הי מיכאל, הנקודה הזאת לא כ"כ ברורה לי.
הרי אתה מציג כאן את התלות הישירה בין הספק וזרם - היכולת לתת הספק שקולה בדוגמא/נוסחא שנתת ליכולת לתת זרם, ועומדת ביחס ישר אליה.
אני חושב שאתה מתכוון להתנגדות המוצא של המגבר:
במגבר אידיאלי נדרוש שהתנגדות המוצא תהיה כמה שיותר נמוכה, עד-כדי אפסית. זאת על-מנת שיוכל לדחוף כמה שיותר זרם לעומס (=רמקול), מבלי שתהיה ירידה במתח עליו.
ירידה כזאת במתח נוצרת בגלל שהזרם יוצר מפל מתח על התנגדות המוצא של המגבר, שמהווה מחלק מתח עם המתח הנופל על העומס. לכן נדרוש שהתנגדות המוצא תהיה קטנה ככל הניתן (= פחות מפל מתח עליה).
האם הטענה להתנגדות מוצא אפסית שקולה לטענתך לגבי "יכולת לדחוף זרם"?
שלום
הקשר בין התנגדות היציאה (או מקדם הריסון) והזרם אינו לינארי, ולא קשור ישירות.
לדוגמה, ניתן לקבל DF גבוהה גם ע"י משוב (ראה ROTEL) ומצד שני, יכולות הזרם אינם משתפרים.
הרעיון כפי שהו א בא לידי ביטוי, שמגבר של 200W יספק זרם, ושליטה על הרמקול ביתר קלות מאשר מגבר של 40W.
ולא כמו ש-AK1 ניסה לומר, שאף אחד לא שומע בעצמות הללו, בעצמות שכן שומעים, היתרון הזה כן בא לידי ביטוי.
באשר ליכולות הנ"ל, של הכפלת זרם בירידת ההתנגדות (עכבת) של הרמקול מ-8 אוהם ל-4 אוהם, תלויה ב-2 גורמים:
הספק כוח
יכולת הזרם של דרגת היציאה.
ע"פ הדוגמאות של האנטם 225, ניסיתי להראות מה מהנתונים נובע מהספק, ומה מהיכולת לספק זרם.
אני
לא טוען שהתנגדות היציאה קשורה בכל אופן שהוא לזרם היציאה.
מה שכתוב במאמר זה שיש קשר בין עצמת המגבר למקדם הריסון. לא כתבתי "תמיד", ולא כתבתי שאין יוצאים מהכלל.
לגבי ההתנגדות יציאה,
1. לא היא שמגבילה את הזרם. הרי היחס בינה לעומס (הרמקול) הופך אותה לבטלה בשישים (או במאות!)
2. מקדם הריסון נתון גם כאשר המגבר לא עובד בשיא היכולת שלו, והוא נתון גם כאשר המגבר נמצא במצב מצוקה, שבו
הוא אינו עולה בהספק, באופן לינארי כתלות בעומס.
העובדה שמגבר מסוגל לתת הכפלה במקרה של 4 אוהם מול 8 אוהם, או לא, תלויה בספק ודרגת היציאה ולא ב-DF.
עבור 1* (ספק) מדובר בנפילת מתח עם עליית צריכת הזרם.
עבור 2* (דרגת היציאה) מדובר ביכולת של הטרנזיסטור להמשיך ולהגביר את הזרם (במתח נתון), בגלל הרכיב או מספר הרכיבים שבהם נעשה שימוש.
והרי לנו, במקרה של האנטם, היחס בהספק בין 8 אוהם ל-4 אוהם, לא מתבטא ב-DF (נתון כ-80).
זה היה בא לידי ביטוי אם המגבר היה מתנהג כמקור מתח אידאלי: ללא תלות בעומס.
אגב, יש כאילו, ויש כמו ה-Sunfire , שאתה יכול לבחור אם יעבוד כמקור מתח או זרם.
בכל מקרה, לא התכוונתי להיכנס לנושא מצד התכן, אלה לתאר את התוצאה, מקריאת הנתונים וההשלכות על מגבר מסוים.
ואני תוהה אילו העלה AK1 את הנושא, אם היית דג אותו מתוך המאמר, כנושא לדיון?