כמה מילים על הגברה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
האמת שזה דיון מעניין למרות כל הנימוסים אחד כלפי השני.

אז ככה.
מיכאל כתב מאמר טכני שלא ממש משקף את המציאות על פי נסיוני. הנתונים הטכנים אומרים קצת. קצת מידי, על מה ששומעים. ולכן, גם אני, כמו עמיר, חושב שזה פוסט מעניין אבל רחוק מלהיות "נעוץ". לא בגלל שמיכאל לא מבין באלקטרוניקה אם כי יותר בגלל שמיכאל לא מצליח לעשות את ההבדלה בין לימודי אלקטרוניקה לאודיופיליה וניתוח צליל. אבל גם עמיר לא ממש צדיק, הוא בהחלט "נכנס" בו חזק. אולי מידי, אבל אני גם מצליח להבין מהיכן זה נובע ומדוע עמיר "נדלק" כשהוא קורא מאמר טכני קר שלא משקף את המציאות האודיופילית.

עברו דרכי המון מגברים שמוגדרים במאמר כ"חזקים" והם היו חלושים מאוד. חלקם לא הצליחו להעביר תזמורת סמפונית כאשר מגברים של 30 וואט כן הצליחו. יחד עם זאת, יש בעיה אחרת. והיא לדבר על "חזק וחלש" ברמת המאמר. הרי מה שקובע זה לא הכוח אם כי אין הוא מוציא אותו לרמקול ובאיזה רמה סונית. יש רף מסויים של איכות שהאתר הזה צריך לדבר עליו והוא לא איכות הכוח אם כי איכות הצליל. בדיון הזה לא היה רמז לכך.

נחזור למאמר.
לא כל הנישמע נמדד ולא כל הנמדד נשמע. המגבר הזה, האנטם, הוא אחד מהמגברים המשולבים הטובים שאני מכיר. יש לו גם מגרעות בספפיקציות הטכניות שלו ויש לו יתרונות. באיכות הצליל, היה קשה לי למצוא מגרעות שכן, כמו שאמרתי, המגבר הזה מצוין. יחד עם זאת, לא כלכך משנה כמה הוא חזק ומשנה כמה הוא איכותי. כמו שאומרים - "אם הוואט הראשון ח ר א מה צריך עוד 200 כאלה?"

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
לנמר
טעות קטנה: ההתקפה, הבוטה מדי לטעמי, של עמיר היא לא בעניין ההוא של "מדידה מול מה ששומעים" אלא מתייחסת לטעויות טכניות שהיו בפוסט של מיכאל.

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18
לנמר
טעות קטנה: ההתקפה, הבוטה מדי לטעמי, של עמיר היא לא בעניין ההוא של "מדידה מול מה ששומעים" אלא מתייחסת לטעויות טכניות שהיו בפוסט של מיכאל.

שלום
שום טעות, לא מצדיקה את המתקפה.
ואין הדעת סובלת, שהיא תענה בין אם יש גו בדבריו ובין אם לו.
בסגנון שלו, של רוזי ושל דומיהם, לא תהיה מצידי כל תגובה, לפחות לא עניינית.
ומאחר ו-AK1 ממשיך באותה דרך מאז ומתמיד, כפי שציינתי - הרכבת שלו כבר יצאה מהתחנה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,928
נקודות
113
ולכן, גם אני, כמו עמיר, חושב שזה פוסט מעניין אבל רחוק מלהיות "נעוץ". לא בגלל שמיכאל לא מבין באלקטרוניקה אם כי יותר בגלל שמיכאל לא מצליח לעשות את ההבדלה בין לימודי אלקטרוניקה לאודיופיליה וניתוח צליל. אבל גם עמיר לא ממש צדיק, הוא בהחלט "נכנס" בו חזק. אולי מידי, אבל אני גם מצליח להבין מהיכן זה נובע ומדוע עמיר "נדלק" כשהוא קורא מאמר טכני קר שלא משקף את המציאות האודיופילית.
הי, נמר!

מה שכתבת זה נוסח די מעודן, אם להתבטא בעדינות :)

לא "נדלקתי" בגלל שהמאמר לא משקף את המציאות האודיופילית -- הבנתי שמיכאל לא לגמרי בעניין ובעיניו לומר על מישהו שהוא מאלה שחושבים שכבילה חשובה זה כמו לומר שה-IQ שלו הוא 20.

אני מוכן לקבל שייש אנשים שחושבים כך, בין אם התנסו ובין אם לא -- אי-ההתנסות לא מפריעה לי -- ראה מקרה דיגיסאן, שאני מתייחס לדבריו ברצינות, ואפילו שואל אותו שאלות בציפייה לתשובה אינטליגנטית.

אני "נדלק" בגלל שייש לנו כאן מישהו ש:
  1. מינה את עצמו לגורו
  2. מפיץ ביוזמתו את "משנתו"
  3. "משנתו" עתירת שגיאות ואי-הבנות טכניות ברמה מדהימה
  4. מדבר בסמכותיות כאילו "האמת בכיס שלו" ומפציץ במיספרים וחישובים, כאילו הוא באמת מבין את משמעות ו/או חשיבות הדברים שהוא אומר
מבחינתי, #3 הוא הדבר הבעייתי ביותר -- מילא אם הוא הייה ממנה עצמו לגורו, מפיץ את תורתו בכל זמן ומקום, בסמכותיות מלאה ,אבל מתוך הבנה מעמיקה, ומרחיב את השכלת האחרים באינפורמאצייה מדוייקת וחשובה -- אבל בגלל #3, התוצאה היא הטעיית הציבור, וזה מה שלא מקובל עלי.

מבחינתי זה סדין אדום, שאני "נכנס בו" כמו פר זועם.

וזאת אפילו כשמתעלמים מזה שהוא מתרכז בפרטים פחות/לא חשובים ולא בתמונה הכללית ו/או דברים ש"באמת" (במרכאות כפולות) חשובים/רלוואנטיים.

כשהוא לא עוסק בהפצת השגיאות ו/או אי ההבנות, אני לא "נכנס בו" בכלל, אלא להיפך.

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,928
נקודות
113
לנמר
אכן.

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,928
נקודות
113
שלום
שום טעות, לא מצדיקה את המתקפה.
ואין הדעת סובלת, שהיא תענה בין אם יש גו בדבריו ובין אם לו.
בסגנון שלו, של רוזי ושל דומיהם, לא תהיה מצידי כל תגובה, לפחות לא עניינית.
ומאחר ו-AK1 ממשיך באותה דרך מאז ומתמיד, כפי שציינתי - הרכבת שלו כבר יצאה מהתחנה.
שום טעות אחת או עשר לא מצדיקות "מתקפה", אבל המספר גבוה מזה בהרבה, ואין הדעת סובלת ריבוי נמשך כזה של טעויות ואי-הבנות ללא תגובה, בהתחלה עדינה ועם הזמן, גם לפילים אוזלת הסבלנות.

אני מבין שהרבה יותר קל לתפוס עמדה של הקורבן המותקף המעונה מאשר לעמוד על הרגליים ולהסביר שמה שאתה אומר דווקא כן נכון, וזאת לא רק בגלל שזה דורש יותר אומץ ואחריות משייש לך, אלא בעיקר כי יש בעייה טכנית קשה בלהצדיק את הדברים שכתבת בהרבה מדי מקומות.

והרכבת שלך לא יצאה מהתחנה -- היא תקועה.

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,928
נקודות
113
מיכאל,

בוא קח אתגר -- אם אני עובר על כל הפוסטים שלי, אחד לאחד,מוחק את כל ה"התקפות" מכל המקומות, ומשאיר ניסוחים טכניים נטו, כפי שהדגמתי שאפשר לעשות בקלות, האם תהייה מסוגל לעמוד מאחרי הדברים שכתבת?

למשל בעניין מחשבון האינטרנט ש"מכרת" לכולם לחישוב ההספק הנדרש למגבר -- האם תוכל להסביר את כל אי-ההבנות הבסיסיות שלך? כמו למשל:
  • איך קרה שנראה לך נכון להשתמש בנוסחה הנכונה רק לחדר anechoic או למרחב פתוח, בחדר מגורים המשמש להאזנה?
  • איך קרה ששכחת שמדובר בשני מגברים?
  • איך זה שלדעתך ה-SPL שנדרש הוא זה שבפיית הטרומבון שבתזמורת ולא זה שבעמדת מאזין באולם, במרחק ניכר מאוד משם?
  • איך זה שאתה מדבר על עוצמה "קצת יותר חזקה" מ-110dB, כשמעל 80dB מתחיל תחום מסוכן לשמיעה, ואיפשהו מעל כ-90dB יכול להיגרם נזק בלתי הפיך? שלא לדבר על זה שזו בכלל לא העוצמה ששומעים באולם בקונצרט סימפוני מלא.
אם תטען שאתה מסוגל להסביר טכנית את זה ועוד מקומות רבים כאלה, אני ארוץ מהר למחוק ו"ליישר" את כל מה שכתבתי.

אחרת, מבחינתי, "הרווחת ביושר" את ההתייחסות שלי אליך, ומן הראוי להוקיע בפומבי את הטעיית הציבור בכל המיקרים הרבים שהיו, שיידעו כולם איך בדיוק יש להתייחס ל"הרצאות" שלך.

עמיר

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
שיהיה לכם בהצלחה.
אני עייפתי מהברברת הטכנית חסרת התכלית.
כמה פעמים אפשר לדוש בעניין המצער שנתונים טכניים לא יכולים לנבא איכות צליל (מקרה רוטל עם DF בשמיים לדוגמא) ובעיקר לא איך זה נשמע?
מי שטרם קלט שימהר לרכוש מגבר 1200W ...מומלץ יותר 5000W ....

נמר היטיב לתאר את הבעייתיות בתגובה #41 לעיל.

ארז

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,928
נקודות
113
שיהיה לכם בהצלחה.
אני עייפתי מהברברת הטכנית חסרת התכלית.
כמה פעמים אפשר לדוש בעניין המצער שנתונים טכניים לא יכולים לנבא איכות צליל (מקרה רוטל עם DF בשמיים לדוגמא) ובעיקר לא איך זה נשמע?
מי שטרם קלט שימהר לרכוש מגבר 1200W ...מומלץ יותר 5000W ....

נמר היטיב לתאר את הבעייתיות בתגובה #41 לעיל.

ארז
במקרה ספציפי זה אנחנו לא דנים בניבוי לפי נתונים -- אם כי כתבתי כבר בהתחלת הפוסט הראשון שלי כאן
...

נתחיל בזה שמראש כל הגישה עקומה, שכן כל המספרים, עם הוואטים והאמפרים
והאחוזים, ממילא לא אומרים הרבה על איך המגבר נשמע, כך שאפריורית כל
ההתעסקות בפרטים מיותרת, אבל אם כבר בכל זאת נכנסים לפירוט, לפחות שייהייה
לעניין.

הדיון הוא בקטע של "אם כבר בכל זאת נכנסים לפירוט, לפחות שייהייה לעניין".
והוא לא.

עמיר

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
תודה , עמיר, על ההבהרה.
אם כך, לא הבנתי נכון את מטרת הדיון.
סורי, טעות שלי, ואני פורש ממנו.

ארז

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18
תודה , עמיר, על ההבהרה.
אם כך, לא הבנתי נכון את מטרת הדיון.
סורי, טעות שלי, ואני פורש ממנו.

ארז

שלום ארז
לפני שדיגיסאן הצטרף, אתה כתבת פוסט, שבו אתה מצדד בצד של AK1 מבלי לדעת על מה מדובר?
ולהבדיל מעמיר, אני חושב שאין פה דיון בכלל.
בטח שלא ביני ובינו. הרי אמרתי באופן שלא ישתמע ל-2 פנים שלא יהיה דיון עמו.
אני מסופק אם מישהו אחר היה מגיב לסגנון הזה.

התנהגותו הזו שלו, מזכירה לי את הבדיחה על הכלב הגרוזיני:
למה יש לכלב גרוזיני פרצוף שטוח?
כי הוא רץ אחרי מכוניות חונות.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
מיכאל,

אין לי עניין בהתנצחות איתך.
התגובה הראשונה שלי אליך הייתה בלי קשר ישיר לתגובה של עמיר משום שאין לי עניין וידע בדברים הטכניים (וכבר הצהרתי על זה לא פעם ולא פעמיים ואתה יודע את זה).
אז מלכתחילה אני לא מגיב לנכונות התיאורים הטכניים, לא מצידך ולא מצד עמיר.

אולי לא הבנתי נכון את מטרת הפוסט שלך.
אני הבנתי שזה סוג של מדריך לבחירת מגבר.
התגובה הראשונה שלי התייחסה לזה - לתת מדריך לבחירת מגבר שנשען על פרמטרים טכניים בפורום הזה , לי זה נראה כסוג של פרובוקציה כי אתה כבר יודע מי הנפשות הפועלות כאן ולאן זה יוביל.
הרי דיון כזה כבר היה ולא הוביל לשום מקום חיובי...
סתם כאנקדוטה, אפשר להבין מהפוסט שלך, שמגבר כמו בלינק, שמוציא 8W לכל צד (ושעולה ביפן כ 10K $) הוא סתם בדיחה לא רצינית, נכון?
http://www2.117.ne.jp/~y-s/A-09S-News-E.html

אני לא רואה בתגובה שלי שום העלבה אישית כלפיך.
חבל שבתגובה שלך אלי בחרת להגיב באופן אישי ("אני מוקסם מההגינות שלך, וטוב לבך.")
ולא לדברים עצמם וגם בתגובה האחרונה שלך אתה מנסה להציג אותי כטמבל גמור ("כתבת פוסט, שבו אתה מצדד בצד של AK1 מבלי לדעת על מה מדובר?").

כאמור, אין לי עניין בהתנצחויות. לא בשביל זה אני פה.
לכן גם לא אענה לך הפעם באותה מטבע ובזאת אני יוצא מהדיון הזה.

ארז

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18
מיכאל,

אין לי עניין בהתנצחות איתך.
התגובה הראשונה שלי אליך הייתה בלי קשר ישיר לתגובה של עמיר משום שאין לי עניין וידע בדברים הטכניים (וכבר הצהרתי על זה לא פעם ולא פעמיים ואתה יודע את זה).
אז מלכתחילה אני לא מגיב לנכונות התיאורים הטכניים, לא מצידך ולא מצד עמיר.

אולי לא הבנתי נכון את מטרת הפוסט שלך.
אני הבנתי שזה סוג של מדריך לבחירת מגבר.
התגובה הראשונה שלי התייחסה לזה - לתת מדריך לבחירת מגבר שנשען על פרמטרים טכניים בפורום הזה , לי זה נראה כסוג של פרובוקציה כי אתה כבר יודע מי הנפשות הפועלות כאן ולאן זה יוביל.
הרי דיון כזה כבר היה ולא הוביל לשום מקום חיובי...
סתם כאנקדוטה, אפשר להבין מהפוסט שלך, שמגבר כמו בלינק, שמוציא 8W לכל צד (ושעולה ביפן כ 10K $) הוא סתם בדיחה לא רצינית, נכון?
http://www2.117.ne.jp/~y-s/A-09S-News-E.html

אני לא רואה בתגובה שלי שום העלבה אישית כלפיך.
חבל שבתגובה שלך אלי בחרת להגיב באופן אישי ("אני מוקסם מההגינות שלך, וטוב לבך.")
ולא לדברים עצמם וגם בתגובה האחרונה שלך אתה מנסה להציג אותי כטמבל גמור ("כתבת פוסט, שבו אתה מצדד בצד של AK1 מבלי לדעת על מה מדובר?").

כאמור, אין לי עניין בהתנצחויות. לא בשביל זה אני פה.
לכן גם לא אענה לך הפעם באותה מטבע ובזאת אני יוצא מהדיון הזה.

ארז

לום
בחזרה למאמר, כמו שורת הפתיחה, ההסבר מדוע, מגבר 200W אמור להישמע יותר טוב ממגבר 40W.
באופן בו התפתח הנושא, נוספו מרכיבים של מדוע על נתונים אילו, ואף דוגמא על מגבר ספציפי.

לגבי החלק האישי.
שים לב שבפוסט שלך:
"מיכאל,
אני באמת לא מבין מדוע אתה בוחר להביא לפורום הזה סגנון התבטאויות ואמירות שאתה כבר יודע שלא יעברו בשתיקה....
לא כל דבר שנרשם בתפוז יכול להיכתב כאן ללא תגובה ואתה יודע זאת היטב.
מילא אם היית מגיב עניינית לטענות הטכניות הנאמרות בתגובה ישירה לדברים שאתה כותב...אבל הרושם המתקבל מקריאת התגובות שלך לא מחמיא במיוחד.
חבל שאתה לא מסתפק בייעוץ ספציפי לחברים שמבקשים עזרה.
אני בטוח שאתה מבין שכל ניסיון שלך לכתוב מאמר/סקירה/מדריך לפי משנתך בפורום הזה לא יעבור בשתיקה מהסיבה הפשוטה שמשנתך לא מתאימה לרוח הפורום ולחברים הקבועים בו וכבר נאמר ש"ברומא תתנהג כרומאי"...
ברור גם שאתה תמשיך לדבוק בעמדותיך וכמוך גם שאר החברים פה. אז מה הטעם בזה?"

אז כל כתיבתך "אישית" ואין בה דבר ענייני (למאמר).
זאת בשעה שדיגיסאן ניסח את המתרחש:

"מיכאל פתח שרשור שכל עניינו אודיו וללא כל קשר לשום אדם.
קיבל התייחסויות, וגם ביקורות ענייניות.
ואז בא AK1 והתחיל לתקוף אותו אישית בארס רב (החל מהודעה 10).
רוזי הופיע והצטרף להשמצות (הודעה 19).
ואז בא ארז_וחני ובוחר לתת ביקורת דווקא למיכאל... על "סגנונו" (הודעה 23).
מה פיספסתי?"

ו-AK1 אישר: "אכן, אני לוקח אחריות מלאה על "העכרת האווירה בשרשור הזה". "
(ההדגשה תקועה לא יכול לשחרר!)
אסכם:
A
K1 לקח אחריות מלאה, אבל אתה מטיל אותה עלי. כותב פוסט 100% אישי ובנוסף אתה עוד אומר מה לכתוב ומה לא!
ועכשיו אתה אומר שאתה לא.
האם אני מפספס משהו...?

משה לוי

עוסק בתחום
מעורבות
1
נקודות
18
שבת שלום חברים
מה שאני יכול לתרום לדיון בנושא ההגברה הוא כדלקמן: משקל ! (לא כולל מגברים דיגיטאליים)
מאז ימי הראשונים בתחום לפני כ-40 שנה, היה ברור לי מעדותם של מבינים בתחום ומהתנסות מעשית שהמשקל של המגבר מעיד יותר מכל על עוצמתו ומכאן על איכות הצליל.
המשקל היה תוצאה ישירה של גודל השנאי בספק הכח ומשם ההשפעה על הספק רצוף ו / או רגעי של המגבר וגם ברור שנפח הקבלים (במיקרו פרד) מצטרף לחגיגה.
לא הייתה ואין לי השכלה ברמה כזאת שנוסחאות שונות המבטאות את הנושא על הנייר יהיו נהירות לי מספיק כדי שאוכל להסביר או להבין מדוע כמה ולמה.
ובכלל אם יש נוסחאות מוחלטות שכאלה, הרי כל זב חוטם היה מסוגל לייצר מגבר על בלי הרבה מאמץ.
כנראה שיש הרבה מעבר לנוסחאות שמשפיע על הביצועים של כל מכשיר אלקטרוני בשרשרת האודיו וקטונתי מלהסביר זאת.
ובכלל כפי שידוע לי, ככל שמנסים להגדיל את הספק המגבר ניתקלים המתכננים בהמון בעיות שלא קימות בהספקים נמוכים כמו תופעות פידבק חשמליות, יציבות מעגלים חשמליים ועוד.
רב הניסתר על הנראה ולכן יש לקחת בערבון מוגבל דעה כזו או אחרת ולבחון מעשית במציאות את המכשיר כמו בסקירות שנעשות כאן ושעליהן יש לסמוך יותר מאשר על נוסחה כזאת או אחרת.
אם הסקירה גם תואמת לנתונים הכתובים, זה יכול להעיד על היצרן ונכונות הנתונים שהוא מספק על המוצר וגם על רמת הסוקר ואיכות הבדיקה.

בשרשור הזה נכנסו הרבה אלמנטים אחרים ומיותרים לגמרי וחבל שכך ויש לי רק להאיר (כן באלף) שהציבור כאן אינו "הציבור" הרחב אלא קבוצה קטנה יחסית של אנשים שיש להם ידע וניסיון כאלה או אחרים ונראה לי שאינם זקוקים להגנה מיוחדת ממי שכיביכול מטעה אותם וגורם להם איזה שהוא נזק.
להפך, הארה על נושא כמו הגברה שהיא לב המערכת, משכילה אנשים הלומדים מכולם גם ממיכאל וגם מעמיר ועוד.
רק תוציאו את האלמנט האישי מהדיון ותסתכלו על זה כמו על "סיעור מוחות".
ויבוא לציון גואל ובהגברה טובה נתנחם.
שבת שלום

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,928
נקודות
113
...
יש לי רק להאיר (כן באלף) שהציבור כאן אינו "הציבור" הרחב אלא קבוצה קטנה יחסית של אנשים שיש להם ידע וניסיון כאלה או אחרים ונראה לי שאינם זקוקים להגנה מיוחדת ממי שכיביכול מטעה אותם וגורם להם איזה שהוא נזק.
להפך, הארה על נושא כמו הגברה שהיא לב המערכת, משכילה אנשים הלומדים מכולם גם ממיכאל וגם מעמיר ועוד.
...
מממ, הלוואי שזה הייה עד כדי כך פשוט.

הבעייה העיקרית מבחינתי היא כשלומדים דברים שאינם נכונים ו/או צורת חשיבה מוטעית ו/או שימת דגש על דברים שוליים, וכל אלה במידה כזו שאולי עדיף לא ללמוד בכלל מאשר ללמוד אותם, אבל זה מה שקורה כשלומדים ממיכאל, ועל זה אני מתריע.

ואולי יש צורך ב"הגנה", שכן יש אנשים שהוטעו, שאינני חושב שהם פחות במשהו מאחרים, ואין לזלזל בהם, וייתכן שייש עוד רבים כמותם שלא הגיבו.

שאלה אם עדיף שייהייה כאן שקט ומנומס, ואנשים יכתבו שטויות ואחרים ישאלו שאלות מנומסות ווכלל הגולשים יתעייפו יעברו הלאה כשבראשם נשארות שטויות, או מצב שבו מתריעים -- חבר'ה, זהירות, יש פה הטעיית הציבור!

סביר שייש כאן לא מעטים שבטוחים שייש כאן מלחמה על "של מי יותר גדול" -- אז אני מצהיר מראש -- שלי לא גדול, הוא באורך של השכלה תיכונית, ואני לא בעניין של כבוד -- מדובר כאן בשטויות ברמה כל כך אלמנטארית שזה לא ביג-דיל להפריך אותן ולא צריך להיות גאון גדול בשביל זה, ואני לא בעניין אישי מול מיכאל, אני לא מכיר אותו בכלל ואין לי עניין בלהכיר, למרות שאני בטוח שהוא אדם טוב.

רק שהוא מטעה את הציבור, ועל זה לא נראה לי לשבת בשקט, ועל שאלות מנומסות הוא הפסיק לענות כבר מזמן -- כנראה שהוא הבין את הבעייתיות שבהצלת הדברים שהוא כתב.

עמי

משה לוי

עוסק בתחום
מעורבות
1
נקודות
18
היי עמיר
תראה, כדי לקבוע קביעות נחרצות כמו שאתה קובע לגבי דבריו של מיכאל (בנושא הטכני נוסחאות וכו), צריך להיות לפחות מהנדס אלקטרוניקה המתמחה באודיו.
יכול להיות שנכון יהיה לחפש מבין החברים בפורום אדם או שניים שיהיו מקובלים על כולם כברי סמכא בנושא ולשמוע מה דעתם המלומדה.
אני רחוק מלהיות כזה, אני מניח שאתה לא, ולגבי מיכאל המעט שאני יודע שהוא בעל השכלה רחבה גם בתחום הזה ואשמח לשמוע ממנו על כך.

התכתשויות שכאלו בפורום אכן מעוררות תגובות (ראה אותי) ויש אקשן אך אני מקווה שאתה לא מכוון רק לשם כדי שלא יהיה משעמם.
בינתיים תהנו ממוזיקה טובה בשבת קרה וגשומה שכזאת ותשכחו את הנוסחאות.
בקיצור עזבו את הגניקולוגיה פשוט................

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,928
נקודות
113
ולהבדיל מעמיר, אני חושב שאין פה דיון בכלל.
...
למה יש לכלב גרוזיני פרצוף שטוח?
כי הוא רץ אחרי מכוניות חונות.
מתנצל שלקח לי הרבה זמן להגיב -- פשוט הייתי מרוח על הרצפה מהבדיחה הכל כך מצחיקה שלך -- ועוד על הפרצוף השטוח שלך!

בניגוד למה שאתה חושב שאני חושב, בהחלט יש כאן דיון, אפילו דיונים, ולא ביני לבינך, אלא בכל מיני קומבינאציות אחרות, כולל בינך לבין "קורבנותיך", ביני לבינם, אלה המתערבים ל"טובת" "צד" זה או אחר ואלה שמרגיעים/משקיטים.

אני מצר רק על דיוני-המוח שיזמת וגרמו לכל מה שקורה, ועד שאתה לא מסביר אותם טכנית, אינך אלא בחזקת מתחזה לטכנולוג

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
מיכאל,

אתה מפספס את העיקר.
ראשית, תרשה לי לא להתייחס לדבריו של דיגיסאן...בכוונה לא הגבתי לדבריו ולא אגיב אליו דרכך.

אתה ממשיך בניסיונות שלך להטיל אשמה לכל עבר ולפזר רמיזות לא מחמיאות תוך כדי מתן פרשנות לא נכונה, כאילו שזה העיקר.
אתה באמת סבור שבפורום הזה יש מקום ל"מדריך לבחירת מגבר" שנשען כולו על השוואת של פרמטרים טכניים?
נכון, הפנייה שלי הייתה אליך משום שאתה מביא פוסט כזה למקום שידוע לך בוודאות שיצית אש.
זה קרה כבר בעבר ואין סיבה שהפעם זה יהיה אחרת.
למי רצית שאפנה? מישהו אחר כתב את המדריך הזה?
האם הפנייה שלי אליך כללה העלבות או רמיזות בסגנון שאתה כתבת כלפי?

מותר לכל אחד בארץ גם לאכול בשר לא כשר. אין בזה שום רע.
האם מותר לאכול בשר חזיר ליד בית כנסת או בשכונה של דתיים? למיטב ידיעתי אין חוק האוסר על זה.

האם רצוי לעשות את זה ליד בית כנסת או בשכונה של דתיים? לזה התכוונתי כאשר כתבתי קודם " לי זה נראה כסוג של פרובוקציה כי אתה כבר יודע מי הנפשות הפועלות כאן ולאן זה יוביל".

יותר פשוט למנוע הצתה של אש מאשר לנסות לשלוט בה כאשר היא כבר קיימת.

בחיאת נמר, אולי תפתח תת פורום "אלקטרוניקה" ולשם ייכנסו הדיונים הטכניים שבינם לבין איכות סאונד יש קשר לא מוכח?
כל מי שנפשו חפצה בדיונים הטכניים , ללא קשר להמלצות לבחירת ציוד, יימצא שם בית חם.

ארז

נערך לאחרונה ב:

DigiSUN

מושעה
מעורבות
2
נקודות
18
ארז,
פורום ששימוש במושגים RMS ו-Damping Factor בו הוא בבחינת "פרובוקציה" - האם ראוי הוא להקרא "פורום אודיו"?

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,928
נקודות
113
היי עמיר
תראה, כדי לקבוע קביעות נחרצות כמו שאתה קובע לגבי דבריו של מיכאל (בנושא הטכני נוסחאות וכו), צריך להיות לפחות מהנדס אלקטרוניקה המתמחה באודיו.
זה העניין, שממש לא!

למיכאל יש כישרון לפחות בדבר אחד -- הוא יודע לסבך דברים ולמלא דפים בחישובים ואחוזים שעושים רושם גדול, מה שמאפשר לו להפיל אנשים למלכודת העכביש של אם-אני-לא-מבין-את-זה-אז-זה-בטח-מסובך.

למשל
שם, במגבר 40W הזרם RMS יגיע ל-3.16A וזרם השיא ל-17.92A. מגבר של 200W, יזרים זרם RMS של 7.07A,
וזרם שיא של 39.39A.
נראה מרשים, לא? איזה דיוק! 39.39A!!! וואו!! הבנאדם בטח יודע מה הוא כותב!

אבל דווקא עודף הדיוק הזה מראה על אי-הבנה בסיסית נוספת.

• ראשית, מגבר של 200W לעולם אינו מגבר של 200.00W, ובוודאי שלא בכל התדרים.
  • שנית, גם רמקול של 4 אוהם לעולם אינו מגבר של 4.00, אוהם, ובוודאי שלא בכל התדרים, כשהסטייה יכולה להיות משמעותית.
  • שלישית, הוזנחו כמה גורמים בדרך, כמו הכבלים, הקונקטורים וכו'.
  • רביעית, סביר שייש גם נפילת מתח על חוטי החשמל בביית -- חוטים רגילים לא מתוכננים לזרם של 40 אמפר!
וכו' וכו', כך שהסיכוי לזרם של בדיוק 39.39A הוא די זניח, מה גם שהתדירות לא נתונה.

בפיסיקה זה די אידיוטי לתת תוצאות בדיוק גבוה יותר מהנתונים על-פיהם אתה מחשב, וכאן יש שתי ספרות אחרי הנקודה, וכשתחום השגיאה גדול, כפי שהוא כאן, בכלל אידיוטי לתת דיוק גדול לתוצאה. בהגזמה, לא הגיוני לכתוב 56.913+/-11.459.

אז אני מבטיח לך שלא צריך דוקטוראט בפיסיקה בשביל מה שמדובר בו כאן -- עובדה שהצלחתי להבין -- כשם שלא צריך דוקטוראט במתימטיקה בשביל להפוך מאטריצות, אם כי לא כולם זוכרים איך עושים את זה (גם אני לא, אולי אוכל לשחזר, מקווה שלא אזדקק)

עמיר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור