הופך את עולמי - שינוי דרמתי במחשבה

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
כמה וכמה אנשים אמרו שמתחת לסף איכות מסוים הם לא ייהנו מהתוכן. אני לא זוכר אם כתבתי את זה במפורש, אבל גם אני כך. וזה לא כי אני אוהב מוזיקה פחות ממך ו/או מתעסק ב"ברזלים" במקום במוזיקה ו/או כל "הסבר" עקום אחר.

גם אין כאן שום "אמת" שיש בעיה לשמוע אותה "בפרצוף", והיא לא כואבת בכלל. זה עניין פשוט והגיוני, שמי שהאיכות חשובה לו עד כדי כך שהוא הקדיש לה כל כך הרבה כסף, זמן, מאמץ, למידה וכל מה שנדרש, שהיא תהיה חשובה לו, גם יותר מאיזה קטע שנשמע רע ומעדיפים לוותר עליו מאשר לסבול מהסאונד שלו. אין ספק שקיימים מספיק קטעים לא פחות טובים ממנו באיכות שכבר אפשר שלא לסבול ממנה, גם אם היא לא איכות עילאית. אז הבחירה לדלג על מה שנשמע רע ולהעדיף מה שנשמע סביר ומעלה היא בחירה הגיונית ומתבקשת.

מי שמחשיב את זה כבעיה, או שמחשיב את זה שהוא עצמו מעדיף להאזין לקטע כזה כיתרון, שיבושם לו, אבל לא שזו "האמת", אלא סתם עוד העדפה אישית של מישהו, לא ביג דיל לכאן או לכאן.

כבר הסברתי לך במדויק למה הסקר שלך לא רלוונטי ולא מודד את מה שנדמה לך שהוא מודד, ואין בו שום "תקיפה", אבל אתה ממשיך להתייחס אליו ברצינות, ומתפלא שאחרים לא:

ומכל זה התייחסת רק לעניין המדגם המייצג, והצעת להתעלם מאלה עם הילדים וכו'.

עדיף לשכוח מהסקר הזה, שהוא טיפשי/ילדותי, לא רלוונטי ושאר המחמאות שהוא קיבל, וכאמור, לדלג על קטעים שנשמעים ממש רע זו בחירה הגיונית שאינה מעידה על שום יתרון למזוכיכסט שמתעקש להאזין להם ועוד משוויץ בזה.​
בכל סקר אתה מתייחס למדגם מייצג
אני רשום לאתר הזה 5 שנים ומבקר בו מאז שנפתח
רוב הזמן הייתי כאן "ינשוף"
רק קורא, לפעמים מגחך ולפעמים מסכים
בשדרוג האחרון שעשיתי אחד היבואנים הפעיל עלי מכבש לחצים לשכנע אותי שכבלים זה הדבר הכי חשוב ואני מדגיש הכי חשוב בסטאפ
כמובן שניסה להוכיח לי באמצעות השמעות ולחץ פיזי (אתה לא שומע???) אבל גורנישט
כאשר עשיתי לו מבחן עיוור הוא נכשל 3 פעמים ברציפות באבחנה בין 2 כבלי מתח שזה סיכוי של 1:8
כמובן שממנו לא קניתי בסוף כלום אבל שאלתי את עצמי האם יכול להיות שיש כאלו ששומעים
בכלל שאני מאד טכני אם אשלב את זה התשובה תהיה שלילית אבל בגלל שאני יודע גם שיש לא מעט דברים בעולם שעובדים הפוך מההגיון לא פסלתי כלום
אז העלתי פוסט אחד עם יאני ולורל שמוכיח שאנשים שומעים שונה
הגעתי גם למסקנה חד משמעית שהעיניים הם מרכיב חשוב מאד בהנאה שלנו מהשמיעה
וכאן פתאום נפל לי עוד אסימון שבתחביב הזה יש שני צדדים - הציוד והתוכן מבלי לגרוע או לזלזל בבחירה של כל אחד ומכאן באה השאלה שלי
אם היתה אפשרות לעשות את המשאל אנונימית כנראה שזה היה נוח יותר
בסוף נרכיב את כל התמונה ונגיש את זה כתזה לתואר שני
שבת שלום

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
זה עניין פשוט והגיוני, שמי שהאיכות חשובה לו עד כדי כך שהוא הקדיש לה כל כך הרבה כסף, זמן, מאמץ, למידה וכל מה שנדרש, שהיא תהיה חשובה לו, גם יותר מאיזה קטע שנשמע רע ומעדיפים לוותר עליו מאשר לסבול מהסאונד שלו. אין ספק שקיימים מספיק קטעים לא פחות טובים ממנו באיכות שכבר אפשר שלא לסבול ממנה, גם אם היא לא איכות עילאית. אז הבחירה לדלג על מה שנשמע רע ולהעדיף מה שנשמע סביר ומעלה היא בחירה הגיונית ומתבקשת.
:בעד:...... בזמנו הכרתי את אחת הבחורות הכי סנוביות שבנמצא.....היא סיפרה לי שיום אחד היא הרגישה מאוד לא טוב, הזמינה אמבולנס והיא שהתה בבית חולים מספר ימים. נהג האמבולנס "נדלק עליה רציני", שמר איתה על קשר והם היו גם בקשר רומנטי לאחר שהיא יצאה מבית החולים.
לפי התיאור שלה הוא היה אדם אמין, טוב לב, מצחיק ונראה כמו פסל של אל יווני - 110% האדם להתחתן איתו ולחיות חיים נפלאים לנצח.
ואז שאלתי אותה נו ואת הולכת על זה ברצינות?....."השתגעת" היא אומרת ? ......."אתה יודע כמה אנשים נפלאים בדיוק כמוהו יש והם לא נהגי אמבולנס? "

נערך לאחרונה ב:

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
ז
למה אתה צריך להגיב בצורה סרקסטית, תקרא את הפוסטים שלך לפני שאתה שולח, אבל בטון כאילו נשלחו אליך.
זה לא סרקסטי, זה עצבני. ולא פניתי אליך. אגב. וכמו שאני לא מכניס את דעתי על טרויקת הגלמים גנץ יעלון ולפיד, אז אני מצפה שנשמור על דיון ענייני.
ומשתדל לקרוא את שכותב...ונדמה לי שתה לא קראת, כי לא ניתן להבין שאני סרקסטי. אם אתה מבין מה זה סרקסטי..והנה גם אני יודע להתנשא,אתה רואה?
בקיצור, אין לי מילה כי הצהרתי שהדיון נגמר מבחינתי. זה הכי עצוב לי. יש מה לשדרג, גם בעצמי כנראה.

רק הרהור אחד שהיה לי, כאומן , ייתכן שמוסיקה כל אחד מתרגם ואוהב כמו זאנרים בציור- אחד היפר ריאליסט ( פירוט מעל הכל), אחד פיגורטיבי, אחד אוהב לשמוע אבסטרקט, וכן הלאה. כל אחד מגיע לסוג צליל שעושה לו טוב, כמו בכל אומנות.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
רק הרהור אחד שהיה לי, כאומן , ייתכן שמוסיקה כל אחד מתרגם ואוהב כמו זאנרים בציור- אחד היפר ריאליסט ( פירוט מעל הכל), אחד פיגורטיבי, אחד אוהב לשמוע אבסטרקט, וכן הלאה. כל אחד מגיע לסוג צליל שעושה לו טוב, כמו בכל אומנות.
אנלוגיה יפה. אני מאוד מתחבר לזה.
רק שזה המון דפי שרשור רק בשביל להגיע למסקנה בפעם האלף שכל אחד יעשה מה שטוב לו ויהנה ממה שבא לו.
אני לא באמת בטוח שזה יכול להחזיק תיזה לתואר שני כמו שהציע כותב הפוסט שניים מעליך.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
איך עכשיו תדע כשכתבתי לו היום "מחר כך".

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
כמובן שניסה להוכיח לי באמצעות השמעות ולחץ פיזי (אתה לא שומע???) אבל גורנישט
"אתה לא שומע???" זה לא לחץ פיזי.

כמובן שממנו לא קניתי בסוף כלום אבל שאלתי את עצמי האם יכול להיות שיש כאלו ששומעים
בכלל שאני מאד טכני אם אשלב את זה התשובה תהיה שלילית אבל בגלל שאני יודע גם שיש לא מעט דברים בעולם שעובדים הפוך מההגיון לא פסלתי כלום
מה אתה חושב על המבחן עם נמר ואלדר?

אז העלתי פוסט אחד עם יאני ולורל שמוכיח שאנשים שומעים שונה
אבל זה ברור שאנשים שומעים (ולא שומעים) שונה זה מזה. לא הייה צורך בהוכחה. לא נורא שהבאת, אבל מיותר.

הגעתי גם למסקנה חד משמעית שהעיניים הם מרכיב חשוב מאד בהנאה שלנו מהשמיעה
לא יודע אם זה חלק מההנאה דווקא, אבל מה שרואים, וגם מה שיודעים-כביכול מראש, ותג המחיר, הכל משפיע וחזק, ולאו דווקא בכיוון הטריווויאלי. יש כאלה שכל כך נחושים שלא "ליפול בפח", שהם מתעלמים/מכחישים את מה שהם שומעים (או לא שומעים), לוקחים בכוונה את הכיוון ההפוך ממה שהם חושבים שצפוי מהם, ואפילו משוויצים בזה.

אם היתה אפשרות לעשות את המשאל אנונימית כנראה שזה היה נוח יותר
אפשר כן/או לא אנונימית, אבל זה לא חייב להיות המשאל הטיפשי הזה, אפשר לחבר שאלות יותר עניניות, שיבדקו את מה שרוצים לדעת, כמו למשל:
  1. האם תימנע מלהאזין לקטע שאתה בעקרון אוהב בגלל שהסאונד שלו ירוד?
  2. האם מעניין אותך להאזין למוזיקה שאינה מצטיינת לדעתך רק בגלל שהסאונד מצטיין?
או דברים בכיוון הזה -- אני לא יודע בדיוק מה אתה רוצה לבדוק.

התשובות שלי:
  1. על המערכת כנראה שאפסיק קטע כזה בשלב מוקדם למדי ואעבור למשהו אחר, אבל נגיד ברדיו באוטו אשמח לשמוע אותו במלואו
  2. אני יכול להאזין קצת -- לא יותר מדי -- למוזיקה דלוחה בסאונד מצויין. יש מצבים ששיפור גדול בסאונד שידרג עבורי את ההנאה מהמוזיקה. למשל, לא התלהבתי מה-CD של ביל אוואנס Waltz for Debby -- נשמע לי דלוח לחלוטין. אבל כשקניתי אותו ב-SACD של Analogue Productions זה הפך להיות חווייה חושנית והתחלתי ליהנות יותר גם מהמוזיקה עצמה, אם כי גם לזה אני לא יכול להאזין לאורך זמן.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
ז

זה לא סרקסטי, זה עצבני. ולא פניתי אליך. אגב. וכמו שאני לא מכניס את דעתי על טרויקת הגלמים גנץ יעלון ולפיד, אז אני מצפה שנשמור על דיון ענייני.
ומשתדל לקרוא את שכותב...ונדמה לי שתה לא קראת, כי לא ניתן להבין שאני סרקסטי. אם אתה מבין מה זה סרקסטי..והנה גם אני יודע להתנשא,אתה רואה?
בקיצור, אין לי מילה כי הצהרתי שהדיון נגמר מבחינתי. זה הכי עצוב לי. יש מה לשדרג, גם בעצמי כנראה.

אם אתה רוצה מחבית הפילוסופיה, אז אודיו עובד ביחס הפוך, ככל שאתה מתקרב יותר למוזיקה אתה מתרחק ממנה, הסבר,
רמקולים נצילים מאוד והגברה מעוטת וואטים אמורים להיות הכי קרוב למוזיקה,
אך הפיזיקה לא מאפשרת זאת, הרמקול צבוע והמוח צריך להיתרגל לגוון הצבע,
והודעה יותר גרעה הרמקול לוקה בבס, אין בס או שהוא מטייל בכל הבית,. צריך סאב לך תתאים סאב לסט אפ של 8 וואט,
אין מוזיקה בלי בס שמשתלב טוב, אז חיים עם פשרה לא פתורה, חננאל הבין את זה,
רק בריאות.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אז אודיו עובד ביחס הפוך, ככל שאתה מתקרב יותר למוזיקה אתה מתרחק ממנה, הסבר,
רמקולים נצילים מאוד והגברה מעוטת וואטים אמורים להיות הכי קרוב למוזיקה
זה לא נכון

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
"אתה לא שומע???" זה לא לחץ פיזי.

מה אתה חושב על המבחן עם נמר ואלדר?
לגבי הלחץ הפיזי נתתי רק דוגמא
אני מדבר על עשרות הודעות ווצאפ , שיחות טלפון ובכל הזדמנות שהיתה
שולח לי הודעות קוליות של אנשים שהכבל שינה את עולמם וכו
בסוף כשנמאס לי והייתי אצלו עם חבר עשינו לו מבחן עיוור על כבל שהוא טען שהוא מבחין בו מהחדר השני
חבר שלי החליף לו 3 פעמים וטעה בכולם

לגבי המבחן אני מאמין להם שהבחינו
קשה לי להבין איך זה יתכן אבל זה לא הדבר היחיד שקשה להסביר אותו בעולם הזה (נתתי כבר דוגמא מפיזיקה מודרנית שמלאה בתופעות לא מוסברות)
זה לא סוד שהוויכוח הזה על כבלים זה הדיון הכי נפוץ בפורומים של אודיופילים והקיצוניות בדעות גדולה יותר מהקיצוניות שיש בפוליטיקה שלנו (רק ביבי/רק לא ביבי)

מישהו צריך פעם לחקור את התופעה כמו שצריך (לא אני)

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
אם אתה רוצה מחבית הפילוסופיה, אז אודיו עובד ביחס הפוך, ככל שאתה מתקרב יותר למוזיקה אתה מתרחק ממנה, הסבר,
והודעה יותר גרעה הרמקול לוקה בבס, אין בס או שהוא מטייל בכל הבית,. צריך סאב לך תתאים סאב לסט אפ של 8 וואט,
אין מוזיקה בלי בס שמשתלב טוב, אז חיים עם פשרה לא פתורה,
רק בריאות.
מה אגיד לך, לא התייחסת למה שכתבתי, ואינני מבין את פשר התגובה. יחד עם זאת, הגם שאוותר על הניסיון לפענח את הלוגיקה המוזרה שהצעת, פתור בלי כלום אי אפשר. הרמקולים שלי מונעים על ידי מגבר 2.5 וואט מנורות 300b מתואמות ל 2A3. יש לי סאב, ויכול לומר לך בוודאות, אתה טועה.
מצד שני, כנראה שכמו בטעמים באוכל מה שלך חריף לי פיקנטי ומה שבשבילי ייחשב מלוח לך ניטרלי, כלומר, אם לאוזניים שלך ומה שבינהם הלוגיקה מתקבלת אז תהנה. שמור את אוזניך לך ואני את שלי לי.
ואין טעם גם לנסות להוכיח או להסביר, כי אין צורך, אין לי מניות באגודת "ההורנים סינגל אנדד לאותר", וגם אנחנו לא חולקים שטח האזנה משותף, הרווחנו שנינו. הם שם ואנחנו כאן כמאמר הפתגם.

נערך לאחרונה ב:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
פשוט לא נכון. מאיפה לקחת את זה? :(

אף פעם לא היה לך רמקול 106 db,
ואם אתה מגיב זה רק לשלילה!
אני לא קורא את התגובות שלך, מצטער
לא חידשת לי דבר.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
לא כל מי שהיה רמקול נציל יודע את כל התורה, גם לא אלקטרוסטטימאו דינמי וכולי. כי אז אנחנו בבעיה, כי אני חי עם רמקול נציל ( אומנם לא 106 db, רק 100, אבל הרפרנס שלי והמודל לחיקוי, היא מערכת שנעה בין 107 ל 114 db) ואני מאוד בעד ומאוד נהנה.
אז מי מביננו צודק, אם רק הבעלות הייתה פרמטר...?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אין מוזיקה בלי בס שמשתלב טוב, אז חיים עם פשרה לא פתורה
אין דרך אחת שקרובה ל"מוזיקה" יותר מכל הדרכים האחרות, וזה לא שמתקרבים אז מתרחקים, אלא מראש לא מאוד קרובים באף טכנולוגיה.

אז לומר
אודיו עובד ביחס הפוך, ככל שאתה מתקרב יותר למוזיקה אתה מתרחק ממנה, הסבר,
זה פשוט לא נכון. רמקולים נצילים מאוד והגברה מעוטת וואטים אינם "אמורים" להיות הכי קרוב למוזיקה יותר ממגבר עתיר ואטים שמתוכנן להיות טוב מהוואט הראשון, ולא הנצילות היא מה שמקנה איכות לצליל, אלא היא כרוכה בצביעה ובעיוותים ובהעדר באס וכו'.

נערך לאחרונה ב:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
מה אגיד לך, לא התייחסת למה שכתבתי, ואינני מבין את פשר התגובה. יחד עם זאת, הגם שאוותר על הניסיון לפענח את הלוגיקה המוזרה שהצעת, פתור בלי כלום אי אפשר. הרמקולים שלי מונעים על ידי מגבר 2.5 וואט מנורות 300b מתואמות ל 2A3. יש לי סאב, ויכול לומר לך בוודאות, אתה טועה.
מצד שני, כנראה שכמו בטעמים באוכל מה שלך חריף לי פיקנטי ומה שבשבילי ייחשב מלוח לך ניטרלי, כלומר, אם לאוזניים שלך ומה שבינהם הלוגיקה מתקבלת אז תהנה. שמור את אוזניך לך ואני את שלי לי.
ואין טעם גם לנסות להוכיח או להסביר, כי אין צורך, אין לי מניות באגודת "ההורנים סינגל אנדד לאותר", וגם אנחנו לא חולקים שטח האזנה משותף, הרווחנו שנינו. הם שם ואנחנו כאן כמאמר הפתגם.

אלה בחירות שלך ואתה צריך לחיות איתן.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
אלה בחירות שלך ואתה צריך לחיות איתן.
הנה הגענו להסכמה, לימי העומר, גיט שאבז.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אני לא קורא את התגובות שלך, מצטער
לא חידשת לי דבר.
אתה מוכן להסביר טכנית/הנדסית למה רמקול נציל "יותר קרוב למוסיקה"?

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
אני מגיב בשלילה מוחלטת לפסקנות שבה טענת דבר לא נכון, ובמשפט הבא כבר סתרת אותו בעצמך:

פשוט אין דרך אחת שקרובה ל"מוזיקה" יותר מכל הדרכים האחרות, וזה לא שמתקרבים אז מתרחקים, אלא מראש לא מאוד קרובים באף טכנולוגיה.

אז לומר

זה פשוט לא נכון. רמקולים נצילים מאוד והגברה מעוטת וואטים אינם "אמורים" להיות הכי קרוב למוזיקה יותר ממגבר עתיר ואטים שמתוכנן להיות טוב מהוואט הראשון, ולא הנצילות היא מה שמקנה איכות לצליל, אלא היא כרוכה בצביעה ובעיוותים ובהעדר באס וכו'.

בקיצור, אוסף אמירות שמתחיל בדברים לא נכונים וממשיך בסתירת אותם הדברים.

הבעיה שלך לא באודיו, הבעיה שלך היא שאתה מוכרח להיות צודק וגורם לאנשים להיתעייף ממך, אבל להיות צודק זה מרגיע אותך, מה זה? שאתה אומר למישהו זה לא נכון, מאיפה הבאת את זה, זה מופרח זו
הגדרה האהובה עליך, כך אתה פוסל את דעתם של אנשים, ומנסה לכפות את האמונות שלך, אין לך רגישות לקודים חברתיים, ומישהו צריך לעשות לך טובה ולהגיד לך את כל הטוב הזה.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
אתה מוכן להסביר טכנית/הנדסית למה רמקול נציל "יותר קרוב למוסיקה"?

קראת חצי משפט, תקרא את החצי השני.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
באמת הראית לי את האור.

כתבת דברים מופרכים, סתרת את עצמך, במשפט הבא, ואתה מתחיל לנתח אותי אישית במקום להתייחס לנאמר?

לא לעניין.

זה חזק ממך, אין לך תקנה עד הסוף המר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור