. לא ידוע גם מה הם מדדו ומה הם לא מדדו , ואם הבעיה באה לידי ביטוי במה שהם כן מדדו . מופרך מצידי יהיה גם ליישר קו עם האמונה ש"הסקופ פספס" : תפקידו מצטמצם לתיאור גרפי של אותות חשמליים ואקוסטיים מן הסתם , לצורך התאמה בין רכיבים לבין עצמם וגם לתיבה - מן הסתם , בהתאם למשרעות פלט שהוגדרו ע"י מתכנני הרמקול . אפשר למדוד כל דבר - שוב, השאלה אם אכן עשו זאת , וגם אם כן , אז האם היו מודעים לביטוי הבעייתי של מדידה מסויימת.

חיזוק להשגות הללו אפשר למצוא באותו ריקול : אם הוא תוצאה של תלונות בעלי רמקול נוספים , זה שומט את הקרקע תחת הטענה בדבר הצורך ב"אוזני עטלף / מיומנות שמע" בהינתן הדמוגרפיה של פלח השוק הזה - אנשים מבוגרים ואמידים מן הסתם , שימי הזוהר של אוזניהם כבר מזמן מאחוריהם . נראה לי גם מופרך להניח שכל אחד מהם יושב לאמן את השמיעה כדי לפתח מיומנות , יש הרבה כאלה שפשוט נהנים מהחווייה והבעלות - ללא שאר רוח נוסף . במקרה כזה מדובר בתקלה שכל אחד יכול לשמוע , מה שמחזק את הסברה שלא מדובר בפאשלה של ציוד המדידה. נגיע לאותה מסקנה מתבקשת גם במקרה ואף אחד אחר לא דיווח על תקלה ובכל זאת עשו ריקול - ואפילו אם רק ע"ס דברי המבקר (לא סביר במקרה של אדם בודד)

כמובן שאם קיימים סימוכין שסותרים את ההשגות האלה אשמח לראות

נערך לאחרונה ב:

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
כמעט שקלתי לעזוב אבל בגלל clip99 אני נשאר:)

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אני זוכר שיואב גבע טען שהרמקולים שלו נמדדים מושלם. והם אכן רמקולים נפלאים.
אני די בטוח שמערכת שנמדדת מושלם תשמע גם מצויין. אולי לא תתאים לכל חדר. אולי לא תתאים לטעמו של כל אדם. אבל תישמע טוב מאד.
רק שזה לא יהיה סיפור זול במיוחד... להרכיב מערכת כזאת. רמקול ממחסני חשמל לא יימדד כמו רמקול של y.g.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור