יש כאן פורום אודיופיליה.,
מחוקי הפורום:
"על הפורום הזה חלים כל החוקים הקיימים ביתר הפורומים אך המבדל אותו מהאחרים הוא שבפורום זה לא יהיה ניתן לדבר על ״האם יש הבדלים בין כבלים״ אם כי ״מהם ההבדלים בין כבלים שונים״. הסיבה לכך היא על מנת שיהיה בית חם ונוח לכל מי שמבחין בהבדלים בין רכיבים שונים במערכת שהם אינם בהכרח אלקטרוניקה"
השרשור הזה לא נפתח בפורום אודיופיליה( מעניין למה) אלא בפורום דו ערוצי , הווה אומר שבפורום זה ניתן לדבר על ״האם יש הבדלים בין כבלים״ ואפשר לדבר על הכל...
אפשר להבין את הגישה של אנשים שונים לנושא , לדעתי, אין לפסול דעה כזאת או אחרת ובתנאי שזה נעשה מבלי להעליב אחרים ...
כתבתילדבר על הטעם של הקפה זה גם רלוונטי לפורום דו ערוצי ?
אתה באמת כזה תמים ?
אם הוא יגיב בצורה יפה אני לא רואה סיבה לחסום אותו...זו דעתו ושיבושם לו.אני עדיין סופר כמה תגובות הטרול ירשום פה עד שיחסם....
אבל כנראה יש פחות אנשים שנכנסים לפורום אדיופילה (מעט הודעות כאשר האחרונה מלפני יותר מחודש) והכוונה של נמר הייתה להראות את הכבל הזה לכולם במחיר ויכוחים
נכוןרוברט
לא טרול.
מכיר אותו מעבר לדפי הפורום.
אם לדעת מישהו אין הבדלים בין ...... וגם לא רואים הבדלים במדידות שזה סוג התגובות שרוברט היה כותב אז אפשר לא להסכים איתו אבל מותר לו לחשוב כך"כן, אבל...." (גורי אלפי).
נמאס מאותם טרחנים מרירים שמגיעים "להציל את כספנו"...
הם מתחלפים ואנחנו פה נשארים...
מדובר בתחביב מהנה, מתוך בחירה והאנשים האלה ממאיסים ומאוסים.
האם בפורום יין יקבלו בפתיחות ובהבנה הטרלות בלתי פוסקות, כל פעם מ"רובין הוד" חדש ?
האם בפורום קולינריה גם יקבלו התנהלות כזאת ?
מה שאני אומר זה שלאנשים כאלו אין מקום בפורומים מהסוג הזה.
זה פורום שעוסק בהאזנה איכותית ואם זה לא מעניין אותך (ויש לך מערכת מעופשת , כפי ששניצל הסביר הרבה פעמים) אז פשוט מקומך לא פה.
בדיוק כמו מי שלא מבדיל בין יין פטישים ליין איכותי מקומו לא בפורום יין וכמו שמי שנהנה ומסתפק באוכל פשוט מקומו לא בפורום קולינריה לאניני טעם.
הם פשוט לא שייכים וזה בסדר גמור.
רק שיפסיקו להפריע לאחרים להנות מהתחביב.
זאת בקשה מוגזמת ?
הם חייבים לדחוף את עצמם על מנת "לגלות לנו את האור "?
יאללה, שיקימו לעצמם פורום נפרד וישחררו אותנו מהטרחנות המרירה שלהם.
לא דברתי על כבל רמקול . בניגוד לכבל קומקום לכבל רמקול יכולה להיות השפעה , והיא גם ניתנת למדידה ולא רק דעה סובייקטיבית של מישהו .אתה יכול לחפש פה בפורום ולמצוא סקירות של מבחנים עיוורים שאנשים עשו על כבלי רמקולים למשל
כולם שקרנים? קונספירציה של יבואנים?
זה לא מדעיהעיניין הוא שזה לא קשור בכלל לדעה כזאת או אחרת, כבל כוח משפיע על הסאונד, יש מערכות שההשפעה יותר גדולה ויש שפחות זהו! אין פה מקום לדעה האם משפיע או לא.
הדעות הן איזה השפעה יש לאיזה כבל, האם המחיר מוגזם או סביר, איזה חברה עדיפה באיזה כבל, האם יש קשר בין הצליל של כבל כוח לזה של שאר המערכת והם באים כסט או שעדיף להתאים כל כבל באופן ספציפי...
מי קבע , אתה?העיניין הוא שזה לא קשור בכלל לדעה כזאת או אחרת, כבל כוח משפיע על הסאונד, יש מערכות שההשפעה יותר גדולה ויש שפחות זהו! אין פה מקום לדעה האם משפיע או לא.
אז פה אנחנו חלוקים.אם לדעת מישהו אין הבדלים בין ...... וגם לא רואים הבדלים במדידות שזה סוג התגובות שרוברט היה כותב אז אפשר לא להסכים איתו אבל מותר לו לחשוב כך
וזו המטרה של פורום- דיונים
אם מישהו סתם בא לעצבן צריך לחסום מייד
מי קבע , אתה?
זאת עובדה מדעית או אמונה ?
אין לי שום דבר נגד אנשים שמוכנים להשקיע סכומי כסף מטורפים כדי להביא את המערכת שלהם לשלמות . גם לא באתי ואמרתי שכל הרמקולים והמגברים נשמעים אותו דבר . דברנו על כבל קומקום .
לך זה אולי נשמע מופרך שכבל לא עושה כלום כי זה מה שלימדו אותך החברים , היבואנים או לא יודע מי . כנראה גם אין לך מושג בחשמל או אלקטרוניקת הספק כדי להבין אותי טוב יותר , לא מאשים אותך .
הכבל הזה בא לפתור בעיה שלא קיימת , בגלל זה כבל כזה מנוצנץ לא קיים בשום תחום אחר שאני מכיר , חוץ מאודיופיליה .
יש מגברי RF של עשרות קילוואטים שבהשוואה למגברי אודיו הם כמו להשוות חילזון למכונית מרוץ , וגם שם אין שום בעיה להשתמש בהזנות בכבל "רגיל" , בלי נצנצים , בלי כסף ובלי סיבי פחמן .
אינסוף מבחנים עיוורים הוכיחו את העובדה הזאת מעל כל צל של ספק! מבחנים אמינים כמו של נמר לדוגמה. אני נבחנתי עיוור על המערכת שלי ולא פעם!מי קבע , אתה?
זאת עובדה מדעית או אמונה ?
גם אני חושב כמוך שמבחנים עיוורים לא נכונים אבל יצא לי לבצע כמה כאלה וההבדילים כל כך ברורים שעל מנת להוכיח למישהו שהתווכח עשיתי...אני חושב שהמבחנים האלה הם לא נכונים כי למרות שהם נראים לך מושלמים אמפירית, הם.. לא.
כנראה שהמקור והרמקולים גם היו מהדיוטי פרימספרים על 5 אודיופילים מאוד מוכרים שהתכנסו בערב אחד על מנת לעשות מבחן עיוור ל 3 מגברים: MBL, ADCOM ומגבר מהדיוטי פרי ואף אחד לא ידע מה מנגן...
סיפור אמיתי.