לא מפתיע שיואל מתייאש,
כאשר הוא נתקע בפלונטר של עצמו:
לחיזוק טענותיו התמוהות הוא מסביר שכבלים לא מעבירים "סתם" אות מתח חשמלי, אלא "מידע מוסיקלי".
אבל הרי אותו "מידע מוסיקלי" בא לידי ביטוי באות המתח החשמלי ומוכל בו, ויואל לא שלל את זה (תודה לאל).
אז מה הכבלים מעבירים?
יותר קל לומר לי שאני חסר ניסיון וחסר הידע הדרוש, ולפרוש באפילוג מליצי מרשים.
אני אומר לך דבר אחד ויחד , ותנסה להבין את זה :
1 - הלוגיקה שלך לטעמי די לקוייה מהיסוד אני יכול להסביר מדוע אך אני חושב שתבין לבד עוד מעט קצת . אבל תחשוב גם אתה לבד כאילו שאתה אדם אחר (דהיינו מהצד השני של המטבע)
2 - אתה חי בקופסה , וזה בסדר , כמעט כול הפורום הכתום חיים בקופסה , הבעיה היא , וכאן אני אומר זאת לא לפגוע אלא כדי שתבין את הטיעון שיבוא , שזו קופסה של אוטוסוגסטיה ש:
א - על כול השאלות יש תשובות מספקות
ב- שאת כולן יש למדע ואם אין לו אז יש לו תיאוריה לוגית .
ג- שאם אין את זה במדע ו/או אינו ניתן להסבר בכלים מדעיים אזי זה אינו קיים , אלא צריך למצוא את ההסבר אצל אחרים (דהיינו בכול מיני סיבות לפרספקטיבה שזה יכול להיות תסמונת היין היקר ועוד הרבה )
עכשיו למה אני קורה לקופסה הזו אוטוסוגסטיה ולא לצד השני ?
מסיבה פשוטה שזה זיהוי וודאי של השאה עצמית שמה שאני יכול להבין ולהשיג בלוגיקה שלי , ו/או בלוגיקה של אחרים ו/או .......(תשלים את כול השאר כי הרשימה ארוכה (lol))פשוט לא קיים . ולכן עיוורון לשמוע בכלל אפשרויות אחרות אלא אם כן הם עומדים בסטנדרטים של מחקר אקדמי . זה אוטוסוגסטיה
עכשיו תבוא ותגיד אבל זה נכון ולכן זה לא אטוטסוגסטיה , התשובה הפשוטה לכך היא שאנחנו יודעים המון , אבל ככול שאנו מתקרבים לעוד הבנה , מסתבר לנו שאנו לא יודעים כלום . המדענים הגדולים באמת , ודיברתי עם כמה , יודעים את זה , גם אם הם לא יאמרו את זה בפרהסיה (למרות שחלקם כן אבל זה לא זכה לתהודה מספקת , מסיבות ידועות (lol))
3 - אין שום שינוי בעובדה שיש או אין הבדלים פיסיקליים/חשמליים/לוגיים/מדעיים לגבי התנסות של אנשים . אי לכך ובהתאם לזאת מבחינה מדעית בלבד , אם אנשים חשים שינויים , אזי או שיש לשינויים סיבה או שאין
4 - אין שום טעם להסביר למדען/טכנאי/מהנדס מדוע אי אפשר לבצע מבחן עיוור בצורה הספציפית שאתם רוצים . תקרה לזה עקרון אי הוודאות אם תרצה(lol) , למרות שהעובדה היא שכולנו כולל המדענים בנויים בצורה שאינה מאפשרת זאת
ולא אין לי כול כוונה להתווכח על כך כי פוסט זה לא נועד להצית וויכוח הוא נועד לך בלבד , תקבל או לא זה זכותך .
ואין לי כוונה להסביר כי אני מבטיח לך שעל האינטרנט אין שום אפשרות בעולם שתבין
ועכשיו שתבין בגלל 4 , יש מבחן עיוור שניתן לבצע , וזה מבחן שעשה אייל . למה הוא אמיתי , כי הבנאדם לא בא עם דעות מוטרמות שיש הבדל , הוא אפילו בא עם דיעה מוטרמת שאין . עצם העובדה שהוא בא עם דיעה מוטרמת שאין , הופכת את הגילוי למבחן העיוור הכי טוב שניתן לבצע על נסיינים אנושיים
אי לכך ובהתאם לזאת אם אנשים אומרים שהם שומעים הבדלים , ובמספרים מספיקים , ולא רק זה אלא הם מוציאים כסף על זה , זה הוכחה שכן יש הבדלים (עבורי לפחות , הנך רשאי להחזיק בדעתך שלא , אבל אז עליך להבין ו/או לקבל שהם נהנים מאוטוסוגסטיה שזה גם משהו ולא להתווכח איתם אם יש או אין
כותרת השירושור היא האם כבלי חשמל משפיעים ? התשובה היא כן (וזה למרות שאישית אני גם לא מאמין לזה , רק שבניגוד לך אני מוכן לבדוק כשיצא לי , וכרגע לפותח השירשור ולאנשים שמוכנים להיות פתוחים לשינויים יש )
אז בא נעשה עסק ותשתדל לא להתווכח לאורך שירשורים של 37 עמודים על דברים בצורה אעלאק מדעית (ואעלק זה בגלל שאתה מסרב להבין ולקלוט שיש יותר מידי משתנים שהמדענים לא יודעים אפילו איך לתכנן את הבדיקה אליהם שמשפיעים על אנשים . אתם מסרבים לקלוט שהחיישנים שנולדנו איתם , אי אפשר בכלל להבין אותם לחלוטין ולבטח אי אפשר להסביר את הבדיקות שלהם בכלים מדעיים כי למדע אין בכלל הבנה מוחלטת איך וממה אנו מגיבים הוא דומה לאנשים שניסו לתאר פיל , כול אחד מתאר אותו מהדיסצפלינה שלו , ולא יכול אפילו לשים במשוואות שלו את כול המשתנים האחרים ולכן הם מתעלמים מהם באלגנטיות )
מה שמזכיר לי שכשלמדתי כלכלה , אזי בשנה ראשונה הכול נשמע חוקי למהדרין , אחרי שאתה מגיע לשוק ההון , מתברר לך שלא וול סטריט(דהיינו הבורסה ) אלא גם מיין סטריט (הכלכלה הפיסית עצמה ), לא מתנהגת בשום חוקיות שלימדו אותך , וכול כמה עשורים צריך להמציא תיאוריה כלכלית אחרת , למזלם של הפיסיקאים , לא מגלים את אוזלת ידם בכזו מהירות ולכן הם יכולים לומר שהם קובעים מה נכון ומה לא מכון