כבלי חשמל: השדרוג הקטן שעושה את ההבדל הגדול בסאונד

barnat

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
כלל אצבע שהבנתי (מהאתר של אנטיפוד) אם יש לך dac ברמה גבוהה לך על usb אם הdac שלך בינוני לך על כל השאר (i2s ' קואקסל וכו)

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,140
נקודות
113
כלל שהבנתי מהאתר של החיים, תנסה אם יש אפשרות ותבחר לבד.
תסתכל באיזה רכיב השעון טוב יותר.

לדוגמה, ממירים של MSB מגיעים עם שעוני Femto (מהיר יותר ככול שעולים בסדרות). לעומת זאת ברוב המוחלט של שרתי המוזיקה לא תמצא כאלה שעונים, בד"כ מבוססי OCXO הטובים יותר משמירת זמן של מעבדי מחשב אבל נחותים לעומת שעוני Femto.

....לחבר ממיר כזה בחיבור AES, למה?

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
734
נקודות
113
תסתכל באיזה רכיב השעון טוב יותר.

לדוגמה, ממירים של MSB מגיעים עם שעוני Femto (מהיר יותר ככול שעולים בסדרות). לעומת זאת ברוב המוחלט של שרתי המוזיקה לא תמצא כאלה שעונים, בד"כ מבוססי OCXO הטובים יותר משמירת זמן של מעבדי מחשב אבל נחותים לעומת שעוני Femto.

....לחבר ממיר כזה בחיבור AES, למה?
אני לא שומע מעבר ל 44.1, לא כל כך מאמין בהיי רייז ואפ סנפלינג. ושמה אין ליואסבי יתרון ככל שהבנתי . ובלי קשר היצע הקואקסיאלים הוא גדול מהיואסבייים, עדיין. כל אחד שינסה את היציאה שהוא הכי אוהב.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,195
נקודות
113
אני לא שומע מעבר ל 44.1, לא כל כך מאמין בהיי רייז ואפ סנפלינג. ושמה אין ליואסבי יתרון ככל שהבנתי . ובלי קשר היצע הקואקסיאלים הוא גדול מהיואסבייים, עדיין. כל אחד שינסה את היציאה שהוא הכי אוהב.
הוא מדבר על שעון .
לא על אהבה או תדר דגימה .
שעון טוב או לא טוב .
זהו :)

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
734
נקודות
113
הוא מדבר על שעון .
לא על אהבה או תדר דגימה .
שעון טוב או לא טוב .
זהו :)
אין לי ידע בנושא הטכני. ואני לא חושב שאני יכול לצמצם טיב ממיר לשעון כן או לא. ולפעמים יש פתרונות לבעיות בטכנולוגיה אחת , בעיות שכלל לא קיימות בטכנולוגיה האחרת.

כל אחד שיעשה מה שנשמע לו טוב.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,195
נקודות
113
אין לי ידע בנושא הטכני. ואני לא חושב שאני יכול לצמצם טיב ממיר לשעון כן או לא. ולפעמים יש פתרונות לבעיות בטכנולוגיה אחת , בעיות שכלל לא קיימות בטכנולוגיה האחרת.

כל אחד שיעשה מה שנשמע לו טוב.
מסכים לגמרי - כל אחד שיעשה בסוף רק מה שעושה לו טוב .
אני רק חושב - שאנחנו מספקים מידע אוביקטיבי - כמו שעון ,חשיבותו וכו . עם איזה כבל הגיוני להתחיל וכו ׳

יש לזה ערך אמיתי עבור הקורא .

כמו לדוגמא התאמת ג׳יין בין מגבר לפרה .
אתה תשמע אלפי סיפורים על מגברים טובים ולא טובים ובסוף תגלה המון פעמים שזה התאמת ג׳יין לפרה .

ברגע שאתה מציף את מה שקורה מאחורי הקלעים ומה נכון יותר אוביקטיבית - אתה מספק ערך אבסולוטי מוסף לקורא .

ברגע שאתה אומר לו שכל אחד יעשה מה שטוב לו - העיקר שתהנה :
1. אין פה ממש ערך
2. זה ברור מאליו שהוא יעשה מה שטוב לו .

תחשוב על זה ועל תקפוץ
עלי ..

שבת שלום

barnat

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
אפרופו שעונים (OCXO) למי שאין dac ברמות הגבוהות (עם Femto) ורוצה לשדרג מבלי להחליף, כדאי להוסיף שעון טוב... (עם כבל טוב...) אצלי זה ממש שידרג

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
שווה לקרוא את החומר הזה באתר של MSB לגבי דעתם על הכניסות השונות, יתרונות וחסרונות:
דווקא הישומים הטובים ביותר מבחינתם הם I2S ו PROISL שהוא שדרוג של USB
כמובן שזו דעתם של MSB ולא אומר שכל חברה תסכים עם זה ;)

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,195
נקודות
113
אפרופו שעונים (OCXO) למי שאין dac ברמות הגבוהות (עם Femto) ורוצה לשדרג מבלי להחליף, כדאי להוסיף שעון טוב... (עם כבל טוב...) אצלי זה ממש שידרג
אצלך וכמעט אצל כל אחד שאני מכיר שניסה .
מסכים מאוד

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
734
נקודות
113
ניתן היה להבין במהלך תחילת הפוסט שהusb עדיף. והנה הגענו למסקנות אחרות, שמי שקורא את הפוסט יודע למה להתייחס ויש מגוון דיעות. יש איזה תחושה היום , בעיקר בהמרה אגב, שהדיגיטל הוא טוב ככל שהנתונים היבשים יותר טובים. ולא כך. וגם נערכו השוואות של ממירים עם איכות כניסות יואסבי שונות - פרימטיבי למודרני- ולא הייתה קורלציה בין הדברים. אודיו זה יותר מסך כל הרכיבים. חבר שאני מלווה בשנים האחרונות,אודיופיל טרי, לקח כמובן מאליו שיואסבי עדיף והכי טוב. השמעתי לו קואקס, והאר...היסטריה. ממיר של 12,000 דולר. סטרימר של 3000 דולר.

מה שיותר מעניין אותי, זה דור שלם שגדל עם תפיסות סאונד מודרניות ושחסר לו הידע של איכות השמע של הפורמטים בעבר.

אני כדוגמא , דילגתי עם הפטיפון, גדלתי על דיסקים כפרמטר לאיכות.. והנה עם הזמן גיליתי את האיכויות של התקליטים ( וגם ובעיקר של הרדיו).

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור