למה אנשים קונים ציוד אנלוגי(ויניל, מגברי מנורות) כשמבחינה מדעית ציוד דיגיטלי מדויק יותר?

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
בפרוש לא הכל מדיד, כפי שהגדיר זאת יפה מאוד אלברט אינשטיין באמרתו הידועה.
ה-238 הודעות בשרשור הזה, מוכיחות היטב את הדבר השני עליו דיבר איינשטיין.
יש פה אנשי עסקים, מהנדסים, רופאים, מורים ועוד מלא אנשים רציניים, שיושבים ומתווכחים כבר כמה ימים, בלהט ועם מלא אמוציות, על האיפיון של חתיכת מכשיר חשמלי, בדיון שכל כולו נסוב לכל היותר על טיזינג ושעשוע עצמי גרידא של מי מהכותבים והכל נעשה בשיא הרצינות ובמין כסות אעלק מדעית.
אין גבול לטפשות הזאת והיא לחלוטין לא מדידה.
לא חושב שיש פה אמוציות, שיעמום ללא ספק…

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
למה משקיעים בכבלים בכלל;)

sharon100

בפתיחת השירשור אתה מגדיל לעשות כאשר אתה קובע בנחרצות עובדות חסרות שחר, תוךשאתה מנפנף בקלישאות שמנותקות מהמציאות, למרות זאת השירשור הזה מצליח להתרומם.וכמובן שזה לא קשור לכותרת היחודית שלו .א,לה יותר לגוף הטיעונים המופרכים שלך.

בהמשךי.ניכר שאתה משתדל להצטייר כמי שהוא האורים והתומים בכל הקשור לזיקה שמתקיימת בין מדידות לסאונד שמגולם במערכת הי פי דו ערוצי. בתוך כך אתה קובע שמלבד המדידות אין באמת מה שיכריע הכף, ומכאן גם נובעת השאיפה שלך לדבוק באובייקטיבי, מכיוון שאלה הם פני הדברים, המסקנה המתבקשת היא שרצוי להסתמך כמה שפחות על האוזניים. אכן אותן האוזניים ששיכות לא רק לדידך למערכת החושים העלובה.שלנו.

זו הדרך הנכונה מבחינתך להגיע לסאונד אותנטי, אמיתי , בניגוד לכזב סוני שמנותק מהמציאות. מופרך?, תלוי את מי שואלים.

סוף הסיפור, הוא מסתיים בדכ כאשר מתפקששת לה שאלה שלא במתכוון, שאלת קיטבג, כזו שמתאימה לאודיופיל תמים ובעיקר מתחיל, "למה משקיעים בכבלים בכלל"!

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
sharon100

בפתיחת השירשור אתה מגדיל לעשות כאשר אתה קובע בנחרצות עובדות חסרות שחר, תוךשאתה מנפנף בקלישאות שמנותקות מהמציאות, למרות זאת השירשור הזה מצליח להתרומם.וכמובן שזה לא קשור לכותרת היחודית שלו .א,לה יותר לגוף הטיעונים המופרכים שלך.

בהמשךי.ניכר שאתה משתדל להצטייר כמי שהוא האורים והתומים בכל הקשור לזיקה שמתקיימת בין מדידות לסאונד שמגולם במערכת הי פי דו ערוצי. בתוך כך אתה קובע שמלבד המדידות אין באמת מה שיכריע הכף, ומכאן גם נובעת השאיפה שלך לדבוק באובייקטיבי, מכיוון שאלה הם פני הדברים, המסקנה המתבקשת היא שרצוי להסתמך כמה שפחות על האוזניים. אכן אותן האוזניים ששיכות לא רק לדידך למערכת החושים העלובה.שלנו.

זו הדרך הנכונה מבחינתך להגיע לסאונד אותנטי, אמיתי , בניגוד לכזב סוני שמנותק מהמציאות. מופרך?, תלוי את מי שואלים.

סוף הסיפור, הוא מסתיים בדכ כאשר מתפקששת לה שאלה שלא במתכוון, שאלת קיטבג, כזו שמתאימה לאודיופיל תמים ובעיקר מתחיל, "למה משקיעים בכבלים בכלל"!
הטענה הבסיסית שלי היא שסאונד זה דבר מדיד ובעזרת מדידות והמדע ניתן לייצר רמקול או כל רכיב אחר שהוא כמה שיותר נטול עיוותים
ולכן אם אני ארצה לקנות רמקול מסוים זה הדבר הראשון שאסתכל עליו כדי שבכלל אשקול אותו, כמובן שבשלב הבא אשמע אותו ואחליט בעזרת השילוב של ה2
בתחום הזה יש המון snake oil ( ובמיוחד כשזה מגיע לכבלים) אז אני משתדל שהקשקושים האלה כמה שפחות ישפיעו עליי.
אם זאת טענה כ"כ מופרכת בשביל כמה אנשים כאן ב אז סבבה זאת לא הבעיה שלי.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
שני דברים אני לומד מהתשובה שלך:

א. אין לנו מה ללמד אותך
ב. אין לך מה ללמד אותנו

וואללה, צודק לגמרי.
:בעד:

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
רוב המערכות כאן שונות מאוד מאוד! יש פה מערכות עם מקור דיגיטלי והגברה טרנזיסטורית, יש מקור דיגיטלי עם קדם שפורפרתי, יש אנלוגיות עם הגברה טרנזיסטורית ויש עם שפורפרתית. יש פה גם מי שיש לו רמקולים אקטיביים ויש מי שיש לו מוניטורים אולפניים מוגברים.
עכשיו בוא תספר לנו מה כבר אתה יכול לחדש…
יש לך כיוון פחות או יותר;)

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
בוא נחשוב ביחד לרגע...
מה המטרה של מערכת אודיו ? הפקת הנאה ממוזיקה.
איך זה מתבצע ? באמצעות חוש השמיעה.

מה המטרה של רכב ? האם מדובר בהפקת הנאה באמצעות אחד החושים ? לא.
מה המטרה של מזגן ? האם מדובר בהפקת הנאה באמצעות אחד החושים ? לא.

אז מה הקשר ?
אין קשר.
לרכב ולמזגן יש ייעוד פונקציונלי שלא קשור לאחד מחושי האדם.

תשתדל לתת אנלוגיות הגיוניות.
לא מדוייק !!
מטרת הרכב להפיק הנאה גם ממוסיקה!!!
כאחד שנכווה בעבר מרכב שמערכת השמע שלו על הפנים עד שלבסוף החלפתי לרכב שיש לו מערכת שמע מעולה !!
שהלכתי לבדוק רכבים בסוכניות, דבר ראשון בדקתי את מערכת השמע !!!

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
לא מדוייק !!
מטרת הרכב להפיק הנאה גם ממוסיקה!!!
כאחד שנכווה בעבר מרכב שמערכת השמע שלו על הפנים עד שלבסוף החלפתי לרכב שיש לו מערכת שמע מעולה !!
שהלכתי לבדוק רכבים בסוכניות, דבר ראשון בדקתי את מערכת השמע !!!
הרכב שלי הוא קורקינט מושכר שמשאירים ברחוב, חלקם עושים רעש נוראי כי לווינד יש איזה חלק שתמיד משתחרר ונוגע בכביש, ממש מזעזע! אז עברתי ללימון שמסתבר נוסעים יותר מהר. עכשיו למרות שכל הנתונים המדעיים של הקורקינטים הנ״ל פחות טובים משל מרצדס, המהירות שלהם היא מקסימום 25 קמ״ש אני מוכן לכל תחרות בתוך ת״א עם כל מרצדס.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
אין סתירה בין שמיעה של הרכיב ללמידה של המדידות שלו
רוב הזמן יש קורלציה בין הדברים
"רוב הזמן" זה לא מדע. והתרגום בין השמיעה האישית לבין הנתון הכביכול אובייקטיבי עדיין לא ידועה לנו.
עובד על זה (;
רק שתהיה בטוח שהיא תהיה שונה מ99% מהמערכות כאן
איי רסט מיי קייס!.או היא הנותנת.. שונה ב 99 אחוז כי אתה אינדיבידואל עם רצונות ותרגום שונה של מה שאתה שומע יחסית לכמעט כל אחד אחר. next!

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
"רוב הזמן" זה לא מדע. והתרגום בין השמיעה האישית לבין הנתון הכביכול אובייקטיבי עדיין לא ידועה לנו.

איי רסט מיי קייס!.או היא הנותנת.. שונה ב 99 אחוז כי אתה אינדיבידואל עם רצונות ותרגום שונה של מה שאתה שומע יחסית לכמעט כל אחד אחר. next!
אני יודע מה די נפוץ ושהכיוון שלי הוא די לא נפוץ,
"אתה אינדיבידואל עם רצונות ותרגום שונה של מה שאתה שומע יחסית לכמעט כל אחד אחר"
למרות שזה נאמר בציניות אני מניח, התשובה היא כן.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
אני יודע מה די נפוץ ושהכיוון שלי הוא די לא נפוץ,
"אתה אינדיבידואל עם רצונות ותרגום שונה של מה שאתה שומע יחסית לכמעט כל אחד אחר"
למרות שזה נאמר בציניות אני מניח, התשובה היא כן.
למה ציניות? סך הכל מהטיעון שלך הגעת לתשובה למה מדידות לא כל כך משחקות תפקיד. אחרת הייתה מערכת אחת שהייתה אמורה לספק את כולנו.ונגמר התחביב. השמיעה היא הרבה פעמים סובייקטיבית. ב"ה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
כולה התחיל החופש הגדול

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
אם אתם הולכים לקנות אוטו ואתם מסתכלים על נתוני צריכת הדלק וכשאתם קונים מזגן אתם קונים אותו לפי הspecs ולפי מה שהמדידה במעבדה אומרת, כמה כ"ס, יכולות קירור / חימום, התאמה לגודל חדר וכו'
אתם לא באים לבחור רכב ואומרים יש לי תחושה שהרכב הזה חסכוני בדלק, אלא מסתכלים על כל הנתונים כדי להתחיל בכלל לשקול את אותו הרכב.
אותו הדבר לגבי רמקולים, מגברים וכו
לי חשוב יותר שאתחבר לאוטו מבחינת תחושת הנהיגה, שליטה על ההיגוי ונוחות לאורך זמן. אז מה אם הוא נותן ביצועים על הנייר אבל אתה לא נהנה לנהוג בו? כנראה שהמושג הערטילאי שנקרא ׳איכות׳ במובן הרחב ביותר רחוק ממך כמזרח ממערב ולכן אתה צריך מספרים ומדידות. גם מדענים טובים, דרך אגב, מתבססים הרבה על תחושות ואינטואיציה ויודעים לשקלל את משמעות המדידות.

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
אהבתי את האנלוגיות לרכב ומאחר ואני נוהג בלנצ'יה קאפה 1997 עם מנוע אטמוספרי 2400 סמ"ק שעם הנהיגה הקצת אגרסיבית שלי עושה 8 ק"מ לליטר, נראה לי שאצטרך שרשור חדש ע"מ להסביר לעזאזל למה!?!?!?!
:שתוי:

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
אהבתי את האנלוגיות לרכב ומאחר ואני נוהג בלנצ'יה קאפה 1997 עם מנוע אטמוספרי 2400 סמ"ק שעם הנהיגה הקצת אגרסיבית שלי עושה 8 ק"מ לליטר, נראה לי שאצטרך שרשור חדש ע"מ להסביר לעזאזל למה!?!?!?!
לפני שקנית הסתכלת על נתוני צריכת הדלק וזו נבדקה במעבדה
ולפי המדידה הזאת בכלל שקלת את הרכב הזה או שלא
לא נכנסת אליו ואמרת לעצמך וואלה הוא מרגיש לי חסכוני, נכון?
בדיוק אותו דבר עם ציוד סאונד

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
לאבא של חבר טוב היה בשעתו את המכונית הנפלאה הזאת..., היינו בני 22 ומידי פעם השתמשנו באוטו הזה, מבין למה אתה איתו בהחלט! תחושת כח מלכותית, מינימום שגריר...
ואגב, בטופגיר עשו בשעתו תוכנית השוואה בין מיצובישי איבו לבין סובארו אימפרזה טורבו . ישבו על אותו פלח. הנתונים היו די זהים והם לא ידעו להחליט מי יותר טובה..הם רק ציינו לטובת הצופה בסוף התוכנית, כי בסוף כל יום צילומים שהמצלמות כבו,הם נכנסו לאימפרזה ונסעו הביתה... האיבו נשארה לנוח...
זה בערך מסביר מה זה מדידות ומה זה הרגשה שלא ניתן למדוד... ( וגם מה זה תוכנית בריטית במיטבה!)

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אתה עדיין חייב לי תשובה לשאלה שנשאלת בהודעה 166 בשרשור הזה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור