האם הוספת טכנולוגיות אלקטרוניקה Rc ופילטרים לשיפור ביצועיי המערכת זו הדרך?

MarioMan

אוהב את התחום
מעורבות
45
נקודות
28
עוד פעם, זה כשבונים מערכת מאפס.
אבל לזרוק את המערכת mbl שלי בשביל מוצר אול אין וואן סטרימר-מגבר של לינגדורף.
I seriously doubt it

למה לזרוק? ועוד בתקופת הקורונה? חבל.

תגדיר את המוצר כך שיהיה RC בלבד, שים אותו במקום המתאים לך בשרשרת הסיגנל ותן ל-MBL לנגן.

MarioMan

אוהב את התחום
מעורבות
45
נקודות
28
המשותף הוא ששתיהן מציגות שיפור תהומי מבחינת ביצועים וחוויה(!) מאשר מאזדה 6.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
עוד פעם, זה כשבונים מערכת מאפס.
אבל לזרוק את המערכת mbl שלי בשביל מוצר אול אין וואן סטרימר-מגבר של לינגדורף.
I seriously doubt it
על מה אתה מדבר , יש מכשירים רק רומקורשיין , אפילו לא יקרים בכלל , הרי היית אצלי , לא?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
אפילו לטרינוב יש , הביאו לי אותו הביתה , ממש טוב !
אבל אני רגיל ללינגדורף שלי ולדיראק במחשב

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
MarioMan
מבחינתי מה שאתה כותב הוא בסגנון הקלישאה; לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
כמו כן, אני ממש רחוק מלהכניס לך מילים לפה. ואתה הוא זה שעושה זאת הייטב, ולראיה אתה חוזר על עצמך ..."אני טוען שזה לא נקרא לטפל אקוסטית כמו שצריך"... ואתה ממשיך: טיפול אקוסטי כמו שצריך כולל מדידות ועוד שלל דברים, כבדיקת חומרים, וכל אלה שנעשים עי בעל מקצוע הם הרבה יותר ..."מלשים אלמנט או שניים בחדר שיגרמו לעסק להשמע יותר טוב"...

אני באמת לא מבין מה רע בגישה שמבטיחה לך שיפור וודאי משני טוויקים ולא פחות חשוב ללא כל הכאב ראש מסביב ו"המדידות" שלא לדבר על ההייבט הוויזואלי שנעזוב אותו כרגע בצד והמחיר. אולי קיים מצב שמס כפול מהם יתן שיפור גדול יותר. האם זה יכול לעבוד עם הדיסציפילינה האקוסטית השמרנית שכוללת
מדידות, וישום של ערמות הספוגים ושלל דפיוזרים (משולבים במיני עצים) המעטרים את כותלי מרחב השמע לעניות דעתי בהחלט יש מצב.

אשמח אם תסביר לי בבקשה אפילו בפשט, מה כוונתך "להרבה יותר" הזה מלשים אלמנט, כמו גם ההבדל הקיצוני בין הגישות..האם מבחינתך MarioMan זה תופס מעבר לתהליך המייגע שאתה מציין גם לגבי אייכות התוצאה, וכיצד זה בא לידי ביטוי!? או שזה שייך שוב לחוכמת ההמונים. ולסיום מה לדעתך היתרון של זה מול מס מצומצם של טוויקים מתקדמים? אני רק יכול להוסיף, שדווקא במקרה הזה בדומה ל-rc צריך להתייחס לאותם טיוויקים קצת בפחות זלזול, ויותר בכובד ראש ולא לשכוח בנוגע להשוואה זו שדין פרוטה כדין מאה!

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אני האחרון שאתווכח על התוצאה הסופית אצל רן או אלדר, בשני המקרים ה RC פותר בעיות ומחלץ תוצאה טובה ומרשימה בהרבה מאשר ללא ה RC.
מבין שתי המערכות, אצל רן ההבדל עם RC או בלי RC גדול יותר.
ועדיין לא חסרות מערכות ללא RC בהם התוצאה לא פחות ממדהימה, קחו למשל את המערכת של נמר או דורון, שני סטאפים מאוד חזקים עם תוצאה שקשה להתחרות בה.
האם RC היה יכול לתרום בחדרים לעיל לתוצאה טובה יותר, יהיה טיפשי לחשוב שלא, מצד שני כבר עכשיו התוצאה של בעלי הסטאפים הללו נמצאת בקצה העליון.

משהו נוסף, למיטב ידיעתי חדרי ההדגמה של חברות כמו טידל, מג’יקו, סולושיין, CH, MSB וחברות אחרות אינו כולל RC ובכל זאת התוצאה בכל אחד מחדרי הדגמה של אותן חברות יפילו לסתות.

אין לי ספק ש RC מביא עימו ערך מוסף אדיר (בעתיד שילוב RC יהיה קל, זול ומהיר יותר מבהווה), במיוחד עבור אלו מאיתנו שאין ברשותם אולם האזנה פרטי, אבל ראוי לזכור ש RC אינו שרביט קסמים וגם בלעדיו ניתן להגיע לתוצאות מצויינות (אך לא בכל חלל).

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
משהו נוסף, למיטב ידיעתי חדרי ההדגמה של חברות כמו טידל, מג’יקו, סולושיין, CH, MSB וחברות אחרות אינו כולל RC ובכל זאת התוצאה בכל אחד מחדרי הדגמה של אותן חברות יפילו לסתות.
נראה לי שאין לחברות כאלה אינטרס לעבוד עם RC כל עוד הן מסתדרות בלי, כי אז הלקוחות עלולים ליחס את התוצאה הטובה ל-RC ולא לציוד שהן רוצות למכור.

אז היעדר RC אצל כל מי שמוכר ציוד שאינו RC אינו מוכיח דבר, מטוב ועד רע. Nada

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
MarioMan
מבחינתי מה שאתה כותב הוא דומה למצב שבו רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
כמו כן, אני ממש רחוק מלהכניס לך מילים לפה. ואתה הוא זה שעושה זאת הייטב, ולראיה אתה חוזר על עצמך ..."אני טוען שזה לא נקרא לטפל אקוסטית כמו שצריך"... ואתה ממשיך: טיפול אקוסטי כמו שצריך כולל מדידות ועוד שלל דברים, כבדיקת חומרים, וכל אלה שנעשים עי בעל מקצוע הם הרבה יותר ..."מלשים אלמנט או שניים בחדר שיגרמו לעסק להשמע יותר טוב"...

אני באמת לא מבין מה רע בגישה שמבטיחה לך שיפור וודאי משני טוויקים ולא פחות חשוב ללא כל הכאב ראש מסביב ו"המדידות" שלא לדבר על ההייבט הוויזואלי שנעזוב אותו כרגע בצד והמחיר. ואולי קיים מצב שמס כפול מהם יתן שיפור גדול יותר. ואולי בכלל זה מערער את הדיסציפילינה האקוסטית השמרנית שכוללת
מדידות, וישום של ערמות הספוגים ושלל דפיוזרים (משולבים במיני עצים) המעטרים את כותלי מרחב השמע. ותסביר לי בבקשה אפילו בפשט, מה כוונתך "להרבה יותר" הזה מלשים אלמנט, כמו גם ההבדל הקיצוני בין הגישות..האם מבחינתך MarioMan זה תופס מעבר לתהליך המייגע שאתה מציין גם לגבי אייכות התוצאה, וכיצד זה בא לידי ביטוי!? או שזה שייך שוב לחוכמת ההמונים. ולסיום מה לדעתך היתרון של זה מול מס מצומצם של טוויקים מתקדמים? אני רק יכול להוסיף, שדווקא במקרה הזה בדומה ל-rc צריך להתייחס לאותם טיוויקים קצת בפחות זלזול, ויותר בכובד ראש ולא לשכוח בנוגע להשוואה זו שדין פרוטה כדין מאה!

לא, זה כמו הריון כן או לא, ואם אומרים לך לא אתה בשלך למה לא כן, את מי אתה רוצה לשכנע את הלא משוכנעים, אתה רוצה תמיכה שמתאימה לך כי אתה עדין
מטיל ספק בrc? זה מה שאתה משדר,
כל דעה פה טובה כדעה שלך.

MarioMan

אוהב את התחום
מעורבות
45
נקודות
28
MarioMan
מבחינתי מה שאתה כותב הוא דומה למצב שבו רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

אני באמת לא מבין מה רע בגישה שמבטיחה לך שיפור וודאי משני טוויקים ולא פחות חשוב ללא כל הכאב ראש מסביב ו"המדידות" שלא לדבר על ההייבט הוויזואלי שנעזוב אותו כרגע בצד והמחיר. ואולי קיים מצב שמס כפול מהם יתן שיפור גדול יותר. ואולי בכלל זה מערער את הדיסציפילינה האקוסטית השמרנית שכוללת
מדידות, וישום של ערמות הספוגים ושלל דפיוזרים (משולבים במיני עצים) המעטרים את כותלי מרחב השמע. ותסביר לי בבקשה אפילו בפשט, מה כוונתך "להרבה יותר" הזה מלשים אלמנט, כמו גם ההבדל הקיצוני בין הגישות..האם מבחינתך MarioMan זה תופס מעבר לתהליך המייגע שאתה מציין גם לגבי אייכות התוצאה, וכיצד זה בא לידי ביטוי!? או שזה שייך שוב לחוכמת ההמונים. ולסיום מה לדעתך היתרון של זה מול מס מצומצם של טוויקים מתקדמים? אני רק יכול להוסיף, שדווקא במקרה הזה בדומה ל-rc צריך להתייחס לאותם טיוויקים קצת בפחות זלזול, ויותר בכובד ראש ולא לשכוח בנוגע להשוואה זו שדין פרוטה כדין מאה!

בוא נעמיד כמה דברים על דיוקם ובאופן מפורש, כי העסק הזה מתחיל לחזור על עצמו וזה מתחיל להמאס.

אני לא אומר שזה רע לשים אלמנט או שניים על מנת לשפר את האקוסטיקה.

אבל לא בזה עוסק הדיון. לא רוצה למדוד? לא רוצה להשקיע את הזמן, הממון ויתר המשאבים? הכל בסדר.

אבל אתה לא יכול לבוא ולטעון שלא צריך RC כי שמת איזה סופג או דיפיוזר כזה או אחר וזה עשה שיפור. עשה שיפור - יופי, אבל לא עשה שיפור בעוצמה שיעשה RC טוב או טיפול אקוסטי מקצועי.

לא אומר שזה לא לגיטימי להשתמש או שזה רע או כל דבר אחר שאתה עשוי לחשוב. אומר שלא על זה הדיון.

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
ציטוט..."אבל אתה לא יכול לבוא ולטעון שלא צריך RC כי שמת איזה סופג או דיפיוזר כזה או אחר וזה עשה שיפור. עשה שיפור - יופי, אבל לא עשה שיפור בעוצמה שיעשה RC טוב או טיפול אקוסטי מקצועי".. .

אז בוא ברשותך MarioMan בו באמת נדייק בדברים שאתה מציין לעיל, אשמח אם תראה לי איפה טענתי משהו כנגד ה-rc או שפסלתי את השימוש באקוסטיקה פסיבית, או לחילופין שזה האחרון וטוויק אקוסטי עכשווי יגרמו לייתר את ה-rc!

אתה פשוט לא היחידי שלא יודע מה השינוי שאתה יכול לקבל מאקוסטיקה שאתה לא מכיר. ויתרה מזאת כיצד היא משפיעה על רמת הסינרגיה של מרכיבי המערכת. מה שכנראה לא הבנת עד היום שהקונץ בכל הנישה הנדונה, היא לייצר דרמה ללא דרמה. על כל זה נמר כבר דיווח לנו בשרשורים קודמים. על הנסיון שצבר בתחום ועל המערכת שלו כפי שהיא מונחת בחדר אקוסטי יחודי, נטול מיני קרשים וספוגים אתה לא יכול לערער לפחות לא כמו שאתה מנסה לעשות על מה שאני כותב.

אכן נמר הוא לא היחיד שעובד ככה ומגיע לתוצאה יותר ממרשימה כפי ש- exupgh12 ציין כאן לפני. אם זה לא מספק אותך, אז פשוט תכנס שוב לשרשור האחרון שפתח zs, אמרתם וודו, שמן נחשים..אז אמרתם...אתם צודקים?????

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
דיון ארוך ומעניין ולו שורה תחתונה פשוטה.

ישנן בעיות שעל מנת לטפל בהן פסיבית אתה תסתכן בגירושים או בארנק דקיק מאוד כפתרון. ישנן בעיות אחרות שבלי rc אין שום סיכוי סביר לטפל בהן.

לכן. rc איכותי הוא כלי נהדר לבעיות קשות, כלי מעולה לבעיות קלות שהפתרון השני שלהן הוא גירושין.

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
YOOSI24

למותר לציין, בניגוד אלייך rc ראוי מבחינתי להיות חלק אינטגרלי ממערכת היי פיי דו ערוצית. ואותו הדין מבחינתי לגבי טיפול בחדר השמע באקוסטיקה פסיבית שמרנית. אציע לך שבמידה ואין לך מה להגיד על מה שאני מעלה כאן, מוטב שתחריש.

תודה מראש
arb
נ.ב
הסר דאגה מלבך, אתה כנראה לא הבנת שאני לא זקוק לחיזוקים או פירגונים בלשון שאותה אתה נוקט

שבוע טוב לכולם

נערך לאחרונה ב:

MarioMan

אוהב את התחום
מעורבות
45
נקודות
28
אז בוא ברשותך MarioMan בו באמת נדייק בדברים שאתה מציין לעיל, אשמח אם תראה לי איפה טענתי משהו כנגד ה-rc או שפסלתי את השימוש באקוסטיקה פסיבית, או לחילופין שזה האחרון וטוויק אקוסטי יגרמו לייתר את ה-rc!

אתה פשוט לא היחידי שלא יודע מה השינוי שאתה יכול לקבל מאקוסטיקה שאתה לא מכיר. ויתרה מזאת באיזו עוצמה היא משפיע על רמת הסינרגיה של מרכיבי המערכת. מה שכנראה לא הבנת עד היום שהקונץ בכל הנישה הנדונה, היא לייצר דרמה ללא דרמה. על כל זה נמר כבר דיווח לנו בשרשורים קודמים. על הנסיון שצבר בתחום ועל המערכת שלו כפי שהיא מונחת בחדר אקוסטי יחודי, נטול מיני קרשים וספוגים אתה לא יכול לערער לפחות לא כמו שאתה מנסה לעשות על מה שאני כותב.

וכן נמר הוא לא היחיד שעובד ככה ומגיע לתוצאה יותר ממרשימה כפי ש- exupgh12 ציין כאן לפני. ואם זה לא מספיק לך, אז פשוט תכנס שוב לשרשור האחרון שפתח zs, אמרתם וודו, שמן נחשים..אז אמרתם...אתם צודקים?????

כמו שכתבתי, יש פה כנראה אי הבנה.

אני לא כותב ולא טוען שאתה אומר/כותב/טוען/מניח דבר. שים לב - אתה הגבת לדברים שאני כתבתי למשתמש אחר והבאת טענות כאלה ואחרות על תוכן הדברים, כאשר אני בתגובה הסברתי לך למה התכוונתי בדברי כלפי אותו משתמש.

אני גם לא מערער על מילה ממה שאתה כותב... סה״כ הסברתי לך את מה שאני הגבתי לאותו משתמש, מכוון שבאת בטענות כאלה ואחרות עליהם.

בידידות.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אפילו לטרינוב יש , הביאו לי אותו הביתה , ממש טוב !
אבל אני רגיל ללינגדורף שלי ולדיראק במחשב
נשארת עם ה RC שלך רק בגלל שצרפתי ולא צרפתיה כילו לך את המערכת
נראה לי שאין לחברות כאלה אינטרס לעבוד עם RC כל עוד הן מסתדרות בלי, כי אז הלקוחות עלולים ליחס את התוצאה הטובה ל-RC ולא לציוד שהן רוצות למכור.

אז היעדר RC אצל כל מי שמוכר ציוד שאינו RC אינו מוכיח דבר, מטוב ועד רע. Nada

ועדיין כול החברות הנזכרות לעיל מצליחות סאונד מעולה בחדרי ההדגמה שלהן, רוצה לומר RC זה מצוין אך לא הדרך היחידה לתוצאה מעולה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
ועדיין כול החברות הנזכרות לעיל מצליחות סאונד מעולה בחדרי ההדגמה שלהן, רוצה לומר RC זה מצוין אך לא הדרך היחידה לתוצאה מעולה.

RC זה לא כבל, לא מגבר. אקוסטיקה זה תחום שונה לגמרי, כמו חשמל, שצריך לטפל בו עם אנשי מקצוע.

אני חולק עליך שכל החברות האלה מצליחות להוציא סאונד, מעולם לא אהבתי חדרים של mbl, vivid, avantgarde, dcs, weiss, octave
ואני מדבר על שנה אחרי שנה במשך עשור. יחד עם זאת מלא אנשים עומדים שם ומתלהבים,.. Go figure

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
רוצה לומר RC זה מצוין אך לא הדרך היחידה לתוצאה מעולה.
אף אחד לא טען טענה כזו, כך שאין טעם להילחם בה ו/או להכחיש אותה, ומוזר שאנשים טורחים לעשות זאת.
  • בהרבה מקרים אפשר להשיג תוצאות מצויינות בלי טיפול אקוסטי ובלי RC
  • בהרבה מקרים אפשר להשיג תוצאות מצויינות עם טיפול אקוסטי ובלי RC
  • בהרבה מקרים אפשר להשיג תוצאות מצויינות בלי טיפול אקוסטי ועם RC
  • בהרבה מקרים אפשר להשיג תוצאות מצויינות עם טיפול אקוסטי ועם RC
התוצאות אינן בהכרח בקו עולה, ואפשר גם לקלקל עם טיפול אקוסטי ו/או RC לא מקצועיים.

עם זאת, מסתבר שחלק מהותי בשימוש ב-RC אינו רק לפצות על פגמי החדר ולישר את העקומה, אלא גם לתת הדגשה בריאה של הנמוכים -- ע"ע עקומת הארמאן, עד כדי 9dB(!!) מתחת ל-60 הרץ -- ממש כמו מה שאנשים היו עושים עם איקוולייזר ו/או סאב.

מה שעדיין לא ברור לי זה מה RC עושה בנושאי פאזה/טיימינג.
@RanMoyal ?
@michael123 ?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
RC זה לא כבל, לא מגבר. אקוסטיקה זה תחום שונה לגמרי, כמו חשמל, שצריך לטפל בו עם אנשי מקצוע.

אני חולק עליך שכל החברות האלה מצליחות להוציא סאונד, מעולם לא אהבתי חדרים של mbl, vivid, avantgarde, dcs, weiss, octave
ואני מדבר על שנה אחרי שנה במשך עשור. יחד עם זאת מלא אנשים עומדים שם ומתלהבים,.. Go figure

מיכאל, אולי זה אינו הטעם שלך ולא משהו אחר.
בכל מקרה כוונתי לחדרי ההדגמה שאותן חברות מחזיקות אצלן ולא לחדרים בתערוכות.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מה שעדיין לא ברור לי זה מה RC עושה בנושאי פאזה/טיימינג.

למערכות דו ערוציות הנקודה לא רלוונטית.
פאזה וטיימינג רלוונטיים במערכות מרובות ערוצים,ו- או בין דריברים, או בין רמקול ראשי לסאב וופר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור