האם היית לוקח משכנתה / הלוואה עבור מוצר אודיו כלשהו?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
ובכן,ישנם מאות אלפים בארץ שלוקחים הלואות לרכוש רכב.אם במימון מלא או חלקי.חלק גם מממנים בהלואות רכבי יוקרה.
אז אם אקנה B.M.W נניח עם הלואה של 100.000שח השכנים יגידו ,סחטיין תתחדש.אם ידעו זה לרמקול,יגידו שכן מפגר.מה יאמרו אודיופילים לא נחשב.
אם אני הייתי לוקח הלואה לרכוש מוצר כלשהו...ברור שכן ,אם לא פוגע בחיים עצמם.אפשר להסתכל על הלואה בריבית נמוכה כקיצור דרך לחיסכון עבור מכונית,רמקול....

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
לא על בורמייסטר.

האם זה לגיטימי / מוסרי בעינך כשאתה נשוי, לקנות מוצר אודיו יוקרתי בכספי משכנתה?

אם החשבון משותף, אז כל הוצאת כספים צריכה להיות מאושרת ע"י שני בני זוג

ספציפית משכנתה - זה טוב יותר מהלוואה רגילה. אבל באופן עקרוני אני לא חושב שזה נכון לקחת הלוואות על מותרות.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
ובכן,ישנם מאות אלפים בארץ שלוקחים הלואות לרכוש רכב.אם במימון מלא או חלקי.חלק גם מממנים בהלואות רכבי יוקרה.
אז אם אקנה B.M.W נניח עם הלואה של 100.000שח השכנים יגידו ,סחטיין תתחדש.אם ידעו זה לרמקול,יגידו שכן מפגר.מה יאמרו אודיופילים לא נחשב.
אם אני הייתי לוקח הלואה לרכוש מוצר כלשהו...ברור שכן ,אם לא פוגע בחיים עצמם.אפשר להסתכל על הלואה בריבית נמוכה כקיצור דרך לחיסכון עבור מכונית,רמקול....

אבל לרמקול לא תקבל הלוואה ב-0.9% לא צמוד

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
הלוואה מחשבון קה'שת לא שואלים שאלות.פריים-1/2

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
הלוואה מחשבון קה'שת לא שואלים שאלות.פריים-1/2

זה בשביל תומר - לפתוח שרשור חדש האם מותר לבזבז קרן השתלמות על סטריאו :D

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

מכונית זה כמו בגדים ושעון, הם הולכים אתך לכל מקום ועושים את העבודה...

את הרמקולים רואים רק אלו שקרובים אליך.. וזה לא אפקטיבי במדד ה"שופוני".

בהחלט לא מקובל בציבור להשקיע במוצר שאינו נושא רווחים, אפילו במדד הפוזה אתה מוגבל רק לחברים לתחביב, והצרה היא שהקרובים ממש עלולים גם להתבאס..

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
בשנים שאני בתחביב בזה ראיתי התמכרויות, שמעתי סיפורים על גירושים וראיתי לא מעט חוסר התאמה קיצוני בין רמת הציוד לרמת החיים.

לא נכנס לכיס של אף אחד, אבל אנשים מאבדים את זה כמו בכל תחביב, למשל מוטוריקה.
לתוך התמהיל המסוכן הזה נכנס גם אגו והפורומים רק העצימו את זה.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
זה בשביל תומר - לפתוח שרשור חדש האם מותר לבזבז קרן השתלמות על סטריאו :D
חס וחלילה....הלואה מהחשבון,הקרן ממשיכה :)

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
שאלה מאוד אישית. כ"א הרי מתנהג כלכלית בצורה שונה.
אני הגעתי לשלב בחיים שבו השקעה באודיו היא ממש לא בראש סולם העדיפויות, למרות שאני יכול.

מעבר לזה, לקחת הלוואה כדי לקנות מוצרים ששעה אחרי הקנייה איבדו כ 50% מערכם נראה לי מעשה מאוד תמוה.

אני ממליץ לצעירים כאן שעוד אין להם דירה, להתאפק ולקנות מערכת יד 2 צנועה. מי שיש לו כבר הכל ויכול להשקיע מאות אלפים, סבבה לגמרי והכי בכייף. אבל מי שלוקח הלוואה לאודיו סימן שאין לו את ההון הנדרש וזה כבר נראה לי מהלך מאוד לא הגיוני.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אני לקחתי הלוואה על חשבון הזכיה שלי בלוטו. הבטחתי לבנק שברגע שאזכה בלוטו אני אשלם את ההלוואה שלקחתי כדי לשלם על המערכת שלי…

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אם החשבון משותף, אז כל הוצאת כספים צריכה להיות מאושרת ע"י שני בני זוג

ספציפית משכנתה - זה טוב יותר מהלוואה רגילה. אבל באופן עקרוני אני לא חושב שזה נכון לקחת הלוואות על מותרות.

חושב בדיוק כמוך :).

joda5

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
א. כן עשיתי הלוואה כדי לספק את אהבותיי. למה לא. מוזיקה היא דבר טוב.
משכנתא זה כבר מוגזם. חברים אנחנו פה רק אורחים שום דבר לא שלנו. כסף הולך וכסף בא. להנות ברור ובתבונה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
חס וחלילה....הלואה מהחשבון,הקרן ממשיכה :)

אני הבנתי אותך. אני זה שמשכתי פעם קרן השתלמות לפני 13 שנה. לא כולם יודעים על הלוואה. אז לא ידעתי. חוץ מזה, אם אתה משלם משכנתה ואין לך גרוש על גרוש, איך תחזיר עוד הלוואה?

למה

חבר משקיען
מעורבות
838
נקודות
113
בעיניי לקיחת הלוואה לקניית מערכת יוקרה, כאשר אין לך דירה ואתה גר בשכירויות היא חוסר בגרות ואחריות. את החלומות צריך להתאים לגודל הכיס ולא לקפוץ מעל הפופיק.;) מכיר את ארטור ( ה א ,שדיבר עליו תומר) ולדעתי זה לא דוגמה טובה להתנהלות כלכלית. שתהיה לכולנו שנה טובה וגמר חתימה טובה.:לב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נתחיל מזה שאי אפשר לקחת משכנתא על משהו שהוא אינו נדל״ן. אפשר לקחת הלוואה. (משכנתא זה עם א׳).
כל אחד עושה מה שהוא רואה לנכון במסגרת הבית שלו. אני לא אוהב את ה״חשיפה״ של א. מנתניה שניכנס לבוץ. זה עניין אישי שאני משער שהוא לא ממש ירצה שמישהו יידע מזה.

ולגבי הלוואות להגשמת חלומות? דעתי האישית היא שאין בעיה עם זה. להיפך. טכנית, אים הרבה הבדל אם תשים במשך 20 שנה 2000 שקל בצד או שתיקח היום הלוואה ותשלם 2000 שקל במשך 20 שנה. פשוט ההלוואה תאפשר לך להגשים את החלום מוקדם יותר.

אגב: אני לא לוקח הלוואות. לא לאוטו ולא למערכת. ההלוואה היחידה שלקחתי בחיי זה לבית, וגם היא היתה כל כך קטנה שגמרתי לשלם אותה תוך שנתיים. ולכן זה מאוד אישי. אני עצמאי, לא אוהב הלוואות מפני שאני לא ממש יודע מה יהיה מחר. שכיר, עם משכורת קבועה ובטוחה, יותר גמיש ממני בעניין.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
נתחיל מזה שאי אפשר לקחת משכנתא על משהו שהוא אינו נדל״ן. אפשר לקחת הלוואה. (משכנתא זה עם א׳).
.
נמר, יש לך טעות.
משכנתא = הלוואה המובטחת ע״י שעבוד נכס נדלן.
יש מה שנקרא ״משכנתא לכל מטרה״, אמנם הפיקוח על הבנקים קבע כללים די נוקשים לעניין הגובה של משכנתא מסוג זה ואחוז מקסימלי מערך הנכס המשועבד אבל בהחלט אתה יכול לשעבד את הדירה שלך (משכנתא) על מנת לקנות אודיו.
לגופו של עניין, עדיף לקחת משכנתא זולה ולממן כך את תענוגות החיים מאשר לחיות מהמינוס בבנק שזה בעצם הלוואה בריבית הכי גבוהה שיש (חוץ משוק אפור).

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אבל בהחלט אתה יכול לשעבד את הדירה שלך (משכנתא) על מנת לקנות אודיו.

מהלך כזה הוא מהלך מטורף לטעמי.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
זה רק מראה למה אודיופיליה צריכה לקבל מקום משלה במגדיר ההפרעות הפסיכיאטריות DSM.
אם תחביב שעיקרו מציאת צליל שהמוח מפרש כהפרשת הדופמין האולטימטיבית שגורם להפקרות כלכלית כמו צריכת סם קשה יש לנו בעיה.

https://hifi-opinions.com/en/audiophilia-nervosa-2/

נערך לאחרונה ב:

למה

חבר משקיען
מעורבות
838
נקודות
113
כאן אני לגמרי לא מסכים עם נמר. פריסת תשלומים נוחה לשנה-שנתיים מאד מקובלת בתחום, אבל להתחייב 20 שנים בשביל המערכת נישמע לי לא הגיוני. :מבולבל: אני קיבלתי חינוך סובייטי: גודל ההוצאות צריך להיות מותאם לגודל ההכנסות, אחרת קריסה כלכלית מהר מאד תקבור אותך בחובות,שאין ביכולתך להחזיר.:בכי:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
נתחיל מזה שאי אפשר לקחת משכנתא על משהו שהוא אינו נדל״ן.

לוקחים משכנתא/ה מוגדלת.
זה מה שגרם למשבר subprime בארה"ב :D

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור