הופך את עולמי - שינוי דרמתי במחשבה

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
1. לירן, בפעם האלף, זה פורום אודיו. לא מוסיקה. מה דעתך שנלך לפורום מוסיקה ונלכלך שם על כולם שמשתמשים במערכות מיני או רמקולים של מחשב?

2. לי מעניין ת'תחת זמרות שעושות אהבה עם המיקרופון. אז עבורי אין שום ערך בשרשורי מפלצת כאלה. כנ"ל רוק כבד ומוסיקה קלאסית. מה שעבורי זהב במוסיקה הוא בשבילך קקי של גמלים, וההיפך. באודיו זה הרבה קורה פחות.
זה בדיוק מה שאמרתי
את האודיופיל מהסוג שלך מעניין הציוד
אני יכול לנחש שבשגרה רגילה(לא קורונה) אתה שומע אולי שעה בשבוע כלומר בשאלת הסקר שלי היית בוחר 2
אותי מעניינת המוזיקה דבר ראשון

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
זה בדיוק מה שאמרתי
אני יכול לנחש שבשגרה רגילה(לא קורונה) אתה שומע אולי שעה בשבוע כלומר בשאלת הסקר שלי היית בוחר 2

הגזמת!

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
ציודיופיל ממעיט לשמוע מוסיקה, הוא בעיקר בונה ומשדרג עד אינ_קץ. כנראה ש רוב המשתמשים פה היו עונים בסקר הזה על 2 אבל הם לא יודו בזה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
מה שאני כותב זה מההתנסות האישית שלי, וכפי שציינתי אני לא נהנה ממוסיקה אם היא לא מוקלטת באיכות גבוהה.
אבל המידול (modeling) שלך סותר את מה שאתה מתאר כהתנסות שלך
הכל עניין של נקודת איזון על רצף.
בקצה אחד של הרצף איכות הצליל, בקצה השני של הרצף ההנאה ממוסיקה.
אנחנו נעים לאורך הרצף לכיוון אחד או לכיוון שני עד שמגיעים לנקודת שיווי המשקל האישית.
לפי המודל המוזר הזה, אם אתה הולך לכיוון של שיפור איכות הצליל, ההנאה מהמוזיקה יורדת, וככל שאתה נהנה יותר מהמוזיקה, איכות הצליל יורדת.

בפועל, מה שיתאר טוב יותר את ההתנסות שלך זה גרף של איכות הצליל בציר X, והנאה ממוזיקה בציר Y.
לצורך הדיון נניח שאין איכות והנאה שליליים, וששניהם מוגבלים וליניאריים, כך שיש לנו בין 0 ל-100 על כל ציר.

כנראה שקו ההנאה שלך לא מתחיל ב-0, אלא צריך איכות מינימום, נגיד 30, שבה הקו מתחיל לעלות, ועולה בהדרגה עד שהאיכות מגיעה ל-95, נגיד, ואז ההנאה מגיעה ל-100 וכבר לא משתנה שכהאיכות בין 95 ל-100.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
ציודיופיל ממעיט לשמוע מוסיקה, הוא בעיקר בונה ומשדרג עד אינ_קץ. כנראה ש רוב המשתמשים פה היו עונים בסקר הזה על 2 אבל הם לא יודו בזה.
בדיוק

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
שאלה לסקר:
יש לכם אפשרות לבחור שתי מערכות:
1. תקציב של 50000 שח לכל הסטאפ ואתם לא מוגבלים מבחינת שמיעה
2. תקציב של חצי מליון שח אבל מותר לכם לשמוע שעתיים בשבוע
סקר לבחירה בין אפשרויות לא מציאותיות, כך שהוא לא מודד כלום.

לדוגמה, יש אנשים שכל השבוע עסוקים עם עבודה וילדים וממילא לא יכולים להתפנות להאזנה מרוכזת יותר משעתיים בשבוע, שאז הם יקפצו על אופציה 2 למרות שהם אוהבים מוזיקה יותר ממך.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
העיסוק בהשמצת ציודופילים שכביכול לא מעניין אותם שום דבר פרט לסאונד הוא כמעט תיאורטי. יש אנשים כאלה, אבל הם מיעוט, ואין טעם לנתח את התנהלותם-כביכול ואת מניעיהם-כביכול. תמצאו משהו אחר לעסוק בו, אלא אם אתם מדברים כדי לפרוק את התיסכולים שלכם עצמכם, שאז אולי כדאי שכולם יתחילו לעשות לכם ניתוחים התנהגותיים, פסיכולוגיים ופסיכיאטריים במקום זה.

רוב אלה שמגיעים לכאן אוהבים גם מוזיקה, אבל לא לכולם יש עניין לדון במוזיקה -- יש להם את הטעם שלהם, הם לא מעוניינים לשתף ולא מעוניינים בהמלצות, אבל לגבי ציוד ההתייחסות שלהם שונה: חלקם מעוניין לשתף וחלקם ללמוד (עם חפיפה בין הקבוצות), להרחיב את האופקים שלהם ושל אחרים בתחום, שדורש ידע, היכרות, ניסיון וטעם.

חוצמזה, אהבת מוזיקה לא עדיפה על אהבת ציוד. שני התחומים האלה, שיש חפיפה ביניהם, הם אהבות שאין בהן רע והן לא מזיקות לאחרים, כך שהן לגיטימיות במידה זהה. די פתטי להשתמש באהבה לדבר אחד כדי להתנשא על אחרים שאוהבים דבר אחר. אז מה אם מישהו אוהב מוזיקה ואחר אוהב ציוד/סאונד?

גם יש כאלה שמשתמשים בדברים אחרים שהם אוהבים כדי להתנשא, כמו שמי שאוהב מוזיקה קלאסית יתנשא על מי שאוהב מוזיקה מזרחית. למה מה? מי אמר שקלאסית עדיפה? (ואת זה אני אומר על תקן מי שאוהב כמעט רק קלאסית ולא יכול לסבול רגע אחד של מזרחית)

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אבל המידול (modeling) שלך סותר את מה שאתה מתאר כהתנסות שלך

לפי המודל המוזר הזה, אם אתה הולך לכיוון של שיפור איכות הצליל, ההנאה מהמוזיקה יורדת, וככל שאתה נהנה יותר מהמוזיקה, איכות הצליל יורדת.

בפועל, מה שיתאר טוב יותר את ההתנסות שלך זה גרף של איכות הצליל בציר X, והנאה ממוזיקה בציר Y.
לצורך הדיון נניח שאין איכות והנאה שליליים, וששניהם מוגבלים וליניאריים, כך שיש לנו בין 0 ל-100 על כל ציר.

כנראה שקו ההנאה שלך לא מתחיל ב-0, אלא צריך איכות מינימום, נגיד 30, שבה הקו מתחיל לעלות, ועולה בהדרגה עד שהאיכות מגיעה ל-95, נגיד, ואז ההנאה מגיעה ל-100 וכבר לא משתנה שכהאיכות בין 95 ל-100.
ירדתי לסוף דעתך ואני מסכים אתך.
נקודת המפגש של ציר x ו y היא אפס הנאה ואפס איכות, ככל שאיכות הצליל משתפרת ההנאה משתפרת גם.

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
ירדתי לסוף דעתך ואני מסכים אתך.
נקודת המפגש של ציר x ו y היא אפס הנאה ואפס איכות, ככל שאיכות הצליל משתפרת ההנאה משתפרת גם.
בדיוק, רק שקו ההנאה לא יוצא מנקודת האפס, אלא רק אחרי שאתה מגיע לאיכות מינימלית כלשהי

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
בוא נדבר במספרים :
כמה חברים פירסמו את המערכת שלהם לעומת כמה חברים חברים פעילים יש פה...
ספרתי 28 פרסומים של אנשים פרטיים.
רוצה לספור כמה יוזרים פעילים יש פה (שלא לדבר על אלה שרק קוראים ולא כותבים...) ?
ארז
ואולי יש מי שלא מפרסם, כי בכל זאת ליד מערכות ותרועות התחדשתי כשמדובר בקופסאות עתירות ספרות על האטיקט, קצת ייראה מוזר להתגאות באיזו מערכת קול שמחירה מקביל לזה של מרים כבלים אקזוטי מאורניום מועשר שמסדר סופסופ את הגרעיניות. ולא חלילה שאני סבור שזו הסיבה אצלך, לגמרי לא, גם לא אצל אף אחד אחר כאן, רק מעלה עוד אפשרות.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
זה בדיוק מה שאמרתי
אלא אם אני נכנס כאן לשדה מוקשים אישי.... למה אתה כבר מקטלג את האיש השני בדיון? הרי כעובדה הוא גם התחיל ממערכת בתקציב צנוע, ראה כי טוב והמשיך. מה הוא צריך לענות על שאלון מוסיקה כדי לעמוד בקריטריונים שלך? מה יעזור לך לדעת מה וכמה הוא שומע? וגם לשיטתך ייתכנו סוגי אודיופילים שונים, ככמות האינדיבידואלים המרכיבים את התחביב. לכולנו מכנה משותף של ההערכה ותשומת הלב למערכת בה אנו משחזרים הקלטות.
אני שומע זוהר ארגוב ומתרגש טילים והוא אחד האהובים עליי, ואצלו אין משמעות כמעט למערכת שלי. אני נהנה יותר באוטו או באוזניות פשוטות. צ-ט בייקר אהוב שני או ראשון יש לו הקלטות שאם המערכת לא פיקס אז ההתרגשות בהתאם. שלא לדבר על השירה שלו שלעיתים יכולה להתפספס אם אין את הניואנסים. ואני יכול להמשיך ולהמשיך. שמעתי אתמול קני ברון חי בברדלי, הקלטה מצויינת אבל צריכה המון תשומת לב מהמערכת. גם הקלטות של טלארק שפתאום מגלים אותם. נינה סימון, פרנקו אמברוסטי, פבריציו דה אנדרה, קט סטיבנס , פיטר גבריאל, בראיין פרי א י לינקולן, בטי קרטר, לכל אחד יש את ההקלטות שלו והניואנסים . ואני יודע שככל שהמערכת שלי תשתפר אני יתרגש יותר ויותר. ואם היה לי יותר אפשרות...הייתי בונה חדר מוסיקה ייעודי. אפרופו האקסטרה חצי מליון מליון שזרקת כאן.
אין מקום לטעמי ואין טעם לשפוט כאן אנשים על סוג, סגנון וכמות המוסיקה שהם צורכים. מזכיר לי בדיחה:
עשו שאלון לאנשים נשואים על כמות יחסי המין שהם מקיימים.נכנס הראשון לחדר פרצוף חתום, ועונה פעמיים בשבוע. נכנס השני בהליכה איטית ומהוססת, אומר פעמיים בחודש. בא השלישי , פרצוף חושש, אומר פעם בחודשיים. נכנס הרביעי כולו מחייך, שופע עיזוז, קורן ומאושר. שואלים אותו כמה, עונה : פעם בשנה!, שואל אותו הבוחן, פעם בשנה ואתה ככה מאושר? עונה להם: היום, היום !!!
לא הכמות אלא האיכות והטיימינג. קפיש?

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
סקר לבחירה בין אפשרויות לא מציאותיות, כך שהוא לא מודד כלום.

לדוגמה, יש אנשים שכל השבוע עסוקים עם עבודה וילדים וממילא לא יכולים להתפנות להאזנה מרוכזת יותר משעתיים בשבוע, שאז הם יקפצו על אופציה 2 למרות שהם אוהבים מוזיקה יותר ממך.
תוריד את אלו
עדיין הרבה פה יקחו את אופציה 2
אולי סוף סוף נפל לי האסימון
אני שומע מוזיקה כמעט בכל מצב
בבית, ברכב (למרות האקוסטיקה הגרועה)
ברכבת למרות רעשי הרקע
ובזמן שאני עוזר לאשה לבשל לשבת וזה ברקע
שדרוג פעם ב 4-5 שנים וזהו
כשאמא שלי נפטרה הייתי בשנת אבל ולא שמעתי מוזיקה שנה זה היה הדבר הקשה ביותר עבורי

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אחת השטויות היותר גדולות שנכתבו בפורום! אני מת על ציוד, אוהב מוזיקה עוד יותר, נהנה לשדרג ותמיד יש לי בראש עוד שידרוג לא בגלל שחסר לי משהו בסאונד כי אני חושב ששומעים אצלי מדהים ולמרות זאת תמיד בא לי לשפר.
שומע לפחות 3 שעות ביום מוזיקה.
איפה יש סתירה בין ההנאה שלי משידרוגים במערכת להנאה שלי ממוזיקה ולשעות שבהן אני פשוט יושב ושומע מוזיקה?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
בדיוק, רק שקו ההנאה לא יוצא מנקודת האפס, אלא רק אחרי שאתה מגיע לאיכות מינימלית כלשהי
נכון.
אם נניח שציר ה y הוא ההנאה, אז המפגש שלו עם ציר ה x שמתאר את האיכות יהייה ימינה מנקודת ה "0/0", נניח ב x = 10 y=0 וזו נקודת ההתחלה אצלי.

אריה

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
תוריד את אלו
עדיין הרבה פה יקחו את אופציה 2
אולי סוף סוף נפל לי האסימון
אני שומע מוזיקה כמעט בכל מצב
בבית, ברכב (למרות האקוסטיקה הגרועה)
ברכבת למרות רעשי הרקע
ובזמן שאני עוזר לאשה לבשל לשבת וזה ברקע
שדרוג פעם ב 4-5 שנים וזהו
כשאמא שלי נפטרה הייתי בשנת אבל ולא שמעתי מוזיקה שנה זה היה הדבר הקשה ביותר עבורי
אני לא הצלחתי להחזיק שנה עם אבי...לא יכולתי . ונגעת בנקודה נכונה, המוסיקה ברקע כמעט תמיד, אבל לכולנו יש הרגעים של ההאזנה העמוקה התובענית , הרצון לצאת למסע בכורסא. בקיצור, חבל סתם להתווכח , כולם יסכימו שמותר לא להסכים ושכל אחד תופס את התחביב מהקצה שנח לו(ורד)

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
באתר מקביל יש פורומים לפי סוגי מוזיקה ויש שם לא מעט דיונים
גם כאן יש כתבות של האתר על זמרות מעניינות שזה חשוב לדעתי יותר מסקירה על כבל רמקול
בשורה התחתונה הרוב רודפים אחרי הציוד יותר מאחרי המוזיקה

שאלה לסקר:
יש לכם אפשרות לבחור שתי מערכות:
1. תקציב של 50000 שח לכל הסטאפ ואתם לא מוגבלים מבחינת שמיעה
2. תקציב של חצי מליון שח אבל מותר לכם לשמוע שעתיים בשבוע

מה תבחרו?
אני 1
אם זה היה על רכב, מה היית בוחר?

בספק רב שהיית בוחר יונדאי על מרצדס חדשה.

מה שאתה וחברך לא רוצים להבין, זה שיש כאלה שבמקום לקנות מרצדס, קונים רמקולים.

שיהיה להם לבריאות.

לפרגן למי שיש, גם כשלך אין, זה אף פעם לא מזיק.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
כולנו היינו בוחרים במרצדס.
אז היית בוחר בתשובה 2 בסקר הלא כן ...

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אם זה היה על רכב, מה היית בוחר?

בספק רב שהיית בוחר יונדאי על מרצדס חדשה.

מה שאתה וחברך לא רוצים להבין, זה שיש כאלה שבמקום לקנות מרצדס, קונים רמקולים.

שיהיה להם לבריאות.

לפרגן למי שיש, גם כשלך אין, זה אף פעם לא מזיק.
קודם כל תמיד מפרגן (ויש לי סט של 100000 שח)
ואם הייתי צריך לבחור במרצדס שמותר לנסוע בה יום בשבוע או מאזדה לכל הימים הייתי בוחר מאזדה
אבל במכוניות עבורי זו לא דוגמא לא עושה לי את זה בכלל

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
למה השאלה ההיפוטתית הזאת? מה היא אמורה להוכיח?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור