יוסי,
אם אפשר לטפל באמצעים אקוסטיים זה עדיף!
רוב האנשים לא יודעים מה לעשות, או שהמערכת נמצאת אצלם בסלון מה שמחייב RC.
שנאי מבדל פוגע בדינמיות של חלק מהמגברים.שנאי מבדל לא מתערב באיפיון הסאונד
לא בטוח שאתה -- או הרבה אחרים -- מסוגלים בכלל לשמוע את ההבדל בין עם מעגלים נוספים לבלי, כך שזו בעצם תיאוריה. לעומת זאת, יש מעגלים נוספים שיכולים לעשות את ההבדל בין מאזין לא מרוצה למאזין מרוצה, עובדתית, לא תיאוריות.כל השאר באים לתקן עם אלקטרוניקה מורכבת זה הוספה עוד מערכת שהסיגנל עובר בה
RC זו לא הונאה, זו טכנולוגיה חכמה, שדורשת הרבה זמן ועבודה כדי לכוונן אותה כראוי, מה שבעייתי בתנאי תערוכה.בתערוכה במינכן אף מדגים לא הישתמש
ב rc כי זו הונאה,
אני חושב שהרבה יחלקו עליך. המסע בכלל לא מעניין. למה זה חשוב איזה וכמה שטויות עשית בדרך?ניתן לבדוק כל טוויק לאורך זמן יותר ממספר ימים לשמוע בכל הז'נרים ולבחון מה הוא עושה, אם יעשה משהו טוב יהיה trade off במשהו אחר, לבנות מערכת טובה זה מסע ופחות חשוב היעד, כי אין דבר מושלם אפשר רק להרים כל פעם את הרף והתהליך הזה הוא העיקר,
האדם החשוב זה אתה, כמובן!לסיכום מה שקובע את התוצאה זה האדם שעומד מאחורי המערכת
שנאי מבדל פוגע בדינמיות של חלק מהמגברים.
לא בטוח שאתה -- או הרבה אחרים -- מסוגלים בכלל לשמוע את ההבדל בין עם מעגלים נוספים לבלי, כך שזו בעצם תיאוריה. לעומת זאת, יש מעגלים נוספים שיכולים לעשות את ההבדל בין מאזין לא מרוצה למאזין מרוצה, עובדתית, לא תיאוריות.
המערכת שלך הכי טובה וכולם צריכים ללמוד אצלך איך לבנות מערכת
אף אחד לא מנסה להכתיב לך שום דבר, זה אתה זה שמנסה להכתיב לאחרים "רעיונות פסולים" בהתנשאות מ-ד-ה-י-מ-ה.
RC זו לא הונאה, זו טכנולוגיה חכמה, שדורשת הרבה זמן ועבודה כדי לכוונן אותה כראוי, מה שבעייתי בתנאי תערוכה.
מעבר לזה, זו טכנולוגיה לא שגרתית, שעלולה למשוך תשומת לב מהמוצרים שבאים למכור, כך שלמי שאינו יצרן של RC אין אינטרס להשתמש ב-RC. אם התוצאה תישמע טוב, ייחסו את זה ל-RC, לא למוצר שרוצים למכור, ויטענו שהציוד דורש "קביים" כדי להישמע טוב, ואם התוצאה תישמע רע, יגידו שאפילו RC לא עוזר לה. זה lose-lose situation.
אני חושב שהרבה יחלקו עליך. המסע בכלל לא מעניין. למה זה חשוב איזה וכמה שטויות עשית בדרך?
רק התוצאה הסופית חשובה.
האדם החשוב זה אתה, כמובן!
לא יאומן.
למי אתה פונה רבאק , ?אתה חתרן בילתי נלאה, מייצר רעל אינססופי, אני לא קורא את הפוסטים שלך אתה משעמם ומעייף, רק אם היית יודע עד כמה.
למי אתה פונה רבאק , ?
צודק רן מויאל בכל מילה שלו , זה שאתה אולד פשן , לא אומר שמשהו טהור יותר בגישתך המוגבלת , ואני כאחד שמודד , עתיר במוצרי אקוסטיקה פסיבית ואקטיבית וגם מודד , מוכרח לומר לך שבכדי להתעלות בתוצאה יש צורך בשימוש בטכנולוגיה שלא היתה קיימת לפני מספר שנים ברמה הזו ,יש צורך בעניין בראש פתוח ופחות מוגבל יקירי כמו שאתה שופך פה איזה אג’נדה שאין לה כיסוי יותר , ובקשר לאגרסיות , כפי שאני קורא כאן יש בדבריך איזה נרגנות מבוגרת ובוטה , אז תחסוך לנו את טענותיך !
מה יקר כל כך בטיפול ?-הבניה .הפנלים . על מלפנים מאחור בצדדים וריצפה ???כן, בחדר קטן טיפלתי אקוסטית כמקובל זה עלה לי
15k שח שווה כל שקל התוצאה מדהימה וכל המוסיף גורע.
מה יקר כל כך בטיפול ?-הבניה .הפנלים . על מלפנים מאחור בצדדים וריצפה ???
או שואל אחרת האם עשית חדר בתוך חדר ואז קיבלת את התוצאה ?
?לא זוכר שבירכתי אותך היום, אז מה אתה עונה לי, אם אתה בטוח בעצמך מה מעניין אותך מה אני כותב לאחרים, זה מעצבן אותך אז תתפוצץ, אתה פעמון ריק שמצלצל בקול רם, וגם לא צפוי מתי תצלצל בפעם הבאה.
על דברים שאתה כותב אפשר לכתוב ספרים, אני אוהב אנשים שמצמצמים את עצמם, ולא מצלצלים כמו פעמון ריק,
שנאי מבדל לא מתערב באיפיון הסאונד, כל השאר באים לתקן עם אלקטרוניקה מורכבת זה הוספה עוד מערכת שהסיגנל עובר בה, מערכת שלי נשמעת רק ליחדי סגולה ולא עולה הר כסף, למה שאני אשמע אמונות ורעיונות פסולים, לרוב בתחילת הדרך אנו מושפעים מכל מיני ידענים שבלעו את חוכמת אודיו וכל החוכמה שלהם היא שאין את הדבר הזה לאחרים, כל אלה סובלים מקיבעון, יש הרבה משתנים במערכת טובה ושום דבר לא במקרה, אז למה להוסיף כמה בקשישים מיותרים,
בתערוכה במינכן אף מדגים לא הישתמש
ב rc כי זו הונאה, ניתן לבדוק כל טוויק לאורך זמן יותר ממספר ימים לשמוע בכל הז'נרים ולבחון מה הוא עושה, אם יעשה משהו טוב יהיה trade off במשהו אחר, לבנות מערכת טובה זה מסע ופחות חשוב היעד, כי אין דבר מושלם אפשר רק להרים כל פעם את הרף והתהליך הזה הוא העיקר,
לסיכום מה שקובע את התוצאה זה האדם שעומד מאחורי המערכת, ועוד דבר חשוב
אם אינך מרוצה לאורך זמן סימן שאתה צריך לשנות את מערכת האמונות שלך כדי שהמציאות שלך תשתנה, בהצלחה.
ברור לא שם שם מזרונים כן?היום מזרונים זה מוצר יקר בשוק המקומי.
אם תעשה חשבון פשוט ותמלא חדר קטן
ב כ 19 מזרונים אתה תגיע פחות או יותר
לסכום הנקוב.
שם הבחור שם בלי עין הרע.ברור לא שם שם מזרונים כן?
RC זה ראשי תיבות של Room Correction, שזו תוכנה או תוכנה+חומרה, ש"מתקנים" את תגובת החדר לתדרים שונים ומפצים על בעיות אקוסטיות בו, בתהליך שכולל מדידות של היענות החדר (חלקן אוטומטיות), ולפי תוצאותיהן, הפעלת פילטרים מתאימים, לפעמים גם מניפולציות על ה-timing של הסיגנל שבקלט.סליחה על הבורות,
מה ההבדל בין RC , equlauzer , room correction ?
RC ברמות הגבוהות (כמעט) תמיד יהיה טוב יותר מטיפול פאסיבי ויניב תוצאות טובות יותר.
והסיבה לכך היא פשוטה.
טיפול באקוסטיקה פאסיבית, לא מתחיל ונגמר בזריקת לוכדי באסים, או טיפול בהחזרים שונים, אלא מחייב מדידות, על גבי מדידות, על גבי מדידות וכמובן, התנסות בעשרות מוצרים שונים, על מנת להבין את היתרונות והחסרונות של כל מוצר, הן במרכיבים שלו והן במיקומים שלו.
לרוב "זריקת" המוצרים בחלל, בבחינת "שמתי לוכדי באסים" תביא ליותר נזק מאשר תועלת.
זו תורה שלמה והיא רחוקה מלהיות מתורת ה -"יהיה בסדר..."
מה יקר כל כך בטיפול ?-הבניה .הפנלים . על מלפנים מאחור בצדדים וריצפה ???
או שואל אחרת האם עשית חדר בתוך חדר ואז קיבלת את התוצאה ?
הפנלים עם מע"מ קרוב ל1000 שח אחד יש לי6, מלכוודת בס בערך 3000שח שתידות
דפיוזרים ארבעה 1500, לוקדי בס בפינות ארבעה 800שח, ספוגים שישה בתיקרה 1000שח,וילון דמוי קטיפה לקיר קידמי 3000שח.
קיר קידמי וילון ומלכודות בס קירות צדדיים
פנלים, קיר אחורי דפיוזרים, בפינות מלכודות בס קטנות, בתיקרה ספוגים,
על הריצפה שטיח. ספק יואב שדמה