הופך את עולמי - שינוי דרמתי במחשבה

Slim1900

אוהב את התחום
מעורבות
114
נקודות
43
מביך לראות כמה דיעה שאומרת שמישהו הגיע למסקנה שהחלפת ציוד לא כזו מהנה ותורמת לו מבחינה הנאה מוזיקאלית-גורמת לאנשים חרדה וכעס.

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
אני עד עכשיו לא הבנתי על מה כל המהומה, בפרט אם פותח השרשור בעצמו לא ציין כמדומני מה החליף, כלומר מה הוחלף במה, או שמא כלל המערכת על מרכיביה השונים כולל רמקולים! תהא ההחלפה אשר תהא האם נכון להשתמש כאן במונחים כדוגמאת כשלון אודיופילי או בסהכ לראות נכוחה שמדובר באלטרנטיבה חדשה לצורך עליה! סהכ מה שהבנתי מכל הסיפור הנדון שיש כאן יציאה ממבוי סתום עי דיסציפלינה חדשה שהייתה רצופה בכוונות טובות ובעיקר כזו שתואמת לצרכים של בעל המערכת. כאשר אני מחליט להסיר טוויק או רכיב היי אנד מהמערכת, או משכך יעודי מתחת להגברה או כבלי הרמקול בפרט אם זה פגע לי בתוצאה הסופית של הסאונד, אזי שמבחינתי חד משמעית כנראה שהוא היה מיותר!

נערך לאחרונה ב:

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
אני עד עכשיו לא הבנתי על מה כל המהומה, בפרט אם פותח השרשור בעצמו לא ציין כמדומני מה החליף, כלומר איזה ציוד הוחלף או שמא את כלל המערכת על מרכיביה השונים כולל רמקולים! תהא ההחלפה אשר תהא האם נכון להשתמש כאן במונחים כדוגמאת כשלון אודיופילי או בסהכ לראות נכוחה שמדובר באלטרנטיבה חדשה לצורך עליה! סהכ מה שהבנתי מכל הסיפור הנדון שיש כאן יציאה ממבוי סתום עי דיסציפלינה חדשה שהייתה רצופה בכוונות טובות ובעיקר כזו שתואמת לצרכים של בעל המערכת. כאשר אני מחליט להסיר טוויק או רכיב היי אנד מהמערכת, או משכך יעודי מתחת להגברה או כבלי הרמקול בפרט אם זה פגע לי בתוצאה הסופית של הסאונד, אזי שמבחינתי חד משמעית כנראה שהוא היה מיותר!

אני אסביר לך

רונן היקר הודיעה שהוא חוזר בשאלה מה שגרם למהומה ודרמה בקרב המאמינים שסוברים שהוא עושה זאת מתוך כישלון ולא מתוך הבנה ואחריות על מעשיו.

בנוסף הייתה תקופה בהיסטוריה של רוברט שהוא שקל להיות נהג אמבולנס...

משום מה זה נגע בבטן הרכה של חלק מהאנשים בו בזמן שרוברט עדיין שוקל אם הבחירה שלו לא להיות נהג הייתה נכונה.

מה שעורר את זעמם שך ההמונים זו העובדה שרונן לא בחר לסלק טוויק , או משכך הוא עבר למערכת פשוטה והוא נהנה ממנה בטרוף.

בהצלחה לרונן

רוברט יש גם את איחוד והצלה,
רק אומר

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
בהיותי עוסק אובססיבי בטוויקים למיניהם , גם אני הזמנתי אלטע זאכן ופיניתי אקוסטיקה , הציוד חזר לעמוד על הרגליים שלו ולא על כל מיני מיגים ודברים שונים ומשונים , יצא שנאי מבדל החוצה ועוד הרבה דברים , הדברים הללו אולי משפרים אולי מקלקלים בכל מקרה זה בטל בשישים , בכל מקרה עדיין מעוניין לשמוע טוב גם בלעדי הטויקים הקטנים שאם הייתי חושב שמשפרים היו נשארים ,
אז בעצם לא מדובר בהכרזה דרמטית ,הרי המערכת נשארה פחות או יותר דומה , אולי מוריד את הנטל המנטלי של מרדף אחרי שיפור , שיהיה לך בכייף !

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
בהיותי עוסק אובססיבי בטוויקים למיניהם , גם אני הזמנתי אלטע זאכן ופיניתי אקוסטיקה , הציוד חזר לעמוד על הרגליים שלו ולא על כל מיני מיגים ודברים שונים ומשונים , יצא שנאי מבדל החוצה ועוד הרבה דברים , הדברים הללו אולי משפרים אולי מקלקלים בכל מקרה זה בטל בשישים , בכל מקרה עדיין מעוניין לשמוע טוב גם בלעדי הטויקים הקטנים שאם הייתי חושב שמשפרים היו נשארים ,
אז בעצם לא מדובר בהכרזה דרמטית ,הרי המערכת נשארה פחות או יותר דומה , אולי מוריד את הנטל המנטלי של מרדף אחרי שיפור , שיהיה לך בכייף !
מסכים בהחלט, הבעיה הגדולה שהרוב לא מבינים שכמו שלוקח שנים לבסס את הטעם אישי, לוקח כפול זמן אם בכלל ללמוד להבדיל בין עבודה בעיניים לטוויק אייכותי שמשדרג המערכת! כפי שציינתי כבר בתחילת השרשור כדי לעמוד על מהות אייכות רכיב יחודי כלשהוא ולא להפוך לעוד ציודפיל פתי נדרשת בעיקר רגישות באוזניים....

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
פותח השירשור החליף מגבר. כך מרומז בין השורות.
אם כך אין הפתעה שדברים אשר היו מתאימים לפני החלפת המגבר אולי מתאימים פחות אחרי.
לא מפתיע ולא חדש וגם ממש לא שינמוך של המערכת.
העיקר שיש כבר המון הודעות עם המון ידע וקביעות בלי שאחד אפילו שמע את הלפני ואחרי.

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
מסכים בהחלט, הבעיה הגדולה שהרוב לא מבינים שכמו שלוקח שנים לבסס את הטעם אישי, לוקח כפול זמן אם בכלל להבדיל בין עבודה בעיניים לטוויק אייכותי שמשדרג המערכת! כפי שציינתי כבר בתחילת השרשור כדי לעמוד על מהות אייכות רכיב יחודי כלשהוא ולא להפוך לעוד ציודפיל פתי נדרשת בעיקר רגישות באוזניים....

הבעיה אצלי ואולי אצל אחרים שלא ברור מה זה סאונד נכון.
אים היה ה"סאונד הנכון" היה יותר קל בחיים, והייתה לנו השלמה עם האוזניים שלנו ועם המערכת שלנו.
הבעיה שיש אפשריות למכביר, ויש גם טעם אישי ויש גם אוזניים שמעוותות לנו את הסאונד כך שנדרש מהמערכת לעשות תיקונים בגלל בעיות שמיעה שלנו בשביל שיענה על הטעם האישי שלנו.
הקיצר באמת לא פשוט....

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
הבעיה אצלי ואולי אצל אחרים שלא ברור מה זה סאונד נכון.
אים היה ה"סאונד הנכון" היה יותר קל בחיים, והייתה לנו השלמה עם האוזניים שלנו ועם המערכת שלנו.
הבעיה שיש אפשריות למכביר, ויש גם טעם אישי ויש גם אוזניים שמעוותות לנו את הסאונד כך שנדרש מהמערכת לעשות תיקונים בגלל בעיות שמיעה שלנו בשביל שיענה על הטעם האישי שלנו.
הקיצר באמת לא פשוט....
האוזניים מעוותות לנו את הסאונד?
זו הצהרה מעניינת
עוד מעט יתחילו ניתוחים פלסטיים לאודיופילים

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
הבעיה אצלי ואולי אצל אחרים שלא ברור מה זה סאונד נכון
למה לא ברור? יש לך טעם אישי, היית אצל אנשים ובתערוכות, בטח גם אצל יבואנים ופיתחת טעם, לך עם הטעם שלך והחשק שלך...

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
למה לא ברור? יש לך טעם אישי, היית אצל אנשים ובתערוכות, בטח גם אצל יבואנים ופיתחת טעם, לך עם הטעם שלך והחשק שלך...
לני באיזשהו מקום צודק, חיי האודיופיל כלל ובעיקר אינם פשוטים!!! אתה מייעץ לו לך על זה בכל הכח, .. לך עם הטעם והחשק שלך... ולדעתך לאן הוא יגיע!? בוא רק לסבר האוזן, לא חסרים אצלנו אחלה אודיופלים ואנשים מופלאים ומעוררי השראה, אנשים שאין מצב שיחמיצו ביקור בתערוכת דיטאון היחודית, כאלה שתפגוש אותם במטוס בדרך למינכן ואני רק מניח שהם יחפצו להגיע לעוד יעדי אודיופילה אקזוטים, והם פוקדים את היבואנים הגדולים בארץ ומכירים אישית כמעט כל אחד מהם, הם גם לא שוכחים פעם בכמה זמן לבקר מערכות "על" אצל חברים, לא פעם ולא פעמיים, ושום כלום, ולצערי (ואין כאן שמחה לאיד) הסאונד אצל חלקם לפחות שאוחז במערכות יוקרה מתוקתקות לעלא ועלא, מדשדש ובקושי הולך ומשתפר, והאמיצים שבניהם יעידו על זה בעצמם. ובלי קשר לידע העצום שלהם, בעיקר למגינת ליבם זה נשמע גרוע ולא לשיטתי אז מה, מה תגיד להם, סעו לעוד תערוכה תחכימו תחליפו עוד מגבר!? ואז יגיע הרגע שחלקם יתייחסו לדברייך בביטול, ואם כן יתייחסו אזי יש מצב שתרגיש שעושים לך בכלל טובה שמתייחסים אליך, ובהחלט יש מצב שיצחקו לך בפנים בקול רם, הרי שכחת הם יודעים הכל, רק שהם לא פעם שוכחים שהם גם על אותה הסירה ועוסקים באותן סוגיות סאונד! אז בו נתקדם וננסה להתעלם מכך שכל "הפוסל במומו פוסל" ונראה האם ניתן בכל זאת למרות מגבלות אובייקטיביות להגיע למצלול
שנשמע לך אופטימלי ולא פחות חשוב גם מצלצל יוקרתי(וזאת בניגוד מוחלט לדעה הרווחת כאן בפורום כאילו ניתן לעשות את זה יחסית בקלות עם מערכת זולה ובעיקר על סמך טעם אישי) ומי שלא הבין את זה עד היום, מדובר כאן בסוג של אמנות מעבר למיומנות. ומהכרותי את התחום לא מעט שנים בהחלט לא פשוט להוציא סאונד כזה גם עם הוא נקשר בהכרח להוצאה כלכלית לא הגיונית בעליל. ובכוונה אני לא נכנס כאן לנוסחאות שהועלו עי חברים כאופציה, (ויתרה מזאת נמנע מלהכנס לכיס של אף אחד, ושכולנו נהיה בריאים) כי אני מאמין שבסופו של יום במידה והמוסיקה שבוקעת מהמערכת ההי פיי דו ערוצית שלנו(על מגבלות החדר שבו בחרנו למקם אותה) איננה מצליחה לעורר בנו סוג של קתרזיס, ורצון לעוד, ובעיקר להתרגשות אמיתית כאילו הייתה זו אהבה ממבט ראשון, לא "נכשלנו" פשוט פספסנו את הפואנטה, ללא קשר לכמה השקענו ואיך, בתחביב שלא פעם שוכח "לתגמל" אותנו. כאשר קורה ואודיופיל פלוני מצליח לשיטתו להגיע לסוג של נירוונה ציודפילית דרך סט אפ יציב, שתוצאת הסאונד שלו היא סוג של "אל דנטה" אותנטי וחסר פשרות, אין מצב לבוא כל שני וחמישי עם סיפורים על הדפסות משובשות שלא עוברות, ושהחשמל ברצפה, ומכאן הדרך להצדיק העדפה לסוג מוסיקה אזוטרית מצומצמת או כזו המתיימרת להשמע נטולת פגמים קצרה, והסונריו הזה לא פעם מתרחש, זפזפו אחורה ותווכחו בכך. וכן גם אני לא פעם נזקקתי לריענון ובעיקר לשינוי הדרך ולמשהוא שנמצא מעבר לפינה, לפאוזה שקודמת להחלפת מכשיר או כבל, או בניית סינרגיית "על" כלשהיא. נדרשתי, למודל ביקורתי ועוגנים שדרכם הבנתי מה יש לי ומה בעיקר חסר לי ולא בצורה שרירותית. מודעות לסאונד היא קודם כל בראש ובראשונה התייחסות למצלול בסיסי שמורכב מגלי קול. צליל מייתרי גיטרה לדוגמה יוצרים תדרי קול שיכולים להשמע במערכת של פלוני כדיסוננס הרסני ובמערכת אחרת עולם ומלואו. וזה חברים יקרים שלא תבינו אותי לא נכון אינו שייך לטעם אישי בדומה לטימברה. בהתאם לזאת, אין מצב בעולם שהגיטרה של גו' פס האגדי שהוקלט לצידה של אלה השמימית, בחברת פאבלו הוותיקה הי שם בשנות ה-70 תצקצק באגרסיביות, תשמע דו מיימדית ללא עומק, נעדרת גוף בעל נפח טבעי, וזאת ללא סיבה ראויה. במידה שזה קורה ועד לשלב זה לא חשנו שיש חוסר איזון אורגני במצלול הנדון אזי אנחנו בהחלט בבעיה לא קטנה. במידה שזיהנו שמשהו לא עובד לנו וזאת
אחרי שנקלענו למבוי סתום יש לנו כמה אפשרויות. אני אישית בחרתי בדרך המייגעת והיא לערוך בשלב הראשון "רשימת מכולת" שכוללת את אותם הייבטים מהותיים כמו מצב התלת, במה, פרופרציות, קומפרסיה של אוויר, שקט מול רעשי רצפה, איזון בין צלילות לאורגניות, היחס בין התדרים הנמוכים לגבוהים, וכו. בשלב השני השתדלתי עד כמה שניתן לבחון כל אחד ואחד מהם בנפרד וכיצד הוא מופיע אצלי בסאונד, (ועל מבחר לא מבוטל של קטעים שונים) רק אז התחלתי להבין מה החוזקה של המערכת שלי ולחילופין מה הן חולשותיה. אי אילו פרמטרים ויחסים שנשמעים דרך המקור שלה מיותרים לי ואלו חשובים יותר, ומה בסופו של דבר אני צריך ובעיקר יכול לשפר בה, בכדי שאוכל להתרגש ממנה הרבה יותר, ולאורך זמן בלתי מוגבל!

נערך לאחרונה ב:

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
האוזניים מעוותות לנו את הסאונד?
זו הצהרה מעניינת
עוד מעט יתחילו ניתוחים פלסטיים לאודיופילים

למה מעניינת?
השמיעה שלך ושלי אותו הדבר?
אולי בגלל שיש לי ירידה בשמיעה בתדרים הגבוהים אני מעדיף גבוהים קצת יותר חזקים בעוד שאתה תעדיף אחרת, לא יכול לקרות?

לא צריך לעשות מבחני שמיעה בשביל לדעת שלא כולנו שומעים אותו דבר.

נערך לאחרונה ב:

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63

אם הייתי שומע רק שיר אחד אז היה לי קל.
אני שומע הרבה סיגנונות, וכול סיגנון דורש מהמערכת דברים אחרים.
זה לא טעם אחד, זה טעמים....

מה גם שאני לא יודע לקרוא לטעם בשם או לתאר אותו. אני מרגיש כמו מי שמבקר במסעדה הודית עם מלא טעמים וצריך להגדיר את הטעם של המנה שהוא אוכל.
אם היה זה מטבח איטלקי היה לי קל אפילו קל מאוד.

לי באופן אישי קשה לפרק את המוסיקה למרכיבים ולתת לכול מרכיב את השם שלו. חסר לי משהו בתאוריה...

הייתי שמח אם היה מדריך לאודיופיל המתחיל עם קטעי מוסיקה והסברים....

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
למה מעניינת?
השמיעה שלך ושלי אותו הדבר?
לצערי לא (אצלי הגבוהים לא משהו בלשון המעטה)
ואולי בגלל אני מעדיף גבוהים קצת יותר חזקים בעוד שאתה תעדיף אחרת.

לא צריך לעשות מבחני שמיעה בשביל לדעת שלא כולנו שומעים אותו דבר.
מסכים אתך שאנחנו לא שומעים אותו הדבר
אני גם העלתי פוסט לפני כחודש עם הניסוי הזה של יאני ולורל שמוכיח את זה
התגובה שלי היתה בצחוק
פשוט הצחיקה אותי האמירה שהאוזניים מעוותות את הסאונד. הסאונד הוא אותו סאונד רק מגיע למוח בצורה שונה. אגב ניקוי אוזניים אצל רופא אף אוזן גרון עוזר ממש

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
מסכים אתך שאנחנו לא שומעים אותו הדבר
אני גם העלתי פוסט לפני כחודש עם הניסוי הזה של יאני ולורל שמוכיח את זה
התגובה שלי היתה בצחוק
פשוט הצחיקה אותי האמירה שהאוזניים מעוותות את הסאונד. הסאונד הוא אותו סאונד רק מגיע למוח בצורה שונה. אגב ניקוי אוזניים אצל רופא אף אוזן גרון עוזר ממש

אפשר לינק לפוסט?
מרגע שהסאונד נכנס לאוזניים הו מתעוות בהגדרה. מתחיל מעיבוד log שהאוזן עושה לקול ונגמר בהבדלים בשמיעה שיש ביננו.

מחכה שיהיה אפשר להחליף את כול האוזן אצל רופה אף אוזן גרון ועל הדרך לא לשמוע את הטינטון הזהההההה

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אפשר לינק לפוסט?
מרגע שהסאונד נכנס לאוזניים הו מתעוות בהגדרה. מתחיל מעיבוד log שהאוזן עושה לקול ונגמר בהבדלים בשמיעה שיש ביננו.

מחכה שיהיה אפשר להחליף את כול האוזן אצל רופה אף אוזן גרון ועל הדרך לא לשמוע את הטינטון הזהההההה

http://www.dtown.co.il/forum/threads/הזוי.56968/

Slim1900

אוהב את התחום
מעורבות
114
נקודות
43
אין באמת נטראליות של סאונד,מאחר ואם היה סאונד נטראלי, מערכות שמשמיעות סאונד כזה היו נשמעות .....זהה.

דבר נוסף-קניינות חוזרת הוא מושג בשיווק. תנאי הבסיסי לשכנע את הקונה שחסר לו משהו והמשהו הזה יגרום לו אושר ונחת.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
לירן ...
בוקר/ שבוע/ חודש ... טוב.

בתור אחד שמוזיקה היא העיקר אצלו, ולא המע'
עדיין איני רואה סתירה.
מרבית שנותי, שמעתי במע' פח (עד גיל 38).... והתענגתי מכל תו.
אבל אם אני יכול לשמוע באיכות טובה יותר ...
אדרבה !
למה לא.

גם בדבריו של רונן, איני רואה כל בעיה או סתירה.
כמו שאני לא שולל דעת חברים ששומעים הבדלים בין כבלים
רק בגין העובדה שאני לא שומע...
כך דעתו/טעמו של רונן מקובלת עלי.
אני לבטח לא יכול להגיד לו - מה הוא שומע.
מה גם, שהוא לא קבע עובדה גורפת.
אלא דיבר על סיטואציה ספציפית.

נסמך בצידו.
וואי וואי, איזה מבול פה.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
לירן ...
בוקר/ שבוע/ חודש ... טוב.

בתור אחד שמוזיקה היא העיקר אצלו, ולא המע'
עדיין איני רואה סתירה.
מרבית שנותי, שמעתי במע' פח (עד גיל 38).... והתענגתי מכל תו.
אבל אם אני יכול לשמוע באיכות טובה יותר ...
אדרבה !
למה לא.

גם בדבריו של רונן, איני רואה כל בעיה או סתירה.
כמו שאני לא שולל דעת חברים ששומעים הבדלים בין כבלים
רק בגין העובדה שאני לא שומע...
כך דעתו/טעמו של רונן מקובלת עלי.
אני לבטח לא יכול להגיד לו - מה הוא שומע.
מה גם, שהוא לא קבע עובדה גורפת.
אלא דיבר על סיטואציה ספציפית.

נסמך בצידו.
וואי וואי, איזה מבול פה.
מסכים אתך
אני כמוך מבחינת העדפה למוזיקה לפני הציוד וגם אני לא שומע הבדלים בין כבלים (אני מאמין לאחרים ששומעים)
סהכ ניסיתי להעלות השערה שאולי אחד קשור לשני

מבלי לפגוע או לזלזל בהעדפה של אף אחד
זה לא הפורום היחיד ברשת כידוע לך והויכוח על כבלים קיים בכל מקום
שמתי לב ש:
1. אנשים בעלי רקע טכני שומעים פחות הבדלים בין כבלים מאנשים ללא רקע
2. הראיה היא דבר המשפיע מאד על השמיעה וזו אחת הסיבות שחלק נכשלים בבדיקות עיוורות (כמו שאנחנו אוכלים עם העיניים כך גם שומעים עם העיניים כנראה)
3. מי שהמוזיקה תופסת אצלו מרכיב חשוב יותר מהאיכות שומע פחות הבדלים בין כבלים (אם אפשר שניהם מה טוב אבל אני מדבר על מצב שבו צריך לבחור)
4. אנחנו לא מבינים הכל בעולם הזה, נהפוכו

בנתיים נמשיך לחפש....

חודש מבורך

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
מסכים אתך
אני כמוך מבחינת העדפה למוזיקה לפני הציוד וגם אני לא שומע הבדלים בין כבלים (אני מאמין לאחרים ששומעים)
סהכ ניסיתי להעלות השערה שאולי אחד קשור לשני

מבלי לפגוע או לזלזל בהעדפה של אף אחד
זה לא הפורום היחיד ברשת כידוע לך והויכוח על כבלים קיים בכל מקום
שמתי לב ש:
1. אנשים בעלי רקע טכני שומעים פחות הבדלים בין כבלים מאנשים ללא רקע
2. הראיה היא דבר המשפיע מאד על השמיעה וזו אחת הסיבות שחלק נכשלים בבדיקות עיוורות (כמו שאנחנו אוכלים עם העיניים כך גם שומעים עם העיניים כנראה)
3. מי שהמוזיקה תופסת אצלו מרכיב חשוב יותר מהאיכות שומע פחות הבדלים בין כבלים (אם אפשר שניהם מה טוב אבל אני מדבר על מצב שבו צריך לבחור)
4. אנחנו לא מבינים הכל בעולם הזה, נהפוכו

בנתיים נמשיך לחפש....

חודש מבורך
אף אחד מהסעיפים שרשמת לא נכון בעליל!
למרות שהייתי מסייג חלקית את סעיף 2.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור