shokroun
חבר משקיען
- מעורבות
- 710
- נקודות
- 113
האמת, לא קראתי. כמו שלא קראתי מאמר על איך אני רואה או איך אני שומע מצילה..האוזן ומערכת השמיעה הם בגדר סוד. עדיין. ואם אני מצליח להנות מכל התדרים בעוצמה נמוכה זה עובדה שאין לי טעם להתווכח איתה. ושוב, אם לפי מה שמשתמע מדבריך האוזן צריכה "פיצוי" כלשהו אז זה בכל טווח ההאזנה ובכל היום. ואז אין אפשרות לשמוע בלי אקולייזרים למינם. אצלי ואצל רבים כאן, זה לא ככה. עובדה. ואני לא חריג כאן או מיוחד, לשמחתי . אגב, כן יש לי תקן מסויים שהגעתי אליו אצלי במערכת, ואני שמח בו. לא לומר שהמערכת שלי הגיעה לכלל שלמות עבורי בחדר האזנה שלי,, אבל כן אני חושב שהגעתי די קרוב וכרגע זה עניין כספי לא גדול במיוחד בערכם מוחלטים. וכל זאת , רק לידיעה, על ידי הימנעות מקריאה על איך צליל אמור להישמע, והתרכזות בהאזנה. קריאה מיועדת אצלי לדברים קריאים...הטרנספורט שלי קורא אגב. מצויין. אין צורך שאעזור לו.על עקומת פלטשר מונסון לבטח שמעת, רק שאוזניך מתנהגות אחרת לבטח.
מערכתך ואוזניך מאוזנות לחלוטין בכל עוצמה וכל מצב.
https://en.wikipedia.org/wiki/Equal-loudness_contour
כל אחד ומנגנון השמיעה שלו. אבל בגדול, אם אתה שומע במערכת שלך ואף תחום לא מציק לך או מתבלט באופן מיוחד- מעבר להקשר שלו בשיר, ואתה מסוגל לשמוע בלי לשחק בעוצמת השמע בשיר עצמו ( ובכלל ממעט ללכת ולהגביר ולהנמיך מעבר לעניין הנאה אישי ביותר אנרגיה בקטעים מסוימים) אז יש לך כיוון טוב לאיזון. הא, ואין לך מה שנקרא עייפות שמיעה, כלומר האזנה רציפה של מספר שעות ללא תחושת התעייפות בראש ובאוזן מהצליל הבוקע, זה גם מדד טוב, ותוצר של מערכת מאוזנת .המשפט הזה חוזר כאן המון 46681/85
אולי מישהו יסביר מה זו מערכת מאוזנת
ואיך אני יודע ששלי לא מאוזנת
ואיך אני מאזן אותה
אם אני לא טועה, פרסמת הודעה לגבי הסאב שלך שלא מתאזן כרגע ומתיישר לכלל המערכת בסטריאו, כלומר, אתה בהחלט מבין מה זה איזון, לפחות בקצוות. קח את זה לכל טווח הצלילים מהבס ועד המצילה והגרון באמצע...
אני לא מתיישר לחוקי תעשיית האודיו, לפחות במערכת שלי שבנויה בחלקה DIY אבל בהחלט רוב מהמם של יצרנים בתחום האודיופילי מוותר על כל הבקרים והפילטרים למינהם, ולא בכדי כנראה...ישנם כנראה כמה רפרנסים לצליל נחשק אף אחד מהם כיום לא מערב טרבל לאודנס ובס בגזרת ההגברה וקדם ההגברה ( ואין דין פילטרים אקטיביים שמתערבים בתוך הצליל ושאכן יצרני כבלים וממירים למינהם , למשל , משתמשים בהם לרעה לטעמי לבין אקוסטיקה שהיא רק באה לתת לכל מערכת טובה לבטא את עצמה בחלל נתון). שימוש באקולייזר הוא על דעת ובאחריות המאזין הבודד...שזה גם בסדר אגב. איש איש וההעדפות שלו.