חוויות ותובנות : עולם הכבלים

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
ישנו סוג נוסף של "כבלים" שבעצם מהווים פילטר, כלומר אם נמדוד אותם נגלה שהם לא עונים לקריטריון שלעיל (בעצם אינם עונים להגדרה של כבל) ואז ההבדלים השמיעים יכולים להיות יותר מורגשים (או במעבר בין סוג או במעבר בין כבלים מהסוג השני).

אני כיניתי בעבר כבל שהוא "פילטר", כאקולייזר ללא יכולת שליטה, או כיוון.
אין לי שום רצון לפתוח את נושא האקולייזרים לדיון כי רק כאן ישנם עשרה שירשורים פוטנציאליים.
"מדלל" בכוונה תדרים מסויימים, מה שבפירוש שמיע.

אני לחלוטין מסכים איתך כי לא זהו תפקידו של הכבל.

thomas

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
הנסיון האישי שלי עם אינטרקונקטים

שלום חברים (הודעה ראשונה - כבוד!),

רציתי רק לספר בקצרה על הניסיון (המועט) שלי עם כבלים. כחודשיים אחרי שקניתי את המערכת שלי, הרגשתי שהצליל לא מאוזן והחלטתי לנסות להחליף אינטרקונקט (היה לי כבל ללא פירמה, שקניתי יחד עם המערכת מאבי יפה). שאלתי מאיל פור 3 אינטרקונקטים: אחד של XLO, אחד של חברה לא מוכרת בשם BCD ואחד של VDH - לא זוכר את הדגמים. כל אחד מהשלושה עלה (יד שניה) כ-600 ש"ח.
קיצורו של עניין, בהשוואה (הלא עיוורת) ביניהם, יצא שבין ה-BCD ל-XLO לא היה הרבה הבדל, אבל ה-XLO היה קצת בהיר מידי ומעייף לאורך זמן. ה-VDH, לעומת זאת, היה שונה לגמרי משני האחרים - צליל חם, כהה, נעים לאוזן אבל מצד שני "חנוק" ואפילו "עמום". ואגב ביקשתי מבן דוד שלי, שהוא מוסיקאי, שיבוא לשמוע את שלושת הכבלים - וכשחיברתי את ה-VDH הוא ממש נפל מגודל השינוי שכבל יכול לעשות.
בסופו של דבר בחרתי את הכבל של החברה שדווקא לא שמעתי עליה (BCD), אבל המסקנה שלי מההתנסות הזו היא שהבדלים בין כבלים יכולים להיות מאוד משמעותיים.

נערך לאחרונה ב:

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
שטויות במיץ!!!

כבל מקולקל נשמע כאילו המוזיקה לקחה צעד אחורה והפכה לכהה יותר.הפרטים מטפטפים מהרמקול ולא נשפכים והאבחנה היא ברמת המאקרו ולא המיקרו.הרמקול הופך לרגוע רמקול חנון שכזה.

אני מבין שלדעתך כבל שחותך את האוזניים ושפסנתר שם נשמע קסילופוני זה הכבל הנכון,וגם ההבחנה של מאקרו|מיקרו לא נשמעת לענין,
לדעתי יש הבדל גדול בין כבלים וניתן בבחירה נכונה של הכבל לשפר מאוד את הצליל,ההבדל בין כבלים בחלקו הקטן נובע משינויים בקונפיגורציה בסיכוך בחומרי בידוד אך ההבדל הגדול ביותר נובע מסוג המתכת שממנה בנוי הכבל ואני אציין התכונות שמקובל לחשוב שכל מתכת מקנה לצליל
נחושת- צליל עשיר,בס מצוין,כל מערכת חייבת שיהיה בה חלק מן הכבלים הנ"ל
כסף- המוליך הטוב מכולם,מאוד מפורט,הרבה אויר ורווח בין הכלים,שימוש מוגזם יגרום לחריפות יתר
זהב-בעל הצליל העשיר מכולם, בס מצוין וצליל מנורתי, שימוש יתר יגרום לאיטיות וחוסר חיות
פלדיום-צליל מיוחד,הטיבעי ביותר עם חלק עליון קריר,לעולם לא נשמע חריף
משתנה נוסף בכבל הוא עובי הגידים, ככל שעובי הגידים דק יותר הצליל מהיר ומפורט יותר,אך עם זאת ניפגע המישקל וה"שומן" יורד
לכבלים בכללי יש אפקט קטן אחד אחד אך יש לו תכונה להסתכם כך כמו בחנוכה" כל אחד הוא אור קטן אך ביחד אור איתן" והשידרוג האמיתי הזול ביותר שניתן לעשות ברמקול או במכשיר הוא שיפור הכבל שמוביל אליו. !

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
דג.

העיניין הוא שאתה בכל פעם מופתע מהשינויים בהחלפת כבלים וחוזר לאותה נקודה שבה אתה מחפש את אור התשובה, "האם זה היתנגדות? כיבול? אתה שואל" הנתונים שמצאתי מקבילים לקבל של 15 $ אתה מוסיף.

אני הרי יכול להוביל אותך לדיון של איזה כבל זול השוואת ליקר אבל מה אני יכול לעשות שזה לא מעניין אותי?

שוב ידידי.

הרי זה ברור שאתה די מתנגד לתיאורים האלה ואפילו מראה זילזול מסויים וזאת על ידי זה שהזכרת את החיוך שזה העלה לך על הפנים. אני מאוד שמח שחייכת, {אומרים שצחוק טוב לנשמה וחיוך מתוח על הפנים טוב גם לגוף}.

אך לא ראיתי כאן איזה שהוא פירגון או אפילו שבב מפרגן. למה?

בוא נתחיל.

1- "לא מצאתי נתון שאמור לגרום לאדם להרגיש שינוי כזה או אחר" - האם אתה זה שמאשר נתונים?:מה??????????:

2- "הנתונים שמצאתי לא אמורים להיות שונים מכבל של 15$ למטר" - האם תוכל להביא לי לינק לנוחיותי?:p

3- "אבל מה שאני לא קורא כאן זה משהו מדיד באיזה שהוא אופן, אלא סידרת התרשמויות אפופת אבסטראקצייה" - {למי שלא מכיר את המילה האחרונה אזי פירושה "היתנתקות מהמציאות"} וזהו אכן משפט מפרגן ומותיר אחריו אוירה אפופת טוב טעם.:rolleyes:

4- "כל אלקטרון שעובר על הכבל, מגיע מהמגבר והולך לרמקול. איך הכבל משפיע על זה, מעבר לא לאבד מידע אני פשוט לא מבין." - גם אני לא ואני גם לא מצפה שאני אלמד זאת מהיסתקלות על נתוני הכבל ברשת. אגב גם י"ג בחשמל או פיסיקה לא ממש עוזרים להבין זאת.:מבולבל:

5- "לכו לאתר של יצרן כבלים "איכותיים" ויקרים באמת, וחפשו את הנתונים הטכניים של הכבל" - בוא נבקש מהם גם את הוראות ההכנה של הכבל שלהם, בדיוק כמו שאתה מצפה מחומוסיה טובה שתחשוף בכניסה את המתכון הסודי.;)

בקיצור גד רקק. איך אומרים בשפת העם? "עזוב'תי באמש'ך".:)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני מבין שלדעתך כבל שחותך את האוזניים ושפסנתר שם נשמע קסילופוני זה הכבל הנכון,וגם ההבחנה של מאקרו|מיקרו לא נשמעת לענין,
לדעתי יש הבדל גדול בין כבלים וניתן בבחירה נכונה של הכבל לשפר מאוד את הצליל,ההבדל בין כבלים בחלקו הקטן נובע משינויים בקונפיגורציה בסיכוך בחומרי בידוד אך ההבדל הגדול ביותר נובע מסוג המתכת שממנה בנוי הכבל ואני אציין התכונות שמקובל לחשוב שכל מתכת מקנה לצליל
נחושת- צליל עשיר,בס מצוין,כל מערכת חייבת שיהיה בה חלק מן הכבלים הנ"ל
כסף- המוליך הטוב מכולם,מאוד מפורט,הרבה אויר ורווח בין הכלים,שימוש מוגזם יגרום לחריפות יתר
זהב-בעל הצליל העשיר מכולם, בס מצוין וצליל מנורתי, שימוש יתר יגרום לאיטיות וחוסר חיות
פלדיום-צליל מיוחד,הטיבעי ביותר עם חלק עליון קריר,לעולם לא נשמע חריף
משתנה נוסף בכבל הוא עובי הגידים, ככל שעובי הגידים דק יותר הצליל מהיר ומפורט יותר,אך עם זאת ניפגע המישקל וה"שומן" יורד
לכבלים בכללי יש אפקט קטן אחד אחד אך יש לו תכונה להסתכם כך כמו בחנוכה" כל אחד הוא אור קטן אך ביחד אור איתן" והשידרוג האמיתי הזול ביותר שניתן לעשות ברמקול או במכשיר הוא שיפור הכבל שמוביל אליו. !

אהבתי את התשובה אלדר.:D

לגבי הכסף, זהב, נחושת אני מסכים איתך ב-100% .:)

פלדיום לא יצא לי לשמוע.(Y)

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
דג רקק-

מה נהיית "דוחף לוויתנים" :)

תן להם לשחות לאן שרוצים :rolleyes: (כמובן אחרי שתביע, כפי שהבעת, את דעתך המנומקת, ללא מורא).

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
דג מחוץ למים

מעבר לקיבוליות אשראות והתנגדות שללא ספק כמו שכתב דג יש משמעות לחומר הדיאלקטרי שעוטף את המוליך ,לעובי הגידים( סקין אפקט) האם המוליך הוא סוליד קור או מולטי סטרנד מה סוג המתכת של המוליך מכיון שהאלקטרונים נעים שונה ממתכת למתכת ובנוסף האם בגיד מולטיסטרנד קים בידוד בין הפילמנטים שמרכיבים את הגיד המרכזי כמו כן יש משתנה נוסף שהוא האם חתך המוליך עגול אובלי מרובע ואפילו משולש האם הכבל בנוי סימטרי או אסימטרי גם אני כמו נמר שמעתי שמץ קל של זילזול מהדג כמו שאני שומע לפעמים מאחי שהוא ד"ר להנדסת חשמל אבל אני מחליף ובונה כבר שנים כבלים מכול סוג אפשרי ומתפלא שאתה לא שומע ההבדל בין כבל ב15 דולר לכבל משובח ואם המערכת שלך מפוצצת בכאלה ובכבלי קומקום לחשמל אתה מפספס בגדול,ועכשיו אני צריך לסיים כי אני הולך לחווט לאישתי את הפן בכבלים של ואן דן הול ן

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
העיניין הוא שאתה בכל פעם מופתע מהשינויים בהחלפת כבלים וחוזר לאותה נקודה שבה אתה מחפש את אור התשובה, "האם זה היתנגדות? כיבול? אתה שואל" הנתונים שמצאתי מקבילים לקבל של 15 $ אתה מוסיף.
לא יודע על מה אתה מדבר. מעולם לא חשבתי כך או כתבתי כך. כאשר יש הבדל בכבל הוא או בכלל איכות נמוכה במיוחד, או בגלל מניפולצייה מכוונת.

אני הרי יכול להוביל אותך לדיון של איזה כבל זול השוואת ליקר אבל מה אני יכול לעשות שזה לא מעניין אותי?

אני מתנצל אם נתנתי לך את הרושם שלעניין אותך זו מטרה שלי. להגנתי יאמר שלא זכור לי שפניתי אליך, ושהמילים "מצחין" ו "קטטה" מגיעות ממך. אגב היחידי שמתבטא כך בשירשור.
אולי יש כאן קשר של סיבה ותוצאה.

הרי זה ברור שאתה די מתנגד לתיאורים האלה ואפילו מראה זילזול מסויים וזאת על ידי זה שהזכרת את החיוך שזה העלה לך על הפנים. אני מאוד שמח שחייכת, {אומרים שצחוק טוב לנשמה וחיוך מתוח על הפנים טוב גם לגוף}.

אך לא ראיתי כאן איזה שהוא פירגון או אפילו שבב מפרגן. למה?

לא יודע מדוע אתה מתאמץ כל כך להוכיח לדופו כי אני מזלזל בו.
וזאת אחרי ש
1. לא כתבתי שום דבר כזה (פאתוס? אבסטראקציה?)
2. כדי להסיר ספק הבהרתי בפוסט מאוחר את כוונתי
3. נדמה לי שדופו הבין זאת כך.

1- "לא מצאתי נתון שאמור לגרום לאדם להרגיש שינוי כזה או אחר" - האם אתה זה שמאשר נתונים?:מה??????????:
לא יודע מי כתב את זה. בטח לא אני. כתבתי "אני לא יכול לחשוב על משהו מעניין בכבל מעבר להתנגדות, קיבוליות והשראות.". ולא לקחתי קרדית על המצאת החשמל, גילוי המוליכות, או אישורה. לדעתי היה זה השם יתברך שסגר את הפינה הנ"ל, אבל תודה על המחמאה.

2- "הנתונים שמצאתי לא אמורים להיות שונים מכבל של 15$ למטר" - האם תוכל להביא לי לינק לנוחיותי?:p
לא יודע מה אתה מנסה לומר. שלחתי אותך לאתר החברה, אחרי שכשלתי לדוג ממנו מהן התכונות החשמליות של הכבל שלהם. לא מצאתי. הסיבה ל"אתגר" שהצבתי היה כי כרמי טען כי אני לא רציני, ולא מביא עובדות.
הטיעון שלי היה שהחברות די מתאמצות להצניע נתוני מוליכות על מוצריהם. היכן טעיתי? האם הצלחת למצא משהו שאני לא? וגם אם כן, היכן הזילזול בדיוק? אתה העורך של אתר XLO?

3- "אבל מה שאני לא קורא כאן זה משהו מדיד באיזה שהוא אופן, אלא סידרת התרשמויות אפופת אבסטראקצייה" - {למי שלא מכיר את המילה האחרונה אזי פירושה "היתנתקות מהמציאות"} וזהו אכן משפט מפרגן ומותיר אחריו אוירה אפופת טוב טעם.:rolleyes:
אפוף בעברית פירושו מוקף. אבסטאקטי זה בעברית מופשט. לא נראה לי שמשהו כאן לא מכיר את המילה, מצד שני אין כאן הרבה מדי אנשים שכותבים כי הם יגיעו לבית של מישהו עם לום.

4- "כל אלקטרון שעובר על הכבל, מגיע מהמגבר והולך לרמקול. איך הכבל משפיע על זה, מעבר לא לאבד מידע אני פשוט לא מבין." - גם אני לא ואני גם לא מצפה שאני אלמד זאת מהיסתקלות על נתוני הכבל ברשת. אגב גם י"ג בחשמל או פיסיקה לא ממש עוזרים להבין זאת.:מבולבל:
אני לא מבין כיצד ההשכלה שלך היא ענייני. לדעתי זה חשמל של כיתה י ולא יג' אבל הייתי בבית ספר ממזמן.

5- "לכו לאתר של יצרן כבלים "איכותיים" ויקרים באמת, וחפשו את הנתונים הטכניים של הכבל" - בוא נבקש מהם גם את הוראות ההכנה של הכבל שלהם, בדיוק כמו שאתה מצפה מחומוסיה טובה שתחשוף בכניסה את המתכון הסודי.;)

לא, לא צריכים לספר לי איך הם בונים כבל, רק מה ההתנגדות שלו, או הקיבול שלו , או ההשראה העצמית שלו. כל מה שבר השוואה למוצרים של מישהו אחר.
אם יצרן מגברים כותב 50 WATT ב 8 אוהם, זה עדיין לא אומר שהוא שיחרר את סקיצת המעגל שלו.

ובקשר לחומוס? זה הכל שאלה של ריכוז החלבון בפיפי של הפועל.

בקיצור גד רקק. איך אומרים בשפת העם? "עזוב'תי באמש'ך".:):כועס:

חבל על הכעס. זה לא בריא לך.
גם אתה יכול לעזוב אותי. במיוחד כי, שנית, לא פניתי אליך, או לאיש.
ציטטתי את דופו בלבד, בפוסט שלא חייב לכלול אותו מלכתחילה, כי אני אוהב כתיבה פחות טכוקרטית ועניינית, שאני מורגל אליה וחוטא בה.

נערך לאחרונה ב:

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
ח:):כועס::מבולבל:(N):rolleyes::cool:

נערך לאחרונה ב:

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
חלבונים בשתן מעיד על בעיה בכליות(אלבומין) ,אני מקווה שהעובדים בחומוסיות בריאים

אבישי

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
בקשה לאלדר

האם אתה יכול לתת דוגמאות מסחריות של כל אחד מסוגי הכבלים (נחושת, זהב,..) או איך לאבחן את סוג הכבל בקניה של הכבל.
בכל שרשורי הכבלים האינסופיים זו פעם ראשונה שאני רואה אפיונים שיאפשרו לי לבחור ולבחון כבלים בצורה שיטתית וכל מידע נוסף יהיה מאד מועיל.

אגב, האם האבחנות תקפות גם לאינטרקונקטים וגם לרמקולים או רק לרמקולים ?

תודה מראש
אבישי

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
dupo
סליחה על השאלה, רק ריפרפתי על כל השרשור:
אמרת שאספת גם פונוסטייג'?
אתה לא במקרה מתאר את חוויותיך ממנו?

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
מעבר לקיבוליות אשראות והתנגדות שללא ספק כמו שכתב דג יש משמעות לחומר הדיאלקטרי שעוטף את המוליך ,לעובי הגידים( סקין אפקט) האם המוליך הוא סוליד קור או מולטי סטרנד מה סוג המתכת של המוליך מכיון שהאלקטרונים נעים שונה ממתכת למתכת ובנוסף האם בגיד מולטיסטרנד קים בידוד בין הפילמנטים שמרכיבים את הגיד המרכזי כמו כן יש משתנה נוסף שהוא האם חתך המוליך עגול אובלי מרובע ואפילו משולש האם הכבל בנוי סימטרי או אסימטרי גם אני כמו נמר שמעתי שמץ קל של זילזול מהדג כמו שאני שומע לפעמים מאחי שהוא ד"ר להנדסת חשמל אבל אני מחליף ובונה כבר שנים כבלים מכול סוג אפשרי ומתפלא שאתה לא שומע ההבדל בין כבל ב15 דולר לכבל משובח ואם המערכת שלך מפוצצת בכאלה ובכבלי קומקום לחשמל אתה מפספס בגדול,ועכשיו אני צריך לסיים כי אני הולך לחווט לאישתי את הפן בכבלים של ואן דן הול ן
דווקא ואן דר הול ?
תגיד אני רוצה להבין , משהו , אתה רציני ? אתה באמת חושב שכול הדברים האלו ישפיעו על בחירת הכבל ? , ולפני שיתחילו כולם אני שואל מסקרנות , כי אני לפחות לא מבין בכלל את הנושא כך שאני לא בא לנגח אלא להבין .
איך בדיוק אתה מחליט על כבל שיתאים לרמקול מסויים ? , והאם אם יש שני כבלים מזהב למשל , ששניהם עולים מחירים שונים , איך אתה מחליט מי מהם יותר טוב ? ע"פ המחיר או שיש מתודה להחליט ? (אני מדבר כשאתה לא יכול לקחת כבל ולבדוק ).
האם בכלל יש כיוונים לקניית כבל על עיוור ?
ועד כמה יכול כבל להשפיע על צליל הרמקול ? אם אפשר באחוזים . כלומר אני מנסה לדעת עד כמה ההשפעה , כי אם ההשפעה היא של 5% לא בטוח שכדאי לי להתחיל להשקיע זמן ללמוד ולבדוק , אם ההשפעה היא של 30% אז כן (נתתי מספרים בכוונה מוגזמים כדי שתובן הכוונה , אנא לא להצמד למספרים האלו )

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
מחליטים עם האוזניים (ומי שרוצה גם עם העניים).

יש בפרוש מצב שעל מנת לקבל עוד 5% (שזה ממש לא מעט!), צריך, בכיף :) (לא בכח :O ) לשלם הרבה מאוד (אלפים רבים, רבים).

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
רוקנת את כל התחמושת

אני מתנצל אם נתנתי לך את הרושם שלעניין אותך זו מטרה שלי. להגנתי יאמר שלא זכור לי שפניתי אליך, ושהמילים "מצחין" ו "קטטה" מגיעות ממך. אגב היחידי שמתבטא כך בשירשור.
אולי יש כאן קשר של סיבה ותוצאה.

אפוף בעברית פירושו מוקף. אבסטאקטי זה בעברית מופשט. לא נראה לי שמשהו כאן לא מכיר את המילה, מצד שני אין כאן הרבה מדי אנשים שכותבים כי הם יגיעו לבית של מישהו עם לום.

.

ואני חשבתי שאנחנו כבר אחרי כל המריבות הטיפשיות האלה,לא? :(

והצורה שבא אתה מתבטא,לא מוסיפה לנו איזה מידע/למידה/הכוונה כלשהי. ומוטב{וכדאי מאוד}... שלא יאמרו בכלל.

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לגוקר

מחליטים עם האוזניים (ומי שרוצה גם עם העניים).

יש בפרוש מצב שעל מנת לקבל עוד 5% (שזה ממש לא מעט!), צריך, בכיף :) (לא בכח :O ) לשלם הרבה מאוד (אלפים רבים, רבים).

אין לי הרבה מה להוסיף על הנ"ל למעט הענין שכשאתה עושה לבד כבל נניח נחושת בריבון ועגול אתה מרגיש בהבדלים או נניח כבל כסף שבנוי מגיג 22 גייצ בהשוואה לכבל זהה אך בנוי משבעה מוליכים כאל וכך לאורך השנים מתאסף ניסיון משמיעת הרבה סוגים של הן מסחריים והן עבודה עצמית עם הרבה השוואות בקיצור קוראים לזה ניסיון
ואני מאוד מודה לך שלא ניגחת אותי,כמעת התרגלתי!ו

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
האם אתה יכול לתת דוגמאות מסחריות של כל אחד מסוגי הכבלים (נחושת, זהב,..) או איך לאבחן את סוג הכבל בקניה של הכבל.
בכל שרשורי הכבלים האינסופיים זו פעם ראשונה שאני רואה אפיונים שיאפשרו לי לבחור ולבחון כבלים בצורה שיטתית וכל מידע נוסף יהיה מאד מועיל.

אגב, האם האבחנות תקפות גם לאינטרקונקטים וגם לרמקולים או רק לרמקולים ?

תודה מראש
אבישי
דוגמאות לכבלי נחושת לא חסר הבולטים ביותר הם של חברת אקרולינק שבנויים מנחושת טהורה ביותר של חברת מצובישי וכמובן כל כבלי הסינגל קריסטל כמו הרמוניק אקוסטיק זן ועוד
כבלי כסף יש בטונות לדומה סילבר סמיט אאודיו קווסט הרמוניק אקוסטיק זן
כבלי זהב יש לחברת סטילטאאודיו ואנליסיס(מצופים) וניתן לרכוש בארץ מעופר ונשמעים מדהים
כבלי פלדיום יש לסילבר סמיט ולעוד חברות קטנות
אך אם יורשה לי להמליץ יש לשים לב לכבלי האלומיניום! כן אלומיניום, ישנה חברהיE
שנקראת בשם גי פי אס ולה יש כבלים שנישמעים לא יאומן ניתן להשיג בארץ אצל לייבסאונד מבחור בשם ניל שווה כל שקל, בקשר לשאלה לגבי אינטרקונקטים וכבלי רמקול אין שום הבדל והתכונות נישארות
יש גם תערובות כמו כבלי נחושת מצופים בכסף כמו ון דן הול ונורדוסט אוכסף וזהב לדוגמה קריסטל קייבלס נמכרים אצל יריב בגנות או סילטק בסבו אאודיו(יקר מאוד) שיהיה לנו שבת שלום

אבישי

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
לאלדר

(ורד) תודה על התשובה

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
יש גם כבלים שעשויים ממוליכים מיוחדים שעוברים קירור ל-273 בערך, אז האטומים שלהם מסתדרים ע"י שינוי השדה שלהם בצורה הכי ישרה שאפשר ומחזירים אותם לטמפרטורת החדר.
ההבדל בין כל כבל שהוא, הוא עצום. יותר מזה , אני בטוח שאפשר אפילו להגיע להבדלים בין שני כבלים שנחתכו מאותו גליל.
הכל שאלה של האדם שמקשיב, ולמערכת שלו. האם הוא באמת מסוגל לשמוע את ההבדל והאם ההבדל מבחינתו הוא לטובה או לרעה. כמו כן האם כספית זה משתלם לו. בוא נגיד שאם זה ביל גייטס, אז הכסף זה לא מה שמפריע לו , אז זה שיקול שיורד לו מהרשימה. פה יכנס פשוט הנתון : "זה נשמע יותר טוב כן/לא?"

כמו כן אין שום בעיה לכמת כבל מבחינת נתונים יבשים. איך הם ישפיעו על הסאונד? לא יודע, כיוון שסאונד זה משהו שאי אפשר להביע במספרים סתם ככה ,כיוון שהוא מוציא מוזיקה(אלא אם אנחנו שומעים ע"י אוסילטור כל פעם תדר אחד , או קבוצה מצומצת של תדרים), ומוזיקה היא דבר שקשור לרגש ולתהליכים כימיים במוח (או לרוח האדם במקרה של הספיריטואלים יותר באתר שאותם נכבד כמובן ובשמחה) , ועקב זה כל אדם , שלו אוזן שבנויה אחרת , שהעצמות הקטנות בתוך האוזן מסודרות אחרת, גדלו בצורה שונה, ישמע אחרת לגמריי כל דבר.

אגב אני אלדר אני מבין לגמריי את אחיך , ואני מבין מאיפה זה בא.
ההבדל היחיד הוא בין אודיופיל לבינו , למשל, הוא שהוא לא מסוגל לצאת מקונספציית הכימות , ולעבור גם לעולם של מה זה עושה לך.
אני למשל חיי את שני העולמות. מצד אחד מקשיב, שומע, ומאמין למה שהאוזן אומרת לי אישית, ובנוסף מחפש את ההסבר ה"מדעי" הריאליסטי יותר למה זה קורה.

אין שום קשר אגב בין השניים בבחירת הכבל ו/או, במה שיש לי להגיד על כבל. פשוט הדבר היחיד ש"כימות" כזה דבר עושה לדעתי, ונתונים יבשים, הוא האפשרות לייצר עוד מכזה דבר , בצורה קלה, ללא הצורך בניסוי והתהיה כל פעם.
כלומר:
למשל אלדר מייצר בעצמו כבלים. נהדר. הוא צריך לדעת מה הנתונים של כבל , מה עובי הגידים, מה המקדמים שלו, וכו.. וזאת כדי שהוא יוכל לבנות עוד אחד כזה אם הוא רוצה, במקום לשבת ולהקשיב כל פעם מחדש לכל כבל.
מה שכן הוא לא בהכרח יצליח לעשות זאת ב 100% , אבל אחוז הטעות יהיה בטל בשישים.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
בוודאי שיורשה, אפילו חובה.

אך אם יורשה לי להמליץ יש לשים לב לכבלי האלומיניום! כן אלומיניום, ישנה חברהיE
שנקראת בשם גי פי אס ולה יש כבלים שנישמעים לא יאומן ניתן להשיג בארץ אצל לייבסאונד מבחור בשם ניל שווה כל שקל
,

נישמע{תרתי משמע}...מעניין.:) אדבר עם ניל, ואבדוק אם יש לו את הכבלים האלה
להתרשמות. במילא ניל צריך להביא לי איזה כבל לבדיקה... ועל הדרך אשמח לבדוק את נושא האלומיניום והשפעתו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור