בכל זאת, עם שאיפות כמו שלו, ודעות נחרצות כל כך, מעניין במה בחר.
זה ברור - מה שנמדד טוב אצל הגורו לענייני מדידות, רצוי הכי זול שאפשר למצוא....
נערך לאחרונה ב:
בכל זאת, עם שאיפות כמו שלו, ודעות נחרצות כל כך, מעניין במה בחר.
בדיוק, אין עוד את הידע למנגנון תרגום צלילים במח. על ראייה יש הרבה יותר , לכן יש הגדרות יותר " מדעיות" ומדידות הן יותר משמעותיות בתחום הראייה ( צבעים, ניגודיות , עומק וכולי). כן חושב,שיש,טעם לשמוע אצל יבואן או בכלל, שמיעה ראשונית נותנת אינדיקציה לאן ניתן להגיע. אם היבואן בחדר ההשמעה מכבד את המוצר שהוא מוכר כמובן.אתה יכול למדוד, כל עוד אתה מבין מה אתה מודד, ומה הקורלציה בין מדידה לאוזניים. ואת האמת, אצל יבואן אין הרבה טעם לשמוע, צריך לקחת ציוד הבייתה לפחות לשבוע בדיקה בסביבה שלך ורגועה
מיכאל הבטיח לי 15 עמודים.לא מבין את הדיון הזה על 12 עמודים,
מדידות תשאירו למחלקת RnD בפיתוח המוצר, אחכ משתמש קצה שומע באוזניים ובמוח שלו ומחליט אם נהנה. דרך אגב גם בשלב הפיתוח אם המדידות מצויינות אבל בחדר זה לא נשמע להם טוב אז חוזרים לשיפור תיכנון.
נכון אבל האם בכלל היית מתחיל לשמוע כל רכיב שהמדידות שלו גרועות? לא נראה לילא מבין את הדיון הזה על 12 עמודים,
מדידות תשאירו למחלקת RnD בפיתוח המוצר, אחכ משתמש קצה שומע באוזניים ובמוח שלו ומחליט אם נהנה. דרך אגב גם בשלב הפיתוח אם המדידות מצויינות אבל בחדר זה לא נשמע להם טוב אז חוזרים לשיפור תיכנון.
אין סתירה בין שמיעה של הרכיב ללמידה של המדידות שלובדיוק, אין עוד את הידע למנגנון תרגום צלילים במח. על ראייה יש הרבה יותר , לכן יש הגדרות יותר " מדעיות" ומדידות הן יותר משמעותיות בתחום הראייה ( צבעים, ניגודיות , עומק וכולי). כן חושב,שיש,טעם לשמוע אצל יבואן או בכלל, שמיעה ראשונית נותנת אינדיקציה לאן ניתן להגיע. אם היבואן בחדר ההשמעה מכבד את המוצר שהוא מוכר כמובן.
אז בתכלס כולם מסכימים איתי (;משעשע אותי שהוסכם כאן על משהו שקצת דומה לטיעון של שרון. הקשבה למערכת בחנות היא אנדיקציה לאיך שהיא נשמעת... בחנות.
במילים אחרות, בדיוק כמו שקצת שוללים פה מדידות, באותה מידה שוללים אוזניים במרחב הלא נכון / בהעמדה הלא נכונה ובחיבורים הלא נכונים (יען לא במרחב, העמדה ואופן החיבור/חיווט המיועד).
במקרה הפרטי שלי, כשקניתי את הרמקולים שחלמתי עליהם מאז התערוכה ב 2008, הציעו לי לשבת ולהאזין להם בחנות. הסכמתי מתוך נימוס. כל מה שעניין אותי זה שהם תקינים וזהו. למה?
1. הם בחנות.
2. הם מחווטים באורך ק"מ (עזבו איזה סוג כבל באמאשכם, אורך כבל מוסיף התנגדות).
3. הם משורשרים מהסאב (פאסיבי עם קרוס) לקדמיים.
4. זה לא הרסיבר שלי.
בקיצור, איכס(!), מגעיל(!), תקווה!
לשם השוואה, בתערוכה ב 2008 הם היו מחוברים למגבר של Cambridge והסאבים היו מוגברים באמצעות מגבר ייעודי נפרד. לאוזני הם היו וואו מטורף. אז... שילמתי, העמסתי, חיברתי אותם "כמו שצריך" בבית ומאז קיבלתי רשות להוסיף סנטר ואחוריים מאותה סדרה.
אוהב מדידות כמו שמתנוש יודע (ומסתלבט), אבל בסופו של יום אני לא מאזין לגראפים ולא מחבר את האוזניים שלי בDAC לפורום של ASR. אני כן שומע את המוסיקה החביבה עלי (וגם שם יש המון ביקורת מחברים) ומצפה לשמוע אותה באופן שהאזניים הפגומות שלי יהנו ממנה.
בשורה התחתונה, ראיתי את המערכת של נמר, מעריך שיש פה מערכות מטורפות וברמות על, יחד עם זאת כנראה שלא הייתי מחליף את רובן בזאת שיש לי ולו בגלל שרוב ההאזנה שלי היא במיקום מאד לא אידאלי יחסית למערכת ובתנועה לפעמים, כך שאני לא שומע סטריאו, אני שומע רב ערוצי (ר"ל). יאללה, תתחילו להריץ הסתלבטויות
עובד על זה (;ממה מורכבת המערכת שלך?
אם אתם הולכים לקנות אוטו ואתם מסתכלים על נתוני צריכת הדלק וכשאתם קונים מזגן אתם קונים אותו לפי הspecs ולפי מה שהמדידה במעבדה אומרת, כמה כ"ס, יכולות קירור / חימום, התאמה לגודל חדר וכו'
אתם לא באים לבחור רכב ואומרים יש לי תחושה שהרכב הזה חסכוני בדלק, אלא מסתכלים על כל הנתונים כדי להתחיל בכלל לשקול את אותו הרכב.
אותו הדבר לגבי רמקולים, מגברים וכו
אם אתם הולכים לקנות אוטו ואתם מסתכלים על נתוני צריכת הדלק וכשאתם קונים מזגן אתם קונים אותו לפי הspecs ולפי מה שהמדידה במעבדה אומרת, כמה כ"ס, יכולות קירור / חימום, התאמה לגודל חדר וכו'
אתם לא באים לבחור רכב ואומרים יש לי תחושה שהרכב הזה חסכוני בדלק, אלא מסתכלים על כל הנתונים כדי להתחיל בכלל לשקול את אותו הרכב.
עובד על זה (;
רק שתהיה בטוח שהיא תהיה שונה מ99% מהמערכות כאן
עובד על זה (;
שני דברים אני לומד מהתשובה שלך:
א. אין לנו מה ללמד אותך
ב. אין לך מה ללמד אותנו
רוב המערכות כאן שונות מאוד מאוד! יש פה מערכות עם מקור דיגיטלי והגברה טרנזיסטורית, יש מקור דיגיטלי עם קדם שפורפרתי, יש אנלוגיות עם הגברה טרנזיסטורית ויש עם שפורפרתית. יש פה גם מי שיש לו רמקולים אקטיביים ויש מי שיש לו מוניטורים אולפניים מוגברים.עובד על זה (;