האם הוספת טכנולוגיות אלקטרוניקה Rc ופילטרים לשיפור ביצועיי המערכת זו הדרך?

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
יוסי יקירי !
לא ראיתי את ההודעות של עמיר ולכן חשבתי שאתה כותב אלי , מתנצל וסולח על הםעמון הריק והדלעת , באמת לא הבנתי מה קרה לך ? שיהיה בהצלחה !

שניצל יקר,
אי אפשר לכעוס עליך, וגרוע מזה,
אי אפשר שלא להאוב אותך,
תמשיך לתת בראש:)(ורד)

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
הסיגנל עובר דרך ה rc ?

"עובר דרך" , הן צמד מילים שאודיופילים מזדעקים שהם שומעים אותן..:)

ה- RC הוא למעשה חלק מהסיגנל, הוא משפיע עליו, באופן בו הוא מותאם לחדר בו המערכת נמצאת.

הסיגנל גם "עובר דרך" החדר שלנו והסיגנל גם "עובר דרך" הספוגים ששמנו על התקרה .

הכל "עובר" ומשפיע על הסיגנל, בחלק מהדברים אנחנו יכולים לשלוט ..ובחלק פחות.

רן

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83

ה- RC הוא למעשה חלק מהסיגנל, הוא משפיע עליו, באופן בו הוא מותאם לחדר בו המערכת נמצאת.

רן

רן,
בכל הוספת רכיב אלקטרוניקה למערכת
בסיסית יש trade off,כאשר הסיגנל עובר דרך הרכיב האמור, וצריך להיות טולרנטי
לעובדה הזו,
ואם המוזיקה היא סם חייך תשבור קיר
ותיצור חלל מתאים, בלי בקשישים.

נערך לאחרונה ב:

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
אני מעדיף טיפול אקוסטי לייט מאשר RC למרות שיש אודיופילים שכן מעדיפים להשתמש. לתפישתי כדאי להשקיע רבות קודם בהתאמת הרמקול לחלל ההאזנה.
אממה, לפעמים אודיופילים נדלקים על רמקול מסויים וממש מנסים להטמיע אותו בסט אפ שלהם.
לעיתים תוך איבוד הכיוון מבחינת בניית המערכת, וזה גורם להרבה ניסוי ותהייה וטעיה גם של ציוד רב ושל צער לבעלים.
ברור שיש אילוצים של מקום,הנהלה(מתנצל מראש בפני הפמיניסטיות)ילדים וכולי. אבל בהרבה מקרים רמקול שלא חשבת עליו כלל נותן את המענה/שילוב הטוב ביותר גם ללא התערבות RC.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
אני מעדיף טיפול אקוסטי לייט מאשר RC למרות שיש אודיופילים שכן מעדיפים להשתמש. לתפישתי כדאי להשקיע רבות קודם בהתאמת הרמקול לחלל ההאזנה.
אממה, לפעמים אודיופילים נדלקים על רמקול מסויים וממש מנסים להטמיע אותו בסט אפ שלהם.
לעיתים תוך איבוד הכיוון מבחינת בניית המערכת, וזה גורם להרבה ניסוי ותהייה וטעיה גם של ציוד רב ושל צער לבעלים.
ברור שיש אילוצים של מקום,הנהלה(מתנצל מראש בפני הפמיניסטיות)ילדים וכולי. אבל בהרבה מקרים רמקול שלא חשבת עליו כלל נותן את המענה/שילוב הטוב ביותר גם ללא התערבות RC.

ניסית RC?
אם כן, מה הפריע לך?

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
הי רן,

האם ה-rc שלך מטפל אך ורק באותם בקיעים אקוסטיים שליליים שמונעים מהסאונד להגיע למצב עבודה אופטימלי!?

זה לא סוד שקיימות עוד תופעות לוואי שגורמות לסאונד להשמע תקול ונעדר שלמות, ובעיקר נטול את אותה היכולת להגיע למימוש הפוטנציאל המלא שלו, ומדובר ברעשי רצפה תנודות של שדות מגנטיים, חשמל לקויי, מה לגביהם!?

אם אני מבין ממך נכון , זה שאין קיצורי דרך בנדון, והחדשות הטובות בכל הסיפור הזה שה-rc המתקדם שרכשת אכן מסוגל להוביל לשינוי דרמטי בכל הנוגע לתיקון האקוסטי של החדר ולהוות אלטרנטיבה מעבר לראויה לאותן ערמות חומרי אקוסטיקה מסורתית, ולנסיונות כמעט סיזייפיים של מיקום טוויקים מתקדמים!

אם זאת, האם מנסיונך הרב עם הטכנולוגיה המתקדמת הזו (שאני מניח, תלך ותשתפר וכחלק מהשיפור שלה יתאפשר בסופו של דבר להפעיל אותה ברמה הנוכחית ואף יותר, בלי הרבה נלווים וקשיים, וזאת גם בחדרים בעייתיים), מטרידה אותי השאלה שנוגעת באותה המניפולצייה הישירה שמבצע ה- rc והאם היא באה על חשבון אותן יסודות ומאפיינים סוניים היחודים לסנרגית המערכת גופא. במילים אחרות, האם השינוי הדרמתי שייצר ה-rc בסיגנל אצלך גרם לשינוי כל שהוא, במאפיינים כמו טימברה, מהירות, צלילות, ושאר יסודות סוניים, שמרכיבי המערכת שלך יצרו בסינרגיה שלהם הוא שזה רק שיפר לטובה ובמשורה!
תודה
arb

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
בכל הוספרת רכיב אלקטרוניקה למערכת
בסיסית יש trade off,כאשר הסיגנל עובר דרך הרכיב האמור, וצריך להיות טולרנטי
לעובדה הזו,
ואם המוזיקה היא סם חייך תשבור קיר
ותיצור חלל מתאים, בלי בקשישים.
לא תמיד אפשר ליצור חלל מתאים, ושבירת קירות מבטיחה הוצאה כספית, אבל ממש לא מבטיחה שיפור.

כפי שרון כתב, בצורה מאוד מושכלת, הסאונד גם "עובר דרך" טיפול אקוסטי, שגם בו יש trade off, שהתוצאה בו לא מובטחת מראש, והשליטה בפרמטרים שלו הרבה יותר מוגבלת מאשר ב-RC.

RC זה לא "בקשיש" -- זו גישה מזלזלת ללא ביסוס עובדתי ואפילו לא תיאורטי -- זה פתרון חכם, שלא יכול להפוך מערכת עלובה לטובה ו/או חדר עלוב למצוין, אלא מערכת טובה בחדר טוב למצוינים.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
לא ניסיתי מיכאל, אני טוען שניתן להגיע לתוצאות טובות יותר אם תשקיע במציאת הרמקול שיתאים הכי טוב לחלל שלך ולא תיאלץ להשתמש בתוכנות RC.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
לא ניסיתי מיכאל, אני טוען שניתן להגיע לתוצאות טובות יותר אם תשקיע במציאת הרמקול שיתאים הכי טוב לחלל שלך ולא תיאלץ להשתמש בתוכנות RC.
ככה נראית דעה קדומה.

חוצמזה, אם יש בעיה אקוסטית בחדר, אף רמקול לא יפתור אותה.

אם למשל יש איזשהו תדר שהחדר מדגיש יתר על המידה, בדרך כלל בכמה dB-s טובים, תצטרך רמקול שבעקום ההיענות שלו יש "חור" של כמה dB-s טובים באזור התדר הספציפי הזה, כלומר רמקול מאוד בעייתי, אם בכלל קיים כזה. אני מעריך/מקווה שלא. עקום ההיענות של הרמקולים הטובים הוא בפלוס/מינוס מעט dB-s סביב הממוצע -- משהו כמו 3dB±, בדרך כלל בקצוות.

ואם יש הדגשה בתדרים נוספים, ו/או "חורים" בתדרים אחרים, הרמקול הנדרש עבור תיקון המצב נהייה מוזר יותר מרגע לרגע :)

נערך לאחרונה ב:

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
הי רן,

האם ה-rc שלך מטפל אך ורק באותם בקיעים אקוסטיים שליליים שמונעים מהסאונד להגיע למצב עבודה אופטימלי!?

זה לא סוד שקיימות עוד תופעות לוואי שגורמות לסאונד להשמע תקול ונעדר שלמות, ובעיקר נטול את אותה היכולת להגיע למימוש הפוטנציאל המלא שלו, ומדובר ברעשי רצפה תנודות של שדות מגנטיים, חשמל לקויי, מה לגביהם!?

אם אני מבין ממך נכון , זה שאין קיצורי דרך בנדון, והחדשות הטובות בכל הסיפור הזה שה-rc המתקדם שרכשת אכן מסוגל להוביל לשינוי דרמטי בכל הנוגע לתיקון האקוסטי של החדר ולהוות אלטרנטיבה מעבר לראויה לאותן ערמות חומרי אקוסטיקה מסורתית, ומנסיונות כמעט סיזייפיים של מיקום טוויקים מתקדמים!

אם זאת, האם מנסיונך הרב עם הטכנולוגיה המתקדמת הזו (שאני מניח, תלך ותשתפר וכחלק מהשיפור שלה יתאפשר בסופו של דבר להפעיל אותה ברמה הנוכחית ואף יותר, בלי הרבה נלווים וקשיים, וזאת גם בחדרים בעייתיים), מטרידה אותי השאלה שנוגעת באותה המניפולצייה הישירה שמבצע ה- rc והאם היא באה על חשבון אותן יסודות ומאפיינים סוניים היחודים לסנרגית המערכת גופא. במילים אחרות, האם השינוי הדרמתי שייצר ה-rc אצלך גרם לשינוי כל שהוא, במאפיינים כמו טימברה, מהירות, צלילות, ושאר יסודות סוניים, שמרכיבי המערכת שלך יצרו בסינרגיה שלהם הוא שזה רק שיפר לטובה ובמשורה!
תודה
arb

צמד המילים Room Correction הוא מאוד נרחב וחל על הרבה מאוד יצרניות, כל אחת עם היתרונות והחסרונות שלה. חברת Trinnov הצרפתית, אכן נחשבת לגולת הכותרת בתחום וחברות שידור כדוגמת נטפליקס, או חלק מאולפני הסאונד המפורסמים בעולם משתמשים בה, הן להפקות סטריאו והן להפקות קולנוע , אבל בהחלט יש עוד חברות ראויות ומצוינות אחרות.

אם נתמקד שניה ב- Trinnov , אז אחת הנקודות החזקות של המערכת, זו השליטה האבסולוטית של המשתמש בפרמטרים של השינוי ובעוצמות השינוי, באופן בו המערכת יכולה לטפל בשלל הבעיות שהיא נתקלת בהן אחרי ביצוע המדידה, או לחילופין, לטפל בבעיה מאוד מאוד ספציפית שהגדיר לה המשתמש.
לצורך הדוגמא, בעיה מסוימת שיש בחדר עם 40 HZ.
המשתמש מודע לכך שיש בעיות אחרות, אך "מבקש" מהמערכת לטפל רק בנקודה הספציפית הזאת.

בנוסף, המערכת כה גמישה שהיא מסוגלת לשמור בבנק הזכרונות שלה, טיפולים ופתרונות שונים להנחיות/סצנריואים שונים שמבקש המשתמש לבצע, כך שבלחיצת כפתור אתה מסוגל להקשיב לסאונד בו המערכת פתרה פתרון ספציפי אחד שהוגדר לה, או בעצם 2 בעיות שהוגדרו לה, או שמא כל הבעיות שהיא נתקלה בהן (והנה אנחנו פותרים את החשש שלך) או בכלל ללא שום טיפול של Trinnov וכך, אתה יכול לוודא אם נגרם כאן סוג של "נזק" שחששת ממנו.

זה "טיפונת" מסובך יותר עם ספוגים ועצים.

רן

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113

רונן, אנחנו לא מכירים, אבל אני בכל זאת מופתע ממשפט כזה, ממשתמש שנמצא כאן כ- 10 שנים, עם למעלה מ -1,000 הודעות.
אני מבין אנשים שאומרים שהם לא רוצים להתנסות במשהו שמזיק לבריאות, או שהוא בגדר עבירה פלילית, אבל לא להתנסות במשהו שמפיקי הסאונד הגדולים בעולם מתנסים בו על בסיס יום יומי?
ואם אתה לא רוצה להתנסות וזה גם סבבה (ממש ממש לא חובה..) , אז איך אתה משוכנע שאתה יכול להגיע לתוצאות טובות יותר עם כל מיני ספוגים ועצים שאין לך באמת יכולת להבין איזה נזק או תועלת הם מביאים לשולחן?

לפני מספר שבועות העליתי כאן פוסט על מבחן כבלים עיוור שערכתי למספר אנשים.
במסגרת השירשור הארוך הזה, הועלה הטיעון שהסטרימר בלו סאונד שנמצא ברשותי הוא חוליה חלשה במערכת.

היו שטענו שגם אם נחליף את הבלו סאונד בסטרימר שעלותו מליון דולר , לא נשמע הבדל והיו שטענו שנשמע הבדל מיידי,
כל זאת כאשר הסטרימרים השונים, מסתמכים על אותו סופר דאק שנמצא בטרינוב.

בדומה לך, הייתי יכול לטעון את הטענה הפשוטה, לפיה אני משוכנע שהבלו סאונד לא נופל משום חברת קצה וברגע שכולן נסמכים על אותו דאק, לא יהיו הבדלים... כל זאת למרות שלא ניסיתי.
איך אני יודע? חלמתי על זה בלילה....

החלטתי שאני לוקח 4 חברות קצה ומשווה אותן לבלו סאונד. כדיי שהאוזניים שלי "יגידו" לי, מי מבין 2 המחנות צודק.

זה תחביב שדורש התנסויות ופחות הצהרות.

בידידות.

רן

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
העניין עמיר ,שצריך למדוד בעצמך את היענות התדר שהרמקול שלך מציג תוך שימוש בהגברה שלך ובמחולל תדרים מדוייק.
לא בתוכנת מחשב, ורב החברים כאן אינם מודדים את הציוד שלהם ובכך גם אם ישנם מודים(MOD) בעיתיים בתגובת הרמקול שלהם או בכלל של החדר עצמו זה לא מעניין אותם והם מעדיפים להחליף רכיבים/כבילה/חשמל שיגרמו לאפקט קרוב
למה שהם רוצים. כתבת שיש לי דיעה קדומה-אולי. אך אני מעדיף גישה פיוריסטית. ייתכן שמערכות הRC שאתה מכיר מזיקות כמה שפחות לצליל, אך כל התערבות של DSP משנה במעט את הצליל. אני באופן אישי מעדיף חוסר התערבות.
איני יודע כמה רמקולים יצא לך למדוד אך ישנם כאלה ואפילו יקרים להחריד עם "בורות " ו"גבעות" שאנשים כאן יתפלצו.
אבל כמה אודיופילים אתה מכיר שבחנו את הרמקול שלהם אך ורק על סמך איכות סאונד בחלל שלהם. ייתכן ולא בדקו כלל .
מה שאני טוען כאן הוא בעייתי ואף די מקומם ,אך אם הרמקול שיתאים בחלל שלך יהיה רמקול פלאנרי ואתה/בת הזוג שלך לא מתחברים למראה(לדוגמא כן)האם בכל זאת הוא יישאר אצלך?
הרי לא כולם מתחברים לכל הטופולוגיות של הרמקולים/חומרי ממברנה שונים/הגברות שונות וטופולוגיות הגברות שונות שיתאימו להם. הרבה פעמים אתה נתקל באודיופיל ש"נתקע" על חברה מסויימת למרות שאצלו הרמקול לא יושב בחלל.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113

רן
תודה על התשבה.
אין לי בעיה ולא תהיה לי בעיה עם כל מה שפלוני בוחר ע"מ להגיע מבחינתו לתוצאה שהוא אוהב.
השאלה היתה ע"מ לעצב לעצמי לוגיקה משלי...(ורד)

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
רונן, אנחנו לא מכירים, אבל אני בכל זאת מופתע ממשפט כזה, ממשתמש שנמצא כאן כ- 10 שנים, עם למעלה מ -1,000 הודעות.
אני מבין אנשים שאומרים שהם לא רוצים להתנסות במשהו שמזיק לבריאות, או שהוא בגדר עבירה פלילית, אבל לא להתנסות במשהו שמפיקי הסאונד הגדולים בעולם מתנסים בו על בסיס יום יומי?
ואם אתה לא רוצה להתנסות וזה גם סבבה (ממש ממש לא חובה..) , אז איך אתה משוכנע שאתה יכול להגיע לתוצאות טובות יותר עם כל מיני ספוגים ועצים שאין לך באמת יכולת להבין איזה נזק או תועלת הם מביאים לשולחן?

לפני מספר שבועות העליתי כאן פוסט על מבחן כבלים עיוור שערכתי למספר אנשים.
במסגרת השירשור הארוך הזה, הועלה הטיעון שהסטרימר בלו סאונד שנמצא ברשותי הוא חוליה חלשה במערכת.

היו שטענו שגם אם נחליף את הבלו סאונד בסטרימר שעלותו מליון דולר , לא נשמע הבדל והיו שטענו שנשמע הבדל מיידי,
כל זאת כאשר הסטרימרים השונים, מסתמכים על אותו סופר דאק שנמצא בטרינוב.

בדומה לך, הייתי יכול לטעון את הטענה הפשוטה, לפיה אני משוכנע שהבלו סאונד לא נופל משום חברת קצה וברגע שכולן נסמכים על אותו דאק, לא יהיו הבדלים... כל זאת למרות שלא ניסיתי.
איך אני יודע? חלמתי על זה בלילה....

החלטתי שאני לוקח 4 חברות קצה ומשווה אותן לבלו סאונד. כדיי שהאוזניים שלי "יגידו" לי, מי מבין 2 המחנות צודק.

זה תחביב שדורש התנסויות ופחות הצהרות.

בידידות.

רן
תיכף תאמר שאני טוען שאין הבדלים בין כבלים.;)
מפיקי סאונד משתמשים בזה משום שזה חלק מהעבודה שלהם. האמת שנתקלתי בהרבה הקלטות שהייתי מעוניין לעשות "הורדת זקיף" לטכנאי על ההקלטה.
יצא לי לשמוע עם RC ולא נשמע לטעמי.אני לא ניסיתי בסטאפ שלי RC. אני לא טוען שאתה הוזה משום שאתה לא חושב כמוני.
אתה מעדיף עם, אני מעדיף בלי וגם זה בסדר.
אני גם לא אוהב סאונד ממוצא ממוחשב וסטרימיניג. וגם את זה ניסיתי. ככה שאני כן מנסה לפחות ב20 שנה האחרונות שאני בתחביב. אמנם לא ניסיתי הכל אבל ניסיתי מספיק בכדי לקבל החלטה באיזה כיוון להמשיך ובאיזה לא.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
העניין עמיר ,שצריך למדוד בעצמך את היענות התדר שהרמקול שלך מציג תוך שימוש בהגברה שלך ובמחולל תדרים מדוייק.
לא בתוכנת מחשב, ורב החברים כאן אינם מודדים את הציוד שלהם ובכך גם אם ישנם מודים(MOD) בעיתיים בתגובת הרמקול שלהם או בכלל של החדר עצמו זה לא מעניין אותם והם מעדיפים להחליף רכיבים/כבילה/חשמל שיגרמו לאפקט קרוב
למה שהם רוצים. כתבת שיש לי דיעה קדומה-אולי. אך אני מעדיף גישה פיוריסטית. ייתכן שמערכות הRC שאתה מכיר מזיקות כמה שפחות לצליל, אך כל התערבות של DSP משנה במעט את הצליל. אני באופן אישי מעדיף חוסר התערבות.
איני יודע כמה רמקולים יצא לך למדוד אך ישנם כאלה ואפילו יקרים להחריד עם "בורות " ו"גבעות" שאנשים כאן יתפלצו.
אבל כמה אודיופילים אתה מכיר שבחנו את הרמקול שלהם אך ורק על סמך איכות סאונד בחלל שלהם. ייתכן ולא בדקו כלל .
מה שאני טוען כאן הוא בעייתי ואף די מקומם ,אך אם הרמקול שיתאים בחלל שלך יהיה רמקול פלאנרי ואתה/בת הזוג שלך לא מתחברים למראה(לדוגמא כן)האם בכל זאת הוא יישאר אצלך?
הרי לא כולם מתחברים לכל הטופולוגיות של הרמקולים/חומרי ממברנה שונים/הגברות שונות וטופולוגיות הגברות שונות שיתאימו להם. הרבה פעמים אתה נתקל באודיופיל ש"נתקע" על חברה מסויימת למרות שאצלו הרמקול לא יושב בחלל.

מסכים איתך, אודיופיליה היא דבר נבזי
כל שינוי קטן ככל שיהיה משפיע לטוב או לרע.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
למה שהם רוצים.
נכון, אם רוצים לטפל בעקומת ההיענות יש למדוד אותה בדיוק סביר, תוך התחשבות בעקומת ההיענות של המיקרופון, וכו'.

ברוב המקרים, החלפת ציוד -- לא משנה אם הגברה או רמקולים ובטח לא כבלים -- לא תפתור בעיות של החדר.

כתבת שיש לי דיעה קדומה-אולי. אך אני מעדיף גישה פיוריסטית. ייתכן שמערכות הRC שאתה מכיר מזיקות כמה שפחות לצליל, אך כל התערבות של DSP משנה במעט את הצליל. אני באופן אישי מעדיף חוסר התערבות.
זה לא "אולי" -- דיעה מוצקה בלי התנסות במציאות היא דעה קדומה.

רוב הסיכויים שגם העדפת הגישה הפיוריסטית היא דעה קדומה, כי לא בטוח עד כמה בדקת/שמעת ואריאציות על אותו ציוד כשכל ההבדל הוא תוספת קטנה למעגל. אולי יצא לך לשמוע פרה עם tone controls וכפתור tone bypass, אבל כנראה שלא יצא לך לשמוע פרה כזה שעקפו את ה-tone bypass שלו לעומת אחד שלא עקפו אותו, זה על יד זה מיידית. (אני לא שמעתי מצב כזה). כך שייתכן שלא תמיד יותר פיוריזם זה יותר טוב או בכלל שמיע.

לא מדדתי רמקולים, אבל שאלה איך אתה מדדת אותם כך שקיבלת"בורות" ו"גבעות" שאפשר לשייך אותם לרמקולים, כפי שאתה עושה. הרי רמקולים צריך למדוד בחדר anechoic, ואני מעריך שאין לך גישה לאחד כזה ושלא סחבת רמקולים גדולים לשם.

רוב האודיופילים, כולל אותי, מתעניינים רק בעד כמה התוצאה מהנה אותם, ולא נכנסים לענייני מדידות אלא אם יש בעיה שצריך לפתור אותה.

מה אתה טוען כאן בעייתי מזווית אחרת מזו שאתה מציג.

הבעייה היא שאתה מניח שהחלפת רמקולים/הגברות יפתרו בעיות אקוסטיות בחדר, מה שלא נראה לי סביר כלל.

אולי בעזרת החלפות כאלה ניתן להגיע לצליל שמעדיפים אותו, ואפילו בהרבה, על הצליל ההתחלתי, אבל לדעתי זה לא פותר אף בעיה אקוסטית בחדר.

כדי לפתור בעיות של תגובת החדר יש או לתקן את הפגמים בתגובת החדר (ע"י טיפול אקוסטי) ו/או לשנות את הפלט של המערכת כך שיפצה על הפגמים בתגובת החדר (ע"י RC).

האבסורד הוא שאנשים רואים טיפול אקוסטי כ"פיוריסטי", למרות שהוא מתערב ומשפיע על התוצאה בהרבה מאוד dB-s, בצורה לא מאוד מבוקרת, ומתנגדים נמרצות לשינויים קטנים בהרבה ומדוייקים בהרבה ע"י RC.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
למרות שהוא מתערב ומשפיע על התוצאה בהרבה מאוד dB-s, בצורה לא מאוד מבוקרת, ומתנגדים נמרצות לשינויים קטנים בהרבה ומדוייקים בהרבה ע"י RC.
עמיר בטוח שלא אעמוד בקצב הכתיבה שלך...אבל לפי מה נקבע שההוא מדויק יותר מההוא?
ובכלל מה זה משנה מי מדויק יותר ?
הלא התוצאה היא השורה התחתונה.
תקן אותי היכן אני טועה.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
אני מסכים שהתערבות של טיפול אקוסטי לעיתים משפיעה בצורה גסה מאוד על המערכת אך בכדי לקבל פיין טיונינג יש צורך במדידות . אני משתמש במכשיר RTA לצורך העיניין . זה מאוד קוסם להעביר את הסאונד בRC לצורך טיפול נקודתי אך גם טיפול כזה ייגרע בתוצאה המתקבלת.
עמיר, האם אתה משתמש בRC במערכת שלך?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
על מה אתה מדבר ועל מה רן מדבר?
אתם מתקדמים בכיוונים אחרים לגמרי.

אין קשר בין בחירה מושכלת של רמקול לבין טיפול ב- RC.

כמו שה- RC הכי טוב בעולם לא יכול לפצות על היעדר רמקול, כך הרמקול הכי טוב בעולם לא יכול לפצות על היעדר RC.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור