כל קרינה אלקטרומגנטית ניתנת למדידה , יש גם מכשור מיוחד למדידת כבלים ויש גם אנשים שבחנו מאות כבלים כאלה (כולל אותי) והוכיחו שאין להם שום השפעה (מבחינה טכנית) .עכשיו נחזור לחוט החשמל שלנו, הרבה פעמים תלוי לאן החוט מחובר, איזה חוטים עוברים לידו וכו...
וכן, למשל אם החוט הולך ליחידת PRE שמגבירה סיגנלים מפטיפון בעוצמה של מיליוולטים שכל קרינה אלקטרומגנטית לידו יכולה להשפיע ....וכן, יש גם PRE בשוק שעובדים על סוללות רק בגלל זה...
ושלא לדבר על הפטיפון עצמו (הראש שרגיש והחוטים שיוצאים מהראש של הפטיפון)...
הבנתי , אז הכבל הוא בעצם פילטר לכל החרא מהרשת , אוקי .כמו שברז בבית שלך זורם מים בצינורות חלודה/לכלוך/אבנית וכו, אתה לא תלך להחליף את כל הצנרת בקירות, אז שמים פילטר בקצה, וזה בעצם מדמה את אותו כבל כוח בסוף, זה פילטר לכל החרא שעובר בקירות.
כבל מתח זה כמו פילטר בקצה של ברז.
+1מתיש
נשים את העניין השמיעתי בצד, עבורי הכבל הפשוט לא נוצצ מספיק, בעצם כלל לא נוצצ, מכוער ולא אסתטי ומעניק תחושת זול. אני מחפש בלינג בלינג.כל קרינה אלקטרומגנטית ניתנת למדידה , יש גם מכשור מיוחד למדידת כבלים ויש גם אנשים שבחנו מאות כבלים כאלה (כולל אותי) והוכיחו שאין להם שום השפעה (מבחינה טכנית) .
אגב , למה שלא תעבור למערכת מצברים אם אתה כל כך מאמין שזה גורם לך לעיוותי סאונד כלשהם .
למה אף אחד כאן לא עושה את זה?
מה הסיבה ? זה לא נוצץ מספיק , או שזה זול מדי ?
גם שם אפשר לחבר כבלים נוצצים .
הבנתי , אז הכבל הוא בעצם פילטר לכל החרא מהרשת , אוקי .
רק שתבין , היום בכל מוצר אלקטרוני קיים פילטר כזה מייד אחרי התקע . לא משנה אם זה מגבר , פרה אמפ או מחשב , בכולם יש פילטר כזה כי זה התקן (לא יודע אם בארץ , גם ככה רוב המוצרים מיובאים ככה שזה לא משנה) .
יוצאים מהכלל הם מוצרים סיניים שלפעמים לא כוללים פילטר כזה .
לפי התקן כל מכשיר אלקטרוני אמור לדעת להתמודד עם רעשי רשת ולא להזרים רעשים לתוך הרשת (בגבול הסביר).
הפילטר הזה חזק פי מיליון יותר מכל כבל של חצי מטר ועלותו זניחה יחסית לעלות המגבר .
מה שאני אומר הוא שבתוך המגבר שלך , עוד לפני השנאי והמרת המתח כבר קיים פילטר רשת , זה בעצם הפילטר בקצה . אותו פילטר חזק בכמה מונים (כי הוא באמת פילטר , לא כבל נצנצים) מכבל הקומקום שלך .
ככה שאם נקח את הדוגמא שלך עם המים , מה שאתה מחליף הוא הצינור החלוד האחרון לפני הפילטר של המים בצינור נירוסטה .
גם עם סיכוך צריך להזהר , אם אתה מחבר גם את המגבר , הפרה ונגן המדיה כאשר כל אחד עם כבל מסוכך משני הצדדים, אתה יוצר לולאת אדמה .סיכוך טוב ברור וגם להרחיק כמה שאפשר מכבלי האודיו
אם הוא יגיב בצורה יפה אני לא רואה סיבה לחסום אותו...זו דעתו ושיבושם לו.
מתיש
מסוכך כדי למנוע השראות , פשוט עבה יותר זה הכלגם עם סיכוך צריך להזהר , אם אתה מחבר גם את המגבר , הפרה ונגן המדיה כאשר כל אחד עם כבל מסוכך משני הצדדים, אתה יוצר לולאת אדמה .
מבלי להעליב, ספר לי את ההכשרה הטכנית שלך (לימודים ועבודה) שאדע באיזה רמה לענות לך....כל קרינה אלקטרומגנטית ניתנת למדידה , יש גם מכשור מיוחד למדידת כבלים ויש גם אנשים שבחנו מאות כבלים כאלה (כולל אותי) והוכיחו שאין להם שום השפעה (מבחינה טכנית) .
אגב , למה שלא תעבור למערכת מצברים אם אתה כל כך מאמין שזה גורם לך לעיוותי סאונד כלשהם .
למה אף אחד כאן לא עושה את זה?
מה הסיבה ? זה לא נוצץ מספיק , או שזה זול מדי ?
גם שם אפשר לחבר כבלים נוצצים .
אין לי כוונה לחשוף את מקום העבודה שלי. למה זה רלבנטי? אני לא עובד בתחום.מבלי להעליב, ספר לי את ההכשרה הטכנית שלך (לימודים ועבודה) שאדע באיזה רמה לענות לך....
לא אמרתי שאני מקבל עיוותי סאונד , יש לי פטיפון מצויין ויש לו ראש MM ,
אבל זה לא פטיפון "על" ולא ראש MC ...
אם היה לי פטיפון "על" וראש "על" הייתי שוקל לעבור למצברים בעיקר לדרגת הפרה...
יש הרבה אנשים שמשתמשים בפרה על מצברים.....
אני חושב שפטיפון "על" לא יכול לעבוד על מצברים (אולי כן, לא מכיר כי אין לי)....
ההסבר שלי זה הסבר מדעי , בגלל סדרי עדיפיות אין לי פטיפון על וראש על למשל , ובכלל אין לי מערכת "על",
אם כי זה בתוכניות שלי, אבל בהחלט אני יודע להבחין באיכות בין מערכות זולות וטובות רק ע"י האזנה....
אגב, ההסבר תקף גם לחלקים אחרים במערכת, ה "פרה" היה דוגמה, כי שם זה ממש מורגש...
אגב, אני מהנדס אלקרוניקה שעבד 30 שנה בחברה שמפתחת ציוד אודיו ווידאו לאולפנים...
סיכוך שלא מחובר משני הצדדים הוא אנטנה.הכבל אומנם מסוכך, אך לפי דעתי הסיכוך לא מחובר לכלום הוא רק המעטפת.
לא מחובר בכללסיכוך שלא מחובר משני הצדדים הוא אנטנה.
לא רוצה להעליב, חס וחלילה, שאלתי גם על השכלה...אין לי כוונה לחשוף את מקום העבודה שלי. למה זה רלבנטי? אני לא עובד בתחום.
אם זה רלבנטי לך, יש לי נסיון של עשור בבניית מגברי אודיו, משהו שאיני עוסק בו יותר. יש לי גם נסיון בבניית ספקים ממותגים בתצורות שונות.
אתה יכול להעליב, לא מתרגש.
בקשר לפטיפון לא רואה סיבה למה לא יעבוד. הדבר היחיד שלא הייתי חושב לחבר למצברים זה מגבר class a.
הנדסת אלקטרוניקה .לא רוצה להעליב, חס וחלילה, שאלתי גם על השכלה...
הכי חשוב, כולי תקווה שלא השתמשת בספקים ממתוגים במגברים שבנית !!
אגב, גם אני בניתי מגברים (לחברים, משפחה ולעצמי) לפני 40 שנה ויותר (הנדלמן, SG )
זהו שלאהנדסת אלקטרוניקה .
מצטער לאכזב אותך , כן השתמשתי בספקים ממותגים בחלק מהמגברים ,במיוחד כשההספק עובר או מתקרב ל500W לערוץ .
אני יודע שנכון לעכשיו זה נחשב לטאבו באודיו היי אנד . כך גם היה עם מגבריי class D . היום הרבה חברות היי אנד מציעות מגבריי class D ללא בושה .
עניין של זמן עד שייצאו גם מגבריי היי אנד עם ספקים ממותגים .