חוויות ותובנות : עולם הכבלים

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
כבלים

אמנם נכון שיש חומרים עם חתימת צליל מסוימת, אבל לא הייתי לוקח את זה כחוק.

תחשבו על כבלים מנחושת: יש כאלה בהירים ואוריריים מאוד, יש חמים מאוד ויש את כל מה שבאמצע.

גם לגבי כבלי כסף: לרובם אמנם חתימת צליל אפיינית, שנוטה לבהירות עם תחושת פירוט מצד אחד אבל קומפרסיה במיקרודינמיות מצד שני, אבל כבר נתקלתי בכבל רמקולים מכסף שנשמע עמום ובדיוק ההפך ממה שכסף אמור לתת.

להגיד שהחומר המוליך תמיד קובע את הגוון של הצליל זה כמו להגיד שיש תמיד גוון מסוים למגברי מנורות או למגברים טרנזיסטוריים - כלומר , זה לא מדויק.

מעבר לכך, כדאי לזכור, שהיצרנים יכולים להשתמש באיזה חומר שהם רוצים, וודאי שבכבלים היקרים שלהם (אף אחד לא ישים זהב בכבל של 40$). אם היה חומר מסוים שהוא "הכי טוב", כולם היו משתמשים בו. כבלים שעשויים מסוג מסוים של חומר שאף אחד לא משתמש בו פרט ליצרן אחד (אני יכול לחשוב על שלוש דוגמאות) מתאים כנראה מצוין לטכנולוגיה של היצרן הספציפי ומתאים מצוין לטעם שלו ולצרכים שלו כחברה, אבל וודאי שאין כאן "בשורה" חדשה.

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לאייל

ואני דווקא שדיברתי אתך לפני שנים הודעת לי חגיגית שהמתכת היחידה מבחינתך היא נחושת וכל השאר לא מתאימים לאאודיו אז עם כבר מדברים אולי תסביר איך אקס אל או מצליחים לקלקל מתכת בל בך נחמדה כמו נחושת שתשמע כמו ברזל חלוד ועוד מרכיבים עליה שם לימיטד אדישין
לא ברור לי גם הפוסט שלך שמלא בידענות הרי אני כתבתי בקווים כללים את תכונות בל מתכת כדי שהחברים שלא התנסו בכך ידעו את הכוון הכללי והתוספת שלך רק מוסיפה לבילבול שלהם ולא תורמת לכלום אלא להאדרת שמך בתור יבואן "שמבין באמת ומורם מעל" בקיצור פלצנות מיותרת הרי רוב אאדיופילים הותיקים יותר מודעים להטעיה המכוונת שלך למכור לילדנו הרכים ציוד נחות במחירים יקרים מידי שאין שום קשר בינו ובין הי אנד, ופתאום התפתחה לה כאן קבוצה צעירה שהרפרנס שלה הוא שינדק ואאורום קנטוס ועל פיו נמדדים מגברי נגרה ומוצרי איסופון וטידל,
מציע לך להשתמש בנסיונך לקידום חברת אאודיו הצעירה שקמה לנו פה בארץ מכיוון שאתה ויאיר ושמי משיח למרות היותכם יבואנים וכך עוד מספר יבואנים ותיקים גם אמורים להתוות את הקו האמיתי ובין כל היבואנים הנ"ל קשה שלא להבחין בכך שכל מטרתך היא קידום ענינך הן מבחינת הפרסטיג והן מבחינה מסחרית וכל הכניסות שלך באחרים בעדינות בסיגנונך המלוטש צורמות מאוד ויגרמו לך בסופו של דבר להתעסק באנטרי לבל מכיוון שתרחיק מעליך את הלקחות האחרים

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
לאלדר

התבאויותיך אינן ראויות ולא אגיב אליהן.

כשתלמד התנהגות ותרבות דיון מהם, אוכל להשיב לך.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
מישום מה יש לי תחושה שהולך להיות שמח בטרד הזה:D

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מתחיל קצת להצחיק אותי לשמוע את אלדר ששמע מוצר אחד {אנטרי לבל} של שינדאק ומיד ניתח את כל הליין.

עם כל הכבוד לחברות מערביות בתחום המחיר של שינדאק הוא נותן תמורה מצויינת לכסף.

אני לא בא להגן על שינדאק אלה על מוצרים סינים בכללי. זה שאולי חלק מהחברים בוחנים ציוד על פי שם עושה לי עצוב, כנראה מטרת האודיופיליה באמת קצת מפוספסת.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
אכן, דיון ראוי. ראשית, המטרה: שיפור במוזיקה השמימית שגאונים כתבו לנו ואותה אנו רוצים להביא הביתה. שנית, האמצעי: חומרה מסוימת שבאמצעות טכנולוגיה וייצור ומול זה תמורה ומחיר עומדת למבחן מושכל, מנותח רציונלית ומוגש באופן שכלתני וללא פניות.
ובכן: אתה, פלוני, פשוט אפס, אתה לא מבין כלום, וכמו שראיתי אתה לא יודע להבחין בין קולה לתירס. פלמוני? נו, באמת, אתה הרי טענת שמנורות עשויות מגויאבות, כאשר כל כלומניק יודע שטרנזיסטורים טובים מורכבים מחמינדוס. וכן, כן, אלמוני: לך בכלל לא אענה, כי תרבות הדיון שלך נחותה - בדיוק כמו אישיותך.
הוא שאמרתי: דיון ראוי. המשיכו, וראו בטוב ירושלים.
והכבלים? עזבו. אמנם זה פורום אודיו, אבל לפני כן הוא מאוד, אבל מאוד ישראלי

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
למרות שמדובר בעניין של טעם אישי מוזר היה לי לקרוא על כבלי XLO דבר מעין זה ("ברזל חלוד") - אני מניח שהכתוב הוא חלק מהתנגחות אישית ותו לא. התוצאה המוסיקלית המצויינת לאחר חיבור כבל הפתיחה בסדרה שלהם (ultra) לנגן שכנעה אותי יותר מנתוני החברה לגבי טוהר הנחושת.

נערך לאחרונה ב:

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
אוייש, נמר, אל תהיה עצוב

יש תרנגולים שחושבים שהם יודעים לומר על מוצר הכל רק בגלל השם, דף הנתונים שהיצרן מפרסם, והכי חשוב, על פי תמונה באינטרנט.
לטענתם, עבורם זה מספיק כי הם הגיעו למומחיות נדירה וידע רב שמאפשר להם להסתפק בנתונים אילו.
תאמין לי שאתה לא רוצה לשבור להם את המילה.
מה ישאר להם אחר כך?
ללכת להאזין למגבר כדי להתרשם?
בשביל זה יש כתבה בעיתון יפני (הם גם מבינים יפנית).

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אוייש diz1 אתה כנראה קצת נאיבי :p

ישנם פה שוורים שכל פוסט או מוצר שאייל מייצג מהווה להם סדין אדום :cool: ואני ממש לא מתיימר לדעת מה הסיבות (אולי באמת לשיפוטם הסובייקטיבי המוצרים שהוא מייצג לא משהו :מבולבל: ואולי יש סיבות אחרות).

אינני מכיר XLO אבל חיפוש קצר ברשת גילה לי שזו לא חברה סינית שמכוונת ביודעין למיד אנד, כך שאני מקבל בערבון מוגבל מאוד את הדעה לגבי איכות מוצריה באופן גורף.

וחוץ מזה- עדיף ישראלים עם פלפל מאשר בריטים/ גרמנים.... שתויים :)

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
אגב XLO, מניסיוני עם כבלים שלהם (מספר דגמים, הן כמחברים והן לרמקולים), דגמי הכניסה שמחירם נוח חריפים ו"דקים" לטעמי; דגמי העילית שלהם מעולים -עם יכולת מרשימה להעביר צליל עשיר, ניטראלי, מפורט ועם דינמיקה מצוינת - אך מחירם ממש לא ידידותי. במספר מקרים הם היו טובים במעט מאוד מכבלים אחרים, מסוג ההפרשים שמוצאים ביטוי בנקודה מסוימת אחת, אך האחרים היו זולים מהם משמעותית.
מבחינתי אלו שני הפרמטרים הרלוונטיים בכלל: איכות צליל ותמורה למחיר. כל השאר לא לעניין.

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
כנראה שלא

מישום מה יש לי תחושה שהולך להיות שמח בטרד הזה:D
כנראה שלא יהיה שמח, כי בראשית ברצוני להתנצל באם פגעתי במישהו בכתיבתי ,ושנית בעקבות הטלפונים שאני מקבל כראה שיש לי עכשיו רימון מתחת למכונית, ומחמת החשש לשלום אשכי אני מודיע בזאת שמר אייל לא היה מעולם סדין אדום בעבורי וכל מה שכתבתי לא היה מכוון אישית אליו או לבחיר לקוחותיו שנעצב מאוד, וכמו שמר פלרמן כותב רק רצינו לעשות שמח ולא קרב סכינים

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
מגיע לי מזל טוב אני כבר לא חבר חדש(זה חבר זה?)

(Y)

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
מזל טוב, לחגיגות הייתי מציע להשתמש בעוגה ונרות קונבנציונלים ומוותר על הרימון...

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
מיץ רימונים זה בצבע אדום לא?

אפשר ליקרא לשירשור הזה "השירשור האדום"
סתם,סתם נו....
אני הולך לישתות כוסית ערק ולישמע KAZANTZISE (יונית).;)

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
טוב, כנראה ש-

תואר "חבר" מחייב להיות- פוליטיקלי קורקט :D

ובזאת, בין רגע הוסרה החלודה מכבלי XLO ??

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
שאלה של טעם

rahoz, חלודה לא היתה שם מלכתחילה (רק לברזל יש תכונה בריאה וטובה כזו).
יואל, לגבי הצליל, הכל תלוי בטעם, במערכת הקיימת ובהרגלי ההאזנה. מסכים איתך לגבי החריפות. אני אוהב את החריפות הזו (גם באוכל :)). הצליל חי, מפורט, נקי ויש תחושה שהכל מתוזמר בצורה נכונה - יותר מכמה כבלים אחרים. האיכות, אני רק מניח, עולה בדרגות הגבוהות והיקרות יותר.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
כנראה שלא יהיה שמח, כי בראשית ברצוני להתנצל באם פגעתי במישהו בכתיבתי ,ושנית בעקבות הטלפונים שאני מקבל כראה שיש לי עכשיו רימון מתחת למכונית, ומחמת החשש לשלום אשכי אני מודיע בזאת שמר אייל לא היה מעולם סדין אדום בעבורי וכל מה שכתבתי לא היה מכוון אישית אליו או לבחיר לקוחותיו שנעצב מאוד, וכמו שמר פלרמן כותב רק רצינו לעשות שמח ולא קרב סכינים

1- אני ממש לא נעצבתי אלדר, כולה כואב לי שאנשים מסויימים עדיין חיים בחיפוש אחר מותגים ולא צליל.

ממוצר אחד {אנטרי לבל} שמנסה להניע רמקול ענק עם 50 וואט קטלת חברה שלמה.

אינני נוהג בזמן האחרון לשלב נימה אישית בפורום אך כאן זה נחוץ.

לגבי ארום קנטוס {שהוזכר כאן}. הוא לא חייב להיות לטעמך אך הזמנתי אותך ואת ידידנו לא כדי שתביע דיעה על הרמקול אלה כדי שתיתן את חוות דעתך מה הכי כדאי לשדך לרמקול, אם הייתי יודע שהמפגש ביננו היה אמור להיות מושא לצחוק מבחינתך הייתי מוכן גם לוותר עליו.

בקיצור.
הפלצנות היא ממני והלאה, הגישה שלך היא הגישה הלא מקצועית ויש לך נטיה להטעות את הקוראים במידע לא נכון עבור מוצרים.
היתרון שלי הוא שאת רוב המוצרים הטובים במחיר הזה אני מכיר טוב יותר ממך, שמעתי אותם אצלי בבית ברצף. לגבי אלקטרוניקה במחיר הזה 10K{ למגבר ומקור דיגיטלי} יש מספר פיתרונות.

1- מיקרו מגה {ערן אודיופריק}.
2 - BADA - אורק.
3- שינדאק {אייל פור}.
ויש עוד פשוט אין לי כח לכתוב.

את כולם אני מכיר היטב וכולם עברו את סלוני. ולא רק דגם אחד אלא כל דגם שנימצא כאן בארץ.

לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות, מבין החסרונות שמצאתי אף אחד מהם לא היה מוצאו של המכשיר { אותי אישית זה ממש לא מעניין}.

אי לכך .

כאשר אדם בוחן מותג על פי מוצאו ולא על פי איכותו מבחינתי זוהי דיאגנוזה פסולה ולא רלוונטית.
חשוב מאוד ללמד את הדור הצעיר שהצליל הוא הקובע ולא המותג.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
המון מזל טוב לרגל קבלת התואר המכובד

לגבי חברים- כלנו כאן חברים. לא תמצא אחד שיגיד על חברו שהוא מומחה בבסט ביי:p. זה שמור רק לחברים מאוד טובים (תראה איך אני דואג לשמו של החבר שלך:D) .
ממתנים הכליון עיניים לפוסטים הבאים.
אני בטוח שיש לך הרבה מה ללמד אותנו.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
ואלו מחשבותיו של החבר

לנמר

מסכים לחלק, וחולק על חלק מהפוסט.

אי אפשר לרכוש רמקול שעולה 12.5K בדולרים- ולהצמד לעובדות שאתה מכיר בהגברת ENTRY LEVEL , זה אומנם בסיס המידע שלך אבל הוא אינו רלוונטי.

'קפיצה' כל כך משמעותית בעלות הרמקול מחייבת הכרת הגברה שונה מהותית ממה שעבר תחת ידך כבוחן ציוד- והעובדה שמותגים יקרים (פאס / סובריגן) עשו משהו אחר עם הרמקול.

הניסיון 'לכפות' הגברה בסיסית על הרמקול (בגין מגבלות תקצביות) תוביל אותך לאי מימוש הפוטנציאל הגלום ברמקול (ובהחלט יש בו - למרות שאחדים סולדים מארץ המקור שלו).

בנתונים כיום ההגברות שאתה מחפש סותרות את נתוני החלל אצלך- הם חזקות מדי ויוצרות בס 'מהדהד' שמפריע לשאר התדרים, והרמקול בעיקרון לא יצליח לשבת' בחלל הנדון בנוחות (הוא צר על מידותיו).

דווקא מאלדר קבלת 'כרטיס פתוח' להגיע עם הרמקול ולראות מה הפוטנציאל הגלום בו, במקום לנצל את הליך הלמידה שהוצע לך החלטת ללכת על רכישה, זה לגיטימי אבל בוודאי לא אדיופילי.

אולי אם היית שומע אלטרנטיבות הגברה בחלל נוסף מעבר לחלל שלך- התובנות היו משתנות אצלך ? אתה יודע את דעתי על 'החיפזון' בבניית מערכת.

גם אנחנו שמענו את הרמקולים שלנו עם עשרות הגברות לפני שהחלטנו על קניה 'עיוורת' של מגברים מסויימים- ויצא לנו לשמוע איזה מגבר או שניים בחיים, ולא רק מהרמה הבסיסית.

'התיסכול' מהמצב הבעייתי אינו סיבה להיות 'רגיש' לקצת הומור עוקצני- לפי הקריטריונים העיל אני ודיז היינו אמורים להיות מאושפזים לטווח ארוך ליותר מבדיקות 'חלבונים בשתן' (כמאמר המשורר).

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,097
נקודות
113
הפוסט הזה יצר אצלי סקרנות לגבי הרווח שאוכל להפיק בהחלפת כבלים אצלי במערכת.
ולכן אני מוכן לקחת חלק "בניסוי".

עד היום לא יצא לי לשמוע הבדלים מהותיים (כמו שחברי הפורום הנכבדים מתארים) בתוצאה של החלפת כבלים.

אשמח לקבל הצעות לכבלים ואינטרקונקטים (במידה והתקציב יאפשר) שיתרמו לקבלת פתיחות, מיד רך ובאס עמוק והדוק.

המערכת מורכבת מהחלקים הבאים:

רמקולים קדמיים: Opera Quinta
רמקולים אחוריים: Opera Prima
סנטר: Mirage MC2
מגברים: Rotel RMB 1095 (ק"ב) ו Xindak 8550 (סטריאו)
פרה/פרוססור: Rotel RSP985 (ק"ב) ו Xindak 3200mkii (סטריאו)
מקור: Pioneer DVD/SACD 757Ai (ק"ב ומוזיקה רב ערוצית), Xindak Muse Deluxe 1.0 (סטריאו)

תקציב: 5000- 7000 ₪

תודה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור