האם היית לוקח משכנתה / הלוואה עבור מוצר אודיו כלשהו?

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
לוקחים משכנתא/ה מוגדלת.
זה מה שגרם למשבר subprime בארה"ב :D
מיכאל, בדיוק הפוך.
משבר הסאבפריים לא נוצר בגלל שאנשים לקחו משכנתאות מוגדלות ובזבזו את הכסף על מותרות, אלא בגלל שהרגולטור באותה תקופה אפשר מתן הלוואות לבעלי יכולת החזר מפוקפקת ומבלי לשים אפילו סנט אחד הון עצמי, שאפילו לא יכלו לעמוד בהחזר התשלום החודשי עבור הבית עצמו.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מיכאל, בדיוק הפוך.
משבר הסאבפריים לא נוצר בגלל שאנשים לקחו משכנתאות מוגדלות ובזבזו את הכסף על מותרות, אלא בגלל שהרגולטור באותה תקופה אפשר מתן הלוואות לבעלי יכולת החזר מפוקפקת ומבלי לשים אפילו סנט אחד הון עצמי, שאפילו לא יכלו לעמוד בהחזר התשלום החודשי עבור הבית עצמו.

לא מותרות, אבל נתנו משכנתאות שכוללו גם כיסוי של שיפוצים, הגדילו החזר חודשי ועוד יותר את הפער בין הלוואה למחיר הנכס.

וזה לא שולל את מה שכתבת

עמית

חבר משקיען
מעורבות
217
נקודות
63
אם הייתי יכול לגור בתוך
המערכת הייתי לוקח...

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
מי שיש לו מספיק כסף וקונה ציוד יקר סבבה, אז נשאלת השאלה, אם אודיופיל שאין לו מספיק כסף ולא לוקח הלוואה לרכישת ציוד שמע יקר יכול להקרא עדיין אודיופיל ? :)

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
410
נקודות
63
מיכאל, בדיוק הפוך.

לא מותרות, אבל נתנו משכנתאות שכוללו גם כיסוי של שיפוצים, הגדילו החזר חודשי ועוד יותר את הפער בין הלוואה למחיר הנכס.

וזה לא שולל את מה שכתבת

זה אפילו לא קצה קצהו של הקרחון, וגם לא הכי מדוייק עובדתית.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
בעני לקחת הלוואה כדי לקנות ציוד אודיו היי אנד יקר זה אדיוטי לגמרי.
יש דברים נהדרים ביד שתים, ואפשר לארגן מערכת סבירה בלי לפשוט רגל.
למי שאין ידו משגת, מנוי טידל ואזניות סבירות, ויש את כל המוזיקה בעולם פתוחה במחיר שווה לכל נפש.
המהות לטעמי היא המוזיקה, לא הציוד.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
410
נקודות
63
נמר, יש לך טעות.
משכנתא = הלוואה המובטחת ע״י שעבוד נכס נדלן.
יש מה שנקרא ״משכנתא לכל מטרה״, אמנם הפיקוח על הבנקים קבע כללים די נוקשים לעניין הגובה של משכנתא מסוג זה ואחוז מקסימלי מערך הנכס המשועבד אבל בהחלט אתה יכול לשעבד את הדירה שלך (משכנתא) על מנת לקנות אודיו.
לגופו של עניין, עדיף לקחת משכנתא זולה ולממן כך את תענוגות החיים מאשר לחיות מהמינוס בבנק שזה בעצם הלוואה בריבית הכי גבוהה שיש (חוץ משוק אפור).

נכון מאוד, ומן הראוי לציין שהלוואה לכל מטרה ניתנת בריבית גבוהה הרבה יותר מאשר הלוואה למטרת דיור, אפילו אם היא מגובה באותו נכס בדיוק.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
410
נקודות
63
מיכאל, בדיוק הפוך.

וזה לא שולל את מה שכתבת

בהרחבה:
צריך להבין איך עבד שוק הדיור בארה"ב בתקופה ההיא.
בארה"ב המשכנתא היא לא בנקאית כמו אצלנו.
בתקופה ההיא, השוק בארה"ב הופעל ע"י סוכני משכנתאות. הם אנשים עצמאיים, שמגיעים לבעלי נכסים, או מי שמעוניין בנכס, ומוכרים לו משכנתא.
תפקידם הוא להעריך את שווי הבית, לבדוק את הערובות של הלווה ולבנות תמהיל של היקף, החזר וריבית.
אחרי שנחתמים המסמכים, הסוכנים ניגשים לאחת משתי סוכניות "סמי ממשלתיות" Fannie Mae ו Freddie Mac והן היו מבטחות את המשכנתא,
בהתבסס על המסמכים שמסופקים להם ע"י סוכן המשכנתאות. הן מוסיפות את הפרמייה שלהם לתשלום המשכנתא,
והנה, הוקוס פוקוס יש לך משכנתא מבוטחת.
מהיכן מגיע הכסף?
בנקי השקעות גדולים, רוצים ליצור תזרימי מזומנים, אז הם קונים את המשכנתאות האלה (כלומר לוקחים את החוב),
ומנפיקים כנגדם אג"ח מגובה משכנתאות Mortgage-backed Securities (MBS).
עכשיו כבר יש לך עוד רמת אבסטרקציה: אתה קונה ניירות ערך של גולדמן זאקס, מורגן סטנלי, מריל לינץ וכו..
נכון שזה נשמע יותר טוב ממה שזה: להלוות כספים לקניית דירה של מישהו?...
אבל יש בעיה: כל נייר ערך חייב דירוג אשראי (דירוג סיכון), אז פונים לחברות דירוג כמו Moody's או Fitch על מנת שידרגו את האג"ח הזה.
החברות האלה הן חברות פרטיות, עם מעט מאוד רגולציה, שהכנסתן תלויות בבנקים... אז בואו נאמר שאין להן מוטיבציה מיוחדת להקשות.
נגמר? לא. פה הטירוף באמת מתחיל: הכסף הגדול הוא אצל המוסדיים הגדולים: קרנות פנסיה, גופים מפוקחים וכו..
המוסדיים האלה מחוייבים להשקיע אך ורק באפיקים עם דירוג אשראי גבוה ( AA, AA+ ומעלה), והם מנועים מלהיכנס לשוק.
מה עושים? השקעה ב MBS חסומה, מצד שני מנהל הקרן רוצה להציג רווחים נאים כי הבונוס שלו תלוי בזה.
בא גולדמן זאקס ודומיו:
1. מחלקים את אג"ח המשכנתאות לפרוסות של תשלומי ריבית ותשלומי קרן, מכל מני הלוואות.
2. לוקחים אג"ח של ממשלת ארה"ב (דירוג AAA), ומצרפים אותו לאינסטרומנט מובנה (CDO) שמורכב מנכסים ברמת סיכון משתנה.
3. הולכים שוב לחברות הדירוג לקבל דירוג ל CDO הפלאי החדש.
4. חברות הדירוג נותנות דירוג גבוה AA+ ,כי יש שם "מרכיב ממשלתי" ( וגם כי אם לא ישתפו פעולה, הבנק פשוט ילך לחברת דירוג אחרת).
5. המוסדיים הגדולים נכנסים פנימה ובענק.
מה עכשיו? יש לנו אבסטרקציה מלאה מעל שוק הדיור, נוצרת זרימת כסף מטורפת פנימה לשוק הדיור, והבועה מתנפחת בצורה שיוצאת משליטה.
סוכן המשכנתאות מגיע לאזרח:
- אתה רוצה לקנות בית? יש לך עבודה? סבבה: ריבית 4%.
- אין לך עבודה? חסכונות? משהו? לא נורא! נעביר אותך תהליך של self certification, אבל הריבית תהיה 7.5%!
- רגע, יש לך כבר בית? כמה הוא שווה? 100,000$? פחחחח, אני מארגן לך משכנתא על 200,000$.
- למה אתה צריך? תקנה אוטו יוקרתי, ג'ט סקי, תסגור בבנק 50,000$ ומקסימום לא תחזיר, הבנק ימכור את הבית. גם ככה אמרת שהוא שווה 100,000, ואני נותן לך 200,000!
- הכל טוב אח שלי, כי אמנם ההלוואות מסווגות כ sub prime אבל בנקי ההשקעות בוול סטריט מצאו דרך להפוך אותן ל CDO בדירוג AA+ :)
ומה קורה אם לא מצליחים לשלם? תוך חצי שנה המשכנתה נכנסת לפיגור, ואז הבנק מקבל את הבית ומוכר אותו ב 20% יותר! כי כל עוד הבועה מתנפחת (כלומר מנהלי המוסדיים דוחפים מאות מילארדים בחודש לשוק), כולם מרוויחים..
ולפעמים החגיגה נגמרת:
מה קרה בסופו של דבר? מנהלי הסיכון בבנקים הגדולים התחילו להזיע ולהבין שהם יושבים על מאות מליארדים בנכסים רעילים, ולכן חייבים לבצע "הערכת סיכון" מחודשת. מדווחים ל SEC שבעצם גולדמן זאקס מחזיק נכסים ששווים 20% ממה שהמשקיעים חושבים (במקרה הטוב) ו..בנק אחרי בנק קורס.
מנהלי המוסדיים נתקפים בפאניקה ונפטרים מיידית מכל האחזקות שלהם בשוק, ובהפסדי עתק.
הממשל נכנס להלם: מילא שבנק השקעות יתפגר, אבל קרנות פנסיה? בנקים מסחריים? חסכונות? כל זה יתאדה?
ועכשיו מה? זוכרים את Freddie ו Fannie? הם אלה שמבטחים את כל החגיגה? הם אלה שהממשל מגבה אותם? הם חייבים חילוץ בטריליונים - הכלכלה מתמוטטת.
נגמר? לא! כי מה קורה עכשיו? שווי הנכסים יורד ב 70%.. ואז אם יש מישהו שדווקא כן מסוגל לעמוד בהחזרי המשכנתא, לא בטוח שהוא רוצה.
למה מה קרה שאני אשלם 300,000$ על בית שמסתבר ששווה 120,000$ בקושי? עדיף לי להחזיר את הבית לבנק. אמנם יפגע דירוג האשראי שלי ל 6 שנים, אבל.. אני נשאר עם 180,000$ ביד.
ואז גם הלוואות טובות הולכות לזבל, מה שמוריד עוד יותר את מחירי הנכסים.
תזכורת: בארה"ב, בתקופה ההיא, אם הלווה לא מצליח להחזיר את המשכנתא, הבנק מקבל את הבית והלווה חופשי מכל חוב או התחייבות.
זאת בשונה מישראל בה הלווה חייב לשלם (לכן מגבילים כאן את היקף המשכנתאות ביחס להון עצמי והערכת שמאי).
היכן היה הרגולטור? זהו, שבתקופה ההיא אין כל כך רגולציה: לא על סוכני המשכנתות, לא על המבטחים, לא על בנקי ההשקעות, לא על חברות דירוג האשראי...
עכשיו כבר יש. נהדר. חבל רק שזה עלה 8 טריליון דולר.

נערך לאחרונה ב:

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
בהרחבה:
צריך להבין איך עבד שוק הדיור בארה"ב בתקופה ההיא.
בארה"ב המשכנתא היא לא בנקאית כמו אצלנו.
בתקופה ההיא, השוק בארה"ב הופעל ע"י סוכני משכנתאות. הם אנשים עצמאיים, שמגיעים לבעלי נכסים, או מי שמעוניין בנכס, ומוכרים לו משכנתא.
תפקידם הוא להעריך את שווי הבית, לבדוק את הערובות של הלווה ולבנות תמהיל של היקף, החזר וריבית.
אחרי שנחתמים המסמכים, הסוכנים ניגשים לאחת משתי סוכניות "סמי ממשלתיות" Fannie Mae ו Freddie Mac והן היו מבטחות את המשכנתא,
בהתבסס על המסמכים שמסופקים להם ע"י סוכן המשכנתאות. הן מוסיפות את הפרמייה שלהם לתשלום המשכנתא,
והנה, הוקוס פוקוס יש לך משכנתא מבוטחת.
מהיכן מגיע הכסף?
בנקי השקעות גדולים, רוצים ליצור תזרימי מזומנים, אז הם קונים את המשכנתאות האלה (כלומר לוקחים את החוב),
ומנפיקים כנגדם אג"ח מגובה משכנתאות Mortgage-backed Securities (MBS).
עכשיו כבר יש לך עוד רמת אבסטרקציה: אתה קונה ניירות ערך של גולדמן זאקס, מורגן סטנלי, מריל לינץ וכו..
נכון שזה נשמע יותר טוב ממה שזה: להלוות כספים לקניית דירה של מישהו?...
אבל יש בעיה: כל נייר ערך חייב דירוג אשראי (דירוג סיכון), אז פונים לחברות דירוג כמו Moody's או Fitch על מנת שידרגו את האג"ח הזה.
החברות האלה הן חברות פרטיות, עם מעט מאוד רגולציה, שהכנסתן תלויות בבנקים... אז בואו נאמר שאין להן מוטיבציה מיוחדת להקשות.
נגמר? לא. פה הטירוף באמת מתחיל: הכסף הגדול הוא אצל המוסדיים הגדולים: קרנות פנסיה, גופים מפוקחים וכו..
המוסדיים האלה מחוייבים להשקיע אך ורק באפיקים עם דירוג אשראי גבוה ( AA, AA+ ומעלה), והם מנועים מלהיכנס לשוק.
מה עושים? השקעה ב MBS חסומה, מצד שני מנהל הקרן רוצה להציג רווחים נאים כי הבונוס שלו תלוי בזה.
בא גולדמן זאקס ודומיו:
1. מחלקים את אג"ח המשכנתאות לפרוסות של תשלומי ריבית ותשלומי קרן, מכל מני הלוואות.
2. לוקחים אג"ח של ממשלת ארה"ב (דירוג AAA), ומצרפים אותו לאינסטרומנט מובנה (CDO) שמורכב מנכסים ברמת סיכון משתנה.
3. הולכים שוב לחברות הדירוג לקבל דירוג ל CDO הפלאי החדש.
4. חברות הדירוג נותנות דירוג גבוה AA+ ,כי יש שם "מרכיב ממשלתי" ( וגם כי אם לא ישתפו פעולה, הבנק פשוט ילך לחברת דירוג אחרת).
5. המוסדיים הגדולים נכנסים פנימה ובענק.
מה עכשיו? יש לנו אבסטרקציה מלאה מעל שוק הדיור, נוצרת זרימת כסף מטורפת פנימה לשוק הדיור, והבועה מתנפחת בצורה שיוצאת משליטה.
סוכן המשכנתאות מגיע לאזרח:
- אתה רוצה לקנות בית? יש לך עבודה? סבבה: ריבית 4%.
- אין לך עבודה? חסכונות? משהו? לא נורא! נעביר אותך תהליך של self certification, אבל הריבית תהיה 7.5%!
- רגע, יש לך כבר בית? כמה הוא שווה? 100,000$? פחחחח, אני מארגן לך משכנתא על 200,000$.
- למה אתה צריך? תקנה אוטו יוקרתי, ג'ט סקי, תסגור בבנק 50,000$ ומקסימום לא תחזיר, הבנק ימכור את הבית. גם ככה אמרת שהוא שווה 100,000, ואני נותן לך 200,000!
- הכל טוב אח שלי, כי אמנם ההלוואות מסווגות כ sub prime אבל בנקי ההשקעות בוול סטריט מצאו דרך להפוך אותן ל CDO בדירוג AA+ :)
ומה קורה אם לא מצליחים לשלם? תוך חצי שנה המשכנתה נכנסת לפיגור, ואז הבנק מקבל את הבית ומוכר אותו ב 20% יותר! כי כל עוד הבועה מתנפחת (כלומר מנהלי המוסדיים דוחפים מאות מילארדים בחודש לשוק), כולם מרוויחים..
ולפעמים החגיגה נגמרת:
מה קרה בסופו של דבר? מנהלי הסיכון בבנקים הגדולים התחילו להזיע ולהבין שהם יושבים על מאות מליארדים בנכסים רעילים, ולכן חייבים לבצע "הערכת סיכון" מחודשת. מדווחים ל SEC שבעצם גולדמן זאקס מחזיק נכסים ששווים 20% ממה שהמשקיעים חושבים (במקרה הטוב) ו..בנק אחרי בנק קורס.
מנהלי המוסדיים נתקפים בפאניקה ונפטרים מיידית מכל האחזקות שלהם בשוק, ובהפסדי עתק.
הממשל נכנס להלם: מילא שבנק השקעות יתפגר, אבל קרנות פנסיה? בנקים מסחריים? חסכונות? כל זה יתאדה?
ועכשיו מה? זוכרים את Freddie ו Fannie? הם אלה שמבטחים את כל החגיגה? הם אלה שהממשל מגבה אותם? הם חייבים חילוץ בטריליונים - הכלכלה מתמוטטת.
נגמר? לא! כי מה קורה עכשיו? שווי הנכסים יורד ב 70%.. ואז אם יש מישהו שדווקא כן מסוגל לעמוד בהחזרי המשכנתא, לא בטוח שהוא רוצה.
למה מה קרה שאני אשלם 300,000$ על בית שמסתבר ששווה 120,000$ בקושי? עדיף לי להחזיר את הבית לבנק. אמנם יפגע דירוג האשראי שלי ל 6 שנים, אבל.. אני נשאר עם 180,000$ ביד.
ואז גם הלוואות טובות הולכות לזבל, מה שמוריד עוד יותר את מחירי הנכסים.
תזכורת: בארה"ב, בתקופה ההיא, אם הלווה לא מצליח להחזיר את המשכנתא, הבנק מקבל את הבית והלווה חופשי מכל חוב או התחייבות.
זאת בשונה מישראל בה הלווה חייב לשלם (לכן מגבילים כאן את היקף המשכנתאות ביחס להון עצמי והערכת שמאי).
היכן היה הרגולטור? זהו, שבתקופה ההיא אין כל כך רגולציה: לא על סוכני המשכנתות, לא על המבטחים, לא על בנקי ההשקעות, לא על חברות דירוג האשראי...
עכשיו כבר יש. נהדר. חבל רק שזה עלה 8 טריליון דולר.
יפה כתבת.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,122
נקודות
113
בעני לקחת הלוואה כדי לקנות ציוד אודיו היי אנד יקר זה אדיוטי לגמרי.
יש דברים נהדרים ביד שתים, ואפשר לארגן מערכת סבירה בלי לפשוט רגל.
למי שאין ידו משגת, מנוי טידל ואזניות סבירות, ויש את כל המוזיקה בעולם פתוחה במחיר שווה לכל נפש.
המהות לטעמי היא המוזיקה, לא הציוד.

מסכים איתך בנושא ההלוואות אם כי אני רואה בו מכשיר פיננסי כמו כל מכשיר פיננסי אחר.
לגבי יד 2, יותר מידי משתנים, מזל, אין ההתרגשות של מוצר מהניילונים וכמובן לא תמיד יש את מה שתחפש - טרם מצאתי Luxman D10X במודעות :D - בקיצור זה לא בשבילי, למזלי גם בסעיף הראשון אין לי צורך.
בכלל מדובר בתחביב ולפעמים נראה לי שרובנו קצת השתגענו - להנות ממוזיקה אפשר בסכומים הרבה יותר שפויים.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

לזה התכוונתי בדיוק,
גם בארץ כשלקחתי משכנתא הציעו לי להגדיל בשביל לכסות מטבח ושיפוצים.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
410
נקודות
63
לזה התכוונתי בדיוק,
גם בארץ כשלקחתי משכנתא הציעו לי להגדיל בשביל לכסות מטבח ושיפוצים.

לא ידידי, זה לא אותו מקרה.
בארץ משכנתא לשיפוץ הדירה נחשבת למשכנתא לדיור ולא "לכל מטרה".
שיפוץ נחשב לפעולה שמשביחה את הנכס, ולכן ע"פ הוראות בנק ישראל, הלוואה לשיפוץ נופלת תחת הקטגוריה של הלוואה לדיור. ואם מצרפים לך סכום ברכישה לצורך שידרוג הנכס, זה מקובל.

ואפילו נחזור לנושא השרשור: לרכוש ע"ח שיעבוד הבית:
נאמר יש כבר בבעלותך נכס, ואתה רוצה 300,000 ש"ח.
- אם אתה רוצה לקנות מערכת סטריאו, אז תקבל "הלוואה לכל מטרה", שתדווח ככזו לבנק ישראל (מפקידים את המשכנתא ברשם המשכנתאות עם הסיווג האמיתי), והריבית תהיה ריבית גבוהה משמעותית.
- אם אתה רוצה לשפץ, אז יגיע אליך שמאי הביתה, אתה תראה לו הצעת מחיר מפורטת של קבלן השיפוצים, שתכלול הכל - מטבח, אמבטיות, סניטריה, דלתות, חשמל... ) והוא יתן הערכת שמאי לשווי הנכס אחרי השיפוץ.
המשכנתא תדווח כהלוואה לשיפוץ, ותקבל ריבית דיור (נמוכה).

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
מסכים איתך בנושא ההלוואות אם כי אני רואה בו מכשיר פיננסי כמו כל מכשיר פיננסי אחר.
לגבי יד 2, יותר מידי משתנים, מזל, אין ההתרגשות של מוצר מהניילונים וכמובן לא תמיד יש את מה שתחפש - טרם מצאתי Luxman D10X במודעות :D - בקיצור זה לא בשבילי, למזלי גם בסעיף הראשון אין לי צורך.
בכלל מדובר בתחביב ולפעמים נראה לי שרובנו קצת השתגענו - להנות ממוזיקה אפשר בסכומים הרבה יותר שפויים.

חדש זה חדש, אין ספק שזה הכי סבבה. אבל דיברתי על מי שידו אינה משגת.
אבל יש פה עוד קטע,
ציוד קצה יד שתים, מול ציוד טוב (אבל לא השפיץ) חדש.
לדעתי פה יד 2 מנצח, בהנחה ששמור סביר, אעדיף שפיץ יד 2. הביצועים יהיו עדיפים ואין את ״הלחץ״ שהחברה תחליף דגם והמחיר יפול.

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
לא ידידי, זה לא אותו מקרה.
בארץ משכנתא לשיפוץ הדירה נחשבת למשכנתא לדיור ולא "לכל מטרה".

מה ישר "לא"!
לקחתי משכנתא - לא לשיפוץ. פקידה הציעה לי - אז - להגדיל לטובת שיפוץ הבית

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
נתחיל מזה שאי אפשר לקחת משכנתא על משהו שהוא אינו נדל״ן. אפשר לקחת הלוואה. (משכנתא זה עם א׳).
כל אחד עושה מה שהוא רואה לנכון במסגרת הבית שלו. אני לא אוהב את ה״חשיפה״ של א. מנתניה שניכנס לבוץ. זה עניין אישי שאני משער שהוא לא ממש ירצה שמישהו יידע מזה.

ולגבי הלוואות להגשמת חלומות? דעתי האישית היא שאין בעיה עם זה. להיפך. טכנית, אים הרבה הבדל אם תשים במשך 20 שנה 2000 שקל בצד או שתיקח היום הלוואה ותשלם 2000 שקל במשך 20 שנה. פשוט ההלוואה תאפשר לך להגשים את החלום מוקדם יותר.

אגב: אני לא לוקח הלוואות. לא לאוטו ולא למערכת. ההלוואה היחידה שלקחתי בחיי זה לבית, וגם היא היתה כל כך קטנה שגמרתי לשלם אותה תוך שנתיים. ולכן זה מאוד אישי. אני עצמאי, לא אוהב הלוואות מפני שאני לא ממש יודע מה יהיה מחר. שכיר, עם משכורת קבועה ובטוחה, יותר גמיש ממני בעניין.

הפלא השמיני. ריבית דה ריבית
20 שח בריבית של 2 אחוז ל 20 שנה זה 2971 שח...

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
410
נקודות
63
מה ישר "לא"!
לקחתי משכנתא - לא לשיפוץ. פקידה הציעה לי - אז - להגדיל לטובת שיפוץ הבית

שלוש אפשרויות:
1. אם היא הציעה לך משכנתא לשיפוץ בתנאים של משכנתא "לכל מטרה", בתנאי ריבית של "לכל מטרה" אז הבנק ניסה לדפוק אותך.
2. אם היא הציעה לך משכנתא לשיפוץ בנוסף למשכנתא לכל מטרה, והסבירה לך שזה יהיה שני מסלולים שונים, שידווחו כשתי משכנתאות שונות ברשם המשכונות, ובתנאי ריביות שונים, אז זה בדיוק מה שאמרתי.
3. אם הציעו לך משכנתא לכל מטרה, בתנאים של שיפוץ מבלי לדווח, אז במחילה, אני פשוט לא מאמין לזה (או לחלופין הפקידה טעתה, או שאתה לא הכי הבנת).

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
שלוש אפשרויות:
1. אם היא הציעה לך משכנתא לשיפוץ בתנאים של משכנתא "לכל מטרה", בתנאי ריבית של "לכל מטרה" אז הבנק ניסה לדפוק אותך.
2. אם היא הציעה לך משכנתא לשיפוץ בנוסף למשכנתא לכל מטרה, והסבירה לך שזה יהיה שני מסלולים שונים, שידווחו כשתי משכנתאות שונות ברשם המשכונות, ובתנאי ריביות שונים, אז זה בדיוק מה שאמרתי.
3. אם הציעו לך משכנתא לכל מטרה, בתנאים של שיפוץ מבלי לדווח, אז במחילה, אני פשוט לא מאמין לזה (או לחלופין הפקידה טעתה, או שאתה לא הכי הבנת).
נראה לי שאתם לא משדרים על אותו גל.
הוא לקח משכנתא רגילה לדיור והפקידה הציעה לו להגדיל את המשכנתא לדיור לטובת שיפוץ. הכל לפי הספר.
משכנתא אחת, מובטחת במשכון אחד.

מיכאל, אתה אולי תתפלא אבל גם לפקידי המשכנתאות יש יעדי מכירה, כמו בכל תחום אחר. הבנק והפקידים והמשווקים נמדדים כל חודש מה היקף ההלוואות שמכרו לציבור.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
410
נקודות
63
נראה לי שאתם לא משדרים על אותו גל.
הוא לקח משכנתא רגילה לדיור והפקידה הציעה לו להגדיל את המשכנתא לדיור לטובת שיפוץ. הכל לפי הספר.
משכנתא אחת, מובטחת במשכון אחד.

מיכאל, אתה אולי תתפלא אבל גם לפקידי המשכנתאות יש יעדי מכירה, כמו בכל תחום אחר. הבנק והפקידים והמשווקים נמדדים כל חודש מה היקף ההלוואות שמכרו לציבור.

סה"כ נחדד: משכנתא לשיפוץ, אם כחלק ממשכנתא לרכישת דירה או כמשכנתא מנותקת מרכישת דירה (רק לשיפוץ), נחשבת למשכנתא לדיור ומקבלת תנאים של דיור.

משכנתא לכל מטרה, זה דבר אחר לגמרי, וכשמיכאל מצטט קטע מדברי שמתייחס ל"ג'ט סקי", אז הבהרתי לו שזה לא אותו דבר. זה הכל.

ע"פ הוראות בנק ישראל,
1. משכנתא לשיפוץ מצריכה הצעת מחיר רשמית, שכוללת הכל.
2. הבנק יקבל שומא משמאי על שווי הנכס אחרי השיפוץ
3. הבנק יזרים עד חצי מהכסף של ההלוואה,
4. הלווה יספק לבנק חשבוניות וקבלות על סכום משמעותי מהצעת המחיר (עשרות אלפי שקלים),
5. רק אז הבנק יזרים לחשבון את החצי השני של ההלוואה.

לעומת זאת כאשר ההלוואה לשיפוץ היא חלק מהלוואת משכנתא לרכישת דיור, לא צריך, כיוון שיש תהליך שמסתכל על הדירה אחרי השיפוץ כפעולה אחת.

בכל מקרה כלום מזה לא רלוונטי להלוואה לצורכי סטריאו, ג'ט סקי, טיולים לחו"ל וכו.. :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור