השפעת סוג מוזיקה בבחירת ההגברה

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
דוד, שאל את רן ואלדר לאן ניתן להגיע עם 15 וואט "חלשלושים" ... כולל מוזיקה קלאסית מורכבת או רחמנה ליצלן טראק אלקטרוני - בסוף הכול תלוי לאיזה רמקול המגבר ישודך.
בסדר. זה אפשר, אבל זה שאפשר זה לא אומר שזו דרך המלך.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
המונח "רמקול" זה למעשה שילוב של שני מילים

"רמקול" + "מגבר".

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
בסדר. זה אפשר, אבל זה שאפשר זה לא אומר שזו דרך המלך.

במקרה הספציפי, זה לא מלך זה מינימום קיסר.

ברבים מבתי הקולנוע בארה"ב היו מותקנים רמקולים של westren electric , שופרים בעלי נצילות גבוהה שלא היו מחוברים למגברים עתירי וואטים, עדיין לא הייתה שום בעיה להרים ווליום (ואת התקרה במקביל).

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אני רק שאלה, אם לבחור היה רמקול נציל, נאמר עם רגישות של 109 dB efficiency , האם גם אז היית מציע לו מגבר "גיבור", או שהיה יכול להסתפק באיזה מגבר "חלשלוש" של 15 וואט כדי להרים את הבית ?

תשובה - לא
הייתי מציע לו מגבר שמביא את הרמקולים שלו למיטב היכולות.
ללא שום הגבלה בשום דרך.
הרמקול והמגבר צריכים להיות ",כאחד".

במקרה של גנאדי
אוהב רוק כבד

לשדך למפלצות שיש לו
מגבר לא מתאים
זה למעשה להסתכל על פסלים יפים ומרשימים ומסורסים.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אגב אין קשר לכמות הוואטים o_O או להבריח השכנים והכלבים מהאזור.

מגבר שמותאם לרמקול צריך להשמע מאוזן, שקוף, דינאמי, שקט ויכול להביא את הרמקול בכל SPL
גם אם שומעים ב 3 לפנות בוקר או מתחראים.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
במקרה הספציפי, זה לא מלך זה מינימום קיסר.

ברבים מבתי הקולנוע בארה"ב היו מותקנים רמקולים של westren electric , שופרים בעלי נצילות גבוהה שלא היו מחוברים למגברים עתירי וואטים, עדיין לא הייתה שום בעיה להרים ווליום (ואת התקרה במקביל).
צודק, אבל:
1. אלה רמקולים שתוכננו והותאמו ספציפית לבתי קולנוע. הדרישות שם הם אחרות לגמרי מרמקולים ביתיים. פיזור הסאונד, רול אוף וכיוצ״ב.
2. רמקולים וטכנולוגיה של שנות ה20-50 של האלף הקודם.
התקדמנו מאז.

מאסטרו צפון

עוסק בתחום
מעורבות
53
נקודות
28
מזמן מעניין אותי האם סוג מוזיקה שאני (אנחנו) שומעים אמורה להילקח בחשבון בבחירת ההגברה?
אסביר למה אני מתכוון:
אומרים שמגבר אמור "להחזיק" את הרמקול, שזה אומר (ע"פ הבנתי) שמגבר צריך לנגן בפיק ממושך ללא "ניתוק" או איך שלא נקרא לדבר כזה (תקנו אותי אם לא כתבתי נכון את פרושו המוסג, אך זו הבנתי במילים שלי).
כלומר שאם במקרה ושומעים מוזיקה דינמית מאוד (YELLO למשל), אגרסיבית (HEAVY METAL למיניהם) וכו' - מגבר צריך להיות יותר בריוני, כוחני ונגיד לסוג מוזיקה קלאסי/ג'אז - מגבר יכול להיות יותר... "רגוע", מנורות ?
מה אתם אומרים?

התשובה שלי תענה רק בעקיפין לשאלה שלך, אבל היא עשויה לחדד לך את העניין.
ב-31 שנות האודיופיליה שלי מצאתי, בין השאר, שיש קשר ישיר בין המוזיקה שאני מאזין לה בתקופה נתונה לבין המערכת שיש לי באותה תקופה. כלומר, גיליתי לחרדתי שלמערכת יש השפעה הרבה יותר גדולה ממה שהייתי מוכן להודות בה על הטעם המוזיקלי שלי.
כשחייתי עם הורנים, למשל, מצאתי את עצמי מקשיב יותר למוזיקה קולית מעוטת קולות. כשחייתי עם הגברה שפופרתית וינטאג' ופטפון מצאתי את עצמי מקשיב המון להקלטות מונו ישנות. עם המערכת (המרכזית) הנוכחית אני מקשיב המון למוזיקה תזמורתית וליצירות קוליות גדולות. והלאה והלאה. בקיצור, הבנת את הרעיון.
המערכת המושלמת ביותר כמובן היא החיים, ולצערי הרב מאוד החיים לא מאפשרים לי לשמוע את המגוון שמעניין אותי ברמה שמעניינת אותי. אין מערכת המסוגלת לענות על כל אחת ואחת מהדרישות שלנו, אבל יש כמה דברים שיכולים לקרב אותנו מאוד לאן שנרצה, תהיינה הדרישות שלנו מה שתהיינה.
1. חלל מתאים למוזיקה. כלומר, לא קטן מדי, לא נמוך מדי, לא צפוף מדי, ולא מהדהד מדי.
2. חשמל משובח.
3. העמדה טובה.
4. הגברה (מכל סוג שהוא) הרבה יותר חזקה ממה שנדמה לנו שאנחנו צריכים.
זהו.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אגב אין קשר לכמות הוואטים o_O או להבריח השכנים והכלבים מהאזור.

מגבר שמותאם לרמקול צריך להשמע מאוזן, שקוף, דינאמי, שקט ויכול להביא את הרמקול בכל SPL
גם אם שומעים ב 3 לפנות בוקר או מתחראים.

יפה, אני רואה שאתה מסכים שמדובר בהתאמה בין מגבר לרמקול ולא בין מגבר למוזיקה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
כשחייתי עם הורנים, למשל, מצאתי את עצמי מקשיב יותר למוזיקה קולית מעוטת קולות. כשחייתי עם הגברה שפופרתית וינטאג' ופטפון מצאתי את עצמי מקשיב המון להקלטות מונו ישנות. .
זהו.

כנראה לא שמענו את אותן מערכות הורן או שפורפרות, אלו שאני שמעתי החזיקו את ביד רמה את היצירות הסימפוניות הכי מורכבות באותה קלות בה ניגנו אינפקטד משרום, דיאנה קרול או ווילי נלסון.

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
מגבר טוב "אמור" להחזיק כל סגנון מוזיקלי, בחרת במגבר מנורות צנוע בוואטים, דאג שיהיה משודך לרמקול נציל.
גם עם מגבר מנורות עם 15 וואט צנועים אין בעיה להגיע גבוה מעל 100DB, צריך לשדך לו את הרמקול המתאים.

אלו רק קווים מנחים, זה לא מספיק.
צריך להתקיים הקסם הזה שקוראים לו סינרגיה בין הרמקולים להגברה.
לפעמים יש גם הפתעות מחוץ לקווים המנחים שציינת, למשל מגבר חלש על הנייר בשידוך לרמקולים לא כ"כ נצילים.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
יפה, אני רואה שאתה מסכים שמדובר בהתאמה בין מגבר לרמקול ולא בין מגבר למוזיקה.

עכשיו שמתי לב למה שרשמת

התאמה - מגבר לרמקול זה א.ב

אך ההתאמה (על הנייר) לעיתים אינה מספיקה.

לצורך העניין
גנאדי בדק אצלו
מגבר מחברה מוכרת ומשובחת
מגבר איכותי מאוד בסהכ.
על הנייר, ניסים ונפלאות.

ולבסוף
המגבר לא הניע כראוי את זוג המפלצות שלו.
היה חסר דרייב, דינאמיות, הרמקול היה נשמע זהה כמעט בכל הקלטה ולא השתנה בעקבות ההקלטה.
לא ירד מספיק למטה כשנדרש
לא הצליח לסחוף ובסופו של יום לבצע את העבודה כפי שציפה.

אבל מבחינת הטונאליות וההרגשה הכללית,
החיבור ה"רגשי" לרמקולים
היה מאוד לטעמו של גנאדי.
אבל ב סגנון המוזיקה שגנאדי שומע ומתרגש ממנו, המגבר אכזב אותו מאוד (ביצועים)

מה זה אומר
שהתאמה חשמלית על הנייר לרמקול
לא מספיק
ובהחלט צריך לבדוק גם על המוזיקה שאנחנו נהנים ומתרגשים לשמוע.

אז נכון שבמקרה של גנאדי
הוא צריך "מגבר גיבור" אך פה הטריק
מגבר שיניע בקלילות ובאווריריות את המפלצות ללא שום הגבלה בשום SPL
בדיוק ובאותו משקל שהמגבר יצליח לרגש את גנאדי.

ופה כבר סיפור אחר.
ואף יכול לתסכל לא מעט.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
התשובה שלי תענה רק בעקיפין לשאלה שלך, אבל היא עשויה לחדד לך את העניין.
ב-31 שנות האודיופיליה שלי מצאתי, בין השאר, שיש קשר ישיר בין המוזיקה שאני מאזין לה בתקופה נתונה לבין המערכת שיש לי באותה תקופה. כלומר, גיליתי לחרדתי שלמערכת יש השפעה הרבה יותר גדולה ממה שהייתי מוכן להודות בה על הטעם המוזיקלי שלי.
כשחייתי עם הורנים, למשל, מצאתי את עצמי מקשיב יותר למוזיקה קולית מעוטת קולות. כשחייתי עם הגברה שפופרתית וינטאג' ופטפון מצאתי את עצמי מקשיב המון להקלטות מונו ישנות. עם המערכת (המרכזית) הנוכחית אני מקשיב המון למוזיקה תזמורתית וליצירות קוליות גדולות. והלאה והלאה. בקיצור, הבנת את הרעיון.
המערכת המושלמת ביותר כמובן היא החיים, ולצערי הרב מאוד החיים לא מאפשרים לי לשמוע את המגוון שמעניין אותי ברמה שמעניינת אותי. אין מערכת המסוגלת לענות על כל אחת ואחת מהדרישות שלנו, אבל יש כמה דברים שיכולים לקרב אותנו מאוד לאן שנרצה, תהיינה הדרישות שלנו מה שתהיינה.
1. חלל מתאים למוזיקה. כלומר, לא קטן מדי, לא נמוך מדי, לא צפוף מדי, ולא מהדהד מדי.
2. חשמל משובח.
3. העמדה טובה.
4. הגברה (מכל סוג שהוא) הרבה יותר חזקה ממה שנדמה לנו שאנחנו צריכים.
זהו.

ההסבר שלך פשוט מעיד שחיית עם מערכות לא וורסטיליות, הא ותו לא.

אתה יכול לבאר את סעיף 1 בבקשה? מדובר בסוג של הנחיות למידות מסוימות?
סעיף 1, הסעיף הראשון בחשיבותו מבחינתך, מתחיל ונגמר במידות?

(סעיף 2, מבחינתי, הוא סעיף 25, אבל זה לא נושא הדיון.)

אני מנסה להבין איפה הרמקולים עצמם ברשימה שלך?
זו רשימה שלוקחת בחשבון שלמאזין יש כבר רמקולים?

תודה.

רן

עריכה:

ואולי לשם ההבהרה, צריך להבין האם ישנה חשיבות מבחינתך, לסדר הדברים שכתבת.

כאשר אני מסתכל על רשימות כאלה ועל המיקום של כל פרמטר/מוצר ברשימה כזאת, אני יוצא מתוך נקודת הנחה שככל ויש בעיה דרמטית עם סעיף 1 של אותו כותב, המערכת תשמע רע מאוד ואילו ככל ותהיה בעיה דרמטית, או שהמוצר/טיפול כלל לא קיים בסעיף 10, של אותו כותב, אז מדובר במשהו יחסית שולי, וזה לא ממש מעיד על הפוטנציאל הסופי של הסאונד.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
הוא צריך "מגבר גיבור" אך פה הטריק
מגבר שיניע בקלילות ובאווריריות את המפלצות ללא שום הגבלה בשום SPL
.

הרמקול של גינאדי (פוקאל סקאלה אוטופיה אוו) בעל רגישות של 92 db והתנגדות מינימלית של 3.2 אום….אפשר גם מגבר ״חצי גיבור״ וללא תיאורים שנלקחו מסיפורי צ׳יזבטים של הפלמ״ח.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
הרמקול של גינאדי (פוקאל סקאלה אוטופיה אוו) בעל רגישות של 92 db והתנגדות מינימלית של 3.2 אום….אפשר גם מגבר ״חצי גיבור״ וללא תיאורים שנלקחו מסיפורי צ׳יזבטים של הפלמ״ח.
גיא,
אל תהיה בטוח בפשרה שאתה מציע,
כשרכשת מגיקו והיה לך את יוניסון 150וואט כתבתי לך תגובה, שעדיף מגבר
יותר חזק להיות בצד הבטוח, ענית לי אני
אסתדר עם מה שיש לי, עתה אתה פוזל
למונובלוקים של לקסמן.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113

גיא

1. אין לגנאדי רמקול פוקאל סקאלה אוטופיה.
(,אם גנאדי ירצה, ישתף).
2. "אוו" נרשם כזלזול? ברמת ההגברה שצריך, או שלא הבנתי אותך ?
3. גם מגבר "חצי גיבור" כפי שיש לו היום, לא הספיק לו גם עם הסקאלה.
4. אם כל הכבוד, כבר רשמתי שהיה אצלו מגבר שעל הנייר מושלם, מחברה מכובדת מאוד ובסה"כ מגבר איכותי, שאזכב אותו, אתה ממשיך להציע חפצים שמנתוקים מהמציאות.
5. שבת שלום

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
גיא,
למונובלוקים של לקסמן.

הפזילה הפכה ל ראיה 6/6 ;)
הוא עם מונובלוקים לקסמן כבר זמן מה...

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אחלה
תודה על ההבהרה.:שתוי:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
גיא,
למונובלוקים של לקסמן.

אתה אומר בדיוק כמוני, צריך התאמה בין מגבר לרמקול.
היוניסון אומנם עם 150 וואט אבל שאר הנתונים לא היו שם, ללא יכולת להתמודד עם עקבה נמוכה המגבר התקשה להתמודד עם המג׳יקו. בדיקת הנתונים הראתה זאת, אין כאן שום קסם.

עכשיו איך זה קשור לסגנון מוזיקה ומגבר, הרי גם במוזיקה חלושה השידוך הראשון לא עבד, לא כל שכן בסגנון תובעני יותר.

כפי שרשמתי בתחילה, אין שום בעיה להגיע לעוצמה מעל 100db גם עם מגבר שפורפרות של 15 וואט, כל עוד תשדר לו את הרמקול הנכון.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור