כבלים האם כבל חשמל משפיע על הצליל?

DigiSUN

מושעה
מעורבות
2
נקודות
18
דיגיסאן,
אז אם כך, אתה מסכים שיש לנו בשוק אוסף של פילטרים (שנמדדים שונה).
לכן, למה שלא יהיו הבדלים בסאונד?

בהחלט, פילטרים שנמדדים שונה יציגו הבדלים בסאונד.

איפה ההשוואה שמציגה תגובת תדר של כבל במחיר מפלצתי בהשוואה לכבל זול? כנראה שאין טעם בקיום השוואה כזאת.

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
המטרה היא לא לבצע ניסוי אמיתי, אלא להמחיש באמצעות דוגמא את הכשל הלוגי של אלה הטוענים להבדל שמיע בין כבלים הזהים חשמלית. ולזה עוד לא הגעתי, וגם לא בטוח שאגיע, כי אני מקבל יותר התחמקויות מתשובות.
גם ניסוי מעשי שיוכיח לאנשים את טעותם - לא יגרום להם לזוז מעמדתם, אלא רק לפסול את תקפות הניסוי (ע"ע קופסת המיתוג שמקלקלת את המבחן העיוור, הציוד שלא עבר מספיק Burn-In, וכד')
אם ממילא שום צעד לא יזוז מעמדתו, כנראה שלא היה טעם גם בפתיחת השרשור המקורי.

תודה עבור ההבהרה.
נדמה לי שלהמחיש כשל לוגי, כדבריך, של נושא שנמצא במחלוקת הוא בבחינת טחינת מים.
לתומי סברתי שיש כאן רצון להתמודד עם הנושא באופן ששני הצדדים יוכלו לקבל את התוצאות (כלומר, עריכת ניסוי מוסכם).

דיון במישור התיאורטי/לוגי לא הוביל לשום מקום עד כה (חוץ מגידופים) ולהערכתי גם לא יוביל לשום מקום משמעותי.

יש זמן שצריך להניח לתיאוריות בצד ולבדוק את הנושא באופן אמפירי ואחר כך לנסות להבין האם התיאוריה תומכת או לא תומכת בממצאים האמפיריים.
דישה חוזרת ונשנית בתיאוריה היא לטעמי, העלאת גירה....

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
היי ארז,
למקרה שפיספסת, הדיון התיאורטי (לפחות מהרגע שנכנסתי אליו, בעמוד הקודם) דווקא כן הניב תוצאות.
יש הסכמה על כך שיש הבדל שמיע בין כבלים גם מצידו של Digisun, מאחר וזה תלוי בהגדרה של "מהו כבל?".
בשוק קיימים כבלים, נכון, אך לא כל זוג שנבחר ימדדו באופן זהה ולכן יהיה הבדל שמיע בין הכבלים.
לעומת זאת, שני כבלים שנמדדים אותו הדבר יכול להיות שישמעו אותו הדבר אבל לא על זה הדיון.

מקווה שזה סוגר את כל ויכוחי הכבלים למינהם.
יובל

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
דיגי.

במקום שאני אתחיל לכתוב לך כאן את כל התורה של האולפנים בוא אלי לאולפן ואראה לך על חי מדוע הכבל באולפן פחות חשוב {העיקר שיהיה תקין} מאשר השפעת הכבל בבית.

מהאולפן ניסע אלי הביתה {עיניין של 500 מטר בקו אווירי} ואוכיח לך חד משמעית את ההבדלים בין כבלים גם במבחן עיוור.

בנוסף {אחרי המבחן} אתן לך למדוד את הכבל ולהביא קבל זול שימדד זהה ואז שוב נלך למבחן.

לגבי הטכני.
אסביר לך הכל בתנאי שבזמן ההסבר הטכני אמחיש לך את התוצאות במעשי.

מתאים? בלי התחייבות ואפילו לא אבקש ממך לכתוב כאן את התוצאות.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
היא הנותנת. מדובר בניסוי רעיוני. לא ציפיתי מאיש להוציא את הארנק.
ואפרופו הזכרת עניין המחיר -- עד לרגע הפוסט המצוטט, איש לא ידע שאתה מדבר על ניסוי "רעיוני", כך שעניין המחיר הייה רלוואנטי לנושא, לא התחמקות!

עמיר

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
המטרה היא לא לבצע ניסוי אמיתי, אלא להמחיש באמצעות דוגמא את הכשל הלוגי של אלה הטוענים להבדל שמיע בין כבלים הזהים חשמלית. ולזה עוד לא הגעתי, וגם לא בטוח שאגיע, כי אני מקבל יותר התחמקויות מתשובות.
גם ניסוי מעשי שיוכיח לאנשים את טעותם - לא יגרום להם לזוז מעמדתם, אלא רק לפסול את תקפות הניסוי (ע"ע קופסת המיתוג שמקלקלת את המבחן העיוור, הציוד שלא עבר מספיק Burn-In, וכד')
אם ממילא שום צעד לא יזוז מעמדתו, כנראה שלא היה טעם גם בפתיחת השרשור המקורי.
אבל העניין המקורי הוא לא האם יש "הבדל שמיע בין כבלים הזהים חשמלית" אלא האם יש הבדל שמיע בין כבלים בכלל, ואפריורית לאו דווקא כבלים שונים יימדדו שווה.

אז מה בעצם אתה רוצה להוכיח, אם בכלל? אני מצטער שאיבדתי אותך בין כל הטיעונים והתלונות על כך שהניסויים שאתה מציע לא מודדים מעל לכל ספק סביר את מה שאתה רוצה (sad)

עמיר

נ.ב., אפרופו "כנראה שלא היה טעם גם בפתיחת השרשור המקורי" -- במקור זו הייתה סתם שאלה תמימה:
יש לי מגבר של XINDAK ומחובר אליו כבל חשמל פשוט סטנדרטי אם אני יחליף למשהו משופר זה יביא לשינוי כלשהו באיכות הצליל?..

נערך לאחרונה ב:

panter

חבר משקיען
מעורבות
38
נקודות
48
עמיר

טוב שראית את מה שפותח השרשור כתב עכשיו ולא בעוד שבוע:)
מה שיותר עצוב פה שדיגיסאן טען בהתחלה שכבלי חשמל לא יכולים להיות שונים בצליל, ובאמצא הוא שינה דעתו, ובהודעתו הראשונה כתב:

בהנתן מערכת חשמל תקינה וכבלים תקניים ראויים,
אין שום "עובדה" לפיה כבלי חשמל משפיעים על איכות הצליל.
תופעה כזו מעולם לא הוכחה.
העובדה שכן קיימת, היא שאנשים טוענים שהם שומעים הבדל כזה (כמו כרמי ויואל).

ההסבר הקביל ביותר לכך, מדעית, הוא תופעת ההשאה העצמית - אוטוסוגסטיה (לינק). אנשים רבים נוטים להתעלם מחלק חשוב מטבענו האנושי, כאשר הם מסרבים (בעיקר מטעמי אגו) להכיר בעובדה שהטיות פסיכולוגיות כאלה אינן מהוות חולשה מיוחדת, אלא חלק חשוב מן ההוויה האנושית.

אין שום טעם בהסבר מדעי לתופעה של הבדלים-לכאורה, לפני שהופכים את ה"לכאורה" ל"בעליל" - וזאת ניתן לבצע רק ע"י מבחנים עיוורים, שמבטלים הטייה כזאת ויראו מובהקות סטטיסטית. רק אז, עפ"י השיטה המדעית, יהיה ניתן להתייחס להבדלים בין כבלי חשמל כאל נתון ("עובדה") ולהעמיק במחקר על הסיבות החשמליות (התמוהות) לכך.

אחר כך טען:

אני טוען שלא הוכח כל הבדל שמיע בין כבלים שזהים במאפייניהם החשמליים. והדבר מגוכך לחלוטין כאשר מדובר בכבלי חשמל. מי שרוצה להוציא המון כסף, לבריאות, אבל שלא יגבה את הוצאתו בטיעונים טכנולוגיים תמוהים. לגבי הרלוונטיות של זה - התייחסתי למעלה.

אחר כך בה בטענות שזה:
"בהחלט, פילטרים שנמדדים שונה יציגו הבדלים בסאונד."

איפה ההשוואה שמציגה תגובת תדר של כבל במחיר מפלצתי בהשוואה לכבל זול? כנראה שאין טעם בקיום השוואה כזאת.

ואני שואל אתכם כמה יכול אדם לעשות צחוק מהעבודה? הרי פותח השרשור שאל בתמימות דעים: אם יחלף כבל חשמל האם יהיה הבדל בצליל?

החבר דיגיסאן נראה לי שיש לך בעיה בהבנת הנקרא או שאתה מסרב להאמין שטעית לכל אורך השרשור כולו:cool:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
היי ארז,
למקרה שפיספסת, הדיון התיאורטי (לפחות מהרגע שנכנסתי אליו, בעמוד הקודם) דווקא כן הניב תוצאות.
יש הסכמה על כך שיש הבדל שמיע בין כבלים גם מצידו של Digisun, מאחר וזה תלוי בהגדרה של "מהו כבל?".
בשוק קיימים כבלים, נכון, אך לא כל זוג שנבחר ימדדו באופן זהה ולכן יהיה הבדל שמיע בין הכבלים.
לעומת זאת, שני כבלים שנמדדים אותו הדבר יכול להיות שישמעו אותו הדבר אבל לא על זה הדיון.

מקווה שזה סוגר את כל ויכוחי הכבלים למינהם.
יובל

נותר "רק" לבדוק אם מה שאמרת (ואני מבין שדיגיסאן גם מסכים לאמירה זו) מתקיים גם אמפירית.
אני ממש לא משוכנע ששני כבלים שנמדדים זהה יישמעו אותו דבר וגם ההיפך - שכבלים שנמדדים שונה יישמעו שונה.
למישהו יש תצפיות שמוכיחות את זה או שמדובר רק בהיגיון פשוט שאין בעיה לאף צד בויכוח לקבל אותו כי זה לא סותר את עיקרי אמונתו?

אפשר לקחת דוגמא פשוטה יותר - שני רסיברים שונים בעלי אותן ספציפיקציות (הספק, עכבה, רגישות, תחום היענות וכו') - יישמעו אותו דבר?

ארז

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
ארז_וחני:

אם אקח מערכת דגימה/הקלטה כלשהי שמכניסה עיוות - הרי שהיא תכניס את העיוות באופן זהה עבור שני האותות - ואז הארטיפקט (=תופעת לוואי המשפיעה באופן לא רצוי על תוצאות הניסוי) מתקזז - כי הוא פועל באופן שווה בשני המקרים.

למה להערים קשיים לוגיסטיים?

לחילופין, דמיינו מערכת בחוג סגור - מחשב, מחובר ל-DAC ול-ADC יקרים ומפלצתיים. מחברים כבל בחוג סגור מה-DAC ל-ADC, מעבירים ומקליטים בו"ז וקטור של מוסיקת CD ל- Matlab. אח"כ מחליפים כבל, וחוזרים על הפעולה.
מבצעים ב- Matlab אינטרפולציה לשני האותות ומזיזים אותם על-מנת למנוע הפרשי פאזה, ומשווים ביניהם.
DigiSUN היקר,

יכול להיות שייש לך תעודות טובות ומרשימות, אבל בינתיים לא הוכחת הבנת יתר בהבנת הקשיים התיאורטיים, ונראה שבעניינים פראקטיים של מערכות אתה ממש מעופף לך ב-Fantasyland

*** בכלל שכחת שאין אפשרות לבדוק בו-זמנית

*** בכלל מצאת לנכון שהעלות אפשרות של שתי מערכות זהות, בעוד שכל בר-עניין מינימאלי בתחום יודע שייש הבדלים מדידים בין הערוצים של אותו מגבר (זה בין המדידות המקובלות למגברים, ומראות הבדלים ניכרים, לפעמים קרוב ל-dB שלם!!!), שלא לדבר על הבדלים בין מערכות שלמות, שונות ממש, שאף אחד מרכיביהן המקבילים אינו אפילו מאותה סידרת ייצור, לא עבד אותו מספר שעות, לא באותם תנאים, כולל טמפרטורות, לחות, אבק ואוויר ומרכיביהם הכימיים התורמים לבלאי שונה (למשל קירבה ליים) וכו', וכל זה נכון אפילו ברמת קבל ונגד

*** אחר כך הצעת (לייתר דיוק חזרת על הצעתי, שפסלתי מייד) להקליט את ה-output, תוך התעלמות, או כנראה אי הבנה, של נימוקי מה הבעיות עם זה. למשל "אם אקח מערכת דגימה/הקלטה כלשהי שמכניסה עיוות - הרי שהיא תכניס את העיוות באופן זהה עבור שני האותות" -- זה נכון רק עם העיוות קבוע, אבל מה קורה אם יש שינויים במתח הרשת בתיזמונים שונים יחסית לתחילת הבדיקות השונות? העיוותים בהקלטה לאו דווקא קבועים כבר מעצם השינויים, יכולה להיות השפעה שונה של הכבלים הלא מסוככים :), ואפילו האות המוקלט (ה-output של המערכת) עלול להשתנות. אם תשווה את זה, אפילו תוך שימוש ב-Matlab, תקבל הבדלים שאינם בהכרח מה שאתה רוצה למדוד.

אולי היו עוד "חוכמות" כאלה, לא זוכר.

אבל מעבר לזה, אתה מאשים בהתחמקויות וב-"למה להערים קשיים לוגיסטיים?" בלי שאולי בכלל הבנת מי "בעדך" ומי "נגדך", מי מעלים נקודות שמחזקות את טיעוניך ומי מחלישות :):

הרי כוונתך היתה מראש להפריך את הטענה שייש הבדלים שמיעים. לפיכך, ה"אינטרס" שלך הוא שלא יהייו הבדלים מדידים, ואז תוכל להגיד שכולם מדמיינים ורק אתה מבין בנושא. העניין הוא שהחמצת דווקא את כל הנקודות שדווקא אני העליתי, נקודות שמראות שהיו עלולות בהחלט להופיע מדידות שונות באופן מובהק למרות שבפועל אין הבדלים!!!

בקיצור, בשירשור הזה ספציפית אתה מעופף לחלוטין!!!

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
נ.ב., אפרופו
אתה מאשים בהתחמקויות וב-"למה להערים קשיים לוגיסטיים?" בלי שאולי בכלל הבנת מי "בעדך" ומי "נגדך", מי מעלים נקודות שמחזקות את טיעוניך ומי מחלישות :):
זה מזכיר את המשל:
ציפור נפלה לשלג והתחילה לקפוא. עברה שם איזו פרה וחירבנה על הציפור. הציפור התחילה להפשיר וציפצפה. חתול שמע את הציפצופים, בא וטרף את הציפור.

מוסרי ההשכל:
1. לא כל מי שמחרבן עליך הוא אוייב שלך!
2. אם אתה כבר בחרא, לפחות אל תצפצף!
3. לא כל מי שמוציא אותך מהחרא הוא חבר שלך!

ואפרופו
שאלה נטולת אנלוגיות ומשלים
אני מבין שלא אהבת את המשל הקודם (http://www.dtown.co.il/forum/10353-כבלים-האם-כבל-חשמל-משפיע-על-הצליל-26.html#post79232) על כך ש"למדוד כל דבר לפני שמתעסקים אתו זו שיטה טובה להחמיץ את תענוגות החיים"...:)

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
לפני שאענה לך על האולפן ספר לי בבקשה מהי ההשכלה שלך? הגענו לשלב שאני אמור להסביר לך משהו על האולפן, על מנת שאדע אם אתה בכלל מבין על מה אני מדבר {כי ההסבר יהיה טכני} חשוב לי לדעת זאת.
השכלתו של DigiSUN מפורטת ב-http://www.dtown.co.il/forum/10353-כבלים-האם-כבל-חשמל-משפיע-על-הצליל-10.html#post78666

liorms

חבר משקיען
מעורבות
56
נקודות
48
וואו - איזה פוסט מתיש...
יש איזה סיכום ביניים?

panter

חבר משקיען
מעורבות
38
נקודות
48
אם לא אלמד משהו חדש בנושא אודיו לפחות אפשר לקבל שיעורים שעוזרים בחיים ועוד יש מזה מוסר השכל (lol)

זה מזכיר את המשל:
ציפור נפלה לשלג והתחילה לקפוא. עברה שם איזו פרה וחירבנה על הציפור. הציפור התחילה להפשיר וציפצפה. חתול שמע את הציפצופים, בא וטרף את הציפור.

מוסרי ההשכל:
1. לא כל מי שמחרבן עליך הוא אוייב שלך!
2. אם אתה כבר בחרא, לפחות אל תצפצף!
3. לא כל מי שמוציא אותך מהחרא הוא חבר שלך!

אהבתי עמיר (Y)

DigiSUN

מושעה
מעורבות
2
נקודות
18
החבר דיגיסאן נראה לי שיש לך בעיה בהבנת הנקרא...
ועל כך נאמר: הפוסל - במומו פוסל.
Panter מיטיב לעשות סלט בין התייחסויותי לכבלי חשמל לכבלי רמקול/אינטרקונקט.

אם תחפש בציטוטים שלי ששמת בעצמך, תראה שדיברתי על קיום הבדל חשמלי בכבלים (או פילטרים) כתנאי מקדים לחיפוש הבדלים שמיעים. מעולם לא טענתי שאין הבדל שמיע בין כבלים המעבירים אותות אודיו - ייתכן הבדל כזה אם הכבלים בעלי מאפיינים חשמליים שונים.

באשר לכבלי קומקום - טענתי שאין הבדל, ללא קשר למאפיינים החשמליים. הסיבה היא כי הבדל כזה מעולם לא הוכח ואין לו כל הסבר טכני. רשת החשמל מציגה תנודתיות גבוהה בהרבה מה"אחוזים המעטים" שמבדילים כבל אחד למשנהו, וממילא אין כל קורלציה ידועה בין מתח האספקה לאופי הצליל. לא כך בראשם של הנתונים לסוגסטיה - שזה אחוז גבוה מבני האדם (מסיבה כלשהי, לא ייתכן שאודיופילים יהיו כלולים בקבוצה זו).

אין שום סתירה בין הציטוטים ש- Panter מביא, ודעתי איתנה - מהסיבה הפשוטה שלא קיבלתי לכל אורך השרשור המתיש הזה שום נימוק ענייני; רק טיעונים לגופו של אדם, הפגנות בורות והתייחסות תמוהה אל דעתם של אלה ש"השכילו" לקנות מערכת יקרה כאל דיעה "מלומדת".

כל זאת, יחד עם שלילת תוקפו של הכלי הלגיטימי ביותר הקיים להפרכת טענות המתנגדים לי (מבחנים עיוורים כפולים), בתירוצים שונים ומשונים.

הדוגמא של נמר לפסילת תקפותם של מבחנים עיוורים לא הגיעה ("דוגמא שתשכנע אותך", אמר נמר). אח"כ הוא גם ויתר על כתיבת ההסברים הטכניים בעניין פסילת תקפות הטענות לגבי שימוש בכבלים באולפן.

מעניין מה יקרה כשאענה להזמנות להאזין:

אם אעיז למדוד - מדידתי לא תהיה תקפה בגלל שלל ארטיפקטים או בגלל ש"איני יודע מה למדוד".

ואם לא אשמע הבדל בין כבלי אודיו הזהים חשמלית (או בין כבלי קומקום). האם זה ישנה את משקל טענותיי? יותר סביר שיאשימו אותי בשמיעה לקויה.

חומר למחשבה לאלה שתוהים למה אני לא ממהר לרוץ לשמוע כאילו הדבר מהווה "הוכחה", על אף ההזמנות האדיבות (בלי ציניות). אולי בהזדמנות.

נערך לאחרונה ב:

panter

חבר משקיען
מעורבות
38
נקודות
48
אני מצטט אותך שוב בהודעתך הראשונה:

בהנתן מערכת חשמל תקינה וכבלים תקניים ראויים,

אין שום "עובדה" לפיה כבלי חשמל משפיעים על איכות הצליל.
תופעה כזו מעולם לא הוכחה.
העובדה שכן קיימת, היא שאנשים טוענים שהם שומעים הבדל כזה (כמו כרמי ויואל).

ההסבר הקביל ביותר לכך, מדעית, הוא תופעת ההשאה העצמית - אוטוסוגסטיה (לינק). אנשים רבים נוטים להתעלם מחלק חשוב מטבענו האנושי, כאשר הם מסרבים (בעיקר מטעמי אגו) להכיר בעובדה שהטיות פסיכולוגיות כאלה אינן מהוות חולשה מיוחדת, אלא חלק חשוב מן ההוויה האנושית.

אין שום טעם בהסבר מדעי לתופעה של הבדלים-לכאורה, לפני שהופכים את ה"לכאורה" ל"בעליל" - וזאת ניתן לבצע רק ע"י מבחנים עיוורים, שמבטלים הטייה כזאת ויראו מובהקות סטטיסטית. רק אז, עפ"י השיטה המדעית, יהיה ניתן להתייחס להבדלים בין כבלי חשמל כאל נתון ("עובדה") ולהעמיק במחקר על הסיבות החשמליות (התמוהות) לכך.

ידידי היקר דיגיסאן לכל חברה שמתמחה בייצור כבלי חשמל לאודיו שמורה הטכנולוגייה שלה,
(שעולה אגב מליונים לפתח אותה) ציטטתי אותך בהודעותך הראשונה כדי להוכיח לך שמה שאתה טוען לא באמת מעניין אף אודיופיל. שווים במתח החשמלי בינהם, לא שווים בינהם
אמרו לך כאן גדולי האודיופילים בארץ שיש הבדל בין כבלי חשמל שונים, ואתה המצאת כל מיני
קשקושים על מתח, על פילטרים, על שטויות פסיכולוגיות, אגו שמגו, אוטוסוגסטיה וכו...
אז עכשיו אל תגיד לי שיש לי בעייה בהבנת הנקרא, אומנם חוש השמיעה שלי יותר חזק בהרבה אבל לקרוא אני יודע.

יש לי שאלה אליך:
אם יש הבדלים מדידים בין הכבלים הרבים בעולם האודיו, אבל זה משפר בצורה ודאית את הסואונד וגורם לכל המערכת להשמע טוב יותר זה משנה לך משהו?
אם כבל חשמל של 2000$ גורם למערכת של 90K$ להישמע טוב יותר אז זה אומר שבעל
הבית השתגע? תעשה לי טובה אנחנו אניניי סאונד ולא טכנוקרטים כמו בפורום הכתום.
עוד מעט תגיד לי שאתה קונה רכיבים למערכת רק לפי נתוני יצרן.
לידיעתך כמה מיצרני הכבלים הנחשבים בעולם עושים מבחני שמיעה לתוצרת שלהם ליפני שהם מוציאים אותה לשוק, ותתפלא האנשים האילו אינם הוזים כמו שאתה חושב:)

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113

אם אעיז למדוד - מדידתי לא תהיה תקפה בגלל שלל ארטיפקטים או בגלל ש"איני יודע מה למדוד".

ואם לא אשמע הבדל בין כבלי אודיו הזהים חשמלית (או בין כבלי קומקום). האם זה ישנה את משקל טענותיי? יותר סביר שיאשימו אותי בשמיעה לקויה.

חומר למחשבה לאלה שתוהים למה אני לא ממהר לרוץ לשמוע כאילו הדבר מהווה "הוכחה", על אף ההזמנות האדיבות (בלי ציניות). אולי בהזדמנות.
יפה ניסחת את חוסר-האותנטיות שלך לכל אורך השירשור.

הרי אף אחד מהאחרים לא באמת נדרש למדידות, הוכחות, טיעונים ודומיהם כתנאי מוקדם לשמיעת הבדלים -- או ששומעים או שלא, וחסל.

כלומר, כל עניין הבדיקות הוא בעצם בשבילך אישית. לא באמת משנה לאחרים אם תמצא הבדלים או לא, אם המדידה תקפה או לא, וכו'. לכל היותר, מטרת המדידות היתה, עד כמה שאפשר הייה להבין, שאתה תוכיח/תאשר או תפריך לעצמך אם יש/אין הבדל בין כבלים.

אבל עכשיו אתה "מודה" שאתה מודאג מאוסף דברים לא רלוונטיים לנושא גופו, אלא דווקא ובעיקר האם האחרים יטענו שהבדיקה "לא תהיה תקפה בגלל שלל ארטיפקטים או בגלל ש"איני יודע מה למדוד"", או, אפרופו "האם זה ישנה את משקל טענותיי? יותר סביר שיאשימו אותי בשמיעה לקויה" -- האם האחרים יואילו סוף-סוף להתייחס יותר לטענותיך ו/או יאשימו אותך בשמיעה לקוייה.

כלומר, אתה מסביר בעצם, הפעם יותר במפורש, שמטרתך היא לאו דווקא לבדוק עבור עצמך האם יש הבדלים, אלא במפורש להוכיח לאחרים שאין (שאז, מבחינתך, הוכחת שאתה היחיד שמבין/חכם וכל האחרים מוטים/פותים).

ואתה לא "ממהר לרוץ לשמוע" כי ראית שלא כל כך קל "להוכיח" את מה שאתה רוצה -- ה"הוכחות" בדרך של הכשלים הלוגיים כבר נכשלו, ואתה חושש "להיווכח" שייש הבדלים, שאז יצחקו עליך "באבוה", במיוחד כל אלה שניסית להשפיל ולהוכיח להם שהם טיפשים/מוטים/לא מבינים וכיו"ב.

תודה על ההבהרה!
עמיר

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
דיגיסאן,

לא מסקרן אותך לשמוע במו אוזניך על מה מדובר?
הרי לפני שמנסים להסביר משהו, האם לא ראוי להיווכח בכלל האם היא קיימת לגביך או לא?

מה היה קורה אם היית מגיע לאחד המזמינים, שומע קטע בכבל קומקום, מחליף לכבל חשמלי אחר ושומע שוב?
המקסימום שיכול להיות זה - "סורי, לא שומע הבדל...".
אבל גם יכול להיות שזה יהיה - "וואלה, לא מובן איך זה נשמע אחרת. יאללה, בו נשווה אותו מבחינה חשמלית לכבל הקודם".

מפתיע אותי איך אין בך את הסקרנות הזאת....

ארז

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
טענות המתנגדים לי (מבחנים עיוורים כפולים), בתירוצים שונים ומשונים.

הדוגמא של נמר לפסילת תקפותם של מבחנים עיוורים לא הגיעה ("דוגמא שתשכנע אותך", אמר נמר). אח"כ הוא גם ויתר על כתיבת ההסברים הטכניים בעניין פסילת תקפות הטענות לגבי שימוש בכבלים באולפן.

התירוצים אינם משונים, הם הוכחו חד משמעית שמבחנים עיוירים אינם מתאימים לנושא הזה {באותה מידה שהם לא מתאימים לנהיגה}.

לא ויתרתי על הסבר טכני. אני פשוט משקיע בך יותר ומראה לך דוגמאות על חי. כיוון שאתה נטול כל נסיון בתחום הזה {כולל אולפנים} אולי במקום לחפור לי במוח תנצל את ההזמנה ללמידה {גם בתחום בו אתה מתעסק} ויש לך לא מעט מה ללמוד.

ברור שאינך יודע מה למדוד. יש פה בכלל ויכוח?

אתה כבר מסיק מסקנות מה יקרה אם. ואם לא תשמע הבדל ויהיה ברור שיש הבדל הרי שמיעתך אכן לקויה. {זה גם קורה}.

אתה לא ממהר להגיע מפני שהנושא הזה לא ממש מעניין אותך. אדם שהיה מעוניין לשמוע מערכות היי אנד או לפחות שואף לאיכיות צליל גבוהות היה מנצל את ההזמנה הזו מזמן {שלי, של יואל ושל עוד כמה שאני אקח אותך אליהם}.

בקיצור. אין לך מושג ירוק בתחום הזה, אינך מכיר מערכות, זה לא ה"קטע" שלך ולא ממש מסקרן אותך "לבחון מדעית" את העיניין בשלב שהוא אינו וירטואלי.

אם תהיה מדען בשלב מסויים {מקווה שזו לא השאיפה שלך} בכל מקרה אם תהיה מדען אתה תהיה יותר פלצפן ועצלן מאשר מיקצועי. שתרצה להתחיל להניע את עצמך ולבדוק על חי את הטענות שלנו דבר איתי. עד אז מצידי אל תענה להודעה הזו בלי תאריך הגעה לכוס קפה.:)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
ועל כך נאמר: הפוסל - במומו פוסל.
Panter מיטיב לעשות סלט בין התייחסויותי לכבלי חשמל לכבלי רמקול/אינטרקונקט.
...
חומר למחשבה לאלה שתוהים...
ועצם זה שענית רק ל-Panter, ולא לכמה פוסטים רלוונטיים שלי שפנו אליך, מדגים שוב את העדיפות שלך: ל"הוכיח" לאחרים שקל לך להתנצח אתם שאתה חכם/מבין יותר (מה שלא בטוח), ונמנע מלענות לכאלה שפחות קל "להוכיח" להם את זה. לא שאני חכם/מבין יותר מהם, אבל אולי קל לך יותר אתם.

לא אתפלא אם תמהר לענות ל-Panter, לארז ולנמר ולהתעלם מהפוסטים שלי...:)

ולא אתפלא, בעיקבות המייל הזה, אם כן תענה לי ראשון :), אבל תגיב במשהו כמו "אתה עושה סלט בין X ל-Y", או משהו אחר למען ההצגה, כולל אולי תלונה על משהו, בניסיון להעביר את "האשמה" אלי (ראה ההתייחסות ל"המערכת יקרה" ולא למשפט הבא), וכו'

ולא אתפלא אם גם תיעלם בכלל ולא תגיב -- תדירות התגובות שלך יורדת... :)

"חומר למחשבה לאלה שתוהים" לגביך.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

itz56

אוהב את התחום
מעורבות
30
נקודות
28
למרות השכלתו של DigiSUN
אני מייצר מתכנן ובודק כבלים כבר שנים, כפי שאמרתי כן יש כבלי חשמל יותר איכותיים, וכן יש הבדלים משמעותיים,
, ואני אישית ביצעתי בדיקה שהראתה הבדלים משמעותיים בין 2 כבלים,

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור