למה אנשים קונים ציוד אנלוגי(ויניל, מגברי מנורות) כשמבחינה מדעית ציוד דיגיטלי מדויק יותר?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
בכל זאת, עם שאיפות כמו שלו, ודעות נחרצות כל כך, מעניין במה בחר.

זה ברור - מה שנמדד טוב אצל הגורו לענייני מדידות, רצוי הכי זול שאפשר למצוא....

נערך לאחרונה ב:

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
אתה יכול למדוד, כל עוד אתה מבין מה אתה מודד, ומה הקורלציה בין מדידה לאוזניים. ואת האמת, אצל יבואן אין הרבה טעם לשמוע, צריך לקחת ציוד הבייתה לפחות לשבוע בדיקה בסביבה שלך ורגועה
בדיוק, אין עוד את הידע למנגנון תרגום צלילים במח. על ראייה יש הרבה יותר , לכן יש הגדרות יותר " מדעיות" ומדידות הן יותר משמעותיות בתחום הראייה ( צבעים, ניגודיות , עומק וכולי). כן חושב,שיש,טעם לשמוע אצל יבואן או בכלל, שמיעה ראשונית נותנת אינדיקציה לאן ניתן להגיע. אם היבואן בחדר ההשמעה מכבד את המוצר שהוא מוכר כמובן.

niv100

אוהב את התחום
מעורבות
150
נקודות
43
לא מבין את הדיון הזה על 12 עמודים,
מדידות תשאירו למחלקת RnD בפיתוח המוצר, אחכ משתמש קצה שומע באוזניים ובמוח שלו ומחליט אם נהנה. דרך אגב גם בשלב הפיתוח אם המדידות מצויינות אבל בחדר זה לא נשמע להם טוב אז חוזרים לשיפור תיכנון.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113
מדידות תשאירו למחלקת RnD בפיתוח המוצר, אחכ משתמש קצה שומע באוזניים ובמוח שלו ומחליט אם נהנה. דרך אגב גם בשלב הפיתוח אם המדידות מצויינות אבל בחדר זה לא נשמע להם טוב אז חוזרים לשיפור תיכנון.
מיכאל הבטיח לי 15 עמודים.:)

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
הערב יש הופעה של אבישי כהן בבארבי, אבישי אמר שאם המדידות לא נראות לו הוא לא עולה לבמה…

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
משעשע אותי שהוסכם כאן על משהו שקצת דומה לטיעון של שרון. הקשבה למערכת בחנות היא אנדיקציה לאיך שהיא נשמעת... בחנות.
במילים אחרות, בדיוק כמו שקצת שוללים פה מדידות, באותה מידה שוללים אוזניים במרחב הלא נכון / בהעמדה הלא נכונה ובחיבורים הלא נכונים (יען לא במרחב, העמדה ואופן החיבור/חיווט המיועד).

במקרה הפרטי שלי, כשקניתי את הרמקולים שחלמתי עליהם מאז התערוכה ב 2008, הציעו לי לשבת ולהאזין להם בחנות. הסכמתי מתוך נימוס. כל מה שעניין אותי זה שהם תקינים וזהו. למה?

1. הם בחנות.
2. הם מחווטים באורך ק"מ (עזבו איזה סוג כבל באמאשכם, אורך כבל מוסיף התנגדות).
3. הם משורשרים מהסאב (פאסיבי עם קרוס) לקדמיים.
4. זה לא הרסיבר שלי.

בקיצור, איכס(!), מגעיל(!), תקווה!

לשם השוואה, בתערוכה ב 2008 הם היו מחוברים למגבר של Cambridge והסאבים היו מוגברים באמצעות מגבר ייעודי נפרד. לאוזני הם היו וואו מטורף. אז... שילמתי, העמסתי, חיברתי אותם "כמו שצריך" בבית ומאז קיבלתי רשות להוסיף סנטר ואחוריים מאותה סדרה.

אוהב מדידות כמו שמתנוש יודע (ומסתלבט), אבל בסופו של יום אני לא מאזין לגראפים ולא מחבר את האוזניים שלי בDAC לפורום של ASR. אני כן שומע את המוסיקה החביבה עלי (וגם שם יש המון ביקורת מחברים) ומצפה לשמוע אותה באופן שהאזניים הפגומות שלי יהנו ממנה.

בשורה התחתונה, ראיתי את המערכת של נמר, מעריך שיש פה מערכות מטורפות וברמות על, יחד עם זאת כנראה שלא הייתי מחליף את רובן בזאת שיש לי ולו בגלל שרוב ההאזנה שלי היא במיקום מאד לא אידאלי יחסית למערכת ובתנועה לפעמים, כך שאני לא שומע סטריאו, אני שומע רב ערוצי (ר"ל). יאללה, תתחילו להריץ הסתלבטויות :)

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אף אחד לא שולל מדידות. שוללים שני דברים:
1. את הידע (או חוסר הידע) שמפגין פותח השרשור, בעיקר כי הוא לא טוען שום דבר משמעותי.
2. שמדידות הן המדד היחיד לאיכותה של מערכת.

נערך לאחרונה ב:

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
אם אתם הולכים לקנות אוטו ואתם מסתכלים על נתוני צריכת הדלק וכשאתם קונים מזגן אתם קונים אותו לפי הspecs ולפי מה שהמדידה במעבדה אומרת, כמה כ"ס, יכולות קירור / חימום, התאמה לגודל חדר וכו'
אתם לא באים לבחור רכב ואומרים יש לי תחושה שהרכב הזה חסכוני בדלק, אלא מסתכלים על כל הנתונים כדי להתחיל בכלל לשקול את אותו הרכב.
אותו הדבר לגבי רמקולים, מגברים וכו

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
נכון אבל האם בכלל היית מתחיל לשמוע כל רכיב שהמדידות שלו גרועות? לא נראה לי
היית
פוסל על הסף

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
בדיוק, אין עוד את הידע למנגנון תרגום צלילים במח. על ראייה יש הרבה יותר , לכן יש הגדרות יותר " מדעיות" ומדידות הן יותר משמעותיות בתחום הראייה ( צבעים, ניגודיות , עומק וכולי). כן חושב,שיש,טעם לשמוע אצל יבואן או בכלל, שמיעה ראשונית נותנת אינדיקציה לאן ניתן להגיע. אם היבואן בחדר ההשמעה מכבד את המוצר שהוא מוכר כמובן.
אין סתירה בין שמיעה של הרכיב ללמידה של המדידות שלו
רוב הזמן יש קורלציה בין הדברים

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
משעשע אותי שהוסכם כאן על משהו שקצת דומה לטיעון של שרון. הקשבה למערכת בחנות היא אנדיקציה לאיך שהיא נשמעת... בחנות.
במילים אחרות, בדיוק כמו שקצת שוללים פה מדידות, באותה מידה שוללים אוזניים במרחב הלא נכון / בהעמדה הלא נכונה ובחיבורים הלא נכונים (יען לא במרחב, העמדה ואופן החיבור/חיווט המיועד).

במקרה הפרטי שלי, כשקניתי את הרמקולים שחלמתי עליהם מאז התערוכה ב 2008, הציעו לי לשבת ולהאזין להם בחנות. הסכמתי מתוך נימוס. כל מה שעניין אותי זה שהם תקינים וזהו. למה?

1. הם בחנות.
2. הם מחווטים באורך ק"מ (עזבו איזה סוג כבל באמאשכם, אורך כבל מוסיף התנגדות).
3. הם משורשרים מהסאב (פאסיבי עם קרוס) לקדמיים.
4. זה לא הרסיבר שלי.

בקיצור, איכס(!), מגעיל(!), תקווה!

לשם השוואה, בתערוכה ב 2008 הם היו מחוברים למגבר של Cambridge והסאבים היו מוגברים באמצעות מגבר ייעודי נפרד. לאוזני הם היו וואו מטורף. אז... שילמתי, העמסתי, חיברתי אותם "כמו שצריך" בבית ומאז קיבלתי רשות להוסיף סנטר ואחוריים מאותה סדרה.

אוהב מדידות כמו שמתנוש יודע (ומסתלבט), אבל בסופו של יום אני לא מאזין לגראפים ולא מחבר את האוזניים שלי בDAC לפורום של ASR. אני כן שומע את המוסיקה החביבה עלי (וגם שם יש המון ביקורת מחברים) ומצפה לשמוע אותה באופן שהאזניים הפגומות שלי יהנו ממנה.

בשורה התחתונה, ראיתי את המערכת של נמר, מעריך שיש פה מערכות מטורפות וברמות על, יחד עם זאת כנראה שלא הייתי מחליף את רובן בזאת שיש לי ולו בגלל שרוב ההאזנה שלי היא במיקום מאד לא אידאלי יחסית למערכת ובתנועה לפעמים, כך שאני לא שומע סטריאו, אני שומע רב ערוצי (ר"ל). יאללה, תתחילו להריץ הסתלבטויות :)
אז בתכלס כולם מסכימים איתי (;

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
ממה מורכבת המערכת שלך?
עובד על זה (;
רק שתהיה בטוח שהיא תהיה שונה מ99% מהמערכות כאן

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אם אתם הולכים לקנות אוטו ואתם מסתכלים על נתוני צריכת הדלק וכשאתם קונים מזגן אתם קונים אותו לפי הspecs ולפי מה שהמדידה במעבדה אומרת, כמה כ"ס, יכולות קירור / חימום, התאמה לגודל חדר וכו'
אתם לא באים לבחור רכב ואומרים יש לי תחושה שהרכב הזה חסכוני בדלק, אלא מסתכלים על כל הנתונים כדי להתחיל בכלל לשקול את אותו הרכב.

- לאחר שהוגדר תקציב של הרכב, אני התישבתי ברכב, למדתי את המערכות
- הקשבתי למערכת סטריאו עם כל מיני תכנים שאני מכיר
- הקשבתי למערכת משודרגת של Harman Kardon עם אותם תכנים
- עשיתי נסיעת מבחן
- חזרתי עוד על האזנה

לבסוף הוזמן.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113

בוא נחשוב ביחד לרגע...
מה המטרה של מערכת אודיו ? הפקת הנאה ממוזיקה.
איך זה מתבצע ? באמצעות חוש השמיעה.

מה המטרה של רכב ? האם מדובר בהפקת הנאה באמצעות אחד החושים ? לא.
מה המטרה של מזגן ? האם מדובר בהפקת הנאה באמצעות אחד החושים ? לא.

אז מה הקשר ?
אין קשר.
לרכב ולמזגן יש ייעוד פונקציונלי שלא קשור לאחד מחושי האדם.

תשתדל לתת אנלוגיות הגיוניות.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
עובד על זה (;

מה יש לעבוד על זה?
קרא המלצות של הגורו שלך והזמן באתר סיני כלשהו.
ממילא אתה לא שומע עם האוזניים.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,260
נקודות
113

WOW!!
יאללה, לקחת את כולנו בסיבוב והשארת אבק. הרבה אבק. אולי אחרי שישקע כל האבק הזה נגלה מה כאן היה אמיתי ומה לא. כן, זה עד כדי כך תלוש והזוי. אחד הדיונים המוזרים שאני מכיר כאן מזה 13 שנה שאני חבר פורום פה.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,260
נקודות
113
שני דברים אני לומד מהתשובה שלך:

א. אין לנו מה ללמד אותך
ב. אין לך מה ללמד אותנו

ג. אממממממ... טוב לא משנה. אני פורש.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
עובד על זה (;
רוב המערכות כאן שונות מאוד מאוד! יש פה מערכות עם מקור דיגיטלי והגברה טרנזיסטורית, יש מקור דיגיטלי עם קדם שפורפרתי, יש אנלוגיות עם הגברה טרנזיסטורית ויש עם שפורפרתית. יש פה גם מי שיש לו רמקולים אקטיביים ויש מי שיש לו מוניטורים אולפניים מוגברים.
עכשיו בוא תספר לנו מה כבר אתה יכול לחדש…

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
בפרוש לא הכל מדיד, כפי שהגדיר זאת יפה מאוד אלברט אינשטיין באמרתו הידועה.
ה-238 הודעות בשרשור הזה, מוכיחות היטב את הדבר השני עליו דיבר איינשטיין.
יש פה אנשי עסקים, מהנדסים, רופאים, מורים ועוד מלא אנשים רציניים, שיושבים ומתווכחים כבר כמה ימים, בלהט ועם מלא אמוציות, על האיפיון של חתיכת מכשיר חשמלי, בדיון שכל כולו נסוב לכל היותר על טיזינג ושעשוע עצמי גרידא של מי מהכותבים והכל נעשה בשיא הרצינות ובמין כסות אעלק מדעית.
אין גבול לטפשות הזאת והיא לחלוטין לא מדידה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור