אם הבעייה הייתה מסתכמת בחוסר ידע, העניינים היו מתקדמים הרבה יותר מהר ובאופן הרבה יותר רלוונטי.למהנדס חשמל (גם אני בקליקה) אין שום רקע בהנדסת חומרים, כימיה, מתכות ובקיצור מהנדס כבלים , ולכן משם נובע חוסר ההבנה של DigiSUN או כל מהנדס כבלים
itz56 היקר,למרות השכלתו של DigiSUN
אני מייצר מתכנן ובודק כבלים כבר שנים, כפי שאמרתי כן יש כבלי חשמל יותר איכותיים, וכן יש הבדלים משמעותיים,
, ואני אישית ביצעתי בדיקה שהראתה הבדלים משמעותיים בין 2 כבלים,
תודה על התשובה והפירוט, אבל אני לא בטוח שזה תורם לעניינם של אלה שמעוניינים לדעת האם ההבדל בין כבלי חשמל משפיע באופן שמיע על הצליל במוצא (output) של מערכת אודיו.כשרק התחלתי לעבוד כמהנדס בחברה, תוכננו 2 כבלים גמישים זהים בעלי 2 טכנולוגיות של סיכוך,
נדרשתי ע"י ספק באוסטרליה לתת גושפנקא למחיר הגבוה של אותו הכבל מול המתחרים (כפול במחיר)
אחת הבדיקות שהוא נבדק היתה הבדיקה הזו בה הוא הוכיח עליונות:
http://www.belden.com/pdfs/TechInfo/TechTransfer.htm
הכבלים היו כבלי מתח מיוחדים למטרה מסויימת
אוקיי, תודה על התיקון, אבל לא ההשפעה של זה על המוצא של מערכת אודיו, נכון?לא הבידוד, אלא סיכוכים ומערכת חשמל נקייה שנכנסת לרכיב מסויים הדורש כניסת מתח נקייה
איזה סוג כבלים (אות או הספק), מה ייעודם ואיזו בדיקה ביצעת?למרות השכלתו של DigiSUN
אני מייצר מתכנן ובודק כבלים כבר שנים, כפי שאמרתי כן יש כבלי חשמל יותר איכותיים, וכן יש הבדלים משמעותיים,
, ואני אישית ביצעתי בדיקה שהראתה הבדלים משמעותיים בין 2 כבלים,
כרגיל, טיעון לגופו של אדם.למהנדס חשמל (גם אני בקליקה) אין שום רקע בהנדסת חומרים, כימיה, מתכות ובקיצור מהנדס כבלים , ולכן משם נובע חוסר ההבנה של DigiSUN או כל מהנדס כבלים
אין למאפיינים הנ"ל דבר וחצי דבר עם הבדלי סאונד של מערכות סטריאו. מה הקשר בין חוזק, עמידות באש ובשמנים עם עומק במה?מהנדס חשמל (לא כבלים כתבתי מהר )
אני חוזר בכבלי חשמל יש הבדלים,
חברות כבלי חשמל איכותיות חייבות לקנות חומרי גלם איכותיים, טכנולוגיה ופיתוח איכותיים, לייצר כבל שיעבור בדיקות קשות (אש, קצר, מתח חומרים בליות, עשן, עמידות בשמנים, לחץ צדדי, חוזק התאריכות, AC,DC,IMPULSE.
האם אילוצי יצרן מצד מכון התקנים הגרמני - הן שגורמות לכך שמחירו של כבל מתח מאמיר למאות דולרים?לדוגמא בדיקות של מכון התקנים הגרמני לכבלים מתח גבוה מאלץ את היצרן להכניס כבל לבריכת מים, תחת מתח פי 3 ממתח עבודה ולאחר שנתיים לבצע בדיקות פריצה
"מטרה מסוימת". בלינק המרשים שהבאת מדובר על מבחן עבור מערכות פס רחב (Broadband), למשל תעשיית התעופה והתקשורת. מדובר במערכות מפולגות, לא מקובצות כמו אודיו ומתח הפעלה. כפי שכתוב שם במפורש, מדובר על הצורך לעמוד בתקני ה-FCC המחמירים לקרינה אל"מ בעקבות השימוש בספקטרום רחב.כשרק התחלתי לעבוד כמהנדס בחברה, תוכננו 2 כבלים גמישים זהים בעלי 2 טכנולוגיות של סיכוך,
נדרשתי ע"י ספק באוסטרליה לתת גושפנקא למחיר הגבוה של אותו הכבל מול המתחרים (כפול במחיר)
אחת הבדיקות שהוא נבדק היתה הבדיקה הזו בה הוא הוכיח עליונות:
http://www.belden.com/pdfs/TechInfo/TechTransfer.htm
הכבלים היו כבלי מתח מיוחדים למטרה מסויימת
יש בי את הסקרנות הזאת.דיגיסאן,
לא מסקרן אותך לשמוע במו אוזניך על מה מדובר?
הרי לפני שמנסים להסביר משהו, האם לא ראוי להיווכח בכלל האם היא קיימת לגביך או לא?
...
מפתיע אותי איך אין בך את הסקרנות הזאת....
ארז
אפשר את ה"הוכחה" החד משמעית הזאת או איזשהו הסבר שלה, בבקשה?התירוצים אינם משונים, הם הוכחו חד משמעית שמבחנים עיוירים אינם מתאימים לנושא הזה {באותה מידה שהם לא מתאימים לנהיגה}.
עם כל הרצון הטוב והמוערך שלך להזמין אותי להתרשם,לא ויתרתי על הסבר טכני. אני פשוט משקיע בך יותר ומראה לך דוגמאות על חי. כיוון שאתה נטול כל נסיון בתחום הזה {כולל אולפנים} אולי במקום לחפור לי במוח תנצל את ההזמנה ללמידה {גם בתחום בו אתה מתעסק} ויש לך לא מעט מה ללמוד.
למה לא למדוד, למשל, את המתח החשמלי שעבר דרך הכבל? האם ייתכן שהבדל בסאונד יבוא לידי ביטוי במשהו אחר?ברור שאינך יודע מה למדוד. יש פה בכלל ויכוח?
כאן נמר מבקר את הסקת המסקנות שלי ובאותה נשימה מחזק אותן.אתה כבר מסיק מסקנות מה יקרה אם. ואם לא תשמע הבדל ויהיה ברור שיש הבדל הרי שמיעתך אכן לקויה. {זה גם קורה}.
מעבר לבעייתיות הלוגיסטית,אתה לא ממהר להגיע מפני שהנושא הזה לא ממש מעניין אותך. אדם שהיה מעוניין לשמוע מערכות היי אנד או לפחות שואף לאיכיות צליל גבוהות היה מנצל את ההזמנה הזו מזמן {שלי, של יואל ושל עוד כמה שאני אקח אותך אליהם}.
תודה לנמר (ולעמיר גם) על האבחון האישי.בקיצור. אין לך מושג ירוק בתחום הזה, אינך מכיר מערכות, זה לא ה"קטע" שלך ולא ממש מסקרן אותך "לבחון מדעית" את העיניין בשלב שהוא אינו וירטואלי.
אם תהיה מדען בשלב מסויים {מקווה שזו לא השאיפה שלך} בכל מקרה אם תהיה מדען אתה תהיה יותר פלצפן ועצלן מאשר מיקצועי. שתרצה להתחיל להניע את עצמך ולבדוק על חי את הטענות שלנו דבר איתי. עד אז מצידי אל תענה להודעה הזו בלי תאריך הגעה לכוס קפה.
לתשומת לב, בינתיים ההתנהגות היא לפי הצפוי בעדיפות ראשונה "לא אתפלא אם תמהר לענות ל-Panter, לארז ולנמר ולהתעלם מהפוסטים שלי..." -- ונוסף גם itz56 כקורבן לירידות.ועצם זה שענית רק ל-Panter, ולא לכמה פוסטים רלוונטיים שלי שפנו אליך, מדגים שוב את העדיפות שלך: ל"הוכיח" לאחרים שקל לך להתנצח אתם שאתה חכם/מבין יותר (מה שלא בטוח), ונמנע מלענות לכאלה שפחות קל "להוכיח" להם את זה. לא שאני חכם/מבין יותר מהם, אבל אולי קל לך יותר אתם.
לא אתפלא אם תמהר לענות ל-Panter, לארז ולנמר ולהתעלם מהפוסטים שלי...
ולא אתפלא, בעיקבות המייל הזה, אם כן תענה לי ראשון , אבל תגיב במשהו כמו "אתה עושה סלט בין X ל-Y", או משהו אחר למען ההצגה, כולל אולי תלונה על משהו, בניסיון להעביר את "האשמה" אלי (ראה ההתייחסות ל"המערכת יקרה" ולא למשפט הבא), וכו'
ולא אתפלא אם גם תיעלם בכלל ולא תגיב -- תדירות התגובות שלך יורדת...
"חומר למחשבה לאלה שתוהים" לגביך.
עמיר
-- ונוסף גם itz56 כקורבן לירידות.
itz56 הוא קורבן לירידות :מה??????????:...
ועכשיו ברשותכם, לכמה קלישאות:
הו הצביעות, זעקת הקוזאק הנגזל,
זו התקרבנות לשמה,
מערכת ההסברה כשלה,
אל תיתנו להם רובים,
איך נותנים להם להפיץ את השקרים האלה באו"ם?
ונוסף גם itz56 כקורבן לירידות.