בשירשור אחר ״הכרתי לרגע״ חברה שלפי האתר שלה מייצרת מוצרים אודיופילים ברמה עילאית .
מבלי להתייחס לחברה עצמה , וכמובן הנושא עקרוני ולאו דווקא לחברה המדוברת !!!
מראים סרטון והמנחה מדגים אפשרויות שונות שהחברה מתגאה בהם באמצעות מוצרים שונים שלה .
אינני מבין , איך מצפים מהמאזין שישווה איכויות צליל המופקות בסרטון שרובנו רואים באמצעות הטלפון הנייד ?
אני במקרה שלי , רואה ממחשב טוב וגם כך קשה להבחין...
הרי כולנו יודעים שהאזנה - ובמיוחד אודיופילית ,עם השקעה רבה בכל כך הרבה בציוד - נדרש לגביה האזנה אודיופילית גם כן .
איך הוא מצפה ואיך הוא מבקש שנבחין ? אם השפיטה שלנו באמצעות מכשיר נייד או מחשב שולחני ולא ישיבה מול הציוד
כפי שאנו מצפים ?
לא ברורה לי הקיצוניות של ציוד איכותי ככל שיהיה למול הצגתו בטלפון נייד ...
הנה הקישור
https://player.vimeo.com/video/328479227?dnt=1&app_id=122963
ראשית אני רוצה להבהיר פעם נוספת שאיני נכנס כלל לנושא של יש/אין הבדלים בציוד עצמו אלא רק לנושא של "איך מצפים לשמוע הבדלים מבדיקה שכזו".
- לא הצלחתי להבין אם ניתן להשיג את קבצי ה-24/96 המקוריים לכן ההנחה היא שקובץ האודיו היחידי הוא קובץ הסרטון מ-Vimeo
- מחיפוש ב Google לא הצלחתי למצוא כל חומר על Codec האודיו שמשמש את Vimeo ונקודת המוצא היא שה Codec הוא פלוס מינוס באיכות של Youtube כלומר קבצים Lossy באיכות לא מזהירה.
מספר בעיות בבדיקה.
- בדיקה נכונה אמורה להציג את קבצי ה- 24/96 המקוריים ולא דרך קודק "עלום השם" של Vimeo
- הבדיקה לא אמורה להתבצע עם מיקרופון ומכשיר הקלטה אלא עם מכשיר הקלטה בלבד שיחובר לפורטים של הרמקולים (עם מנחת במידה ונדרש)
- ברגע שהבדיקה נעשית עם מיקרופון נכנס גורם נוסף שהוא האקוסטיקה של החדר + רעשים אקראיים מהסביבה.......כאמור נדרש לבודד גורמים אלו.
נערך לאחרונה ב: