הופך את עולמי - שינוי דרמתי במחשבה

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
אמרתי שלא יקנו, להיפך שיקנו, כולנו קנינו/קונים/ו נקנה.
אבל שלא יספרו סיפורים ושכנועים כאילו רגש לא רגש, קונים לפי מה שנשמע טוב ולא לפי התג מחיר, זה הכל סיפורים.
תכלס, קונים מה שיותר יקר/ריטייל שאפשר לנפנף בו, ההגיון אומר שאם זה יקר זה חייב להיות יותר טוב, וחיים עם זה, לפעמים זה פוגע ולפעמים מעיפים כי מגלים ש זה לא ממש זה ... או שפשוט לא יודעים, ואז חיים עם סטאפ יקר שהוא בעצם פח אבל יקר
האם פעם מישהו השתמש בכספך כדי לרכוש לעצמו מערכת עקרה ויוקרתית? האם מישהו פעם השאיל את אוזניך לכמה ימים כדי לשמוע במערכת היוקרתית שלו וסבלת? תשמע,אני מכיר הרבה מערכות בעלות סבירה שמנגנות מצויין. אני לפעמים רואה בלוחות מוצרים שלא נמכרים ומתפלא איך לא?? אבל למה לכעוס או להביע זעם על מישהו עצמאי שמימש את חרותו ורכש מה שאהב? אף אחד בפורומים לא קינטר אף אחד על כך שאין לו כסף או רצון להשקיע סכומים גדולים, ההפך רק עצות לאנשים איך להגיע לתוצאה גם בסכומים יותר נמוכים. לדוגמא אני משתמש במערכת מורכבת ויוקרתית של חבר כמערכת רפרנס ומנסה אצלי במסגרת יכולותיי לשחזר את התוצאות ולהגיע כמה שיותר קרוב. כמובן שתמיד יש, כמו בכל תחום בחיים, תסמונת עדר. וגם באודיו וגם בחיים אני לא אוהב את זה, אבל, לבוז לכל מערכת יקרה בהגדרה? סוציאליסטי משהו...

נערך לאחרונה ב:

itzik2305

אוהב את התחום
מעורבות
150
נקודות
43
בחיי שאמרתי את המשפטים האלו לא פעם,ואפילו התכוונתי לכל מילה,בעיקר לעצמי ולסובבים.
אנחנו מבוגרים שאוהבים צעצועים,במקרה הזה ציוד סטריאו.
שמים כל פעם ״עוגנים״,את הרמקולים האלו אקח איתי למשען...ועוד כהנה וכהנה.

אבל תמיד בא גל שני...וגם אם יקפצו פה ״אני משנות ה 70 עם אותו מגבר...״,ניחא.
אלו הצעצועים שאתה משחק בהם 45 שנה,אתה נכנס לפורום,וגולש בחצי עין בלוחות,למרות שמבחינתך הגעת לטופ המוסיקלי שיכולת לאפשר לעצמך,כלכלית,אקלימית חוויתית ומה לא.

כן,יש כאלו,וגילוי נאות,אני נמנה עליהם,שהחליפו והחליפו והחליפו,ולא מצטער לרגע אחד,
לא על הכסף,לא על כאבי הגב,מריבות עם האישה,התרוממות רוח,אכזבות ומה לא בעצם.
אבל חוויתי,שמעתי,יצרתי וגיבשתי טעם שנרכש עם השנים,פחות או יותר.
לא עושה אותי פחות,מחבר שתקוע 15שנה עם אותו ציוד,ולא מעניין אותו מה יש מעבר להרי החושך.

לדעתי,יבוא לבד,עם הגיל,השמיעה הפוחתת,ועיסוקים נוספים.

רונן,בנימה אישית,
מאחל לך שקט תעשייתי מוסיקלי,
האכלת יונים,וביקור בחיק הטבע.

עד העונג הבא!
לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
ועוד משהו שהמריץ אותי בעניין בו פתחתי השירשור

(כמובן שהרוב לא יסכימו - בעניין הזה אני בספק אך מתחיל להצדיק )

בעת השידרוג למה שיש לי כיום , שאלתי את היצרן מספר שאלות בסיסיות לקבל חוו״ד.

תשובות :
חשמל : אם הבית שלך ״נורמלי״ ואתה לא סובל מבעיות חשמל מרובות...
1. לחבר את המגבר ישירות לקיר ללא כל מכשיר הגנה.
2. כבל חשמל - השתמש במה שסיפקנו ( בקופסא היה כבל קומקום שחור )
3. אין צורך בפילטר כלשהו
4. שקע חשמל רגיל מספק.
אביזרים :
1. לא צריך לשים דבר מתחת לרגליים של המגבר / פרוססור - הם יודעים לעמוד יפה לבד ללא עזרים ( סוף ציטוט )
2.
כבלים - לא להשתגע !
שמע :
תתחיל להינות ממוסיקה ומסרטים ותפסיק לרדוף אחרי ריקון חשבון הבנק בתוספות מעין אלו .

הייתי המום , אבל היצרן צודק , מסתבר.

אין טעם לצטט מי היצרן , אך האמינו לי הוא מהשורה הראשונה של High End
אני מניח שמדובר ביצרן שלא מוכר כבלים ואביזרים
הכל אינטרסים

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
איך אני מגדיר אודיופיל? אדם שמחפש / רודף אחר הצליל שייסב לו את ההנאה הגדולה ביותר כאשר הוא מאזין למוסיקה.
האם זה קשור במחיר המוצר? לא
האם זה קשור במותגים או אפילו בקונצנזוס לגבי מוצר x או y ? לא
הכל מיתנקז לרגע שבו המאזין מרגיש או לא מרגיש מסופק ( לא מספק) ממה שהוא שומע.
לכן מסע של כל אחד מאיתנו להשגת המטרה היא שונה ואינה ניתנת להשוואה.
אני לדוגמא לפני כמה חודשים החלפתי פרה למערכת שלי הפרה היה טוב יותר כמעט בכל פרמטר מהפרה שיש ברשותי הכל היה שם יותר אבל כאשר בחנתי את כל החבילה ההנאה שלי ירדה לכן נאלצתי לחזור אחורה למרות שהפסדתי כסף.
ברגע שמגעים “ לבגרות אודיופילת״ יש את היכולת לעשות צעדים שיתפרשו כלא פופלרים או כלא אדיופילים אבל לא כך הוא המצב.

אודיופיל רודף אחרי סט אפ שלא יטריד אותו. חחח

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
כמה לא מפתיע....
ובלי קשר, למה זה חשוב או מעניין מה היצרן אומר ?
דעתו שווה לא יותר מדיעה של מישהו אחר וכל הדיעות שוות לקליפת השום משום שהדיעה היחידה שקובעת זו הדיעה שלך !
אם טוב לך עם כבל קומקום אורגינל - תישאר איתו.
אבל הכי טוב שתבחן בעצמך את הדברים. אם בחנת כמה כבלי חשמל איכותיים ולא הבחנת בשינוי או שהשינוי לא היה לטעמך או שהשינוי לא הצדיק עבורך את מחירם אז סבבה לגמרי, תישאר עם הכבל קומקום.
אתה גם לא חייב לבדוק אם לא מתחשק לך ואתה נהנה ממה שיש.
ארז

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
כמה לא מפתיע....
ובלי קשר, למה זה חשוב או מעניין מה היצרן אומר ?
דעתו שווה לא יותר מדיעה של מישהו אחר וכל הדיעות שוות לקליפת השום משום שהדיעה היחידה שקובעת זו הדיעה שלך !
אם טוב לך עם כבל קומקום אורגינל - תישאר איתו.
אבל הכי טוב שתבחן בעצמך את הדברים. אם בחנת כמה כבלי חשמל איכותיים ולא הבחנת בשינוי או שהשינוי לא היה לטעמך או שהשינוי לא הצדיק עבורך את מחירם אז סבבה לגמרי, תישאר עם הכבל קומקום.
אתה גם לא חייב לבדוק אם לא מתחשק לך ואתה נהנה ממה שיש.
ארז

אכן
אז זהו. שעברתי את שלבי הבדיקות וההשוואות.

.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אמרתי שלא יקנו, להיפך שיקנו, כולנו קנינו/קונים/ו נקנה.
אבל שלא יספרו סיפורים ושכנועים כאילו רגש לא רגש, קונים לפי מה שנשמע טוב ולא לפי התג מחיר, זה הכל סיפורים.
תכלס, קונים מה שיותר יקר/ריטייל שאפשר לנפנף בו, ההגיון אומר שאם זה יקר זה חייב להיות יותר טוב, וחיים עם זה, לפעמים זה פוגע ולפעמים מעיפים כי מגלים ש זה לא ממש זה ... או שפשוט לא יודעים, ואז חיים עם סטאפ יקר שהוא בעצם פח אבל יקר

כנראה שאתה וחבריך נוהגים כפי שאתה מתאר ואולי זו הסיבה לגישה הזאת אבל תתפלא, לא כולם כמוך או כמו חבריך...

ההיגיון "יקר יותר = איכותי יותר" הוא לא היגיון מופרך וברוב התחומים גם עובד (בהכללה כמובן) בהסתייגות של תשלום פרמיה עבור שם מותג, שלא בהכרח איכותי יותר אבל יש לו מוניטין ועל זה משלמים כי גם למוניטין יש ערך.

תחשוב על כל תחום שבא לך - ריהוט, בגדים, כלי בית, כלי עבודה - האם לא תמצא מתאם בין מחיר לאיכות כאשר מדובר על שמות מותג דומים ?
ברוב המקרים התשובה חיובית ויוצאים מן הכלל תמיד יש, גם לחיוב וגם לשלילה.
האם גם בשאר מוצרי הצריכה אתה מתבטא באותו האופן כמו כאן, ברכישת מוצרי אודיו ?
אני בספק.
ארז

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אכן
אז זהו. שעברתי את שלבי הבדיקות וההשוואות.

.
אשריך וטוב לך.
זו המטרה של התחביב - להסב הנאה.

DAVID L

אוהב את התחום
מעורבות
12
נקודות
18
כמה תובנות :
1.מערכות סאונד הן צעצועים לגברים מבוגרים ...כמו מכוניות לדוגמא
2.כולם רוצים להראות שיש להם גדול יותר
3.יש הבדל גדול בין בין האזנה למערכת סאונד יקרה ככל שתהיה לבין מערכת שמנגנת מוסיקה
4.בלתי אפשרי להגיע לסאונד שירצה את המאזין לאורך זמן,
5.הגביע הקדוש נמצא ממש מעבר לשדרוג בא
6.התחביב הוא התמכרות כמו לסמים..תמיד מחפשים את הריגוש הבא

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
כמה תובנות :
1.מערכות סאונד הן צעצועים לגברים מבוגרים ...כמו מכוניות לדוגמא
3.יש הבדל גדול בין בין האזנה למערכת סאונד יקרה ככל שתהיה לבין מערכת שמנגנת מוסיקה

1. חולק עליך. אני לא משחק עם המערכת שלי כל היום, או מדבר עליה. אני שומע בה מוסיקה.
2. ממש לא.
3. מה?
4. קשקוש.
5. קשקוש.
6. קשקוש.
(האמור בהנחה שהתובנות שלך הם כלפי כל האודיופילים ולא רק כלפי עצמך, כמובן.)

תלוי במבנה אישיות של האדם, בניסיון שלו בתחביב ובדרך שבה הוא צורך מוסיקה. אודיופיליה מתחילה כאובססיה, ויכולה להמשיך כך או לא. יכולה לשרת צרכים אחרים מעבר להאזנה למוסיקה, או לא. יכולה להיות קיצונית ויכולה להיות שפויה. הכרתי אנשים על כל רוחב הספקטרום.

אני לא רואה שום דבר אצילי או ערכי בלשנמך מערכת כדי להנות מהמוסיקה. אם דוחפים אותי עם הגב לקיר לחוות על זה דעה, לדעתי זה כישלון ותו' לא. אבל כאמור, זה לא מה חשוב. מה שחשוב הוא - להנות מהמוסיקה. אם השינמוך השיג את המטרה, אשרי המשנמך.

viamusic

אוהב את התחום
מעורבות
49
נקודות
28
"הצליל טוב מידי בכדי להינות"
זהו משפט המפתח בכל השרשור
אין חיה כזאת : הצליל יותר מידי טוב
להבנתי הסאונד היה הכל אבל לא גרם להנאה
וצריך לדעת איך לסדר את כל הפאזל בכדי לקבל תוצאה טובה

DAVID L

אוהב את התחום
מעורבות
12
נקודות
18
1. חולק עליך. אני לא משחק עם המערכת שלי כל היום, או מדבר עליה. אני שומע בה מוסיקה.
2. ממש לא.
3. מה?
4. קשקוש.
5. קשקוש.
6. קשקוש.

תלוי במבנה אישיות של האדם, בניסיון שלו בתחביב ובדרך שבה הוא צורך מוסיקה. אודיופיליה מתחילה כאובססיה, ויכולה להמשיך כך או לא. יכולה לשרת צרכים אחרים מעבר להאזנה למוסיקה, או לא. יכולה להיות קיצונית ויכולה להיות שפויה. הכרתי אנשים על כל רוחב הספקטרום.

אני לא רואה שום דבר אצילי או ערכי בלשנמך מערכת כדי להנות מהמוסיקה. אם דוחפים אותי עם הגב לקיר לחוות על זה דעה, לדעתי זה כישלון ותו' לא. אבל כאמור, זה לא מה חשוב. מה שחשוב הוא - להנות מהמוסיקה. אם השינמוך השיג את המטרה, אשרי המשנמך.

DAVID L

אוהב את התחום
מעורבות
12
נקודות
18
2. ממש לא.
3. מה?
4. קשקוש.
5. קשקוש.
6. קשקוש.

אני מניח שאם בן אדם יושב מול מערכת מושקעת שלא מרגשת אותו מוזיקלית וחווה תיסכול הוא עשוי לשאול את עצמו איפה הוא טעה עד כדי הרהורי ומעשי כפירה כמו ל"שנמך את המערכת", מנסיוני אם בן אדם לא מקפיד על טיפול בבסיס פירמידת הסאונד כלומר חשמל אקוסטיקה וטיפול ברזוננסים אזי הוא כורה לעצמו בור ומשול לטובע שנמצא במערבולת ,בנוסף הרבה רכיבי סאונד מודרניים יקרים מעדיפים סאונד טכני ומדויק כביכול על סאונד מוזיקלי....מגוחך בעיני שמערכות אנלוגיות מסוימות נשמעות יותר"דיגיטליות" מסאונד של CD לדוגמא...שלא לדבר על ציודים במחירים הזויים שברור שרוב הכסף הלך על עיצוב ולא על סאונד

ymym

אוהב את התחום
מעורבות
97
נקודות
28
ועוד משהו שהמריץ אותי בעניין בו פתחתי השירשור

(כמובן שהרוב לא יסכימו - בעניין הזה אני בספק אך מתחיל להצדיק )

בעת השידרוג למה שיש לי כיום , שאלתי את היצרן מספר שאלות בסיסיות לקבל חוו״ד.

תשובות :
חשמל : אם הבית שלך ״נורמלי״ ואתה לא סובל מבעיות חשמל מרובות...
1. לחבר את המגבר ישירות לקיר ללא כל מכשיר הגנה.
2. כבל חשמל - השתמש במה שסיפקנו ( בקופסא היה כבל קומקום שחור )
3. אין צורך בפילטר כלשהו
4. שקע חשמל רגיל מספק.
אביזרים :
1. לא צריך לשים דבר מתחת לרגליים של המגבר / פרוססור - הם יודעים לעמוד יפה לבד ללא עזרים ( סוף ציטוט )
2.
כבלים - לא להשתגע !
שמע :
תתחיל להינות ממוסיקה ומסרטים ותפסיק לרדוף אחרי ריקון חשבון הבנק בתוספות מעין אלו .

הייתי המום , אבל היצרן צודק , מסתבר.

אין טעם לצטט מי היצרן , אך האמינו לי הוא מהשורה הראשונה של High End
מדבריך אני מבין, שלא שינמכת כי אם שידרגת משמעותית את המגבר, וכנראה למשולב מ - 2-3 חלקים,
את מרבית\כל העזרים שהוספת בעבר בכדי לנסות לשפר את שלא אהבת, הסרת.
ועכשיו אתה לא מנסה למצוא פירוט, ניקיון וכו׳, כי יש לך מגבר משובח, שמנמן, נראה מיליון דולר ותקין.
נשמע שאתה נהנה מאוד

נערך לאחרונה ב:

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
רונן,

איזה ציוד יש לך היום?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
2. ממש לא.
3. מה?
4. קשקוש.
5. קשקוש.
6. קשקוש.

אי אפשר לפסול את כל הטענות שלו
יש משהו בדבריו
אם התחביב הוא מוזיקה היינו רואים כאן הרבה דיונים על מוזיקה
בפועל רוב הפוסטים בפורום הזה ובאחרים זה על ציוד

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
אל תשווה ריהוט, בגדים, כלי בית, כלי עבודה ובטח לא מוצרי צריכה למוצרים מהתחום הזה כי אין מה להשוות בשום אספקט.
וכן, כל הסעיפים האלה רלוונטים כמובן שיש עוד כמה שגובלים בסכיזופרניה מוחית.
והתחביב הוא בהחלט לא מוסיקה, איזו מוסיקה בדיוק, הריי 90 אחוז פה לא מסוגלים לשמוע משהו לשהוא לא נשמע פחות מ מושלם וכל היום עסוקים בשדרוגים/החלפות/נבירה אינסופית בלוחות/ השוואות רטיילים וקריאה של סקירות (פה באמת יש אינטרס לא אצל יצרן פלוני), אף אחד לא מדבר פה על מוסיקה.
כנראה אודיופיל של היום הוא יותר ציודיופיל/מכורי ריטייל, כי הוא לא שומע מוסיקה וזה לא מעניין, הוא מחפש להחליף ציוד ונילווים כל הזמן ולהתקדם ליותר יקר בתג מחיר ודורס בדרך הכל מוסיקה זה לא מעניין.
כל המוסיקה המתפנפנת הזאת, פתאום כולם קונים לפי האוזן ואף אחד לא מודה, כן כולם שומעים שנות ה 80, כולם נהנים מהקלטות גרועות וכולם קונים על עיוור בלי קשר לתג מחיר ולריטיילים המומצאים, מה שמעניין זה רק האוזן נ-כ-ו-ן!

נערך לאחרונה ב:

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אל תשווה ריהוט, בגדים, כלי בית, כלי עבודה ובטח לא מוצרי צריכה למוצרים מהתחום הזה כי אין מה להשוות בשום אספקט.
וכן, כל הסעיפים האלה רלוונטים כמובן שיש עוד כמה שגובלים בסכיזופרניה מוחית.
והתחביב הוא בהחלט לא מוסיקה, איזו מוסיקה בדיוק, הריי 90 אחוז פה לא מסוגלים לשמוע משהו לשהוא לא נשמע פחות מ מושלם וכל היום עסוקים בשדרוגים/החלפות/נבירה אינסופית בלוחות/ השוואות רטיילים וקריאה של סקירות (פה באמת יש אינטרס לא אצל יצרן פלוני), אף אחד לא מדבר פה על מוסיקה.
כנראה אודיופיל של היום הוא יותר ציודיופיל/מכורי ריטייל, כי הוא לא שומע מוסיקה וזה לא מעניין, הוא מחפש להחליף ציוד ונילווים כל הזמן ולהתקדם ליותר יקר בתג מחיר ודורס בדרך הכל מוסיקה זה לא מעניין.
כל המוסיקה המתפנפנת הזאת, פתאום כולם קונים לפי האוזן ואף אחד לא מודה, כן כולם שומעים שנות ה 80, כולם נהנים מהקלטות גרועות וכולם קונים על עיוור בלי קשר לתג מחיר ולריטיילים המומצאים, מה שמעניין זה רק האוזן נ-כ-ו-ן!
לא מצאתי אפילו משפט אחד בפוסט הזה שאני חושב שהוא נכון!
מערכת סאונד יקרה וטובה ממצאת את המוזיקה שנמצאת על המדיה יותר טוב ממערכת פחות טובה.
בחיים לא נכנס ללוחות, לא בודק ריטיילים ולא נראה לי שחברי הפורום יושבים על הלוחות אלה אם הם מחפשים משהו ספציפי.
יש פה המון פוסטים של שיתוף מוזיקה וחלק גדול מהם מוזיקה חדשה, בכל מקרה מאוד מגוונת.
ציודפיליה לא בהכרח מתנגשת עם אודיופיליה או עם אהבה אמיתית ומעמיקה למוזיקה.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור