האם היית לוקח משכנתה / הלוואה עבור מוצר אודיו כלשהו?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
בכל מקרה כלום מזה לא רלוונטי להלוואה לצורכי סטריאו, ג'ט סקי, טיולים לחו"ל וכו.. :)

שוב:

נניח יש לך 50% מעלות הנכס במזומן.

במקום לקחת 50% משכנתא, אפשר לקחת 60% באותם תנאים בדרך כלל.

ואת ה-10% האלה או לבזבז על מכשירי חשמל, רהיטים או.. סטריאו.

ronengolanpt

אוהב את התחום
מעורבות
356
נקודות
63
דעתי האישית קצת שונה , למוצרים יד שנייה בתחום האודיו יש יתרונות רבים

תקציב
בניית מערכת שבנויה על ציוד יד שנייה זולה משמעותית יותר מקנייה של מערכת חדשה (בייחוד בישראל) ויכולה לעלות פי 2 פחות ממערכת חדשה , ובסכום הזה ההלוואה לא רלבנטית , או שהסכום נמוך בהרבה (פחות ריבית דריבית) , ושלוקחים בחשבון עלות של מערכת שלמה (מקור , הגברה , רמקול , כבילה , שיכוך ..) מדובר בחסכון גדול שלרוב האנשים יהווה אימפקט משמעותי

חדש מהניילון
במקום לקרוע את הניילונים ואז להתבאס מBREAK IN של עשרות ובד"כ מאות שעות עד שהציוד החדש נשמע טוב , אתה מדליק את המערכת וישר מקבל את אותו הסאונד בחצי המחיר ;)

מבחר
נכון שהמבחר ביד שנייה מצומצם , אבל חלק מהכיף זה תהליך החיפוש וההמתנה למוצר הנכון שיגיע ללוחות והריגוש להשיג אותו אחרי שחיכית לו זמן רב , בנוסף , בתחום שלנו יש הרבה אלטרנטיבות מבחינת היצע , למשל אם אתה מחפש הגברה של LUXMAN ואתה אם ראש פתוח , ישנם עוד עשרות מוצרים דומים שיכולים להתאים כמו ACCUPHASE , BOULDER , GRYPHON ,VITUS, SIMAUDIO,PASSLABS SOLUTION , CONSTELLATION , וזו רק רשימה חלקית של אלטרנטיבות , של אופציות שיכול להיות שייפתחו לך את הראש אם יגיעו ללוחות בזמן הנכון ויהיו לא פחות או אולי יותר טובות מהאופציה הראשונה שלך.

תנאי בדיקה
אחד הבעיות בקניית ציוד הוא שהוא יכול להישמע בבית אחרת לגמרי ממה שנדמה לך מצד שני במוצרי יד שנייה מצאתי במקרים לא מעטים נכונות לשמוע את הציוד בביתי ולבדוק את הסינרגיה של המוצר בתנאים שבו הוא יעבוד , ולהבין כמה ההבדל משמעותי יחסית לSETUP שיש לי היום ואם הUPGRADE שווה לי במקום לקנות מוצר יד ראשונה שבמקרה שלא אהבתי , יש לי את הברירה להיתקע אתו או למכור בהפסד

גמישות
במקרים רבים , שינוי של חלקים במערכת יכול לקחת את הסאונד למקומות אחרים , כי כל יבואן מכייל את המערכת לפי מה שהוא חושב שאנשים אוהבים , למשל בהגברה , חלק מהגברות מתאפיינות בדינמיקה מתפרצת וחלק יותר עדינות , חלק מההגברות מתרכזות בMUSICALITY וחלקם בRESOLUTION , חלק ההגברה היא LAID BACK וחלק היא IN YOUR FACE , חלקם מצטיינות בBASS/MIDBASS , או בהתאמה לסוגי מוזיקה שונים (VOCAL/CLASSIC/ROCK) , וכך הלאה , וחלק מהכיף זה להתחדש ולשמוע כל פעם את המערכת שלך בסגנון קצת אחר ..

אם ברשותך ציוד יד שנייה אין בעיה "לגלגל" ציוד , בהנחה שאתה קונה ציוד מוכר וסחיר , ויודע פחות או יותר מה התמחור שלו , תוכל ל"גלגל" ולשנות את המערכת שלך ללא הפסדים , אם יימאס לך מהתחביב יום אחד תוכל אפילו למכור אותה במלואה בערך באותו מחיר שקנית , בעוד שביד ראשונה כל פעם שתמכור תישאר ביד עם חצי מהכסף על כל "גלגול" של המערכת.

חסרונות

החיסרון העיקרי של יד שנייה מבחינתי זה חוסר הידיעה על ההיסטוריה של מה שקניתי , יכול להיות שמדובר בהגברה שלא באחריות שעברה טיפול במעבדה "חאפרית" או כבלים שמידת מקוריותם מוטלת בספק , אבל יש גם דרכים להפחית את הסיכון הזה (קניית מוצרים שעדיין באחריות , קנייה מדילרים ולא אנשים פרטיים , לא לקנות כבלים יד שנייה , בחינה בבית של הציוד)

אני לגמרי מסכים עם גיא שהשורה התחתונה זה המוזיקה , בתקווה שתהיה שנה עם מערכת טובה ,מוזיקה טובה , וחתימה טובה :)

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
סה"כ נחדד: משכנתא לשיפוץ, אם כחלק ממשכנתא לרכישת דירה או כמשכנתא מנותקת מרכישת דירה (רק לשיפוץ), נחשבת למשכנתא לדיור ומקבלת תנאים של דיור.

משכנתא לכל מטרה, זה דבר אחר לגמרי, וכשמיכאל מצטט קטע מדברי שמתייחס ל"ג'ט סקי", אז הבהרתי לו שזה לא אותו דבר. זה הכל.

ע"פ הוראות בנק ישראל,
1. משכנתא לשיפוץ מצריכה הצעת מחיר רשמית, שכוללת הכל.
2. הבנק יקבל שומא משמאי על שווי הנכס אחרי השיפוץ
3. הבנק יזרים עד חצי מהכסף של ההלוואה,
4. הלווה יספק לבנק חשבוניות וקבלות על סכום משמעותי מהצעת המחיר (עשרות אלפי שקלים),
5. רק אז הבנק יזרים לחשבון את החצי השני של ההלוואה.

לעומת זאת כאשר ההלוואה לשיפוץ היא חלק מהלוואת משכנתא לרכישת דיור, לא צריך, כיוון שיש תהליך שמסתכל על הדירה אחרי השיפוץ כפעולה אחת.

בכל מקרה כלום מזה לא רלוונטי להלוואה לצורכי סטריאו, ג'ט סקי, טיולים לחו"ל וכו.. :)
סיכום טוב, רק שהוא מתייחס לבנקאות קלאסית בלבד.
השוק היום יותר משוכלל וישנם גופים, גם מוסדיים מכובדים וגם קצת פחות, שנותנים משכנתאות חוץ בנקאיות.
אותם גופים לא כפופים למפקח על הבנקים ולרגולציה מכבידה ולכן, אם יש מישהו שהוא מספיק חמור, הוא יכול למשכן את רוב הבית שלו על מנת לקנות מערכת סטריאו יקרה.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
410
נקודות
63
סיכום טוב, רק שהוא מתייחס לבנקאות קלאסית בלבד.
השוק היום יותר משוכלל וישנם גופים, גם מוסדיים מכובדים וגם קצת פחות, שנותנים משכנתאות חוץ בנקאיות.
אותם גופים לא כפופים למפקח על הבנקים ולרגולציה מכבידה ולכן, אם יש מישהו שהוא מספיק חמור, הוא יכול למשכן את רוב הבית שלו על מנת לקנות מערכת סטריאו יקרה.

יאללה, בוא נפתח את זה:

הבהרה - אני סתום בלום, נא לא לקחת ממני שום עצה פיננסית :)

כתבת "גם מוסדיים מכובדים וגם קצת פחות, שנותנים משכנתאות חוץ בנקאיות." , כמו כן "מספיק חמור, הוא יכול למשכן את רוב הבית שלו על מנת לקנות מערכת סטריאו יקרה.."
החבר'ה האלה גם יקחו ממך ריבית שלא נדע.

אממה, יש דרך נוספת שהציבור לא מכיר, זמינה לשכירים בעלי פנסיה: הלוואה מקרן הפנסיה או ביטוח המנהלים.

יתרונות:
1. לא משעבדים את הבית (כי החיסכון מהווה בטוחה).
2. הריביות הרבה, אבל הרבה יותר טובות מהריביות החוץ בנקאיות, וברוב המקרים גם מריבית משכנתא הלוואה לכל מטרה.
3. לא מתעסקים עם גורמים מפוקפקים.

כל עוד ההלוואה עומדת בתנאי הרגולציה : עד רבע מהקרן ביום הההלוואה, החזר חודשי שלא מכביד ביחס למשכורת וכו.. התנאים יהיו מעולים, בתנאים של היום בד"כ פריים + 0.5 , או צמודה + 2.3% - 2.9%

חסרונות: נו, זה די ברור, אתה לא משעבד את הבית, אבל כן את החיסכון.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
יאללה, בוא נפתח את זה:

הבהרה - אני סתום בלום, נא לא לקחת ממני שום עצה פיננסית :)

כתבת "גם מוסדיים מכובדים וגם קצת פחות, שנותנים משכנתאות חוץ בנקאיות." , כמו כן "מספיק חמור, הוא יכול למשכן את רוב הבית שלו על מנת לקנות מערכת סטריאו יקרה.."
החבר'ה האלה גם יקחו ממך ריבית שלא נדע.

אממה, יש דרך נוספת שהציבור לא מכיר, זמינה לשכירים בעלי פנסיה: הלוואה מקרן הפנסיה או ביטוח המנהלים.

יתרונות:
1. לא משעבדים את הבית (כי החיסכון מהווה בטוחה).
2. הריביות הרבה, אבל הרבה יותר טובות מהריביות החוץ בנקאיות, וברוב המקרים גם מריבית משכנתא הלוואה לכל מטרה.
3. לא מתעסקים עם גורמים מפוקפקים.

כל עוד ההלוואה עומדת בתנאי הרגולציה : עד רבע מהקרן ביום הההלוואה, החזר חודשי שלא מכביד ביחס למשכורת וכו.. התנאים יהיו מעולים, בתנאים של היום בד"כ פריים + 0.5 , או צמודה + 2.3% - 2.9%

חסרונות: נו, זה די ברור, אתה לא משעבד את הבית, אבל כן את החיסכון.
ליאור, צודק. גם זו דרך.
אני חושב שמהות העניין היא שכסף תמיד אפשר להשיג בדרך, במחיר וברמת סיכון כזו או אחרת, החכמה היא לדעת להחזיר את ההלוואה בלי שיפגעו דברים יותר חשובים ממטרת ההלוואה עצמה.
נראה שאתה בקי בתחום, בטח יותר ממני. פעם יצאתי עם בנקאית וזה הכי רחוק שהגעתי לצד המלווה :)
גמר חתימה טובה לכולם.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
למשל אם אתה מחפש הגברה של LUXMAN ואתה אם ראש פתוח , ישנם עוד עשרות מוצרים דומים שיכולים להתאים כמו ACCUPHASE , BOULDER , GRYPHON ,VITUS, SIMAUDIO,PASSLABS SOLUTION , CONSTELLATION

אתה בטוח במה שכתבת כאן?
מתוך הרשימה הזו, שתי החברות שאני מכיר ויכולות אולי להחשב כנשמעות "דומה" או עם מאפיינים דומים, הן לקסמן ואקיופיז.
אבל מה ללקסמן ולקונסטליישן? מה בין הצליל של לקסמן לפאס לאב? כנ"ל לקסמן מול גריפון או סולושיין. אופי אחר לגמרי.
(יש לי קונסטליישן בבית, שמעתי פה ושם את ההגברות האחרות).

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
א. היתרון בפרק ב' — חשבונות נפרדים.
ב. עברנו דירה ועשינו שיפוץ שהיה יכול לממן מערכת איכותית למדי.
ג. מצד שני.... גיסתי הוציאה כפול על השיפוץ שלה.
ד. אני מתנגד להלוואות באופן עקרוני. וגם את המשכנתה הקטנה שלקחנו מתכוון להחזיר תוך שנתיים שלוש.
ה. אני חושב שאפשר להרכיב מערכת מעולה, בלי פשרות, בסביבות 100 אלף גג במחירי יד2. (במיוחד עם שחיטות המחירים של ימינו). זה לא סכום שדורש משכנתה.

ronengolanpt

אוהב את התחום
מעורבות
356
נקודות
63
אתה בטוח במה שכתבת כאן?
מתוך הרשימה הזו, שתי החברות שאני מכיר ויכולות אולי להחשב כנשמעות "דומה" או עם מאפיינים דומים, הן לקסמן ואקיופיז.
אבל מה ללקסמן ולקונסטליישן? מה בין הצליל של לקסמן לפאס לאב? כנ"ל לקסמן מול גריפון או סולושיין. אופי אחר לגמרי.
(יש לי קונסטליישן בבית, שמעתי פה ושם את ההגברות האחרות).

הנקודה שניסיתי להעביר הייתה קצת אחרת , לא ערכתי השוואה בין החברות השונות לכול החברות שציינתי יש מוצרים מצוינים , בסדרות וברמות מחיר שונות , וחתימת סאונד אופיינית לכל אחת מהם , הנקודה שניסיתי להבהיר הייתה הגמישות המחשבתית , במקום להתקבע על מוצר ספציפי שיכול להיות שמופיע לעיתים נדירות בלוחות , לפתוח את הראש לאופציות נוספות שצצות , ויכולות להיות בסינרגיה טובה יותר מהמוצר הספציפי שחשבת שהכי מתאים לך

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
לא ידידי, זה לא אותו מקרה.
בארץ משכנתא לשיפוץ הדירה נחשבת למשכנתא לדיור ולא "לכל מטרה".
שיפוץ נחשב לפעולה שמשביחה את הנכס, ולכן ע"פ הוראות בנק ישראל, הלוואה לשיפוץ נופלת תחת הקטגוריה של הלוואה לדיור. ואם מצרפים לך סכום ברכישה לצורך שידרוג הנכס, זה מקובל.

ואפילו נחזור לנושא השרשור: לרכוש ע"ח שיעבוד הבית:
נאמר יש כבר בבעלותך נכס, ואתה רוצה 300,000 ש"ח.
- אם אתה רוצה לקנות מערכת סטריאו, אז תקבל "הלוואה לכל מטרה", שתדווח ככזו לבנק ישראל (מפקידים את המשכנתא ברשם המשכנתאות עם הסיווג האמיתי), והריבית תהיה ריבית גבוהה משמעותית.
- אם אתה רוצה לשפץ, אז יגיע אליך שמאי הביתה, אתה תראה לו הצעת מחיר מפורטת של קבלן השיפוצים, שתכלול הכל - מטבח, אמבטיות, סניטריה, דלתות, חשמל... ) והוא יתן הערכת שמאי לשווי הנכס אחרי השיפוץ.
המשכנתא תדווח כהלוואה לשיפוץ, ותקבל ריבית דיור (נמוכה).
בדיוק :בעד:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
טוב...ישנה עו צורת חשיבה.
נניח שיש לך חיסכון.הוא מושקע בשוק ההון.הסכום החודשי הממוצע שהוא מניב בחודש ,גדול ולו במעט מסכום ההחזר.לדעתי עדיף הלואה ,לסיים ולהשאר עם סכום החיסכון.
ז"א אילו "צרות" טובות.לא מדובר על העמקת גודל ה -.זו שטות גמורה.

ran_carney

אוהב את התחום
מעורבות
118
נקודות
43
הרבה זמן לא כתבתי.
מרחיב קצת את מה שליאור כתב.
את ההלוואה המדוברת אפשר לקחת גם מפנסיה וגם מקה"ש נזילה (עד 80 אחוז. אם לא נזילה - בד"כ, 30 אחוז. בשני המקרים, עד לפני הקורונה - פריים מינוס חצי. היום זה בעיקר תלוי בגורם המלווה)

בניגוד להלוואות הממוצעות של 2.5-4+פריים אלו הלוואות פגז.

בנוגע לשאלה -
ככלל אצבע, הלוואה לצורך צריכה היא טעות גדולה. הכי פשוט ונכון לקנות על בסיס כסף שיש לנו.
עם זאת, אנחנו לא מכונות וזה בסדר גם להסתכל על הפן הרגשי.

כל עוד מדובר על כסף זמין ויש תכנית ברורה איך ועד מתי משלמים את ההלוואה, הכל טוב.

אגב ברקצ, כגישה, לא נכון לסגור הלוואות כמה שיותר מהר אלא להתחשב בעלות החלופית -
למשל, אם אתה יודע לקחת הלוואה של 100 אש"ח שעולה לך 2 אחוז ולהשקיע אותו במדדים כמו ה-S&P500 שהיסטורית נותן תשואה של 7.5 מתוקננת לאינפלציה, זו נחשבת אחלה הלוואה בעולם כל עוד יש לך את הכספים לעמוד בהחזר החודשי גם בתקופות של ירידות של שוק ההון.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
410
נקודות
63
הרבה זמן לא כתבתי.
מרחיב קצת את מה שליאור כתב.
את ההלוואה המדוברת אפשר לקחת גם מפנסיה וגם מקה"ש נזילה (עד 80 אחוז. אם לא נזילה - בד"כ, 30 אחוז. בשני המקרים, עד לפני הקורונה - פריים מינוס חצי. היום זה בעיקר תלוי בגורם המלווה)

אגב ברקצ, כגישה, לא נכון לסגור הלוואות כמה שיותר מהר אלא להתחשב בעלות החלופית -
למשל, אם אתה יודע לקחת הלוואה של 100 אש"ח שעולה לך 2 אחוז ולהשקיע אותו במדדים כמו ה-S&P500 שהיסטורית נותן תשואה של 7.5 מתוקננת לאינפלציה, זו נחשבת אחלה הלוואה בעולם כל עוד יש לך את הכספים לעמוד בהחזר החודשי גם בתקופות של ירידות של שוק ההון.

נחדד ונוסיף שהלוואה מקרן השתלמות נזילה, סוגרת את שתי הפינות, גם השקעה וגם הלוואה בתנאים טובים.
תזכורת: רווחים מקרן השתלמות פטורים ממס על רווחי הון*.
למה זה חשוב? כיוון שב 2021 קרנות ההשתלמות תסיימנה עם ממוצע 8 - 10 % רווח.

לא מן הנמנע ששימור נזילות קש"ה, התשואה שלה והפטור ממס על רווחים, מסתכם ביותר מהריבית** על הלוואה מקה"ש.

* כל עוד היא לא נפדתה, וההפקדות בה היו עד התקרה הפטורה.
** לא לשכוח להתמקח. זה די מסחר סוסים.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
הבעיה הגדולה ביותר בשוק יד 2 היא תופעת המיני דילרים שרוכשים כמעט באופן מידי ציוד במחירי שחיטה ואז ביום למחרת מפורסמים למכירה במחירי חו"ל +מע"מ(כמחיר של המוצר כחדש). תבדקו בלוחות ותראו-זה כבר בלתי נסבל.
בעבר הייתה יכולת לרכוש מוצר ממוכר מן המניין וליהנות מכל היתרונות שצוינו בפוסטים למעלה. היום- אם אתה לא מספיק זריז, אתה תראה את אותו המוצר מפורסם פעם ברבע מחיר ופעם במחיר פי ארבע.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,626
נקודות
113
הבעיה הגדולה ביותר בשוק יד 2 היא תופעת המיני דילרים שרוכשים כמעט באופן מידי ציוד במחירי שחיטה ואז ביום למחרת מפורסמים למכירה במחירי חו"ל +מע"מ(כמחיר של המוצר כחדש). תבדקו בלוחות ותראו-זה כבר בלתי נסבל.
בעבר הייתה יכולת לרכוש מוצר ממוכר מן המניין וליהנות מכל היתרונות שצוינו בפוסטים למעלה. היום- אם אתה לא מספיק זריז, אתה תראה את אותו המוצר מפורסם פעם ברבע מחיר ופעם במחיר פי ארבע.
אני חושב שנסחפת קלות עם המספרים אבל אתה די צודק במגמה שאתה מתאר. רואים הרבה מאד אנשים שבמעקב זריז אפשר לראות אצלם דפוס של סחרנות, והם מבקשים כאלה מחירים גבוהים, שאותי אישית מבאס בכלל לפנות אליהם. כל מני הזיות של אוזניות או דאקים במחירים של 80-90% חדש וכו'.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
רן קרני,
אני מבין שרוב החברים בפורום (אולי אני טועה?), לא היו לוקחים משכנתה לציוד אודיו או לדברים אחרים חוץ מבית?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,666
נקודות
113
מי שלוקח הלוואה קיצונית לתחביב (כל תחביב, לא רק אודיו)
לפני שיש לו נכס ביד ותשתית לעתיד to come!
וללא אפשרות להחזיר בצורה מסודרת (אשר לא תפגע בסדר יומו ונפשו).

חי על הקצה !
כמו נרקומן או אלכוהוליסט שלא שם *$% על עולמו וסביבתו.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
410
נקודות
63
חברים, לא צריך להגזים עם ה"מחמאות" למי שנוטל התחייבות למען התחביב.
ולו רק בגלל שלבטח יש בנינו כמה חברים שכך נהגו.
אולי זה לא תענוג גדול לקרוא את השטיפה הזו, אפילו אם היא לא בכוונה לפגוע, ולא מכוונת למישהו ספציפי.
אישית, אני לא אנהג כך, ממכלול סיבות, כשחלק גדול מהן הן עכבות פסיכולוגיות וחינוך סופר שמרני, שמרני מדי אולי.
אבל אחרים, יכולים לשאוב מזה מוטיבציה מוגברת: לעבוד על תוכנית של שלוש שנים (לדוגמא) למימון חלום, בלוח זמנים צפוף יותר. גם במחיר סיכון מחושב מסויים.
אפשר להבין את המנטליות הזה, ולהימנע מברכות כמו "אדיוטי" , "נרקומן" וכו..

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אני לא רואה הבדל בין הלוואה לרכישת רכב (שלא לצרכי עבודה) לבין הלוואה לרכישת מערכת אודיו.
דווקא רכב מאבד מערכו יותר מציוד אודיו, שלא לדבר על הוצאות חדשות עבור אחזקת רכב שאינן קיימות באחזקת ציוד אודיו.
בשני המקרים מדובר לדעתי בהתנהלות לגיטימית אם יודעים שיש את יכולת ההחזר החודשי וזה לא על חשבון צרכים חשובים אחרים בבית.
ארז

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
ארז, יפה אמרת, אבל, לדעתי הפוך.
תקנה רכב ותתחרט אחרי יום, הפסדת 20 +/- אחוז מערכו ותמשיך לרכב הבא.

תקנה אודיו ותתחרט אחרי יום,
הפסדת 40 +/- אחוז ויהיה לך קשה למכור אותו במחיר הנ"ל :).

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אני לא רואה הבדל בין הלוואה לרכישת רכב (שלא לצרכי עבודה) לבין הלוואה לרכישת מערכת אודיו.
דווקא רכב מאבד מערכו יותר מציוד אודיו, שלא לדבר על הוצאות חדשות עבור אחזקת רכב שאינן קיימות באחזקת ציוד אודיו.
בשני המקרים מדובר לדעתי בהתנהלות לגיטימית אם יודעים שיש את יכולת ההחזר החודשי וזה לא על חשבון צרכים חשובים אחרים בבית.
ארז

מבחינתך אין הבדל, אבל מבחינת רשויות - יש.
רכב זה נכס כלכלי, ושוק הרכב מוסדר.
רכב מאבד מערכו, אבל לא 20% למחרת כמו שתומר כתב, לאחרונה דווקא מחירים עלו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור