כבלי חשמל IsoTek evo3 ascension במבחן!

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
כנראה שהמקור והרמקולים גם היו מהדיוטי פרי:)

:)

נערך לאחרונה ב:

yarino

אוהב את התחום
מעורבות
103
נקודות
43
איתי, תתרכז בשליחת תמונות של הטרינוב.

Sstephan

מושעה
מעורבות
2
נקודות
3
אינסוף מבחנים עיוורים הוכיחו את העובדה הזאת מעל כל צל של ספק!
יש גם אינסוף מבחנים עיוורים שהוכיחו הפוף , אז ?

כבל כח לא מעביר אודיו , הוא רק מזין את ספקי הכח במגבר ובפרא אמפ , ספקי כח שהופכים AC ל DC .
המגבר מוזן DC , לא משנה אם זה מגבר class a , class d או AB רגיל .
מבחינה טכנית כדי שהכבל הזה ישפיע , צריך להמציא חוקי פיסיקה חדשים .
כמובן כל עוד מדובר בכבל קומקום רגיל ולא בכבל טלפון שמחובר בתור כבל כח .

אתה שומע הבדלים ?
יופי , אז כנראה גם תרגיש הבדלים בקפה , תנסה .

אולי תחליף גם את המספק ראשי בבית , הוא לא משפיע ? אם כן למה ?
הכבלים בחצי שקל שעוברים לך בקירות לא משפיעים ?
מה עם הכבלים מחוץ לבית שמכוסים קקי של ציפורים לא משפיעים ?
מה מיוחד בחצי מטר האחרון ?
אגב בתוך המגבר רוב הסיכויים זה גם ככה עובר שוב לכבל רגיל עד לספק כח .
איפה ההגיון ?

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,247
נקודות
113
אפשר להבין את הגישה של אנשים שונים לנושא , לדעתי, אין לפסול דעה כזאת או אחרת ובתנאי שזה נעשה מבלי להעליב אחרים ...

"מבלי להעליב אחרים" כפי שאתה כתבת מעל, פה האדון לא נפל אלא התרסק ב-700 קמ"ש בהר.
לכנות אנשים "בורים" זה העלבה לשמה.
לטעון שאנשים רכשו "תכשיט" רק למען ה"פוזה" זה זלזול לשמו.

מה בעצם אומר האדון, כולכם בורים שמשלים את עצמכם ועסוקים בפוזה ולא מבינים חלקיק ממה שאני מבין כי לי יש ידע טכני רב. כמה רב? רב ומתוחכם מכדי שאתם הבורים תבינו בכלל. זה מה שמצטייר מהסגנון ומהטקס של Sstephan.
בפורום דו ערוצי אין כל בעיה לקיים את הדיון הזה. אבל לקיים דיון ולא מסע צלב.
באשר לפורום אודיופיליה, ייעודו של פורום אודיופיליה הוא אכן שונה אבל אני אומר לך כמנהל הפורום הזה שהייתי נותן לדיון הזה להתקיים באם היה מתנהל באופן ראוי. אם למשל היה שואל "מדוע יש המדווחים על הבדלים בין כבלים" והיה שומר גישה מכובדת, עניינית, לא מתנשאת וכל כך חצופה היה מתקיים דיון אחר לחלוטין. יש כאן אנשים עם עשרות שנים בתחום. כאלו שראו ושמעו הכל.
אתן דוגמה חיה ואמיתית:
מערכת עם ציוד בעלות של מאות אלפי שקלים (ולא 200-300, הרבה יותר). במערכת הזאת ישנם כבלים בין הייתר בעלי תגי מחיר של 6 ספרות. אממה, באותה מערכת תמצא גם כבל (למרבה האירוניה, כבל חשמל) בעלות של כמה מאות שקלים בודדים. למה? כי בעל המערכת החליט שכאן הוא חוסך. פה אין צורך בתכשיט נכון? נו ב'מת. פה האדון מצא שזה הכבל שהכי מתאים עבורו לרכיב הספציפי הזה. מה תגיד על זה? משקר לעצמו? מה יגיד Sstephan, זהו "גדול הבורים"?

אני חוזר לנושא הפורומים השונים,
באודיופיליה הסגנון של Sstephan היה גורם לו לעוף בהודעה הראשונה רק בגלל הסגנון והצורה. פה בדו ערוצי, נמר בינתיים סלחן וסובלני יותר. אבל אני סבור שגם זה ייגמר תיכף.
לסיכומו של עניין, הבעיה היא לא נושא הדיון אלא האופן שבו בחר עוד "חכם הדור" לקיים אותו וללמד את כולם את מה שהוא כבר שכח מזמן. אז וואלה, המצב הפוך בדיוק. הוא עוד לא למד את מה שצעירים ממנו בתחום כבר שכחו.

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אז פה אנחנו חלוקים.
רוברט ענה להגדרה של מישהו שבא לעצבן.

ובכל מקרה, מה זה כל התמימות והפלורליסטיות הזאת? מזכיר לי דיוני שמאל תל אביביים מנותקים, שמדברים על הצדק והכיבוש ובעצם מדברים רק עם עצמם.

זה פורום לאודיופילים ברמות שונות. כאלה ששומעים הבדלים בין כבלי חשמל, ברובם. מי שלא שומע, יגיד זאת פעם אחת, שניה, שלישית, וזהו. מיצינו.קח אותך למשל, לירן. אתה לא שומע הבדלים בין כבלי חשמל. השמיעו לך, בחנת אחרים, כל הנסיונות שלך מלמדים שאין הבדלים. סבבה. בין זה לבין לחרבן לאנשים על הראש או להיות סתם אדיוט כמו כל אלה שנחסמו, יש מרחק רב.
אגב, להזכירך, הפורום הוא פרטי. הוא בבעלות הצדיק נמר לוי וליאור קורן. זכותם המלאה להשאיר ולהעיף מי שירצו. לא זכור לי שיש הגנה בחוק על כתיבה בפורומים פרטיים
רוב החברים בפורום הזה מכירים את רוברט באופן אישי
אני לא חושב שהמטרה שלו לעצבן
גם הסגנון שלו שונה מהטרול התורן
אני לא חושב שהיה נכון להשהות אותו

ולגבי הפורום , כל פורום ברשת שייך למישהו
והמטרה של הפורום זה בין היתר טראפיק
אם נמר היה רוצה פורום פרטי היה מגן עליו עם סיסמא

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
מי קבע , אתה?
זאת עובדה מדעית או אמונה ?

אין לי שום דבר נגד אנשים שמוכנים להשקיע סכומי כסף מטורפים כדי להביא את המערכת שלהם לשלמות . גם לא באתי ואמרתי שכל הרמקולים והמגברים נשמעים אותו דבר . דברנו על כבל קומקום .
לך זה אולי נשמע מופרך שכבל לא עושה כלום כי זה מה שלימדו אותך החברים , היבואנים או לא יודע מי . כנראה גם אין לך מושג בחשמל או אלקטרוניקת הספק כדי להבין אותי טוב יותר , לא מאשים אותך .

הכבל הזה בא לפתור בעיה שלא קיימת , בגלל זה כבל כזה מנוצנץ לא קיים בשום תחום אחר שאני מכיר , חוץ מאודיופיליה .
יש מגברי RF של עשרות קילוואטים שבהשוואה למגברי אודיו הם כמו להשוות חילזון למכונית מרוץ , וגם שם אין שום בעיה להשתמש בהזנות בכבל "רגיל" , בלי נצנצים , בלי כסף ובלי סיבי פחמן .
אז בוא אספר לך סיפור,
היה פעם בחור צעיר שקראו לו מייקל פאראדיי , הבחור בא ממשפחה עניה ולא למד מימיו,
למחיתו הוא כרך ספרים , וכנראה גם קרא אותם "על הדרך"...
הוא מאוד אהב ללכת לראות קוסמי חשמל ,תרתי משמע, החשמל היה ידוע אבל שימש רק למופעי קסמים...
בקיצור , לא נספר את סיפור חייו , אבל הבחור גילה שכאשר זורם זרם בחוט חשמל אז מצפן ששם ליד חוט החשמל שינה את כיוונו , במילים אחרות הוא גילה את המגנטיות על חוט חשמל שעובר דרכו זרם אבל לא ידע להסביר את זה מתמטית מכיוון שלא למד...
לעזרתו בא מקסוול שפיתח את המשוואות הידועות שלו....
עכשיו נחזור לחוט החשמל שלנו, הרבה פעמים תלוי לאן החוט מחובר, איזה חוטים עוברים לידו וכו...
וכן, למשל אם החוט הולך ליחידת PRE שמגבירה סיגנלים מפטיפון בעוצמה של מיליוולטים (ואפליו פחות בראשי MC) שכל קרינה אלקטרומגנטית לידו יכולה להשפיע ....וכן, יש גם PRE בשוק שעובדים על סוללות רק בגלל זה...
ושלא לדבר על הפטיפון עצמו (הראש שרגיש והחוטים שיוצאים מהראש של הפטיפון)...

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
רוברט בהחלט נהנה לעצבן.
יכול להיות שהוא בחור מאוד נחמד, אבל הוא היה מחרב כל שירשור בנושאים של הבדלים, ומסיט את הדיון
למקומות אחרים.
אני לא יודע אם הוא מושהה אבל יכול להיות שהוא מושעה.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
"מבלי להעליב אחרים" כפי שאתה כתבת מעל, פה האדון לא נפל אלא התרסק ב-700 קמ"ש בהר.
לכנות אנשים "בורים" זה העלבה לשמה.
לטעון שאנשים רכשו "תכשיט" רק למען ה"פוזה" זה זלזול לשמו.
מסכים !

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
אז זה אומר לך שהשיטה לא מוצלחת.

כבל כח לא מעביר אודיו , הוא רק מזין את ספקי הכח במגבר ובפרא אמפ , ספקי כח שהופכים AC ל DC .
המגבר מוזן DC , לא משנה אם זה מגבר class a , class d או AB רגיל .
מבחינה טכנית כדי שהכבל הזה ישפיע , צריך להמציא חוקי פיסיקה חדשים .
כמובן כל עוד מדובר בכבל קומקום רגיל ולא בכבל טלפון שמחובר בתור כבל כח .

אתה שומע הבדלים ?
יופי , אז כנראה גם תרגיש הבדלים בקפה , תנסה .
טיעון ברמה של "דיגיטל זה 1 ו- 0 אז אין הבדל" שטענו בתחילת שנות ה- 90. רק מראה כמה שכבות של ידע אתה מפספס. ידע שלי אין. אבל גם לך אין.

לגבי הקפה, דוגמא גרועה, משום שמכונת הקפה - גם אם היא מקבלת את החשמל הכי טוב בעולם - הוא יכול להשפיע לכל היותר על עקביות הטמפרטורה ו/או הלחץ שלה, וגם זאת הנחה מרחיקת לכת. מכאן ועד לקפה טוב יש עוד דרך ארוכה מאד מאד מאד. אז אי אפשר לבדוק את זה. באודיו זה הרבה יותר פשוט.

אולי תחליף גם את המספק ראשי בבית , הוא לא משפיע ? אם כן למה ?
החלפתי. משפיע. למה? לא יודע. ולא אכפת לי.

הכבלים בחצי שקל שעוברים לך בקירות לא משפיעים ?
מאד.

מה עם הכבלים מחוץ לבית שמכוסים קקי של ציפורים לא משפיעים ?
מה מיוחד בחצי מטר האחרון ?

רוזי, כפרה, זרוק פה את הדוגמא שנתת לחכמולוג האחרון שנתן את הטיעון הזה, במטותא.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אז זה אומר לך שהשיטה לא מוצלחת.

טיעון ברמה של "דיגיטל זה 1 ו- 0 אז אין הבדל" שטענו בתחילת שנות ה- 90. רק מראה כמה שכבות של ידע אתה מפספס. ידע שלי אין. אבל גם לך אין.

לגבי הקפה, דוגמא גרועה, משום שמכונת הקפה - גם אם היא מקבלת את החשמל הכי טוב בעולם - הוא יכול להשפיע לכל היותר על עקביות הטמפרטורה ו/או הלחץ שלה, וגם זאת הנחה מרחיקת לכת. מכאן ועד לקפה טוב יש עוד דרך ארוכה מאד מאד מאד. אז אי אפשר לבדוק את זה. באודיו זה הרבה יותר פשוט.

החלפתי. משפיע. למה? לא יודע. ולא אכפת לי.

מאד.

רוזי, כפרה, זרוק פה את הדוגמא שנתת לחכמולוג האחרון שנתן את הטיעון הזה, במטותא.
לא חוזר על דוגמאות פעמיים, זה מוזיל אותם והופך אותם לקלישאה.
לגבי מכונת הקפה - אני מניח שאם יש לו כלב, אותו הכלב יוכל להבחין בהבדלי הטעם של הקפה עם וללא כבל אודיופילי.
גם כך אני מבין שמערכת האף אוזן גרון שלו (וגם שלי) לא בשיאה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113

מספיק שיש נבחן אחד שהצליח להבחין במבחן עיוור על מנת להוכיח טענה או שאדוני טוען ש"הרוב קובע" ?....
גם כן מדען בשקל...:נגד:
בקיצור, לא שווה התייחסות, כצפוי.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
כמו שברז בבית שלך זורם מים בצינורות חלודה/לכלוך/אבנית וכו, אתה לא תלך להחליף את כל הצנרת בקירות, אז שמים פילטר בקצה, וזה בעצם מדמה את אותו כבל כוח בסוף, זה פילטר לכל החרא שעובר בקירות.
כבל מתח זה כמו פילטר בקצה של ברז.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
לא חוזר על דוגמאות פעמיים, זה מוזיל אותם והופך אותם לקלישאה.
לגבי מכונת הקפה - אני מניח שאם יש לו כלב, אותו הכלב יוכל להבחין בהבדלי הטעם של הקפה עם וללא כבל אודיופילי.
גם כך אני מבין שמערכת האף אוזן גרון שלו (וגם שלי) לא בשיאה.
די נו מה אתה משחק אותה קשה להשגה?
הנה, משה עקף אותך בסיבוב :)

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
כמו שברז בבית שלך זורם מים בצינורות חלודה/לכלוך/אבנית וכו, אתה לא תלך להחליף את כל הצנרת בקירות, אז שמים פילטר בקצה, וזה בעצם מדמה את אותו כבל כוח בסוף, זה פילטר לכל החרא שעובר בקירות.
הסבר נחמד אבל זה לא מה שהיצרן של הכבל אומר
יש פילטרים לחשמל (אפילו לי יש אחד)
אם אני אשים פילטר מעולה אפשר יהיה לשים ממנו כבל פשוט?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113

עכשיו נתת קרדיט יותר מידי לכבל מתח.
למה ?
משום שפילטר מים תמיד יעשה עבודת סינון וזה ניתן למדידה אוביקטיבית ולעיתים גם ניתן לאבחנה בטעימה (תלוי כמובן בטועם וברגישות שלו לשינויים).
החלפה של כבל מתח לא תמיד תהיה ברת שמיעה - תלוי בסטאפ, תלוי איזה כבל הוחלף ואיזה כבל מחברים ותלוי גם ביכולת השמיעה של המאזין.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
עכשיו נתת קרדיט יותר מידי לכבל מתח.
למה ?
משום שפילטר מים תמיד יעשה עבודת סינון וזה ניתן למדידה אוביקטיבית ולעיתים גם ניתן לאבחנה בטעימה (תלוי כמובן בטועם וברגישות שלו לשינויים).
החלפה של כבל מתח לא תמיד תהיה ברת שמיעה - תלוי בסטאפ, תלוי איזה כבל הוחלף ואיזה כבל מחברים ותלוי גם ביכולת השמיעה של המאזין.
לפי מה קבעת את זה?
לא כל מים צריכים פילטר ולא כל פילטר מסוגל לסנן את המים שזורמים בברז ספציפי.
אותו דבר לגבי כבל חשמל.
עוד דבר לא פתור, האם חושי השמיעה של רובנו יותר חדים מחוש הטעם והריח או ההיפך

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
לפי דעתי אם כבר השקעת בציוד, השקעת גם במפצל, אז תבוא ותשים כבל ב 5 שקל, זה כמו הדוגמא שתקנה פרארי ותדביק עליה מדבקה מאלי אקספרס.
אתה צריך כבל מסוכך, מנחושת, רצוי מחברים עבים ומהודקים, שלא יהיה מושפע מרעשים חיצוניים של מכשירים אחרים וכו.
אני מעדיף גם קצת בלינג בלינג שיהיה מרשים חזותית שיהיה לו את השיק הזה של ה ביוקר.
אגב, מה היצרן של הכבל אומר?

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
הסבר נחמד אבל זה לא מה שהיצרן של הכבל אומר
יש פילטרים לחשמל (אפילו לי יש אחד)
אם אני אשים פילטר מעולה אפשר יהיה לשים ממנו כבל פשוט?
שיהיה מסוכך !!
בלי קשר למחיר :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור