חוויות ותובנות : עולם הכבלים

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נמר,
קרא שוב מה רשמתי, אמרתי שאני בחנתי את הכלבים שלי על עיוור.

הכבלים שלי:
acoustic zen satori
acoustic zen silver reference
ו אתה יושב?
XLO Reference2 1A

אם כך סונוס מדוע צריך מבחן עיוור? הרי ההבדל קיים לא? האם אתה אינך סומך על עצמך?
אני שמח לשמוע שאתה אכן מרגיש כי קיים הבדל אך האמן לי שהודעתך הראשונה הרגישה כעוד הודעה מצד כמה חובבי גפרורים רעבים למדורה שאני מכיר. הפכתי להיפוכונדר.:מה??????????:

1- אני ואתה חולקים כבלים דומים חוץ מהרמקול שלי {XLO סיגניצ'ר 5.2}.(Y)

ofir-harlev

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
נמר, יצאת חומוס :D

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
לא יודע אבל תמיד ניראה לי
שמבחן על עיור מבלבל ויוצר
חוסר ריכוז מה.פעם ניסיתי לבצע מיבחן
עיור עם שני זוגות כבלים יחסית פשוטים,
(לא אפרסם את שמם מפאת כבודם של היבואנים)
הבן שלי החליף כל פעם את הכבלים,
כל הזמן היתה לי תחושה שאני שומע הבדל .
היצלחתי לנחש(אסביר למה ניחוש)ארבע פעמים מיתוך שש
ניסיונות בהצלחה את אותו כבל.
אך כשהורדתי את כיסוי העניים והאזנתי(לאחר יממה)
לכבלים והחלפתי בניהם ללא כיסוי עניים,לא חשתי ולא
שמעתי שום הבדל.
לאחר תקופה מסוימת שוב בחנתי כבלים ללא מיבחן עיור
ומיד חשתי בשינוי שמצא חן בעני (ניואנסים בתחום העליון והתחתון).

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
שני דברים : 1 אני לא מאמין במבחן עיוור , אני כן מרגיש הבדלים בין ביטרייט למשל , ואני מרגיש הבדלים בין רמקולים ועוד דברים , רק כשזה מגיע למבחן זה לא עובד אצלי . למה ? לא יודע . האם זה אומר שאני לא מבחין ? יכול להיות . אבל אז אני מחליט ללא הבנה ונהנה בלי להבין
2 . אני מסכים שיש אולי הבדלים בין כבלים , אבל מה שלי מוזר כאן , שלפי התיאור של דופו , מדובר כאן שהוא כמעט החליף רמקולים , האם באמת כבל יכול לתת כזה אימפקט על מערכת ? בזמנו כשקניתי את המערכת , אייל הראה לי כבלים , ושמעתי הבדלים כך ששילמתי כסף שלא היה לי על כבלים , אבל לא ממש נראה לי שההבדל הוא של שמיים וארץ . אז או שאצלי זה לא כך ואצל אחרים כן , אבל לי זה טיפה מוזר

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אבל מה שלי מוזר כאן , שלפי התיאור של דופו , מדובר כאן שהוא כמעט החליף רמקולים , האם באמת כבל יכול לתת כזה אימפקט על מערכת ?

יכול להיות שהכבל שהיה לו קודם היה מקולקל, או פשוט לא ישב טוב.....

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
חברה אני באמת מתקשה להבין תקושי או את המוזרות

ג'וקר,

מוזר צריך להיות לך,

אם הגעת לביתי באקוסטיקה שלי התנאים שלי ושמעת על הסט-אפ שלי , תאכל לתת דיאגנוזה מכובדת , אך לא רק שלא שמעת את המכלולל , אני לא יודע אפילו אם שמעת סטאפ זהה אצל אדם אחר ותרשה לי לשאר שלא כי אף אחד כלל אתה לא טרח להתעניין באמת מהו הסט-אפ , חלק מהתשובות הענייניות היו מאנשים שאני יודע בבירור שמכירים תסטאפ עם הכבלים בצורה משכנעת ביותר , מוזר ? לא , אצלך זה אחרת.

רהוז?

מזה כבל מקולקול? , איך נשמע כבל מקולקול? , אשמח ללמוד! , הוא ישב בצורה מסויימת , טוב זה עניין שנוי במחלוקת יכול להיות שלי זה לא טוב ולך זה נפלא וזה כבר עניין של טעם ובכוונה לא נכנסתי לעניין זה כי טעמי האישי ממש לא חשוב כאן :)

rptkkuh

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0

ג'וקר,

מוזר צריך להיות לך,

אם הגעת לביתי באקוסטיקה שלי התנאים שלי ושמעת על הסט-אפ שלי , תאכל לתת דיאגנוזה מכובדת , אך לא רק שלא שמעת את המכלולל , אני לא יודע אפילו אם שמעת סטאפ זהה אצל אדם אחר ותרשה לי לשאר שלא כי אף אחד כלל אתה לא טרח להתעניין באמת מהו הסט-אפ , חלק מהתשובות הענייניות היו מאנשים שאני יודע בבירור שמכירים תסטאפ עם הכבלים בצורה משכנעת ביותר , מוזר ? לא , אצלך זה אחרת.

רהוז?

מזה כבל מקולקול? , איך נשמע כבל מקולקול? , אשמח ללמוד! , הוא ישב בצורה מסויימת , טוב זה עניין שנוי במחלוקת יכול להיות שלי זה לא טוב ולך זה נפלא וזה כבר עניין של טעם ובכוונה לא נכנסתי לעניין זה כי טעמי האישי ממש לא חשוב כאן :)

כבל מקולקל נשמע כאילו המוזיקה לקחה צעד אחורה והפכה לכהה יותר.הפרטים מטפטפים מהרמקול ולא נשפכים והאבחנה היא ברמת המאקרו ולא המיקרו.הרמקול הופך לרגוע רמקול חנון שכזה.

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
הכבל לא מתאים בסט-אפ שלך , או לטעמך .= מקולקל.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0

ג'וקר,

מוזר צריך להיות לך,

דופו , לא ניסיתי לומר שיש משהו רע/לא נכון/לא מדוייק בנסיון שלך . והסטאפ שלך בכלל לא משנה כאן גם לא האקוסטיקה שלך . מה שמשנה זה האם כבלים יכולים לשנות אופי של רמקול כמו שתיארת, ואת זה רציתי להבין . כי אם זה כך אז כולנו יכולים לא לשדרג את הרמקולים אלא ללכת ולנסות למצוא כבל שיתן תוצאה אחרת , ובהופ נגמרה מחלת השידרוגיטיס . אז לי זה נראה בלתי אפשרי שבכ"כ זול נוכל להחליף רמקולים .

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם אנחנו לא מבינים משהוא - אז זה לא יכול להיות
אם אני יכול לבדוק משהוא בקלות בבדיקה עיוורת - אז צריך לעשות, כי זה קל.
אם כבל יכול לשפר צליל, אז לא צריך להחליף רמקולים נחליף כבלים.

אני ממש ממתין ליציאות הבאות כאן

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
ג'וקר,

אני מצתרף לכרמי ומחזק את נקודת האם הכבל עשה את השינוי שחיפשת וסיפק אותך אז אחלה ואם לא נסה כבל אחר :) ... אגב לא ידעתי שכבל שעולה 10,000 ש"ח הוא כל-כך זול ולא אמרתי שזה החליף לי תרמקול , אמרתי שזה חידד פרמטרים מסויימים , הרמקול נשאר באותה צורה והוא עדיין מסוג אופרה

rptt',

לא ידעתי שרמקול שהוא "לייד בק" נחשב למקולקול...מידע מעניין , מי סיפר לך את זה?

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
....... כוחני דומיננתי ותוקפני , כזה שמאוד קשה להתכחש לקיומו או נוכחותו ותמיד יזכיר לך שהוא עדיין כאן.
......

זו כתיבה מלאת פאתוס, ולא אתפדח לומר כי היא מעלה חיוכון על פני. ואני באמת לא בא ממקום ציני, כי אם מכזה של פירגון.

אבל מה שאני לא קורא כאן זה משהו מדיד באיזה שהוא אופן, אלא סידרת התרשמויות אפופת אבסטראקצייה.
ולצערי (מזלי) אני מקפיד לעמוד על דיוקם הטכני של דברים טכניים (להבדיל מעולם הרוח).
ומהו הדיוק הטכני? אני לא יכול לחשוב על משהו מעניין בכבל מעבר להתנגדות, קיבוליות והשראות. אני פשוט מתקשה לראות בכבל משהו שעושה איזה שהוא דבר אחר מלהעביר זרם מהמגבר לרמקול. כל אלקטרון שעובר על הכבל, מגיע מהמגבר והולך לרמקול. איך הכבל משפיע על זה, מעבר לא לאבד מידע אני פשוט לא מבין.

אז אולי הטענה היא שכבלים איכותים מאבדים פחות מידע? ושהמידע הזה אודיובילי למהדרין? במקרה זה הנתונים של התנגדות, קיבוליות או השראות צריכים להיות שונים. טובים יותר מכבל נחות. אבל מה ??? זה לא כל כך המקרה.
לכו לאתר של יצרן כבלים "איכותיים" ויקרים באמת, וחפשו את הנתונים הטכניים של הכבל.
ואני לא מדבר על תיאוריות חשמליות ייחודיות ליצרן (שכנראה אני לא מסוגל לעמוד על טיבן)
אלא נתונים של תיאוריית חשמל בסיסית. התנגדות וכו...
אנ גיליתי כי הם די מוחבאים באתרים, ולדעתי זה בעיקר בגלל שהם דומים באופן מביך לכבלים של 15$ דולר למטר.

shay7629

אוהב את התחום
מעורבות
122
נקודות
43
שלום לכולם

אני מעיד על עצמי כבעל שמיעה ממוצעת ורגילה. והמערכת שברשותי אף פחות מזה (ביחס לחברים פה באתר),

אצלי המעבר בין MONSTER לVDH שינה לי את גוון הסאונד לפחות ולדעתי הרבה יותר מאשר המעבר שהיה לי כששידרגתי את הCD שלי לדוגמא.

השינוי יכול להפוך לדוגמא סאונד בהיר להרבה יותר חם. ובצורה שלא משתמעת ל2 פנים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
דג לא יפה לזרוק דברים ללא שום צידוק כמו עובדות - זה לא רציני.

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לא הבנתי אותך כרמי ??? מה זרקתי? על מי?

ram_bra

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
!

ההצעה החוזרת ונשנית למבחן עיוור, זו הצצה באופן רפלקסיבי ובלתי נמנע כמעט בכל שרשור, גורמת לי לתהות ולהרהר בסטנדרטים המאופקים וברף הדרישות המעודן, שלא לומר נרפה, של דורשי מבחן זה.

אני מאידך , כאחד שמעונין בחקר האמת, מציע להוריד את הכפפות ולבצע להבא מבחן תקף ואמיתי של ציוד באופן הבא:
מבחן עיוור המשולב במבחן חירש! (עיניים מכוסות, אוזניים פקוקות)

וזאת משום שאני מתרשם שלעיתים, לפחות על פי דיווחיהם של חלק מהחברים, הסאונד של האלמנט הנבדק עלול להטות את תוצאות המבחן ולהוביל למסקנות.

אחרי הכל , אודיופילים כמונו ,לא ירצו חלילה להגיע למסקנות הרות גורל ומשמעותיות (נאמר, בחירת ציוד) על סמך חוש השמיעה בלבד.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
דג.

הויכוח של יש הבדל ואין הבדל לא רלוונטי, בא DUPO וטען כי הוא נהנה מהתוצאה החדשה, אתה לעומת זאת מעדיף כבל חשמל בחיבור כפול לרמקול וזה אחלה באותה מידה כל עוד אתה נהנה מהתוצאה.

אני זוכר ששמת כאן את הפוסט בו צילמת את הרמקול שלך מחובר בכבל חשמל של הרבה פחות מ-15 דולר למטר.

אני ממש לא זוכר שמישהו ניסה לנתח כמה אתה מיקצועי או לא. אודיופיל או לא. מבין או לא. מבחין או לא.
אף אחד בכלל לא ניכנס איתך לויכוח כי זה דיון שכבר היתווכחנו עליו במשך כמה שנים ועדיין לא שיכנעת אותי אחרת. כיוון שגם אני לא הצלחתי ואני גם מודע לכך שלא אצליח, אני אפילו לא מנסה. אפילו לא מתערב בשירשור שיגרום לויכוח.

אני מבין את הטענה שלך למרות שאינני מסכים איתה כלל {מבחינתי ההבדל קיים}.
אני מכבד את דעותיך למרות שלדעתי הן שגיות ולא הכל מדיד.

כמו שאמר הזמר הנודע זוהר ארגוב עליו השלום.

"יש דברים נסתרים - לא נבין לא נדע" ואולי זה רק בגילגול הזה.

לכן ידידי , דג רקק יקרי, אל תהפוך פוסט של אדם שנהנה מהמערכת שלו ונהנה מהתחביב והמסע לעוד פוסט קטטה מצחין למרות שאנחנו יודעים שאתה ממש חייב להגיד משהו שעלול לגרום לכך ... בבקשה.

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
דג רקק,
אני איתך בקשר לפן התיאורטי ובאשר להגדרה של מהו כבל ומהן הצפיות ממנו. ככל שקיבוליות הכבל נמוכה יותר והתנגדותו נמוכה יותר האות העובר נקי יותר (לא משנה כמה ננסה להתכחש לכך...).
בין כבלים שעונים להגדרה הזו כנראה שהבדלים שמיעים יהיו מינורים באופן תיאורטי (אך באופן מעשי יכולים להיות הבלים בגלל סיכוך טוב יותר, אפקטי שפה ושאר מחלות...).

ישנו סוג נוסף של "כבלים" שבעצם מהווים פילטר, כלומר אם נמדוד אותם נגלה שהם לא עונים לקריטריון שלעיל (בעצם אינם עונים להגדרה של כבל) ואז ההבדלים השמיעים יכולים להיות יותר מורגשים (או במעבר בין סוג או במעבר בין כבלים מהסוג השני).

אני אישית מעדיף שיהיו כמה שפחות "מניפולציות" על הסיגנל ולכן חושב שכבל "טוב" יענה להגדרה הראשונה.
לפעמים, כדי לאזן סט-אפ דווקא עדיף להשתמש בסוג השני.
בכל מקרה, אין פסול בשימוש בכל אחד מהסוגים כל עוד זה עושה טוב לאותו אדם... (לכן אני גם לא ממש מבין את ההתלהמות החוזרת מהנושא הזה). אין כאן עניין של וודו ושאר ירקות זה סה"כ מדע (וגם לא מתוחכם מדי).

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
@נמר וכרמי
תגיד לי, על מה אתה מדברים? אתה או כרמי ? איזו קטטה? איזה ויכוח? מי פנה אל מישהו בכלל?
כנראה כשלתם בהבנת הנקרא, כי נדמה לי שניסיתי להחמיא ולפרגן לדופו על סיגנון כתיבתו.
אתה וכרמי לדעתי לא מבדילים בין הבעת דיעה או ריב.
כל פעם שיעלה נושא הכבלים, כל פעם שמישהו לא יצתרף לצד הנכון, אז הוא יותקף?

זה שאל מול תכונות כבל כמו "כוחני דומיננתי ותוקפני , כזה שמאוד קשה להתכחש לקיומו "
אני שם תכונות כמו היתנגדות וקיבול, עדיין לא אומר שאני רב עם מישהו.

יודע מה? הנה http://www.xloelectric.com/programs/productCategory.php?category=4
האתר של הכבל שהוזכר בשירשור. בא תראה לי שאני מחרחר מלחמה. בא תראה לכולם היכן בדיוק מפורסמות תכונות חשמליות של הכבל. התכונות היחידות שמשפיעות על זרם חשמלי.
( ולא, חומר הבידוד, כמות החמצן או הזהב הם עדיין לא מונחים מעולם החשמל )
אם תמצא (ואני לא הצלחתי) אז כתוב גם כמה זמן זה לקח לך, ואנא פרסם לינק לנוחיותי.

נערך לאחרונה ב:

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
רקק ידידי! ,

תודה רבה לך על הפירגון , מאחל לך הצלחה מרובה בדרך המוזרה שלך להבין את עולם המוסיקה!

ברכות לכולם!

:)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור