האם קונקטורים משפיעים

mokes

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
יהושע, אני כבר אמרתי שאני מוכן למבחן עיוור בתנאים זהים למה שהצעתי לך. אני מניח שזה מה שנמר יעשה לי - אין סיבה לא. די להתקשקש ולבלבל ת'מוח. תעמיד את אוזניך למבחן או לא? האם אתה עומד מאחורי ההצהרות שלך שתוכל לשמוע הבדלים???? תפסיק להתפלפל ולהתחמק ולנסות להעליב, זה כבר פאתטי למדי. אם אתה כ"כ בטוח בעצמך אני לא רואה סיבה שלא תסכים. בסה"כ מדובר בערך בחצי שעה של שמיעה, זה הכל, אפשר גם פחות. מה שנבדוק זה את השקעים שלך בבית - שקע "מטופל" מול שקע רגיל עם חוט מאריך. הכבל חשמל יהיה זהה בשני המקרים. כל השאר זהה. רק השקע עצמו, שכאמור עבר ברייק-אין ארוך (מאוד חשוב כדבריך), יבדק. יהיו 32 נסיונות ותהיה חייב לנחש נכון 24 פעמים, האם מדובר בשקע רגיל או אודיופילי. החיבור יקבע בהטלת מטבע, ללא שום סייגים. אנא שלח לינק לפה שמפרט את השקע שלך. עזוב את היין - לא רוצה ממך כלום. הדבר היחיד שאני דורש זה שמפסיד ההתערבות הוא זה שמפרסם את התוצאה פה, ומודה בהפסד בג'נטלמניות. שקלתי לקחת את השקע שלך בתור "קרקפת" אם תפסיד, יש לי שקע שבור בבית שבד"כ מחזיק מטען טלפון, אבל אין חובה. מבחינתי אשאיר לך את הכבל מאריך אם אפסיד. קאפיש?

mokes

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
הנה אני בא לקראתך: אני מוכן ל 20 השמעות בלבד, ואפילו לא משנה לך את אחוז ההצלחה הנדרש. אתה חייב לנחש נכון לפחות 15 פעמים. אם תרצה 15 השמעות, אתה חייב לנחש 12. 10 השמעות ידרשו 9 הצלחות. לבחירתך.

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
הנה אני בא לקראתך: אני מוכן ל 20 השמעות בלבד, ואפילו לא משנה לך את אחוז ההצלחה הנדרש. אתה חייב לנחש נכון לפחות 15 פעמים. אם תרצה 15 השמעות, אתה חייב לנחש 12. 10 השמעות ידרשו 9 הצלחות. לבחירתך.

1. מה אתה מנסה לבדוק?
2. כתבתי לך את התנאים שלי.
3. אני מוכן להוכיח לך שבתנאים שלך גם אתה לא תוכל להבחין בין שני מגברים שאתה יודע בוודאות שהם נשמעים שונה. אם אוכיח לך, תביא לי בקבוק יין כלשהו, לבחירתך. אם לא אוכל להוכיח לך, אתן לך 1,000 ₪ במזומן. אתה מוזמן לקבוע את מקום המבחן (ביתך או ביתי) וכן את האדם השלישי שיהיה נוכח.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מוקס.

זו הפעם האחרונה שאני שואל אותך את השאלה הזו. במידה ותחליט לא לענות לי {שוב} אבין שמטרתך היא נטו להתווכח ואשאיר את הדיון לך וליהושוע שכן הוא אינו מוביל לשום מקום.

אם אני אוכיח לך שבמבחן עיוור אינך מצליח להבחין כאשר אתה יודע כי ההבדלים גדולים עדיין מבחן עיוור יהיה הרפרנס הנכון עבורך?

עכשיו.
אם התשובה היא שכן אז כנראה יש כאן בעיה רצינית בתפיסה.
אם התשובה היא לא אני מזמין אותך אלי על מנת שתווכח שאתה לא מבחין, במבחן עיוור בין החלפת נגן תקליטורים לבין החלפת מגבר במערכת שלי לשמרות שהיא שקופה ביותר.

יחד עם זאת אני מוכן אפילו שתביא מישהו מטעמך שיבדוק שאני לא מרמה חלילה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
1. מה אתה מנסה לבדוק?
3. אני מוכן להוכיח לך שבתנאים שלך גם אתה לא תוכל להבחין בין שני מגברים שאתה יודע בוודאות שהם נשמעים שונה. אם אוכיח לך, תביא לי בקבוק יין כלשהו, לבחירתך. אם לא אוכל להוכיח לך, אתן לך 1,000 ₪ במזומן. אתה מוזמן לקבוע את מקום המבחן (ביתך או ביתי) וכן את האדם השלישי שיהיה נוכח.

לא צריך יין ולא צריך כסף. שיבוא אלי בחינם ואוכיח לו בקלות. הרבה חברים נפלו שדודים במבחנים עיוורים כאשר הבינו שלא הצליחו להבחין בין מגבר טרנזיסטור למגבר מנורות.

רוב החברים הללו נטשו את עניין המבחן העיוור כאשר הבינו שהוא זה שגורם לך להיות מוטה פסיכולוגית. ההטיה במקרה הזה היא לא להבחין בין כלום לשום דבר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נמר, אתה לוקח את זה רחוק מידי.
נכון שמבחן עיוור מקשה על זיהוי הבדלים, אבל כאשר עושים אותו בכיף התוצאות הם האמינות ביותר.
ערכתי מספר מבחנים לי ולחבר נוסף על המערכת שלי ושלו, כאשר לא היינו בטוחים בהבדלים, והתוצאות של המבחן העיוור היו תואמות למה ששמענו בעיינים פקוחות.

כתבתי זאת בעבר ואני מסכים איתך.
לכן אני מוכן להוכיח שאני מסוגל להביא אותו למצב שבמבחן עיוור {כאשר אני בוחן את שמיעתו ורמת ההבחנה שלו במתכוון} אני מפיל כל אודיופיל ותיק ככל שיהיה.

תאמין או לא אבל יש מה שנקרא אנרגיות ואנשים שמשדרים לך אנרגיה של "תיכשל!!!!" יכשילו אותך בקלות.

mokes

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
1. מה אתה מנסה לבדוק?
איתך יש מבחן אחד ויחיד, שבא בעקבות ההצהרות שלך על שקעים שדורשים ברייק-אין: האם אתה מסוגל להבחין באמת בין שקע "אודיופילי" לשקע רגיל במבחן עיוור. זהו. כל השאר זהה. משהו לא ברור? לא מעניין אותי שום פרס חומרני, ולא אקח ממך גרוש.

mokes

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
מוקס.

זו הפעם האחרונה שאני שואל אותך את השאלה הזו. במידה ותחליט לא לענות לי {שוב} אבין שמטרתך היא נטו להתווכח ואשאיר את הדיון לך וליהושוע שכן הוא אינו מוביל לשום מקום.

אם אני אוכיח לך שבמבחן עיוור אינך מצליח להבחין כאשר אתה יודע כי ההבדלים גדולים עדיין מבחן עיוור יהיה הרפרנס הנכון עבורך?

עכשיו.
אם התשובה היא שכן אז כנראה יש כאן בעיה רצינית בתפיסה.
אם התשובה היא לא אני מזמין אותך אלי על מנת שתווכח שאתה לא מבחין, במבחן עיוור בין החלפת נגן תקליטורים לבין החלפת מגבר במערכת שלי לשמרות שהיא שקופה ביותר.

יחד עם זאת אני מוכן אפילו שתביא מישהו מטעמך שיבדוק שאני לא מרמה חלילה.
אם אכן ההבדלים גדולים אז ישמע הבדל, עיוור או לא. אם ההבדלים קטנים, אז סביר שאטעה לא מעט. אגב - בהחלפת מגבר ונגן אכן יש בעיות במבחן עיוור עקב הצורך להשוות את עוצמת הקול. כל נגן מוציא מתחים שונים, וכמובן כל מגבר שונה בווליום. לא ניתן להשוות את הסטאפ בשתי עוצמות קול שונות - גם אותו מגבר בווליום אחר עלול להשמע אחרת לגמרי. אין בעיה כזו כאשר בודקים שקע.... איך אתה מציע להשוות את הווליום של המערכת, ולעשות את זה באופן קונסיסטנטי לאורך המבחן?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מוקס.

לא משווה עוצמות. מה שיוצא זה מה שיוצא. שני נגנים, אחד מנורות אחד טרנזיטורי, דרגות יציאה שונות, באחד דיסק צרוב מ-mp3 192 והשני דיסק מקורי, באחד כבל rca של קנה ובנה ובשני אקוסטיק זאן סילבר רפרנס, אחד על מדף אודיופילי והשני על הרצפה ועדיין אני מוכיח לך שאתה לא יודע להבדיל בניהם במבחן עיוור.

מה אתה אומר, הולך?

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
איתך יש מבחן אחד ויחיד, שבא בעקבות ההצהרות שלך על שקעים שדורשים ברייק-אין: האם אתה מסוגל להבחין באמת בין שקע "אודיופילי" לשקע רגיל במבחן עיוור. זהו. כל השאר זהה. משהו לא ברור? לא מעניין אותי שום פרס חומרני, ולא אקח ממך גרוש.

אתה מתחמק.
היה לי בריא.

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
האנרגיה שאתה משקיע כאן, מבוזבזת להבנתי. ישנה כאן טענה שמבחנים עיורים אינם תקפים כלל כאמת מידה לבחינת הבדלים מהסוג הנטען. הנימוק הוא חשש להטיה מובנית בשל "כשלון" אפשרי. מעבר לעובדה שתקפות טענה כזו משמיטה את הבסיס לחלק נכבד מתאוריות שלא מעט עבודות דוקטורט במדעי החברה והרוח נסמכות עליהן, ומעבר לתקפות אפשרית של טענה נוגדת, מכוחה נניח עצם המראה של כבל מסוג "קובלה סוסנה" גורם לפיק בירכיים ומילמולי הערצה, אליהם באופן בלתי נמנע תתלווה מסקנה בדבר צליל מלאכים, הרי שאין טעם בבדיקה השוואתית כשכלי הבדיקה נתונים במחלוקת. התוצאה היחידה והאפשרית היחידה לפיכך היא זו הגלומה בקלישאה הנבובה והכל כך נכונה "צדיק באמונתו יחיה".

נערך לאחרונה ב:

mokes

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
אתה מתחמק.
היה לי בריא.
אני מתחמק?!?!?!? אתה זה שלא מוכן להעמיד את השקעים המהוללים שלך למבחן. המבחן פשוט. אם לא תסכים, נראה לי שדי ברור שכל ההצהרות שלך לגבי דברים כאלה הם לא יותר מצואת שוורים....

mokes

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
מוקס.

לא משווה עוצמות. מה שיוצא זה מה שיוצא. שני נגנים, אחד מנורות אחד טרנזיטורי, דרגות יציאה שונות, באחד דיסק צרוב מ-mp3 192 והשני דיסק מקורי, באחד כבל rca של קנה ובנה ובשני אקוסטיק זאן סילבר רפרנס, אחד על מדף אודיופילי והשני על הרצפה ועדיין אני מוכיח לך שאתה לא יודע להבדיל בניהם במבחן עיוור.

מה אתה אומר, הולך?
נמר, אם אני מבחין ביניהם בעיניים פקוחות אבחין גם בעינים סגורות. אין בעייה - בהזדמנות נתאם ואשמע, אבחן, וכו'. תודה.

mokes

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
האנרגיה שאתה משקיע כאן, מבוזבזת להבנתי. ישנה כאן טענה שמבחנים עיורים אינם תקפים כלל כאמת מידה לבחינת הבדלים מהסוג הנטען. הנימוק הוא חשש להטיה מובנית בשל "כשלון" אפשרי. מעבר לעובדה שתקפות טענה כזו משמיטה את הבסיס לחלק נכבד מתאוריות שלא מעט עבודות דוקטורט במדעי החברה והרוח נסמכות עליהן, ומעבר לתקפות אפשרית של טענה נוגדת, מכוחה נניח עצם המראה של כבל מסוג "קובלה סוסנה" גורם לפיק בירכיים ומילמולי הערצה, אליהם באופן בלתי נמנע תתלווה מסקנה בדבר צליל מלאכים, הרי שאין טעם בבדיקה השוואתית כשכלי הבדיקה נתונים במחלוקת. התוצאה היחידה והאפשרית היחידה לפיכך היא זו הגלומה בקלישאה הנבובה והכל כך נכונה "צדיק באמונתו יחיה".
היי רועי - תראה, זה די פשוט: יש לי שקע שבור בבית והשקע של יהושע מוצא חן בעיני, אני חושב שהוא עשוי להתאים למטען של הטלפון שלי. אחרי תקופת הברייק-אין שהוא עבר, אין לי ספק שהטלפון יטען באנרגיות נקיות ביותר. הטלפון שלי כעת נשמע לי קצת סתום, ואני מקווה שהשקע של יהושע יפתח לו את הגבוהים ויכניס עומק לנמוכים. תגיד - זה לא שווה את האנרגיות? אמנם הטלפון עובד רק בין 200 ל 3000 הרץ, אבל כמו שיהושע וחבריו אומרים - טיפול בחשמל זה הדבר הכי חשוב בסאונד, אז אני מקווה שגם בטווח תדרים דל זה אגיע לשיפור משמעותי. הרי זה שקע אודיופילי אחרי ברייק-אין!!!!!!! גם הקומקום החשמלי משמיע רעשים מדי פעם, אולי השקע הזה יוביל להרתחות שקטות יותר עם יותר אוויר בין בועות האדים. מה דעתך? אגב - אני מוכן למבחנים עוורים לקומקום ולטלפון שלי, לפני, תוך כדי, ואחרי ברייק-אין. החלום שלי זה לחבר כבל חשמל של קובלה סוסנה למדיח, מכיוון שהספק של סימנס ממש לא מושקע ולדעתי למהנדסים שם אין שמץ של מושג איך לטפל בחשמל הנוראי שנכנס הבייתה. אני זקוק למוחות המופלאים של קובלה סוסנה ע"מ להביא את המדיח לאופטימום שלו, שהמים שם יותזו בלחץ אחיד, שהמהירות הסיבובית של זרועות ההתזה תהיה קבועה, ובסופו של יום אגיע לנירוונה עם כלים נקיים יותר. למה אתה מנסה לדכא אותי ולהגיד שאני מבזבז את האנרגיות שלי? :(

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
יותר מידי ציניות בפוסט אחד....
מישהי (בשם ליליאן הלמן, אם אני לא טועה) אמרה שציניות זו דרך לא נעימה לאמר את האמת.

לדעתי ציניות היא דרך לא נעימה לאמר דברים, בלי קשר אם מדובר באמת או לא...

ארז

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
פישוט למבחן עיוור

mokes, רצית לקפוץ לפני חודשים רבים לשמוע הבדלים בין ספקים של מחשבים, לא?

אתה מוזמן שוב. תביא כמה כבלי חשמל מהקומקום שלך ונעשה מבחן עיוור כדלקמן:
כל הטיפול החשמלי שיש לי (כבל מובנה בקיר שרץ מהלוח אל השקעים, שקעים של אויאידה, כבלי חשמל, פלאגים משודרגים וכל מה שביניהם) מול חשמל רגיל לחלוטין שנמצא במרחק שקע אחד משם.
מבחן עיוור. (לא חרש)
אני מבטיח לך שגם אתה תשמע הבדלים.

mokes

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
mokes, רצית לקפוץ לפני חודשים רבים לשמוע הבדלים בין ספקים של מחשבים, לא?

אתה מוזמן שוב. תביא כמה כבלי חשמל מהקומקום שלך ונעשה מבחן עיוור כדלקמן:
כל הטיפול החשמלי שיש לי (כבל מובנה בקיר שרץ מהלוח אל השקעים, שקעים של אויאידה, כבלי חשמל, פלאגים משודרגים וכל מה שביניהם) מול חשמל רגיל לחלוטין שנמצא במרחק שקע אחד משם.
מבחן עיוור. (לא חרש)
אני מבטיח לך שגם אתה תשמע הבדלים.
תודה על ההזמנה, אשמח לשמוע כמובן. :) נתאם עוד כשבוע וחצי, אני מקווה.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
mokes חזק ואמץ על עמדותיך השפויות בתחום הפסיכי הזה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
עוד חכמולוג.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור