למה אנשים קונים ציוד אנלוגי(ויניל, מגברי מנורות) כשמבחינה מדעית ציוד דיגיטלי מדויק יותר?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
שרון 100, איש יקר שכמותך:
רציתי להצדיע לך על התנהלותך המרשימה בשרשור.
על אורך הרוח, על הסבלנות לחברים המתקשים, על החזרה הרפטטיבית על המנטרה אלפי פעמים ללא כל שינוי בגוון הקולי, על הניווט של שרשור פתלתל זה (וכפיליו של שרשור זה בחודש האחרון) ללא התדרדרות (שכה מקובלת פה) להעלבות אישיות וחבטות אגרוף, וזאת על אף העובדה שקיבלת לעיתים יחס מזלזל מהחברים.
התנהלות אצילית זו, כרוזן שוודי בעל דם כחול אמיתי בעורקיו, הינה אות כבוד עבורך כאדם.

מצער אמנם, שכך לא תוכל להיות אודיופיל אמיתי, שכן, ללא מידת הטירוף וההתלהמות ההכרחית לא תוכל להתקבל לעולם למועדון, אבל מצד שני, גם לא יוכלו להעיף אותך כפי שעשו לאחרים שעלו פה על הבריקדות בעניינים כדוגמת אלה שהעלת פה לאחרונה.
על כך ועוד - אני חושב שבהחלט ניצחת את המערכת ומגיע לך שאפו גדול.

לא קשה לשמור על איפוק כשהמטרה שלך היא לעצבן. הרי זה בדיוק המשחק. אז התנהלותו של שרון אינה מרשימה כלל, היא גם לא מאופקת, היא פשוט התנהלות של עוד טכנוקרט קר, שמבין בסאונד כמו שחמור מבין במרק עגבניות, והטענות שלו מבוססות על הסקופ של מישהו אחר שאפילו אותו הוא לא מכיר.

הוא לא יכול לנצח את המערכת מסיבה פשוטה, הוא אפילו לא גילה (ובוודאי לא יגלה) איזה רכיבים בחר/קיימים אצלו. כולם כאלה. גם דיגימון שנזרק מכאן ועוד כמה כאלה שבטוחים שהם מבינים משהו באודיופיליה.

לאודיופיליה צריך רגש, אוזן, פינס. צריך אינטואציות טובות, נסיון בהאזנה, אמביציה. לרוב המוחלט, כמעט 100% המחזיקים בדעתו של השרון אין אף אחד מהן. לגבי שרון, אין לי מושג מה היכולות שלו באודיו. אבל היכולת שלו לכתוב שטויות מוחלטות בביטחון כזה היא בהחלט מהמרשימות שנתקלתי בהן.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
לא קשה לשמור על איפוק כשהמטרה שלך היא לעצבן. הרי זה בדיוק המשחק. אז התנהלותו של שרון אינה מרשימה כלל, היא גם לא מאופקת, היא פשוט התנהלות של עוד טכנוקרט קר, שמבין בסאונד כמו שחמור מבין במרק עגבניות, והטענות שלו מבוססות על הסקופ של מישהו אחר שאפילו אותו הוא לא מכיר.

הוא לא יכול לנצח את המערכת מסיבה פשוטה, הוא אפילו לא גילה (ובוודאי לא יגלה) איזה רכיבים בחר/קיימים אצלו. כולם כאלה. גם דיגימון שנזרק מכאן ועוד כמה כאלה שבטוחים שהם מבינים משהו באודיופיליה.

לאודיופיליה צריך רגש, אוזן, פינס. צריך אינטואציות טובות, נסיון בהאזנה, אמביציה. לרוב המוחלט, כמעט 100% המחזיקים בדעתו של השרון אין אף אחד מהן. לגבי שרון, אין לי מושג מה היכולות שלו באודיו. אבל היכולת שלו לכתוב שטויות מוחלטות בביטחון כזה היא בהחלט מהמרשימות שנתקלתי בהן.
נו נמר אז בסוף אתה ירדת לאישי??
אומר לך, האיש מקצוען.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נו נמר אז בסוף אתה ירדת לאישי??
אומר לך, האיש מקצוען.

לא אישי, לא אישי, האדם כאדם לא מעניין אותי, אני מתייחס לקולקטיב. ולגבי השטויות שהוא כותב, זה לא לרדת לאישי, זה להתייחס לטענותיו שהם שטות מוחלטת.

ואני אומר לך, מנסיוני הלא ממש דל גם באודיו וגם באנשים, אם הוא מקצוען הוא עושה הכל בשביל להחביא את זה. לעניות דעתי הוא יודע בדיוק לאיזה פורום הוא ניכנס, שהרי הוא פה מ-2013, הוא יודע היטב מהי האג׳נדה כאן שהרי הרבה שהתבטאו כמותו נעלמו מרצונם או נחסמו על ידי, ולמרות שיש פורום אחד (לפחות) וחצי פורום אחר (לפחות) בו ימצא את חבריו לנשק דיגימון ורוברט כמסכימים אוטומטים, בחר בפורום הזה שהוא פחות יודע לקבל את אנשי המבחן העיוור וה״נטו מדידות״ מסיבה אחת פשוטה, הם בעצמם לא מסוגלים לעבור מבחן עיוור על רכיבים שהם בעצמם טוענים שיש הבדלים בניהם.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
לא מבין משהו, אם מדידות הן חזות הכל ושאלת הצליל וחיבורו לאוזן הפרטית פשוט לא מענינת ביחס, אז למה לא לקחת את הנתונים של כל הרמקולים שבתקציב להכניס לאקסל או משהו כזה ולקחת את זה שיוצא בטופ ואם יוצאים כמה לוקחים את הכי יפה או הכי זול. מה יש לשמוע בכלל.

:בעד:
מסתבר שיש פער בין התיאוריות ליישום בפועל.
הגענו לעמוד 15 (לתשומת ליבו של zs) וכמו שאמרתי קודם, היה יכול לעשות את הבחירה ממזמן.
אבל ככה זה קורה כאשר התיאוריה מתרסקת מול המציאות....

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
המדידה היחידה שהיתה צריכה להעשות בהקשר של הפוסט הזה היא

האם חייבים להגיב לכל שטות ?

ופה לצערי, התשובה (המדידה) לא כפי שהייתי מצפה.....

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
בדיוק כמו שבוחרים כל דבר בחיים
מסתכלים על specs, מדידות, מצמצמים את האופציות, שומעים את כל הרמקולים שנשארו ברשימה המצומצמת וקונים אחד מהם.

כמה זמן צריך להסתכל על נתונים ?
ההמלצה של רועי51 מעולה עבורך - מכניסים את הנתונים לאקסל ורואים את הדירוג שיוצא.
15 עמודים אתה אוכל את הראש שהכל נתונים אז אם צריך להיות ד"ר לעיבוד נתונים אז מה זה שווה ?
ואם היישום בפועל הוא כל כך מורכב אז מה הטעם ?
מה זה "מצמצמים את האופציות "?
איזה שיקולים נלקחים על מנת "לצמצם את האופציות" ?
למה לא לבחור בזה שסט הנתונים שלו (במגבלת התקציב שקבעת מראש) הוא הטוב ביותר ?

"שומעים את כל הרמקולים שנמצאים ברשימה המצומצמת"?
למה ?
הרי "הכל מדיד כשזה מגיע לסאונד" !
מה תתן לך האזנה שלא מצאת בנתונים ?

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
זה בדיוק אותו הדיון שהיה לי עם מישהו אחר בHT . אני מבין שגם עבורך היענות תדר שטוחה ופיזור אחיד הם האידיאל באודיו?
בין הדברים החשובים, אחרי שראיתי את הנתונים משם אני שומע ואז מגיע להחלטה.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
כמה זמן צריך להסתכל על נתונים ?
ההמלצה של רועי51 מעולה עבורך - מכניסים את הנתונים לאקסל ורואים את הדירוג שיוצא.
15 עמודים אתה אוכל את הראש שהכל נתונים אז אם צריך להיות ד"ר לעיבוד נתונים אז מה זה שווה ?
ואם היישום בפועל הוא כל כך מורכב אז מה הטעם ?
מה זה "מצמצמים את האופציות "?
איזה שיקולים נלקחים על מנת "לצמצם את האופציות" ?
למה לא לבחור בזה שסט הנתונים שלו (במגבלת התקציב שקבעת מראש) הוא הטוב ביותר ?

"שומעים את כל הרמקולים שנמצאים ברשימה המצומצמת"?
למה ?
הרי "הכל מדיד כשזה מגיע לסאונד" !
מה תתן לך האזנה שלא מצאת בנתונים ?
אין סתירה אני אסתכל על המדידות אבל גם אשמע

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
לא אישי, לא אישי, האדם כאדם לא מעניין אותי, אני מתייחס לקולקטיב. ולגבי השטויות שהוא כותב, זה לא לרדת לאישי, זה להתייחס לטענותיו שהם שטות מוחלטת.

ואני אומר לך, מנסיוני הלא ממש דל גם באודיו וגם באנשים, אם הוא מקצוען הוא עושה הכל בשביל להחביא את זה. לעניות דעתי הוא יודע בדיוק לאיזה פורום הוא ניכנס, שהרי הוא פה מ-2013, הוא יודע היטב מהי האג׳נדה כאן שהרי הרבה שהתבטאו כמותו נעלמו מרצונם או נחסמו על ידי, ולמרות שיש פורום אחד (לפחות) וחצי פורום אחר (לפחות) בו ימצא את חבריו לנשק דיגימון ורוברט כמסכימים אוטומטים, בחר בפורום הזה שהוא פחות יודע לקבל את אנשי המבחן העיוור וה״נטו מדידות״ מסיבה אחת פשוטה, הם בעצמם לא מסוגלים לעבור מבחן עיוור על רכיבים שהם בעצמם טוענים שיש הבדלים בניהם.
האמת שאין לי מושג מה האג'נדה כאן פתחתי את החשבון לפני שנים אבל הוא היה רדום
בכל מקרה אין סתירה בין הנטו מדידות לשמיעה, פשוט אומר שלא נותנים מספיק מקום למדע כשבוחרים רמקולים או כל רכיב אחר

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28

אם אתה מתעצבן מהדעה שלי, זה לא בשליטתי.
עוד לא בניתי את המערכת מסיבות כלכליות
חבל על המילים כשאני אקנה כולם מוזמנים לשמוע ואז להחליט או שיצאתי אידיוט או שצדקתי.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
חבל על המילים כשאני אקנה כולם מוזמנים לשמוע ואז להחליט או שיצאתי אידיוט או שצדקתי.

אם היה בא איזה כתב אוטוריטה בstereophile והיה קובע רמקול יכול להימדד כמדויק אך מה שווה כל הדיוק אם
הבוחנים לא שומעים אותו, אך הוא לא ייכתוב מאמר כזה, הסיבה יש לו מה להפסיד, למזלך הרע אתה עוד ירוק ועיקש, וגם טועה שאין לך מה להפסיד.

נערך לאחרונה ב:

אוריג

אוהב את התחום
מעורבות
83
נקודות
28

הכל בסדר, לוקח זמן לבנות מערכת, זה לא משהו שסוגרים תוך שנה שנתיים ואף אחד כאן לא הצליח להקים סטאפ מוצלח כבר במכה הראשונה. סבלנות והקשבה, זה שם המשחק. למזלך יש הרבה ציוד זול שנמדד טוב, ככה לא תפסיד המון כסף. תחבר הכל, תמקם, תקשיב ותשדרג לאט לאט.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
הכל בסדר, לוקח זמן לבנות מערכת, זה לא משהו שסוגרים תוך שנה שנתיים ואף אחד כאן לא הצליח להקים סטאפ מוצלח כבר במכה הראשונה. סבלנות והקשבה, זה שם המשחק. למזלך יש הרבה ציוד זול שנמדד טוב, ככה לא תפסיד המון כסף. תחבר הכל, תמקם, תקשיב ותשדרג לאט לאט.
תודה רבה על המילים האלה, זאת בדיוק המטרה:אצבע מורמת

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
אם היה בא איזה כתב אוטוריטה בstereophile והיה קובע רמקול יכול להימדד כמדויק אך מה שווה כל הדיוק אם
הבוחנים לא שומעים אותו, אך הוא לא ייכתוב מאמר כזה, הסיבה יש לו מה להפסיד, למזלך הרע אתה עוד ירוק ועיקש, וגם טועה שאין לך מה להפסיד.
אבל זה לא מה שאמרתי בכלל
אמרתי שצריך לתת משקל יותר גדול למדידות ולמדע בכלל בתחום באודיו כמו שקורה בכל תחום אחר.
ברור שאני לא אקנה רמקול מבלי שאשמע אותו, כבר שמעתי בעבר רמקולים שנמדדו מצוין ולא עפתי על הסאונד.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
בין הדברים החשובים, אחרי שראיתי את הנתונים משם אני שומע ואז מגיע להחלטה.
מרגיש לי כמו שידור חוזר של מה שנאמר אז , ולכן אחזור על מה שאמרתי שם : המדידות שמרכיבות את סטנדרט הספינורמה לכל היותר יכולות לתאר עד כמה ביצועי רמקול עונים על ההגדרה של מתכנניו ל"רמקול אידיאלי" ומשום כך אין לראות בהן אמת מידה לאיזו איכות מוחלטת .
הסתמכות עיוורת על הסטנדרט הזה כמו זו שאתה וההוא מפגינים מתעלמת מכמה עובדות שמחרבות את האוטופיה הזו:

1 - המקור המוקלט לא מייצג שום מציאות כלשהי והוא נוצר כתלות במאפיינים הטכניים של האולפן , העדפות טכנאי ההקלטה ואילוצים שונים , כאשר גם ברוב המקרים , כנראה , אין מתאם מדויק ממילא בין הקלט להעדפות של האמן , אם בכלל היו כאלה מלכתחילה - הרוב פשוט רוצים ש"ישמעו כמו שצריך" וזהו . לכן , זה לגיטימי בהחלט לא "לשמור על נאמנות למקור" בעת ההאזנה ולנסות לתמרן את הצליל בבית , מה שבעצם ממצב את הלגיטימיות של הסתירה המסתמנת בין החתירה להיצמדות למקור המוקלט לבין הנאה מהאזנה כפרשנות אישית , לא מחייבת ולא גורפת . אז זה לא מדויק , אז מה? העיקר נשמע יותר טוב .

2 - רלוונטיות לקויה של פרמטר ההיענות: לאנשים שונים יש טעם אישי ובהחלט יש כאלו שאוהבים שתחומי תדר מסוימים יודגשו יחסית לאחרים.

3 - רלוונטיות לקויה של פרמטר הפיזור: רוב האודיופילים מאזינים לבד , בישיבה מול הרמקול . לא אכפת להם כל כך כנראה אם בצדדים יש נפילות בהיענות , העיקר שמול הרמקול שם הם נמצאים - שומעים מעולה .

יש טעם לפגם בניסיון לכפוף אחרים לשבלונה כזו .

אין בכל האמור לעיל משום שלילה מוחלטת של דבריך . ידוע לי על מבחן עיוור לרמקולים בו נבחנים דיווחו על העדפת הרמקול הליניארי , ולמרות שהיו לי השגות גם לגביו (אני עדיין מנסה למצוא את השרשור ההוא) יכול להיות פה דיון מעניין .

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
מרגיש לי כמו שידור חוזר של מה שנאמר אז , ולכן אחזור על מה שאמרתי שם : המדידות שמרכיבות את סטנדרט הספינורמה לכל היותר יכולות לתאר עד כמה ביצועי רמקול עונים על ההגדרה של מתכנניו ל"רמקול אידיאלי" ומשום כך אין לראות בהן אמת מידה לאיזו איכות מוחלטת .
הסתמכות עיוורת על הסטנדרט הזה כמו זו שאתה וההוא מפגינים מתעלמת מכמה עובדות שמחרבות את האוטופיה הזו:

1 - המקור המוקלט לא מייצג שום מציאות כלשהי והוא נוצר כתלות במאפיינים הטכניים של האולפן , העדפות טכנאי ההקלטה ואילוצים שונים , כאשר גם ברוב המקרים , כנראה , אין מתאם מדויק ממילא בין הקלט להעדפות של האמן , אם בכלל היו כאלה מלכתחילה - הרוב פשוט רוצים ש"ישמעו כמו שצריך" וזהו . לכן , זה לגיטימי בהחלט לא "לשמור על נאמנות למקור" בעת ההאזנה ולנסות לתמרן את הצליל בבית , מה שבעצם ממצב את הלגיטימיות של הסתירה המסתמנת בין החתירה להיצמדות למקור המוקלט לבין הנאה מהאזנה כפרשנות אישית , לא מחייבת ולא גורפת . אז זה לא מדויק , אז מה? העיקר נשמע יותר טוב .

2 - רלוונטיות לקויה של פרמטר ההיענות: לאנשים שונים יש טעם אישי ובהחלט יש כאלו שאוהבים שתחומי תדר מסוימים יודגשו יחסית לאחרים.

3 - רלוונטיות לקויה של פרמטר הפיזור: רוב האודיופילים מאזינים לבד , בישיבה מול הרמקול . לא אכפת להם כל כך כנראה אם בצדדים יש נפילות בהיענות , העיקר שמול הרמקול שם הם נמצאים - שומעים מעולה .

יש טעם לפגם בניסיון לכפוף אחרים לשבלונה כזו .

אין בכל האמור לעיל משום שלילה מוחלטת של דבריך . ידוע לי על מבחן עיוור לרמקולים בו נבחנים דיווחו על העדפת הרמקול הליניארי , ולמרות שהיו לי השגות גם לגביו (אני עדיין מנסה למצוא את השרשור ההוא) יכול להיות פה דיון מעניין .
הספינורמה תפקידה לתאר עד כמה ביצועי רמקול עונים על ההגדרה של רמקול אידאלי, לווא דווקא של מתכנניו.

1. אין בעיה אם אדם בוחר באי דיוק או שלא אכפת לו בכלל לו מדיוק ונאמנות להקלטה המקורית.
יש אנשים שאוהבים סאונד חם, או בהיר או עם המון בס
הכל סבבה והכל לגיטימי.
אישית אני מעדיף שהמערכת תהיה כמה שיותר שקופה וניטרלית ותהווה צינור בלבד.
גם כשאני צופה בסרט אני מעדיף לראות את הסרט בדיוק כמו שהבמאי התכוון וצילם את הסרט ולא אוסיף המון צבע לתמונה (למרות שזה נעים לעיניים)
2. לגיטימי כמו שאמרתי, אבל לפחות שיהיו מודעים לזה שזה לא מדויק.
3.פיזור משפיע גם על ההתנהגות של הרמקול בחדר.
ואני תמיד בעד דיונים מעניינים.
בייסקלי אני אומר דבר מאוד פשוט, שצריך לתת יותר מקום למדע בתחביב הזה, ומי שזה לא מעניין אותו זה גם סבבה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

ואת זה נמנעתי הפעם מלהוסיף לרשימה. רובם המוחלט של הטכנוקרטים בוחרים באג׳נדה של מדידה קודם מפני שככה הם מצדיקים מערכת זולה בטענה שהיא נמדדת טוב. אגב, אני לא אמרתי שאני מתעצבן מהדעה שלך, אמרתי שאתה ממש לא כאן רק בשביל לשתף. אני גם יכול לראות אם היית רדום או לא. אתה יודע, לא מדע מחשב אבל יש לי גישה לכל מיני נתונים באתר.

לא חבל על המילים. אני גם אסביר לך למה. כי בסוף, אנשים עם גישה כמו שלך זורקים כסף על מערכת והיא נשמעת כמו אביב גפן מנסה לשיר פברוטי. ומשם או מחזקים את האג׳נדה שלהם נגד היי אנד יקר ואיכותי בידיעה שמערכת שלהם נשמעת מעאפן. בקיצור, בונים אג׳נדה מסיבות כלכליות.

זה דומה לאדם שחי מאות שנים אחורה שמפחד לצוד. אז הוא הופך את הטבעונות לאג׳נדה. ״אין לי בעיה לצוד - אני פשוט לא רוצה לאכול בשר״. יאללה יאללה...

ועכשיו ננסה לסדר לך את הקלבסה.

אני לא מודד כלום. אבל וואלה, האוזן שלי עלתה על כמה דברים שהסקופים שלכם פספסו. למשל רמקול גרמני מדופלם שהגיע אלי לביקורת, טענתי שהרמקול אינו תקין והחזרתי אותו ליבואן מבלי שאכתוב ביקורת, היבואן שלח מייל לחברה, טענו שהכל פיקס כי מדדו. אחרי כמה שבועות הכריזו על ״ריקול״ והחליפו את כל הקרוסים. קטעים אה? בלי סקופ, בלי למדוד. האוזן זה כלי מדידה למי שמיומן בשימוש בה. אתה לעומת זאת, מאמן את העיניים שלך בלקרוא גרפים. מה כבר תצליח להרכיב שישמע אולי סביר. אתה באמת חושב שהרמקול שיראה לך מדוד הכי טוב יתנהג טוב בחלל שלך? ונניח שהוא עם העינות שטוחה לתדר, מאוזן ונטרלי לחלוטין, והחדר שלך מגביר בס סדרתי? ישמע מעאפן - בומי - לא מאוזן. מה תעשה אז? תחפש מגבר שנמדד הפוך? ונניח שתביא מגבר כזה והוא ישמע מתכתי, מה אז? הרי כבר שחטת את התקציב שלך.

שחרר את הפורום מגישה קרה של סקופים. תתחיל להשתמש באוזניים, תאמן אותן, ברגע שתהיה מיומן, תבין שהנתונים הם שוליים במקרה הטוב, לא רלוונטים כלל במקרה הפחות טוב. מנסיון של שנים, אולי אצליח להציל אותך מטמטום טכנוקרטי.

ואחרון החביב. עשה סיבוב אצל החברים עם המערכות ״הכבדות״ כאן. אף אחד מהם לא פועל כמוך. חלקם מהנדסים, פיזיקאים, טכנאים עם ידע אדיר במה שאתה מדבר עליו. לעומת זאת, לך לכאלה שיש להם אותה גישה כמו שלך ושמע את המערכות שלהם. אולי אז תבין את הפערים ותשנה גישה. בקיצור, אתה בונה מתכון של לצאת אדיוט. תקשיב למנוסים ממך במקום לצאת בהצהרות דביליות כמו שאתה יוצא איתן כרגע.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,260
נקודות
113
עשה סיבוב אצל החברים עם המערכות ״הכבדות״ כאן. אף אחד מהם לא פועל כמוך. חלקם מהנדסים, פיזיקאים, טכנאים עם ידע אדיר במה שאתה מדבר עליו. לעומת זאת, לך לכאלה שיש להם אותה גישה כמו שלך ושמע את המערכות שלהם. אולי אז תבין את הפערים ותשנה גישה.
:אצבע מורמת:אצבע מורמת:אצבע מורמת

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור