כבלי חשמל: השדרוג הקטן שעושה את ההבדל הגדול בסאונד

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,195
נקודות
113
מבלי להיכנס לנושא הממירים (שכן זו אינה מטרת השרשור), לפני שהחלטתי להשקיע סכום משמעותי, רכשתי כבלים מחברה פחות מוכרת – Chord.
כשהבנתי שלא כל כבל חשמל נשמע אותו הדבר (כבלי ה-Chord נשמעו שונים מהכבלים שסופקו עם המכשירים), הדרך לבחינת כבלים מחברות שונות הייתה קצרה מאוד.

אגב, למרות שאני משתמש בכבלים כמעט מהיקרים ביותר של יצרן מסוים, המחיר שלהם רחוק שנות אור ממחיריהם של כבלים מחברות אחרות. בסופו של דבר, מדובר בשיקול של עלות מול תועלת, ואני מאמין שיש רכיבים חשובים יותר במערכת – כמו רמקולים, אקוסטיקה ואלקטרוניקה.
אתה גם לא יכול להיות בטוח ( בשום צורה) שדווקא הסדרה הכי גבוהה תהיה זו שתשתלב הכי טוב במערכת שלך .
אז עלות מול תועלת - לא חושב שקשור לכבלים .

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
733
נקודות
113
מבלי להיכנס לנושא הממירים (שכן זו אינה מטרת השרשור), לפני שהחלטתי להשקיע סכום משמעותי, רכשתי כבלים מחברה פחות מוכרת – Chord.
כשהבנתי שלא כל כבל חשמל נשמע אותו הדבר (כבלי ה-Chord נשמעו שונים מהכבלים שסופקו עם המכשירים), הדרך לבחינת כבלים מחברות שונות הייתה קצרה מאוד.

אגב, למרות שאני משתמש בכבלים כמעט מהיקרים ביותר של יצרן מסוים, המחיר שלהם רחוק שנות אור ממחיריהם של כבלים מחברות אחרות. בסופו של דבר, מדובר בשיקול של עלות מול תועלת, ואני מאמין שיש רכיבים חשובים יותר במערכת – כמו רמקולים, אקוסטיקה ואלקטרוניקה.
אני לא מתייחס לכסף. אני בעצמי לא דוגמא למשקיען גדול. המערכת שלי בנויה מחלקים יחסית זולים לתחום.
אני מצפה מחברת כבלים שתמכור טכנולוגיה ולא חיסכון כספי.
כבלי חשמל הם החלק חשוב מבין הכבלים, אבל עיקר ההשקעה כמובן הוא בעיקר הרמקולים, מקור ומגבר.

אתמול הייתי אצל חבר טוב שלי, שמענו עם ה יואסבי המשובח שלו, הייתה קצת מריחה בבאס, החלפנו לקוקסיאלי משובח ( של אותו יצרן) ונעלמה המריחונת ( ועוד כמה דברים התהדקו). אז כבלים זו תחנה חשובה בעידון והידוק כלל חלקי המערכת.

נערך לאחרונה ב:

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
733
נקודות
113
אתה גם לא יכול להיות בטוח ( בשום צורה) שדווקא הסדרה הכי גבוהה תהיה זו שתשתלב הכי טוב במערכת שלך .
אתה לא יכול להיות בטוח שתאהב את התוצאה, אבל בכבלי חשמל , לדעתי, אין סיבה שהכבל הכי טוב לא יהיה ...הכי טוב של החברה. בסופו של דבר הכבל חשמל עוזר למקסם את תוצאות הרכיבים ולהיעלם....

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,195
נקודות
113
אתה לא יכול להיות בטוח שתאהב את התוצאה, אבל בכבלי חשמל , לדעתי, אין סיבה שהכבל הכי טוב לא יהיה ...הכי טוב של החברה. בסופו של דבר הכבל חשמל עוזר למקסם את תוצאות הרכיבים ולהיעלם....
אל. תהיה בטוח בזה ….
גם הרמקול הכי יקר וגבוה של כל חברה אמור לשקף את המוזיקה כפי שהיא ולא להתערב …
זה מאוד יפה לסייל ספיץ אבל …

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
733
נקודות
113
אל. תהיה בטוח בזה ….
גם הרמקול הכי יקר וגבוה של כל חברה אמור לשקף את המוזיקה כפי שהיא ולא להתערב …
זה מאוד יפה לסייל ספיץ אבל …
רמקול זה סיפור אחר. רמקול זה שילוב של אלמנטים בקופסא וההשתלבות שלו בחלל היא משמעותית כולל כל הרכיבי אלקטרוניקה התומכים מסביב. כבל חשמל טוב יהיה טוב בחדר קטן גדול וXL. בערך כמו ממיר .
בכל מקרה, שהטרנספורט שלי חוזר מתיקון, נזמין לך מונית מנתניה ותגיע למטה החברה בגבעתיים ;)

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,195
נקודות
113
רמקול זה סיפור אחר. רמקול זה שילוב של אלמנטים בקופסא וההשתלבות שלו בחלל היא משמעותית כולל כל הרכיבי אלקטרוניקה התומכים מסביב. כבל חשמל טוב יהיה טוב בחדר קטן גדול וXL. בערך כמו ממיר .
בכל מקרה, שהטרנספורט שלי חוזר מתיקון, נזמין לך מונית מנתניה ותגיע למטה החברה בגבעתיים ;)
חחחחחח תודה רבה ….
אין לי משהו נגד כבלים … הכבלים שלי עלו לי לא מעט כסף …
אני רק אומר שזה עניין של התאמה יותר ולא עניין של סדרה כזו או אחרת .
במילים אחרות לא מצאתי מתאם בין המחיר לרמת ההתאמה .
והיה מבחן אחד וחדר אחד שנבדקו עשרות כבלי חשמל … לא מגזים .
הקשר בין המחיר לאיכות היה מקרי בהחלט .

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,140
נקודות
113
מכיוון ש Clear Beyond זהה באופיה ל Clear רק פתוחה קצת יותר בקצוות, לא צריך הימור בנוגע להשתלבות אצלי בסטאפ הנוכחי. אם זאת, במונחי עלות מול תועלת אני מעדיף כיום להשקיע בדברים אחרים.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,140
נקודות
113
אתמול הייתי אצל חבר טוב שלי, שמענו עם ה יואסבי המשובח שלו, הייתה קצת מריחה בבאס, החלפנו לקוקסיאלי משובח ( של אותו יצרן) ונעלמה המריחונת ( ועוד כמה דברים התהדקו). אז כבלים זו תחנה חשובה בעידון והידוק כלל חלקי המערכת.
נשמע כמו עניין של יישום היציאות/כניסות בשרת או הממיר, לאו דווקא קשר לכבילה.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
733
נקודות
113
נשמע כמו עניין של יישום היציאות/כניסות בשרת או הממיר, לאו דווקא קשר לכבילה.
בד"כ אוהב להיות פתוח בראש, אבל בחיים לא יכולים לעשות כל מה שאוהבים....נאלץ להיות די קטגורי- Usb נחות מקוקסיאלי, אין מה לעשות.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,140
נקודות
113
בד"כ אוהב להיות פתוח בראש, אבל בחיים לא יכולים לעשות כל מה שאוהבים....נאלץ להיות די קטגורי- Usb נחות מקוקסיאלי, אין מה לעשות.
מניסיון חולק עליך, הנה כמה דוגמאות למכשירים בהם ה USB נשמע נחות לחיבור AES בגלל יישום לא מיטבי של הייצרן

Grimm MU1 מכשיר מדהים בחיבור AES’ חיבור הUSB פחות
מכשירי antipodes עד לגרסה G4, שם ביצעו תיקון לחיבור ה USB

מכשירים שמראש הייצרן יישם USB בצורה מיטבית, Melco, Aurander n20SE, aurander n30, Taiko extreme , pink faun

אהרון66554

אוהב את התחום
מעורבות
95
נקודות
28
דיגיטל זה גם מעניין ומורכב, לא רק שהיציאות מהסטרימר נשמעות שונה, אלא גם הכניסות בממיר נשמעות שונה.
בממיר הקודם שהיה לי, כניסת הקואקס נשמע יותר טוב מהUSB וחשבתי גם שקואקס זה חיבור עדיף מUSB, לימים החלפתי ממיר, וכניסת הUSB נשמעה יותר טוב גם מהקואקס וגם מהAES, כאשר הסטרימר הוא אותו סטרימר.
מבולבלים? גם אנחנו.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,195
נקודות
113
מניסיון חולק עליך, הנה כמה דוגמאות למכשירים בהם ה USB נשמע נחות לחיבור AES בגלל יישום לא מיטבי של הייצרן

Grimm MU1 מכשיר מדהים בחיבור AES’ חיבור הUSB פחות
מכשירי antipodes עד לגרסה G4, שם ביצעו תיקון לחיבור ה USB

מכשירים שמראש הייצרן יישם USB בצורה מיטבית, Melco, Aurander n20SE, aurander n30, Taiko extreme , pink faun
יכול להעיד אישית למה שגיא אמר על הגרים .
אבל הנקודה היא אחרת - זה לא הכבל .
זה מה שקורה בהחלפת הכבל .
ב קואקס גרים משמש כשעון וב usb ( מטבע הדברים ) לא !

גרים הוא יצרן שעונים ( לא סטייל רולקס ) ומן הסתם השעונים שלו מאוד נחשבים .

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
733
נקודות
113
מסכים עם כולם שזה גם תלוי בטיפול בדיגיטל בכניסת היואסבי. ועדיין, ככלל אצבע למעט מקרים ספציפיים, אולי, אני אבחר ביציאה קואקסיאלית.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,195
נקודות
113
מסכים עם כולם שזה גם תלוי בטיפול בדיגיטל בכניסת היואסבי. ועדיין, ככלל אצבע למעט מקרים ספציפיים, אולי, אני אבחר ביציאה קואקסיאלית.
שוקרון זה השעון . השעון .
אתה משתמש בשעון של המכשיר ממנו הקואקס יוצא לעומת usb שהשעון עובר לדאק .

זה לא עניין של דעה ישוקרון .

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
733
נקודות
113
שוקרון זה השעון . השעון .
אתה משתמש בשעון של המכשיר ממנו הקואקס יוצא לעומת usb שהשעון עובר לדאק .

זה לא עניין של דעה ישוקרון .
כלומר בשני מכשירים זהים מבחינת הטיפול בכניסה יציאה , זהים ומושקעים לטובה, קטגורית היואסבי יישמע יותר טוב מקואקסיאלי? זו העמדה שלך?

כשאני מעמיק בזה, מכיוון שאני חסי.די ולמעשה סטרימר מראש נתפס אצלי כמעט פחות טוב מהפורמט הפלסטיקי אז למעשה מראש ההשוואה היא קצת לוקה- לא השתמשתי בהשוואה הנכונה כלומר לו הייתה יציאת יואסבי לטרנספורט...מול קואקס.
ייתכן שבסטרימרים וסרברים וממירים שעולים עשרות אלפי + החיבור מטופל היטב ונשארים רק הבדלי טעם. אני בינתיים מזהה מלאות עידון ונינוחות בקוקאסיאלי שטרם מצאתי ביואסבי.

נערך לאחרונה ב:

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
381
נקודות
83
גרים הוא יצרן שעונים ( לא סטייל רולקס ) ומן הסתם השעונים שלו מאוד נחשבים .
אני חושב שאתה מבלבל Grimm עם Garmin
:)

או שאולי אני מפספס משהו?

*עריכה - הבנתי התכוונתה לסדרה המקצועית שלהם בטח

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,195
נקודות
113
אז
כלומר בשני מכשירים זהים מבחינת הטיפול בכניסה יציאה , זהים ומושקעים לטובה, קטגורית היואסבי יישמע יותר טוב מקואקסיאלי? זו העמדה שלך?

כשאני מעמיק בזה, מכיוון שאני חסי.די ולמעשה סטרימר מראש נתפס אצלי כמעט פחות טוב מהפורמט הפלסטיקי אז למעשה מראש ההשוואה היא קצת לוקה- לא השתמשתי בהשוואה הנכונה כלומר לו הייתה יציאת יואסבי לטרנספורט...מול קואקס.
ייתכן שבסטרימרים וסרברים וממירים שעולים עשרות אלפי + החיבור מטופל היטב ונשארים רק הבדלי טעם. אני בינתיים מזהה מלאות עידון ונינוחות בקוקאסיאלי שטרם מצאתי ביואסבי.
אז למה התכוונת בין איזה מכשיר לאיזה מכשיר?

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
733
נקודות
113
אז

אז למה התכוונת בין איזה מכשיר לאיזה מכשיר?
בוא נניח את זה בצד. עירבבתי כאן נושאים. אני כשלעצמי מסכם את זה ככה: usb או קואקסיאלי בין סטרימר לממיר שווה לבדוק את כניסת הקואקס הותיקה והמוכרת כי לא נס ליחה, וייתכן שייפתרו כמה בעיות. מי שמעדיף usb תבוא עליו הברכה גם.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,195
נקודות
113
בוא נניח את זה בצד. עירבבתי כאן נושאים. אני כשלעצמי מסכם את זה ככה: usb או קואקסיאלי בין סטרימר לממיר שווה לבדוק את כניסת הקואקס הותיקה והמוכרת כי לא נס ליחה, וייתכן שייפתרו כמה בעיות. מי שמעדיף usb תבוא עליו הברכה גם.
אני גם משתמש קואקס.
אני רק אומר שזה תלוי שעון ולא כבל.
כמו שרמקול תלוי חדר .
הנה - לא דיברנו על מדידות והצלחנו להגיע למסקנה אוביקטיבית.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור