האם אתה מגדיר את עצמך אודיופיל?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אני לא חושב שזה כמו בלונדיניות. אני חושב שזה נושא פיזיולוגי - איך המוח מחווט. בלונדיניות זה יותר למה אתה מעדיף קלאסית ואני ג'אז. פה מדברים על צורות שונות של צריכת מוסיקה.

ולא, לא הצבעתי לסקר המפגר הזה. למען הסר ספק, אני אודיופיל בכל רמ"ח איבריי. אבל לא רואה צורך להשתתף בניסוי העכברים של תומר. וגם לא מענין אותי כמה אודיופילים יש, מתוך כמה, ומה ההגדרה של כל אחד לאודיופיליה. מענין אותי למה אני צריך סאונד טוב כדי להנות ממוסיקה, בעוד שלאחרים זה פחות חשוב.
מעניין אבל כנראה שישאר ללא הסבר
והבלונדינית היתה רק דוגמא
על כל תחביב אפשר לשאול את השאלה הזו
אודיו, מכוניות יוקרה, שעונים, תיקים , נעליים,...

yarino

אוהב את התחום
מעורבות
103
נקודות
43
יאללה שיגעתם אותי...שיניתי את ההצבעה :rolleyes:

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
צפה בקובץ המצורף 53626
זכרתי שיש לי ספציפית את הדיסק הזה כפול, לקח שעות למצוא מכיוון שיש לי כמה אלפי דיסקים אבל הנה!
בוא תיקח...

תודה רבה לדוד שנתן לי ללא תמורה את הדיסק. הוא יחיד במינו ומי יתן ויהיו עוד רבים כמוהו.

תומר

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מעניין אבל כנראה שישאר ללא הסבר
והבלונדינית היתה רק דוגמא
על כל תחביב אפשר לשאול את השאלה הזו
אודיו, מכוניות יוקרה, שעונים, תיקים , נעליים,...
לא מסכים איתך. תיקים ונעליים זה לא אודיו. לא צריך להסביר למה אדם אוהב תיקים או נעלים יקרות. הלמה הוא ברור.
תהליך הפקת הנאה ממוזיקה הוא יותר מורכב, ועובד אחרת אצל אנשים שונים. וזה מה שמענין אותי.

אם כבר - תיקים לעומת נעליים, או בלונדיניות לעומת שחרחרות, זה ג'אז לעומת קלאסי.

יש תהליכים כמעט תת הכרתיים משעשעים אצל אנשים, שמנסים להאדיר או להקטין את החוויה האודיופילית, למשל "אם הוא אוהב סאונד הוא לא מבין במוסיקה", או "אני יותר אוהב מוסיקה כי חשוב לי סאונד איכותי" וכו'. אלה הן דעות קדומות ותו' לא.

אותי מענין למה למישהו חשוב יותר סאונד ממישהו אחר, כדי להפיק הנאה. וזה קשור קשר עמוק לדרך שבה המוסיקה מזיזה אותנו.

אני לא חושב זה כ"כ ברומו של עולם להסביר את זה. פשוט לא היתה אף פעם סיבה לעשות על זה מחקר אמפירי אמיתי.

yarino

אוהב את התחום
מעורבות
103
נקודות
43
אותי מענין למה למישהו חשוב יותר סאונד ממישהו אחר
זו שאלה מצויינת :כל-הכבוד:

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
היי,
מהנתונים בהתחלה, 12 אנשים מגדירים את עצמם אודיופילים ו-15 אנשים לא מגדירים את עצמם אודיופילים.

אלה שלא הגדירו עצמם אודיופילים, כמה מהם מגדירים את עצמם חובבי מוזיקה?

למה אתה מגדיר את עצמך אם אינך אודיופיל?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
לא מסכים איתך. תיקים ונעליים זה לא אודיו. לא צריך להסביר למה אדם אוהב תיקים או נעלים יקרות. הלמה הוא ברור.
תהליך הפקת הנאה ממוזיקה הוא יותר מורכב, ועובד אחרת אצל אנשים שונים. וזה מה שמענין אותי.

אם כבר - תיקים לעומת נעליים, או בלונדיניות לעומת שחרחרות, זה ג'אז לעומת קלאסי.

יש תהליכים כמעט תת הכרתיים משעשעים אצל אנשים, שמנסים להאדיר או להקטין את החוויה האודיופילית, למשל "אם הוא אוהב סאונד הוא לא מבין במוסיקה", או "אני יותר אוהב מוסיקה כי חשוב לי סאונד איכותי" וכו'. אלה הן דעות קדומות ותו' לא.

אותי מענין למה למישהו חשוב יותר סאונד ממישהו אחר, כדי להפיק הנאה. וזה קשור קשר עמוק לדרך שבה המוסיקה מזיזה אותנו.

אני לא חושב זה כ"כ ברומו של עולם להסביר את זה. פשוט לא היתה אף פעם סיבה לעשות על זה מחקר אמפירי אמיתי.
אני מניח שעשו מחקרים
לגבי התוצאות אני לא מסכים אתך שזה משהו טריוויאלי
למה מישהו חייב להוציא חצי מליון ש"ח כדי להנות מהנהיגה כאשר מישהו אחר מסתפק ברכב משפחתי רגיל ולא מרגיש שהוא מפסיד משהו
שאלות קשות
זה לא מדעים מדויקים

ותיקים ונעליים התכוונתי לנשים בעיקר. אשתי יכולה בקלות להוציא 5000 שח על תיק של גוצ'י שבקושי הנייד שלה נכנס אליו, תהרוג אותי לא מבין

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נמר, אתה אומר שהאנשים שהם לא אודיופילים לא מדייקים?

כל מי שמעניין אותו התחום הזה שאנחנו עוסקים בו, והוא משקיע בו, ומדבר עליו, ומגיע לתערוכות, וקורא כתבות, ומחפש את הקטנות של המערכת, ומחליף ומשדרג, ומבין בין סאונד טוב לסאונד פחות טוב או נוראי ויש משמעות ליכולות של המערכת שלו, הוא אודיופיל.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אני מניח שעשו מחקרים
לגבי התוצאות אני לא מסכים אתך שזה משהו טריוויאלי
למה מישהו חייב להוציא חצי מליון ש"ח כדי להנות מהנהיגה כאשר מישהו אחר מסתפק ברכב משפחתי רגיל ולא מרגיש שהוא מפסיד משהו
שאלות קשות
זה לא מדעים מדויקים
סבבה. רכב ואודיופיליה זה יותר קרוב מתיקים ונעליים ואודיופיליה. ואגב, זה לא נאמר בזלזול על תיקים ונעליים.

ותיקים ונעליים התכוונתי לנשים בעיקר. אשתי יכולה בקלות להוציא 5000 שח על תיק של גוצ'י שבקושי הנייד שלה נכנס אליו, תהרוג אותי לא מבין
איפה מוצאים תיק גוצ'י בחיפה?! היא צריכה לנסוע לתל אביב בשביל זה, נראה לי.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
סבבה. רכב ואודיופיליה זה יותר קרוב מתיקים ונעליים ואודיופיליה. ואגב, זה לא נאמר בזלזול על תיקים ונעליים.

איפה מוצאים תיק גוצ'י בחיפה?! היא צריכה לנסוע לתל אביב בשביל זה, נראה לי.
מזל שלי שאין בחיפה
עדיין בעיה היום יש אינטרנט ויש לה חברה טובה בניו יורק שמתפקדת כחברת שליחויות
רק שנהיה בריאים
חג שמח

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
יש תהליכים כמעט תת הכרתיים משעשעים אצל אנשים, שמנסים להאדיר או להקטין את החוויה האודיופילית, למשל "אם הוא אוהב סאונד הוא לא מבין במוסיקה", אלה הן דעות קדומות ותו' לא.
ב- 20 השנים האחרונות פגשתי יותר אודיופילים שלא מבינים במוסיקה מאשר כאלה שמבינים.

ולפני שאתה שואל מה האפיונים לדעתי של אנשים שממש אוהבים מוסיקה לעומת אודיופילים אז-
*אוהבי מוסיקה לעולם יעדיפו לטוס לחו''ל בשביל לראות הופעות מאשר לתערוכת אודיו.
* הם יהיו מעודכנים יותר מתי יוצאים אלבומים חדשים מעניינים, כל אחד בז'אנרים שהוא אוהב, לעומת מתי יוצא הרמקול הבא או המגבר הבא של חברה כזו או אחרת.
* הם יתעניינו קודם ב ''מה שומעים'' לפני ''איך שומעים''.
* הם לא יתנו רמה מסויימת של איכות כדי לשמוע מוסיקה שהם אוהבים.
* הם יגלו הבנה מתקדמת ומעמיקה של מוסיקה על פני הבנה מתקדמת ומעמיקה של שחזור סאונד בבית (זה אגב עונה על שאלה ששאלת פעם מדוע מוסיקאים או חובבי מוסיקה הארד קור מגלים פחות עניין באודיופיליה בד''כ).
* השיחה וההתרגשות בקרב חובבי מוסיקה היא סביב המוסיקה- הופעות, אלבומים חדשים, כתבות וסרטים על אמנים אהובים, כל זאת בזמן שאודיופילים יקראו עוד כתבה בסטריאופייל.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
ב- 20 השנים האחרונות פגשתי יותר אודיופילים שלא מבינים במוסיקה מאשר כאלה שמבינים.
הבחנה מאד בינארית שלא מביאה בחשבון, בין השאר, את רמת הציפיות שלך להבנה במוסיקה, שעולה ככל שמחיר המערכת עולה.

ולפני שאתה שואל מה האפיונים לדעתי של אנשים שממש אוהבים מוסיקה לעומת אודיופילים אז-
* הם יהיו מעודכנים יותר מתי יוצאים אלבומים חדשים מעניינים, כל אחד בז'אנרים שהוא אוהב, לעומת מתי יוצא הרמקול הבא או המגבר הבא של חברה כזו או אחרת.
* הם לא יתנו רמה מסויימת של איכות כדי לשמוע מוסיקה שהם אוהבים.
* הם יגלו הבנה מתקדמת ומעמיקה של מוסיקה על פני הבנה מתקדמת ומעמיקה של שחזור סאונד בבית (זה אגב עונה על שאלה ששאלת פעם מדוע מוסיקאים או חובבי מוסיקה הארד קור מגלים פחות עניין באודיופיליה בד''כ).
* השיחה וההתרגשות בקרב חובבי מוסיקה היא סביב המוסיקה- הופעות, אלבומים חדשים, כתבות וסרטים על אמנים אהובים, כל זאת בזמן שאודיופילים יקראו עוד כתבה בסטריאופייל.

יש לך הרבה פגמים לוגיים באסופת הדעות הקדומות וההכללות האלה. אתה רוצה שנפרק כמה? יאללה:

אההה.. לא, לא ממש. אני ברוב המקרים אעדיף לטוס לתערוכת היי פיי מפונפנת מאשר לראות הופעה באצטדיון וומבלי. ככה אני. זה עושה אותי חובב פחות מוסיקה? לא. אני פשוט לא אוהב הופעות גדולות. אז מה? לטוס לבלו נוט בשביל הופעה ולחזור? לא הגיוני. בקיצור, אתה נכנס להעדפות פרטניות שהקשר שלהן לאהבת מוסיקה הוא עקיף במקרה הטוב.

אתה מדבר על תומר צין. לא כל האודיופילים מנויים לפיד חדשות על מוצרים חדשים. יש סקאלות של אודיופילים. לך למייקל קרמר, תראה כמה תקליטים יש לו בבית. אל תרחיק כל כך הרבה. לך לנמר. עזוב נמר. לך לעמיר.

כן, אודיופילים יתעניינו איך שומעים כשהם באים להחליף חתיכת ציוד, בדיוק כמוך. ביום יום, הם ישתמשו במערכת לשמוע מוסיקה. אבל אתה לא רואה אותם ביום יום, אלא רק בסשן ביקור של... אודיופילים.

בקיצור, אתה בונה לעצמך תיאוריות בראש על מקרי קצה והופך אותן למציאות שחלה על הכלל. רוב האנשים עם מערכות טובות ש*אני* נתקלתי בהם, הם לא כאלה. ובכל מקרה, גם כאלה יש. וגם הם אודיופילים. זה לא אומר שהם ההגדרה לאודיופילים, בדיוק כמו שאבי מעוז הוא לא ההגדרה למתנחלים והשיח יסין הוא לא ההגדרה לערבים.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
הבחנה מאד בינארית שלא מביאה בחשבון, בין השאר, את רמת הציפיות שלך להבנה במוסיקה, שעולה ככל שמחיר המערכת עולה.

יש לך הרבה פגמים לוגיים באסופת הדעות הקדומות וההכללות האלה. אתה רוצה שנפרק כמה? יאללה:

אההה.. לא, לא ממש. אני ברוב המקרים אעדיף לטוס לתערוכת היי פיי מפונפנת מאשר לראות הופעה באצטדיון וומבלי. ככה אני. זה עושה אותי חובב פחות מוסיקה? לא. אני פשוט לא אוהב הופעות גדולות. אז מה? לטוס לבלו נוט בשביל הופעה ולחזור? לא הגיוני. בקיצור, אתה נכנס להעדפות פרטניות שהקשר שלהן לאהבת מוסיקה הוא עקיף במקרה הטוב.

אתה מדבר על תומר צין. לא כל האודיופילים מנויים לפיד חדשות על מוצרים חדשים. יש סקאלות של אודיופילים. לך למייקל קרמר, תראה כמה תקליטים יש לו בבית. אל תרחיק כל כך הרבה. לך לנמר. עזוב נמר. לך לעמיר.

כן, אודיופילים יתעניינו איך שומעים כשהם באים להחליף חתיכת ציוד, בדיוק כמוך. ביום יום, הם ישתמשו במערכת לשמוע מוסיקה. אבל אתה לא רואה אותם ביום יום, אלא רק בסשן ביקור של... אודיופילים.

בקיצור, אתה בונה לעצמך תיאוריות בראש על מקרי קצה והופך אותן למציאות שחלה על הכלל. רוב האנשים עם מערכות טובות ש*אני* נתקלתי בהם, הם לא כאלה. ובכל מקרה, גם כאלה יש. וגם הם אודיופילים. זה לא אומר שהם ההגדרה לאודיופילים, בדיוק כמו שאבי מעוז הוא לא ההגדרה למתנחלים והשיח יסין הוא לא ההגדרה לערבים.

אין לי מושג איך לצטט את הטענות שלך בנפרד אז עניתי להן לפי הסדר-

1.מה הקשר בין גודל ההופעה למה שכתבתי? מי דיבר על וומבלי? אפשר גם לתכנן הופעות קטנות, פסטיבלי מוסיקה וכו וכו.
מי שמעדיף לטוס לתערוכת אודיו מאשר להופעות הוא יותר אודיופיל מחובב מוסיקה ל ד ע ת י.

2.לא מתאים לך חוסר הבנת הנקרא. לא כתבתי ''כל'' אלא ''רוב''. ברור שיש כאלה שהם גם וגם. הבאת 2 דוגמאות שלא סותרות את העיקרון שהצגתי.

3.אתה מסלף, לא דיברתי על התעסקות באיך זה נשמע כשמחליפים ציוד אלא על הרגלי האזנה ביום יום.

אני בונה לעצמי תיאוריות שמבוססות על הניסיון האישי שלי ועל סמך מה שאני רואה בפורומים.
כשאתה מחפש המלצות על מוסיקה חדשה סביר יותר שתפנה קודם לפריקים של מוסיקה מאשר לאודיופילים.

נערך לאחרונה ב:

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
שאלה אחרת
האם אתם מסוגלים לשמוע שיר שאתם אוהבים דרך רמקולים סינים סטייל בוז? לחילופין אתם אצל הדודה ששומעת רשת ג' עם רדיו טייפ של סוני בן 40 שנה עם שני רמקולים בילט אין ?

נערך לאחרונה ב:

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
28D75B9E-B56B-43E9-B07F-71FB720B844B.jpeg

תמונות מצורפות

• 28D75B9E-B56B-43E9-B07F-71FB720B844B.jpeg
    28D75B9E-B56B-43E9-B07F-71FB720B844B.jpeg
    KB 96.6 · צפיות: 230

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
חג שמח!

תמונות מצורפות

• D6F0FF6B-DFCC-4170-B3BA-9FE232FF2761.jpeg
    D6F0FF6B-DFCC-4170-B3BA-9FE232FF2761.jpeg
    KB 93.1 · צפיות: 103

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113
שאלה אחרת
האם אתם מסוגלים לשמוע שיר שאתם אוהבים דרך רמקולים סינים סטייל בוז? לחילופין אתם אצל הדודה ששומעת רשת ג' עם רדיו טייפ של סוני בן 40 שנה עם שני רמקולים בילט אין ?
כן,למה לא?אפילו הייתי רוקע בעדינות עם כף הרגל.

RB68

חבר משקיען
מעורבות
593
נקודות
93
צריך סאונד טוב כדי להנות ממוסיקה
סופסוף לכל הרוחות. הנה ההגדרה שלנו...
וראו איזה פלא - זה ממש בתוך המילה: אודיו- פיל. באמת סליחה על הבנאליות, מה רע בהגדרה שתכיל את כולנו? הנקודה היא אהבה - לא מינון, לא תקציב, לא אם האודיופיל הנדון עושה את דרכו לאור ידע טכנולוגי או חוויה נטו או פטפוטי חבריו או זן בודהיזם.
לא מבין גם את ההתעקשות להנגיד אודיופיליה לאהבת מוסיקה. אלו קבוצות שונות שיש ביניהן חפיפה (גדולה, אני רוצה להאמין).
רועי

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
סופסוף לכל הרוחות. הנה ההגדרה שלנו...
וראו איזה פלא - זה ממש בתוך המילה: אודיו- פיל. באמת סליחה על הבנאליות, מה רע בהגדרה שתכיל את כולנו? הנקודה היא אהבה - לא מינון, לא תקציב, לא אם האודיופיל הנדון עושה את דרכו לאור ידע טכנולוגי או חוויה נטו או פטפוטי חבריו או זן בודהיזם.
לא מבין גם את ההתעקשות להנגיד אודיופיליה לאהבת מוסיקה. אלו קבוצות שונות שיש ביניהן חפיפה (גדולה, אני רוצה להאמין).
רועי
ההגדרה כוללת בתוכה הרבה מטענים קשים. לדעתי אודיופיל ניצל מינית את סודרי בילדותו ולכן יש לו סלידה מהם. אני יכול להבין את התיאורייה של הסלידה שלו. אני גם מכיר אותו טוב, אז אני מבין את ההקשר הרחב יותר. והוא לא היחיד. כל מני אנשים שמפריע להם שאנשים שמשקיעים בסטראו יש להם הבנה פחות טובה במוסיקה. כאילו שזאת תחרות.
בקיצור, פשוט צריך לקחת דוגמא מנמר ולגלות סבלנות כלפי כל סוגי הבחירות שאנשים עושים, בנוגע להגדרה של הכיבוש הישראלי למשל. :p

RB68

חבר משקיען
מעורבות
593
נקודות
93
פשוט צריך לקחת דוגמא מנמר
לגמרי. אני לא חושב שזה מקרי שכאשר צץ בפורום מישהו ששואל איך לשפר את השמע במחשב שלו בסכום צנוע אז נמר (ואחרים) יפנה אותו לאיזה a5 או פיתרון חמוד וזול אחר. אם לברנש אכפת איך המוסיקה שלו נשמעת אז וואלה - יש עם מה לעבוד. פאסט פורוורד 5 שנים והבחור מתווכח בלהט למה קרמי עדיף על גראפן או להיפך...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור