הופך את עולמי - שינוי דרמתי במחשבה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
אי אפשר לפסול את כל הטענות שלו
יש משהו בדבריו
אם התחביב הוא מוזיקה היינו רואים כאן הרבה דיונים על מוזיקה
בפועל רוב הפוסטים בפורום הזה ובאחרים זה על ציוד
התחביב הוא אודיופיליה. התחביב הוא להגיע לסאונד הכי מהנה והכי טוב שאפשר.
בוא ניקח פורום BDSM למשל.
שם ידברו על שוטים, אזיקים ובגדי עור. אבל המטרה היא הנאה מינית משופרת. נכון? אז לא מדברים על ההנאה המינית, אלא על איזה שוטים הכי טובים.

אם אני אודיופיל שרוצה את הסאונד הכי טוב כי עבורי הוא גורם להנאה גדולה יותר ממוסיקה, אני לא צריך להתנצל בפני אף ולא להוכיח שאני אוהב מוסיקה למרות שאני מתעסק בציוד.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
אני גם לא חושב ש"שינמוך מערכת" זהו כישלון. הרבה אוהבי מוסיקה פשוט במסע אחר הסאונד שהכי מרגש אותם ולעיתים במהלך המסע הארוך ואחרי לא מעט נסיונות עם סוגים שונים של ציוד/מערכות הם מגלים שדווקא מערכת זולה יותר הצליחה לתת להם את הסאונד שהם חפשו כל הזמן, סאונד שהכי מצליח לרגש אותם גם אם הוא לא הכי "אודיופילי" (ומה זה בדיוק אודיופילי?..) שנחשב.
1. המערכת שיש לי היום שעולה פי 3 ממה שעלתה לפני עשור, הרבה יותר סלחנית. "סלחנות" במחירים גבוהים לא בהכרח נמוכה יותר.

2. הכישלון הוא בלהעמיד מערכת שנותנת מצד אחד איכות גבוהה יותר (ניתן לכימות בקלות) אך שומרת על ההנאה שמפיקים ממנה. אם צריך להתפשר על איכות המערכת כדי להנות ממה, זה בעיני כישלון צרכני / אודיופילי. זה לא כ"כ נורא להיכשל, אגב. אני נכשל כל יום בבוקר, כמעט, כשהקפה שאני רוצה לא יוצא בדיוק כמו שאני רוצה.

3. יש כאלה שנהנים מהמסע קדימה. למשל, בציוד. אני אחד מהם. אם תהיה לי הזדמנות לשדרג, אני תמיד אשקול אותה. זה לא אומר שאני לא אוהב מוסיקה. וזה גם לא אומר שאני דפוק בשכל שמאזין כל היום לברזלים. זה כן אומר שערך ה"התקדמות" חשוב לי, בין אם זה במשפחה, בעבודה או במערכת הסטראו שלי. לא לכולם זה חשוב. לי כן.

4. אני מזכיר לך שלהוציא סאונד מספק במערכת זולה זה הרבה הרבה יותר קל. שים 10,000 שח על מערכת, רוב הסיכויים שזה יישמע סבבה+. לך תעשה את זה ב- 100,000. קל וחומר 400,000. לראיה - לך לכל חנות סטראו שמוכרת ציוד סטראו לא אודיופילי אבל גם לא זבה'לה מחסני חשמל, ותראה שברוב המקרים תהנה שם מהסאונד. אז מה? מותר לאחרים לשאוף ליותר.

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
מי שאוהב לשמוע מוסיקה קודם יהנה מהמוסיקה אחר כך מהציוד
כל הקשור לציוד זה תחביב כמו כל תחביב אחר ולא תמיד קשור למוסיקה - לא כל מי שקונה פרארי זה כי הוא יודע לנהוג
אפשר להנות ממוסיקה באיכות טובה מבלי לאבד כליה
מי שקונה פרארי הם שני סוגי קונים.האחד רוצה להנןת מנהיגה ומבצועי רכב שרק פרארי מסוגלת לתת לו.והשני ,שיהיה בחנייה ומידי פעם יצא לסיבוב שפוני.אין קשר לאם יודעים לנהוג או שלא.
ז"א הדוגמה היא לא כל כך טובה.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
802
נקודות
113
An audiophile is a person who is enthusiastic about high-fidelity sound reproduction.
An audiophile seeks to reproduce the sound of a live musical performance, typically in a room with good acoustics. It is widely agreed that reaching this goal is very difficult and that even the best-regarded recording and playback systems rarely, if ever, achieve it. (wiki)

Melomania - a passion for music, melody. Person that love listen to music.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
מי שאוהב לשמוע מוסיקה קודם יהנה מהמוסיקה אחר כך מהציוד
נאמר ע"י מישהו שכנראה, מה לעשות, לא ממש מבין את התחביב.
זה פשוט, גנדלף: אם המערכת טובה, נהנים ממוסיקה. אם היא לא, אז פחות או בכלל לא נהנים.
אתה לא תגיד לי איך אני צריך להנות מהמוסיקה שלי.
האמת אני מקנא באנשים שלא צריכים שיהיה סאונד טוב. החוויה שלהם פחות תלותית משלי. זה מתנגן אצלם בראש. הנכות היא אצלי. אבל בכל מקרה, משפט כמו "קודם להנות מהמוסיקה ואז מהסאונד" מראה שמי שמצטט אותו פשוט לא יודע על מה הוא מדבר.
באהבה, כן?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
לא רלוונטי לטענה שהושמעה פה.
הטענה הייתה שאנשים קונים ביוקר ומתפארים בזה בשביל "להראות למי יש יותר גדול".
זה לא קשור ליחס בין פוסטים של מוזיקה לבין פוסטים על ציוד.
אדם שמבקש הכוונה או עיצה מניסיון של החברים פה זה פסול ?
מי שמתענין במוצר מסוים ורוצה לקבל התרשמות של חברים זה דבר שלילי ?
לשיטתך זה בקטגוריה של "ציוד" שאתה נותן לזה קונוטציה שלילית. מה בין זה לבין "לרוץ לספר לחברה"?

נמר יכול לתת את מספר היוזרים הפעילים נגיד בחודש האחרון וזה ייתן לך מושג כמה חברים פה "מתפארים" במערכת שלהם, כאילו שזו סיבה הגיונית לרכישת ציוד....
לא נתתי שום קונוטציה שלילית
מי אמר שלרדוף אחרי ציוד זה שלילי
אני רק אומר שרוב האודיופילים לדעתי מתעניינים בציוד לפני המוזיקה
אני לא צריך נתונים של גוגל אנליטיקס מנמר
תראה לבד בכל פורום כמות הודעות וכמות צפיות
מוזיקה פחות מעניינת כאן זאת עובדה

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
זה פשוט, גנדלף: אם המערכת טובה, נהנים ממוסיקה. אם היא לא, אז פחות או בכלל לא נהנים.
האמת אני מקנא באנשים שלא צריכים שיהיה סאונד טוב. החוויה שלהם פחות תלותית משלי. זה מתנגן אצלם בראש. הנכות היא אצלי. אבל בכל מקרה, משפט כמו "קודם להנות מהמוסיקה ואז מהסאונד" מראה שמי שמצטט אותו פשוט לא יודע על מה הוא מדבר.
באהבה, כן?

תקרא גם את ההמשך - איכות טובה לא מחייבת מערכת ב-100000 שח ומעלה
אתה לא תגיד לי איך אני צריך להנות מהמוסיקה שלי
אני לא יגיד לך כלום זכותך לעשות מה שתרצה
באהבה כמובן

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
לא נתתי שום קונוטציה שלילית
מי אמר שלרדוף אחרי ציוד זה שלילי
אני רק אומר שרוב האודיופילים לדעתי מתעניינים בציוד לפני המוזיקה
אני לא צריך נתונים של גוגל אנליטיקס מנמר
תראה לבד בכל פורום כמות הודעות וכמות צפיות
מוזיקה פחות מעניינת כאן זאת עובדה
נדמה לי שהדיון עבר למחוזות הפילוסופיה והוא יותר רחב מהתחביב . נניח " אקצהביוניזם בעידן הרשתות".
אני חייב לומר שאפילו הבעת הדעה היא סוג של חשיבות עצמית ובמובן הזה לא שונה משרשורי התחדשתי. וגם סוג של היחשפות. קצת סך הכל אנשים אוהבים לשתף , מי יותר מי פחות, האדם הוא יצור חברתי אחרי הכל.
כשמרן, לא זיהיתי וולגאריות ונובורישיות. סהכ עידן של שגשוג כלכלי ומודעות םהמון תחומי פנאי, וטוב שכך. הכל תחום זה קיים.
בקשר לטיעון של המוסיקה, אני חושב שמוסיקה זה משהו יותר נגיש ואישי. לשמוע שיר לא צריך יותר מידי בעידן שלנו. אבל חוות דעת על מערכת זה משהו אחר- הזמינות והצורך בחוות דעת הוא יותר מורגש. אגב, כמה פורומים על מוסיקה יש בכל העולם? יש אולי מועדוני מעריצים , אולי תת פורומים ייעודיים וכולי. אם אני אצטרך להתדיין כדרך קבע על מוסיקה שאני יותר אוהב נצטרך לפתוח 20 תתי תחומים...לפחות. רק לי. אל תשכח שתחום התרבות מסוקר באופן קבע באמצעי התקשורת ובשאר רחבי הרשת. לנו יז את חלקת אלוהים הקטנה שלנו...( מתחיל להרגיש לי כמו דיון טיעון נגד התבוללות וערוצי מיסיונריות נוצרית...:))
ולכן, מה שאמרת על המיעוט בדיוני מוסיקה מכיוון שלטעמי זה משהו אישי ונגיש, רק מראה שיש מקום לפורום של בחירת ובחינת ציוד מוזיקה שהוא יותר כללי ופחות נגיש וכמוהו כ" כלי עבודה".

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
An audiophile is a person who is enthusiastic about high-fidelity sound reproduction.
An audiophile seeks to reproduce the sound of a live musical performance, typically in a room with good acoustics. It is widely agreed that reaching this goal is very difficult and that even the best-regarded recording and playback systems rarely, if ever, achieve it. (wiki)

Melomania - a passion for music, melody. Person that love listen to music.
נו מה חדש?זה גם בעיברית ואותיות א ב הרבה אומרים.באנגלית זה יותר אמין..?:)

ymym

אוהב את התחום
מעורבות
97
נקודות
28
1.

4. אני מזכיר לך שלהוציא סאונד מספק במערכת זולה זה הרבה הרבה יותר קל. שים 10,000 שח על מערכת, רוב הסיכויים שזה יישמע סבבה+. לך תעשה את זה ב- 100,000. קל וחומר 400,000. לראיה - לך לכל חנות סטראו שמוכרת ציוד סטראו לא אודיופילי אבל גם לא זבה'לה מחסני חשמל, ותראה שברוב המקרים תהנה שם מהסאונד. אז מה? מותר לאחרים לשאוף ליותר.
לא נראה לי שב -10,000 קל יותר מאשר ב - 100,000
פשוט כשקונים בסכום הנמוך, כך הן הציפיות והנסיון.
אחרי ששומעים מערכת רצינית, לא כלכך נהנים מהסאונד בחנות סטריאו סטנדרטית

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
תקרא גם את ההמשך - איכות טובה לא מחייבת מערכת ב-100000 שח ומעלה

אני לא יגיד לך כלום זכותך לעשות מה שתרצה
באהבה כמובן

נכון. איכות מצויינת מחייבת מערכת בחצי מליון וצפונה.
איכות "טובה מאד" אפשר להשיג ב- 200,000. ורק "טובה", ב- 100,000.
גם ב- 10,000 אפשר להשיג איכות טובה. הכל תלוי מה זה עבורך "טוב".

עכשיו בוא נקראה את שלושת המשפטים האחרונים, נעצום עיניים, ונדמיין שאנחנו מדברים על "מכונית" ולא על "מערכת סטראו".

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
לא נראה לי שב -10,000 קל יותר מאשר ב - 100,000
פשוט כשקונים בסכום הנמוך, כך הן הציפיות והנסיון
סמוך עלי. הרבה יותר קל. הרבה הרבה יותר.
כל מגבר כמעט יישמע טוב עם כמעט כל רמקול שתשים לו. סינרגיה הופכת לפחות חשובה, לא צריך כבלים מפונפנים, חשמל לא עושה הרבה הבדל, ובכלל - הכל פשוט מנגן. עושה מוסיקה. הבעיות מתחילות כשרוצים לקבל יותר. היותר הזה גם עולה ביוקר וגם קונה לך פונטציאל, לא תוצאה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
נדמה לי שהדיון עבר למחוזות הפילוסופיה והוא יותר רחב מהתחביב . נניח " אקצהביוניזם בעידן הרשתות".
אני חייב לומר שאפילו הבעת הדעה היא סוג של חשיבות עצמית ובמובן הזה לא שונה משרשורי התחדשתי. וגם סוג של היחשפות. קצת סך הכל אנשים אוהבים לשתף , מי יותר מי פחות, האדם הוא יצור חברתי אחרי הכל.
כשמרן, לא זיהיתי וולגאריות ונובורישיות. סהכ עידן של שגשוג כלכלי ומודעות םהמון תחומי פנאי, וטוב שכך. הכל תחום זה קיים.
בקשר לטיעון של המוסיקה, אני חושב שמוסיקה זה משהו יותר נגיש ואישי. לשמוע שיר לא צריך יותר מידי בעידן שלנו. אבל חוות דעת על מערכת זה משהו אחר- הזמינות והצורך בחוות דעת הוא יותר מורגש. אגב, כמה פורומים על מוסיקה יש בכל העולם? יש אולי מועדוני מעריצים , אולי תת פורומים ייעודיים וכולי. אם אני אצטרך להתדיין כדרך קבע על מוסיקה שאני יותר אוהב נצטרך לפתוח 20 תתי תחומים...לפחות. רק לי. אל תשכח שתחום התרבות מסוקר באופן קבע באמצעי התקשורת ובשאר רחבי הרשת. לנו יז את חלקת אלוהים הקטנה שלנו...( מתחיל להרגיש לי כמו דיון טיעון נגד התבוללות וערוצי מיסיונריות נוצרית...:))
ולכן, מה שאמרת על המיעוט בדיוני מוסיקה מכיוון שלטעמי זה משהו אישי ונגיש, רק מראה שיש מקום לפורום של בחירת ובחינת ציוד מוזיקה שהוא יותר כללי ופחות נגיש וכמוהו כ" כלי עבודה".
זאת ועוד:
השרשור החמוד של המוסיקה, עבורי, לא רלוונטי כמעט, כי 90% משם אני לא יכול לשמוע. בין אם זה רוק כבד סימפוני שרוסים בשנות ה- 90 גילו עם נפילת ברה"מ, ובין אם זה קלאסית משמימה שעושה לי פריחה. (הבעיה אצלי. זה ידוע.) כמובן, יש פנינים, אבל זה מצריך הרבה עבודה בלשמוע את החומר שמוצע, לחוות עליו דעה וכו'. והרבה יותר קל לדבר על כבלי חשמל או מחשבים אודיופילים.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
נכון. איכות מצויינת מחייבת מערכת בחצי מליון וצפונה.
איכות "טובה מאד" אפשר להשיג ב- 200,000. ורק "טובה", ב- 100,000.
גם ב- 10,000 אפשר להשיג איכות טובה. הכל תלוי מה זה עבורך "טוב".

עכשיו בוא נקראה את שלושת המשפטים האחרונים, נעצום עיניים, ונדמיין שאנחנו מדברים על "מכונית" ולא על "מערכת סטראו".

איכות זה דבר יחסי נכון אבל אם מישהוא הלך וקנה לדוגמא LS50W ומנוי לטידל זה אומר שהוא נהנה מהמוסיקה פחות מזה שקנה במליון ? לא ניראה לי
יש הבדל כן בין טוב ליותר טוב אבל זה רחוק מאוד מנשמע לא טוב

מכוניות ? יאלה בוא היו לי הרבה
לא צריך פרארי להנות מנהיגה אפשר להנות יותר מפורש ישנה שעולה שליש מחיר
מכוניות זה לא דוגמא טובה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
איכות זה דבר יחסי נכון אבל אם מישהוא הלך וקנה לדוגמא LS50W ומנוי לטידל זה אומר שהוא נהנה מהמוסיקה פחות מזה שקנה במליון ? לא ניראה לי
יש הבדל כן בין טוב ליותר טוב אבל זה רחוק מאוד מנשמע לא טוב
אם כבר AB TEST אז בוא נעשה את זה כמו שצריך. אל תשנה שני דברים. תשנה דבר אחד. תשנה את המערכת בלבד.
קח את אותו אדם ושים לו מערכת במליון שקל, שיש בה סינרגיה נכונה, בניה נכונה ואקוסטיקה טובה. לפי דעתי אותו אדם יהנה ממנה יותר. כמה יותר? ההההההההההרררררררררררררררבבבבבבבבבבבבבבההההההההההההה יותר.

מכוניות ? יאלה בוא היו לי הרבה
לא צריך פרארי להנות מנהיגה אפשר להנות יותר מפורש ישנה שעולה שליש מחיר
מכוניות זה לא דוגמא טובה
לי היו שתיים. אז בוא נתחיל מלהסכים שאתה מבין במכוניות הרבה יותר ממני.

לגבי הפורש הישנה והפרארי החדשה... זה לא ממש פייר. אתה משווה מוצר ישן לחדש, משתי חברות שונות.
זה כמו להשוות עכשיו MBL או MAGICO או WILSON של היום ב- $150,000 לזוג, עם JBL100 של לפני 30 שנה.

האם יכול להיות שמישהו יהנה יותר מה- JBL? בהחלט. הם זה אומר שהוא יותר טוב? ממש לא. האם זה אומר שלקנות אותו זה טעות? גם לא. אז מה זה כן אומר?
1. שאם חשובה לך איכות הסאונד ואתה מפיק ממנה הנאה גדולה יותר ככל שהיא גבוהה יותר, לך על הרמקולים החדשים. או על המכונית החדשה.
2. אם אתה אוהב נוסטלגיה, מסתפק באגדה אייקונית בת 30 שנותנת חוויה הרבה יותר טובה (בדוגמא שלך: פורש מול המזדה 3) אז לך על ה- JBL.

נערך לאחרונה ב:

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83

עזוב זה סתם להיתווכח
לא כל אחד יכול לקנות מגיקו או כל מיני כאלה שציינת
הכוונה שלי שאפשר להנות ממוזיקה איכותית מספיק בלי מגיקו

ymym

אוהב את התחום
מעורבות
97
נקודות
28
סמוך עלי. הרבה יותר קל. הרבה הרבה יותר.
כל מגבר כמעט יישמע טוב עם כמעט כל רמקול שתשים לו. סינרגיה הופכת לפחות חשובה, לא צריך כבלים מפונפנים, חשמל לא עושה הרבה הבדל, ובכלל - הכל פשוט מנגן. עושה מוסיקה. הבעיות מתחילות כשרוצים לקבל יותר. היותר הזה גם עולה ביוקר וגם קונה לך פונטציאל, לא תוצאה.
נערך

נערך לאחרונה ב:

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
2. אם אתה אוהב נוסטלגיה, מסתפק באגדה אייקונית בת 30 שנותנת חוויה הרבה יותר טובה (בדוגמא שלך: פורש מול המזדה 3) אז לך על ה- JBL.

עזוב פורש לא קשור לנוסטלגיה - זה בפורום אחר לא פה

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113

באתר מקביל יש פורומים לפי סוגי מוזיקה ויש שם לא מעט דיונים
גם כאן יש כתבות של האתר על זמרות מעניינות שזה חשוב לדעתי יותר מסקירה על כבל רמקול
בשורה התחתונה הרוב רודפים אחרי הציוד יותר מאחרי המוזיקה

שאלה לסקר:
יש לכם אפשרות לבחור שתי מערכות:
1. תקציב של 50000 שח לכל הסטאפ ואתם לא מוגבלים מבחינת שמיעה
2. תקציב של חצי מליון שח אבל מותר לכם לשמוע שעתיים בשבוע

מה תבחרו?
אני 1

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
באהבה, כן?
זה נכון שאם המערכת טובה נהנים יותר מהמוסיקה, אבל תלוי מי המאזין....
אני רואה למשל את אשתי שתחיה, היא נהנת מהמוסיקה אפילו שזה יתנגן מרמקול של מחשב ב 7 שקל ,
לא מעניין אותה האיכות...
עד היום היא מזכירה לי ששיגעתי אותה שהיינו צעירים ויפים (לפני 35 שנה) והייתה לי במכונית מערכת מושקעת
וכל הזמן שאלתי אותה איך שומעים , איך שומעים ? , עכשיו יותר טוב ?... :)
אז הנכות לא אצלך, זה אצל רבים מאיתנו, אני לא חושב שזה נכות, לדעתי זה בריאות :)
אני לא מסוגל להאזיון למוסיקה שאני אוהב בצורה לא איכותית ולהנות ממנה...
כיום במערכת שלי שומעים מצויין ואני נהנה מאוד מהמוסיקה, אבל אני יודע שאפשר לשמוע טוב יותר (כי שמעתי מערכות טובות יותר) ואני יודע שההנה יותר ולכן יש לי שאיפות בכיוון.. והרבה מחשבות של שדרוגים למיניהם...
עכשיו לך תסביר את זה לאישה שמסתפקת ברמקול של 7 שקל :)

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור