דעתי האישית קצת שונה , למוצרים יד שנייה בתחום האודיו יש יתרונות רבים
תקציב
בניית מערכת שבנויה על ציוד יד שנייה זולה משמעותית יותר מקנייה של מערכת חדשה (בייחוד בישראל) ויכולה לעלות פי 2 פחות ממערכת חדשה , ובסכום הזה ההלוואה לא רלבנטית , או שהסכום נמוך בהרבה (פחות ריבית דריבית) , ושלוקחים בחשבון עלות של מערכת שלמה (מקור , הגברה , רמקול , כבילה , שיכוך ..) מדובר בחסכון גדול שלרוב האנשים יהווה אימפקט משמעותי
חדש מהניילון
במקום לקרוע את הניילונים ואז להתבאס מBREAK IN של עשרות ובד"כ מאות שעות עד שהציוד החדש נשמע טוב , אתה מדליק את המערכת וישר מקבל את אותו הסאונד בחצי המחיר
מבחר
נכון שהמבחר ביד שנייה מצומצם , אבל חלק מהכיף זה תהליך החיפוש וההמתנה למוצר הנכון שיגיע ללוחות והריגוש להשיג אותו אחרי שחיכית לו זמן רב , בנוסף , בתחום שלנו יש הרבה אלטרנטיבות מבחינת היצע , למשל אם אתה מחפש הגברה של LUXMAN ואתה אם ראש פתוח , ישנם עוד עשרות מוצרים דומים שיכולים להתאים כמו ACCUPHASE , BOULDER , GRYPHON ,VITUS, SIMAUDIO,PASSLABS SOLUTION , CONSTELLATION , וזו רק רשימה חלקית של אלטרנטיבות , של אופציות שיכול להיות שייפתחו לך את הראש אם יגיעו ללוחות בזמן הנכון ויהיו לא פחות או אולי יותר טובות מהאופציה הראשונה שלך.
תנאי בדיקה
אחד הבעיות בקניית ציוד הוא שהוא יכול להישמע בבית אחרת לגמרי ממה שנדמה לך מצד שני במוצרי יד שנייה מצאתי במקרים לא מעטים נכונות לשמוע את הציוד בביתי ולבדוק את הסינרגיה של המוצר בתנאים שבו הוא יעבוד , ולהבין כמה ההבדל משמעותי יחסית לSETUP שיש לי היום ואם הUPGRADE שווה לי במקום לקנות מוצר יד ראשונה שבמקרה שלא אהבתי , יש לי את הברירה להיתקע אתו או למכור בהפסד
גמישות
במקרים רבים , שינוי של חלקים במערכת יכול לקחת את הסאונד למקומות אחרים , כי כל יבואן מכייל את המערכת לפי מה שהוא חושב שאנשים אוהבים , למשל בהגברה , חלק מהגברות מתאפיינות בדינמיקה מתפרצת וחלק יותר עדינות , חלק מההגברות מתרכזות בMUSICALITY וחלקם בRESOLUTION , חלק ההגברה היא LAID BACK וחלק היא IN YOUR FACE , חלקם מצטיינות בBASS/MIDBASS , או בהתאמה לסוגי מוזיקה שונים (VOCAL/CLASSIC/ROCK) , וכך הלאה , וחלק מהכיף זה להתחדש ולשמוע כל פעם את המערכת שלך בסגנון קצת אחר ..
אם ברשותך ציוד יד שנייה אין בעיה "לגלגל" ציוד , בהנחה שאתה קונה ציוד מוכר וסחיר , ויודע פחות או יותר מה התמחור שלו , תוכל ל"גלגל" ולשנות את המערכת שלך ללא הפסדים , אם יימאס לך מהתחביב יום אחד תוכל אפילו למכור אותה במלואה בערך באותו מחיר שקנית , בעוד שביד ראשונה כל פעם שתמכור תישאר ביד עם חצי מהכסף על כל "גלגול" של המערכת.
חסרונות
החיסרון העיקרי של יד שנייה מבחינתי זה חוסר הידיעה על ההיסטוריה של מה שקניתי , יכול להיות שמדובר בהגברה שלא באחריות שעברה טיפול במעבדה "חאפרית" או כבלים שמידת מקוריותם מוטלת בספק , אבל יש גם דרכים להפחית את הסיכון הזה (קניית מוצרים שעדיין באחריות , קנייה מדילרים ולא אנשים פרטיים , לא לקנות כבלים יד שנייה , בחינה בבית של הציוד)
אני לגמרי מסכים עם גיא שהשורה התחתונה זה המוזיקה , בתקווה שתהיה שנה עם מערכת טובה ,מוזיקה טובה , וחתימה טובה