וואלה, עכשיו אני נזכר, הוא היה שיפוצניק לא מכוון פסנתרים.רוברט, כנראה הכוון פסנתרים שלך לא עבר הסמכה.
וואלה, עכשיו אני נזכר, הוא היה שיפוצניק לא מכוון פסנתרים.רוברט, כנראה הכוון פסנתרים שלך לא עבר הסמכה.
פסנתר מעפן יישמע פח - כמו כל כלי נגינה אחר (וכמו גם מערכת אודיו, אגב). Steinway שמעת (לא במערכת אודיו שלך)? לא מדובר בפטיש שמכה בברזל - פטישון מלבד נותן הקשה רגעית בקבוצת מיתרים אשר נמצאים בתיבת תהודה מתוחכמת (בית הפסנתר). תנודות המיתרים מעוררות תנודות המיתרים אחרים שתדירותם העצמית היא כפולה של תדירות המיתרים בהם מכישים. תיבת הפסנתר משלימה את העבודה. הידעת שבין כל כלי נגינה צליל הפסנתר הכי עשיר בהרמוניות?מ 10 שנות נגינה בפסנתר (יש לי עדיין פסנתר בבית) ואיזה כמה אלפי/עשרות אלפי שעות האזנה לכלי.
הפטיש שמכה במייתרים בפסנתר - כמו מה זה נראה לך ? - מכונת ליטוף ?
צפה בקובץ המצורף 44749
נשאר רק להשוות עם הקלטה טובה בתקליט ישן, במערכת טובה - כדי להבין על מה אני מדבר. אתמול, אחרי סאשן האזנה ארוך, שמתי במיוחד תקליט של AP כדי שוב להשוות - משעמם ולא מזמין לשמוע. יש לי מערכת דיגיטלית טובה, עם DAC מנורות (לא שומע אותה מזמן, אבל גם הפעלתי במיוחד כדי להשוות) - הצליל שלה מאד דומה ל-reissues מ-AP ושות' (ולא מתקרב אפילו לצליל של תקליטים ישנים).אין לי מושג מאיפה אתה מכיר אותי שהחלטת שיש לי עניין להשתייך ל-''אליטה אודיופילית''. אני יודע שכל תקליט של אנלוג פרודקשן ששמעתי אצלי במערכת נשמע טוב יותר מהדיגיטל והדבר חזר על עצמו גם במערכות של חברים. התיאור האחרון שהייתי נותן שזה נשמע ''קר, מלוקק ואנליטי''.
אף אחד לא מדבר על כח? נצמדים לדיגיטל vs אנלוג ושוכחים את הכלל הבסיסי שלשמוע כמו בחיים צריך מגבר חזק מאוד, הבעיה עם זה שמגברים חזקים מאוד במחיר שפוי מאבדים משהו מהעדינות והטוהר שיש בכלים אקוסטיים (לכן מגברי מנורות צנועים נשמעים כל כך קסום), אבל אני מתחיל לחשוד שחלק מהבעיה שאנשים מתארים כאן לגבי הפסנתר, ולא רק איתו, מתחילה עם ההגברה.
אני מתחיל לחשוד שחלק מהבעיה שאנשים מתארים כאן לגבי הפסנתר, ולא רק איתו, מתחילה עם ההגברה.
גם אני למדתי נגינה בפסנתר, והיה לי פסנתר גרמני עתיק - כך שאל תספר לי על צליל קר, חד ותוקפני (אלא עם ניגנת באגרופים). לפי הודעותיך בפורומים, אני יכול לשער שהבעיה היא לא בפסנתר...
.
אני לא הבנתי את הקשר הכח של המגבר לאנלוג VS דיגיטל... אתה מחבר פטיפון לאותה שרשרת בדיוק ומקבל סאונד שונה.. הויכוח פה הוא על אותו "השוני".
אני עדיין חושב שהרבה יותר קריטי זה איך בוצעה ההקלטה (דיגיטל או אנלוג) מאשר איך שומעים אותה.
gds, דובר כאן על פסנתר בחיים ולא "כמו בחיים". אף מערכת - ללא קשר לכח - לא תוכל לשחזר צליל חי.
זה נכון אבל לא מחפה על חוסר הניסיון המשתמע מתשובתך. אם השרשרת סובלת מהגברה אימפוטנטית אין לך מה לערוך השוואה מלכתחילה.
מה הקשר לרמקולים?שאלה לי אליך ברשותך, אם איזה רמקולים אתה שומע ?
על זה הדיבור - במציאות... כיצד רמקול זה או אחר או דיגיטל/אנלוג משחזרים פסנתר - סיפור אחר, אם כי מהניסיון שלי (מוגבל כמובן - ולמי לא?) צליל הפסנתר בפטפון טוב הוא יותר עשיר מאשר במערכת דיגיטלית.פסנתר במציאות נשמע קר, חד, ותוקפני (גם כשמנגנים עליו בעדינות יחסית)......
על מה אתה רוצה לדבר במקום?לא היינו בדיון הזה כבר עשרות פעמים (בכל פעם בקונסטלציה שונה) - זמן מבוזבז לנסות להוכיח איזה פורמט עדיף.
על מה אתה רוצה לדבר במקום?
של מי הזמן המבוזבז?
אני דווקא לומד דברים חדשים בכל שירשור, כך שבשבילי לפחות, בפורום הזה - זה לא בזבוז זמן (בפורום אפיית עוגות, כנראה שכן)
אני אחסוך ממך את מה שלמדתי בשירשור, ע"מ לא לחזור על דברים שאתה כבר יודע.לך על זה יקירי, רק שתף אותנו מה למדת מהדוק כאן שלא עלה באין ספור דיונים דומים.
אעשה לך סיכום, אף אחד מהצדדים לא ישנה את דעתו מה יותר טוב (וניל או דיגיטלי), הנה חסכתי לכבודו קריאה.
אגב פורום אפייה, שם מדובר במדע וכימיה די מדוייקים.
אני אחסוך ממך את מה שלמדתי בשירשור, ע"מ לא לחזור על דברים שאתה כבר יודע.
מה שכן, אני אציין בפניך שני דברים, שלמדתי במהלך שנים רבות בתחום.
1. תמיד לומדים משהו חדש בתחום הזה (כי יש בו המון משתנים)
2. היכולת לגהץ כרטיס אשראי ולרכוש מוצרים יקרים, לאו דווקא מביאה איתה גם ידע וניסיון.
אין צורך בניחומיך, אני אתמודד.איי... למישהו כואב קצת, לא נורא יקירי תתגבר על הקנאה.
איזה דאק יש לך והאם הכוונה לדיסק לקובץ או לשירות הזרמה?נשאר רק להשוות עם הקלטה טובה בתקליט ישן, במערכת טובה - כדי להבין על מה אני מדבר. אתמול, אחרי סאשן האזנה ארוך, שמתי במיוחד תקליט של AP כדי שוב להשוות - משעמם ולא מזמין לשמוע. יש לי מערכת דיגיטלית טובה, עם DAC מנורות (לא שומע אותה מזמן, אבל גם הפעלתי במיוחד כדי להשוות) - הצליל שלה מאד דומה ל-reissues מ-AP ושות' (ולא מתקרב אפילו לצליל של תקליטים ישנים).
Audio Logic 34MXL + שלשה M2Tech (ממיר EVO, שעון, ספק סוללות). כבילה דיגיטלית מותאמת. מקור - מחשב עם שלל טוויקים, קבצי WAV בדיסק.איזה דאק יש לך והאם הכוונה לדיסק לקובץ או לשירות הזרמה?