כבלי חשמל IsoTek evo3 ascension במבחן!

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
כן משהו כזה, חייב לראות את החתך של הכבל, ואיך הוא מחובר לתקע שקע, סיכוך כפול עדיף, אם הכבל עבה, מנחושת, מסוכך, מחברים מאסיביים ומהודקים היטב, ויש לו את ה שיק הזה, עבורי זה מספיק. אני מקפיד על זה כשאני מזמין את שלי מ אלי.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
סיכוך טוב ברור וגם להרחיק כמה שאפשר מכבלי האודיו

Sstephan

מושעה
מעורבות
2
נקודות
3
עכשיו נחזור לחוט החשמל שלנו, הרבה פעמים תלוי לאן החוט מחובר, איזה חוטים עוברים לידו וכו...
וכן, למשל אם החוט הולך ליחידת PRE שמגבירה סיגנלים מפטיפון בעוצמה של מיליוולטים שכל קרינה אלקטרומגנטית לידו יכולה להשפיע ....וכן, יש גם PRE בשוק שעובדים על סוללות רק בגלל זה...
ושלא לדבר על הפטיפון עצמו (הראש שרגיש והחוטים שיוצאים מהראש של הפטיפון)...
כל קרינה אלקטרומגנטית ניתנת למדידה , יש גם מכשור מיוחד למדידת כבלים ויש גם אנשים שבחנו מאות כבלים כאלה (כולל אותי) והוכיחו שאין להם שום השפעה (מבחינה טכנית) .
אגב , למה שלא תעבור למערכת מצברים אם אתה כל כך מאמין שזה גורם לך לעיוותי סאונד כלשהם .
למה אף אחד כאן לא עושה את זה?
מה הסיבה ? זה לא נוצץ מספיק , או שזה זול מדי ?
גם שם אפשר לחבר כבלים נוצצים .

כמו שברז בבית שלך זורם מים בצינורות חלודה/לכלוך/אבנית וכו, אתה לא תלך להחליף את כל הצנרת בקירות, אז שמים פילטר בקצה, וזה בעצם מדמה את אותו כבל כוח בסוף, זה פילטר לכל החרא שעובר בקירות.
כבל מתח זה כמו פילטר בקצה של ברז.
הבנתי , אז הכבל הוא בעצם פילטר לכל החרא מהרשת , אוקי .
רק שתבין , היום בכל מוצר אלקטרוני קיים פילטר כזה מייד אחרי התקע . לא משנה אם זה מגבר , פרה אמפ או מחשב , בכולם יש פילטר כזה כי זה התקן (לא יודע אם בארץ , גם ככה רוב המוצרים מיובאים ככה שזה לא משנה) .
יוצאים מהכלל הם מוצרים סיניים שלפעמים לא כוללים פילטר כזה .
לפי התקן כל מכשיר אלקטרוני אמור לדעת להתמודד עם רעשי רשת ולא להזרים רעשים לתוך הרשת (בגבול הסביר).
הפילטר הזה חזק פי מיליון יותר מכל כבל של חצי מטר ועלותו זניחה יחסית לעלות המגבר .
מה שאני אומר הוא שבתוך המגבר שלך , עוד לפני השנאי והמרת המתח כבר קיים פילטר רשת , זה בעצם הפילטר בקצה . אותו פילטר חזק בכמה מונים (כי הוא באמת פילטר , לא כבל נצנצים) מכבל הקומקום שלך .

ככה שאם נקח את הדוגמא שלך עם המים , מה שאתה מחליף הוא הצינור החלוד האחרון לפני הפילטר של המים בצינור נירוסטה .

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
כל קרינה אלקטרומגנטית ניתנת למדידה , יש גם מכשור מיוחד למדידת כבלים ויש גם אנשים שבחנו מאות כבלים כאלה (כולל אותי) והוכיחו שאין להם שום השפעה (מבחינה טכנית) .
אגב , למה שלא תעבור למערכת מצברים אם אתה כל כך מאמין שזה גורם לך לעיוותי סאונד כלשהם .

הבנתי , אז הכבל הוא בעצם פילטר לכל החרא מהרשת , אוקי .
רק שתבין , היום בכל מוצר אלקטרוני קיים פילטר כזה מייד אחרי התקע . לא משנה אם זה מגבר , פרה אמפ או מחשב , בכולם יש פילטר כזה כי זה התקן (לא יודע אם בארץ , גם ככה רוב המוצרים מיובאים ככה שזה לא משנה) .
יוצאים מהכלל הם מוצרים סיניים שלפעמים לא כוללים פילטר כזה .
לפי התקן כל מכשיר אלקטרוני אמור לדעת להתמודד עם רעשי רשת ולא להזרים רעשים לתוך הרשת (בגבול הסביר).
הפילטר הזה חזק פי מיליון יותר מכל כבל של חצי מטר ועלותו זניחה יחסית לעלות המגבר .
מה שאני אומר הוא שבתוך המגבר שלך , עוד לפני השנאי והמרת המתח כבר קיים פילטר רשת , זה בעצם הפילטר בקצה . אותו פילטר חזק בכמה מונים (כי הוא באמת פילטר , לא כבל נצנצים) מכבל הקומקום שלך .

ככה שאם נקח את הדוגמא שלך עם המים , מה שאתה מחליף הוא הצינור החלוד האחרון לפני הפילטר של המים בצינור נירוסטה .
נשים את העניין השמיעתי בצד, עבורי הכבל הפשוט לא נוצצ מספיק, בעצם כלל לא נוצצ, מכוער ולא אסתטי ומעניק תחושת זול. אני מחפש בלינג בלינג.

Sstephan

מושעה
מעורבות
2
נקודות
3
סיכוך טוב ברור וגם להרחיק כמה שאפשר מכבלי האודיו
גם עם סיכוך צריך להזהר , אם אתה מחבר גם את המגבר , הפרה ונגן המדיה כאשר כל אחד עם כבל מסוכך משני הצדדים, אתה יוצר לולאת אדמה .

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אם הוא יגיב בצורה יפה אני לא רואה סיבה לחסום אותו...זו דעתו ושיבושם לו.

זה המחיר....
לדעתי מיותר כי ברור שיש לו אג'נדה הפוכה למטרות הפורום וחוץ מלהתיש ולעצבן יקרה משהו חיובי ?

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
גם עם סיכוך צריך להזהר , אם אתה מחבר גם את המגבר , הפרה ונגן המדיה כאשר כל אחד עם כבל מסוכך משני הצדדים, אתה יוצר לולאת אדמה .
מסוכך כדי למנוע השראות , פשוט עבה יותר זה הכל
אין שום בעיה של ground loop

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
הכבל אומנם מסוכך, אך לפי דעתי הסיכוך לא מחובר לכלום הוא רק המעטפת.

תמונות מצורפות

• Screenshot_20200824-175857_Chrome.jpg
    Screenshot_20200824-175857_Chrome.jpg
    KB 105.2 · צפיות: 123

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
מבלי להעליב, ספר לי את ההכשרה הטכנית שלך (לימודים ועבודה) שאדע באיזה רמה לענות לך....
לא אמרתי שאני מקבל עיוותי סאונד , יש לי פטיפון מצויין ויש לו ראש MM ,
אבל זה לא פטיפון "על" ולא ראש MC ...
אם היה לי פטיפון "על" וראש "על" הייתי שוקל לעבור למצברים בעיקר לדרגת הפרה...
יש הרבה אנשים שמשתמשים בפרה על מצברים.....
אני חושב שפטיפון "על" לא יכול לעבוד על מצברים (אולי כן, לא מכיר כי אין לי)....
ההסבר שלי זה הסבר מדעי , בגלל סדרי עדיפיות אין לי פטיפון על וראש על למשל , ובכלל אין לי מערכת "על",
אם כי זה בתוכניות שלי, אבל בהחלט אני יודע להבחין באיכות בין מערכות זולות וטובות רק ע"י האזנה....
אגב, ההסבר תקף גם לחלקים אחרים במערכת, ה "פרה" היה דוגמה, כי שם זה ממש מורגש...

אגב, אני מהנדס אלקרוניקה שעבד 30 שנה בחברה שמפתחת ציוד אודיו ווידאו לאולפנים...

נערך לאחרונה ב:

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
בלי קשר, במקרה של לולאת אדמה אתה יכול להשתמש בזה:
https://www.jensen-transformers.com/product/ci-2rr/
איזולטור מעולה.
למי שרוצה יש גם בגירסה הסינית (זה ספציפית עם שנאים גרמניים), בעשירית כסף(יש טוענים שהוא אף טוב מהמקורי).

תמונות מצורפות

• Screenshot_20200824-182431_Chrome.jpg
    Screenshot_20200824-182431_Chrome.jpg
    KB 136.4 · צפיות: 117
נערך לאחרונה ב:

Sstephan

מושעה
מעורבות
2
נקודות
3
מבלי להעליב, ספר לי את ההכשרה הטכנית שלך (לימודים ועבודה) שאדע באיזה רמה לענות לך....
לא אמרתי שאני מקבל עיוותי סאונד , יש לי פטיפון מצויין ויש לו ראש MM ,
אבל זה לא פטיפון "על" ולא ראש MC ...
אם היה לי פטיפון "על" וראש "על" הייתי שוקל לעבור למצברים בעיקר לדרגת הפרה...
יש הרבה אנשים שמשתמשים בפרה על מצברים.....
אני חושב שפטיפון "על" לא יכול לעבוד על מצברים (אולי כן, לא מכיר כי אין לי)....
ההסבר שלי זה הסבר מדעי , בגלל סדרי עדיפיות אין לי פטיפון על וראש על למשל , ובכלל אין לי מערכת "על",
אם כי זה בתוכניות שלי, אבל בהחלט אני יודע להבחין באיכות בין מערכות זולות וטובות רק ע"י האזנה....
אגב, ההסבר תקף גם לחלקים אחרים במערכת, ה "פרה" היה דוגמה, כי שם זה ממש מורגש...

אגב, אני מהנדס אלקרוניקה שעבד 30 שנה בחברה שמפתחת ציוד אודיו ווידאו לאולפנים...
אין לי כוונה לחשוף את מקום העבודה שלי. למה זה רלבנטי? אני לא עובד בתחום.
אם זה רלבנטי לך, יש לי נסיון של עשור בבניית מגברי אודיו, משהו שאיני עוסק בו יותר. יש לי גם נסיון בבניית ספקים ממותגים בתצורות שונות.
אתה יכול להעליב, לא מתרגש.
בקשר לפטיפון לא רואה סיבה למה לא יעבוד. הדבר היחיד שלא הייתי חושב לחבר למצברים זה מגבר class a.

Sstephan

מושעה
מעורבות
2
נקודות
3
הכבל אומנם מסוכך, אך לפי דעתי הסיכוך לא מחובר לכלום הוא רק המעטפת.
סיכוך שלא מחובר משני הצדדים הוא אנטנה.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
אולי זה כן מחובר בצד אחד, אין לי מושג וזה גם לא מעניין אותי בכלל. כל עוד זה עובד, תקין, יפייפה, אני יודע שהכבל מנחושת/מצופה כסף או משהו טוב דומה, עבה, נוצצ בלינג בלינג ונותן לי שקט בראש לאיזה תקופה, אז זה עושה את תפקידו. אשתי קונה תכשיט, אני קונה כבל, בשבלי כבל זה תכשיט כמו שאמרת בהתחלה בדיוק.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
אין לי כוונה לחשוף את מקום העבודה שלי. למה זה רלבנטי? אני לא עובד בתחום.
אם זה רלבנטי לך, יש לי נסיון של עשור בבניית מגברי אודיו, משהו שאיני עוסק בו יותר. יש לי גם נסיון בבניית ספקים ממותגים בתצורות שונות.
אתה יכול להעליב, לא מתרגש.
בקשר לפטיפון לא רואה סיבה למה לא יעבוד. הדבר היחיד שלא הייתי חושב לחבר למצברים זה מגבר class a.
לא רוצה להעליב, חס וחלילה, שאלתי גם על השכלה...
הכי חשוב, כולי תקווה שלא השתמשת בספקים ממתוגים במגברים שבנית !!
אגב, גם אני בניתי מגברים (לחברים, משפחה ולעצמי) לפני 40 שנה ויותר (הנדלמן, SG )

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
מה שיפה שהבחורצ'יק לא מבין שהוא טרול n+1, ובאינדוקציה, אחרי שעברנו את הטרול הראשון, ואת הטרול ה n-י, קל להראות שגם אותו נעבור.

Sstephan

מושעה
מעורבות
2
נקודות
3
לא רוצה להעליב, חס וחלילה, שאלתי גם על השכלה...
הכי חשוב, כולי תקווה שלא השתמשת בספקים ממתוגים במגברים שבנית !!
אגב, גם אני בניתי מגברים (לחברים, משפחה ולעצמי) לפני 40 שנה ויותר (הנדלמן, SG )
הנדסת אלקטרוניקה .
מצטער לאכזב אותך , כן השתמשתי בספקים ממותגים בחלק מהמגברים ,במיוחד כשההספק עובר או מתקרב ל500W לערוץ .
אני יודע שנכון לעכשיו זה נחשב לטאבו באודיו היי אנד . כך גם היה עם מגבריי class D . היום הרבה חברות היי אנד מציעות מגבריי class D ללא בושה .

עניין של זמן עד שייצאו גם מגבריי היי אנד עם ספקים ממותגים .

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
הנדסת אלקטרוניקה .
מצטער לאכזב אותך , כן השתמשתי בספקים ממותגים בחלק מהמגברים ,במיוחד כשההספק עובר או מתקרב ל500W לערוץ .
אני יודע שנכון לעכשיו זה נחשב לטאבו באודיו היי אנד . כך גם היה עם מגבריי class D . היום הרבה חברות היי אנד מציעות מגבריי class D ללא בושה .

עניין של זמן עד שייצאו גם מגבריי היי אנד עם ספקים ממותגים .
זהו שלא
אם על כבלים עוד אפשר להתווכח, על ספקים של מגברים ממש לא
הספק הוא הרכיב המשמעותי ביותר במגבר ואם היה אפשר לשמור על אותה איכות עם ספק ממותג מזמן היו עושים את זה. זה זול, קטן ופשוט

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור