וואלה, אחלה שאלות, ותגיד תודה לתומר שמוציא ממך את המיטב !זה דיון רדוד, חסר פואנטה ויותר מכל דבר אחר- פרובוקציה לשם פרובוקציה. חרטא ברטא.
לאודיופיל, כמו פדופיל, יש הגדרה מאד ברורה ופשוטה. לא מבין איזה צורך יש להתפלפל עליה ואיזה מטרה דיון כזה משרת, חוץ משל תומר לעבות את התוכן בפורום, של לירן לתת עקיצה מתנשאת על אודיופילים, ולכל אחד אחר לתת הזמנות לדבר על עצמו ועל יחסיו עם אודיו - לאן, כאילו שזה מענין למישהו ת'ביצה איפה מאן דהוא ממקם עצמו על הסקאלה האודיופילית. אולי ניקח את הדיון התת רמה הזה, רמה אחת קדימה?
הנה רעיון:
(שואל כאן את דרך ההתנסחות של תומר, קרי, גוף שני זכר יחיד, כדי שהפמיניסטיות המיותרת העונה לשם מירב מיכאלי תודר מהדיון):
"מה אתה חושב גורם לחלק מהאנשים להצטרך סאונד טוב כדי להנות ממוסיקה, ולאחרים סאונד בסיסי זה מספיק?"
ונמשיך ונשאל: "האם לדעתך לקבוצה אחת יש יתרון על השניה?"
"מה אתה חושב גורם לחלק מהאנשים להצטרך סאונד טוב כדי להנות ממוסיקה, ולאחרים סאונד בסיסי זה מספיק?"
ונמשיך ונשאל: "האם לדעתך לקבוצה אחת יש יתרון על השניה?"
אתמול שיצרתי את ההצבעה והכנסתי את עצמי לקטגוריה של אודיופיל, לא שערתי שכמעט 50 אחוז מהפורום הם לא אודיופילים .
מה ההגדרה בצד השני?
היי,
מצאתי איזו הגדרה כוללת:
אודיופיל הוא אדם המתייחס ברצינות ובהתלהבות מאיכות הצליל, מהקלטה, מהפקה ומהשמעה. אודיופולים משקיעים זמן ומשאבים בבניית מערכת ביתית איכותית, במטרה לשחזר את הצליל האותנטי של הופעה מוזיקלית, באולם קונצרטים או בהופעת אצטדיון. חשיבות מיוחדת ניתנת לאיכות רמקולים, מגברים, נגנים, אקוסטיקה של חדרים, בידוד רעשים ועוד.
האם אתה מגדיר את עצמך כאודיופיל?
נשמח להסבר קצר או לנימוק, בבקשה לא לכתוב מגילות.
חיפשתי את הדיסק בעברית בכל המדינה של "נקמת הטרקטור מטבח אקוסטי"
ההגדרה הזו מתאימה לאודיופיל "חובב"בקיצר... אודיופיל זה אדם שיודע ליהנות ממוסיקה בכל זמן נתון, אם זה בדרך אוזניות. סמרטפון, או כל כלי אחר.
בקיצר... אודיופיל זה אדם שיודע ליהנות ממוסיקה בכל זמן נתון, אם זה בדרך אוזניות. סמרטפון, או כל כלי אחר.
מזל שאתה לא אודיופיל. אני מסיק מכך שיש לך רמקול בלות'ות' ב- 500 שקל?אודיופיל לדעתי זה מישהו ששומע יותר עם העיניים מאשר האוזניים.
ומחפש קודם תג מחיר עם חמישה ספרות.
אתעלם מהעקיצה
לא מבין מה הבעיה שלך?
לא מעניין אל תיכנס
עובדה ש 20 איש הצביעו בדיון הזה והתוצאה ממש לא חד משמעית
הפוך גוטהמצטער, לא סובל להאזין לקטעים בסמארטפון דרך הספיקר שלו.
נשמע לי צורם כמו צרצר מקולקל. עושה לי כאב ראש.
ידעתי שאני לא אודיופיל....
ארז
זמין ב DEEZER:היי,
אני מנוע מלדבר על...
בכובע הראשון, אני חובב מוזיקה ואוהב הופעות חיות וקונצרטים, קונה דיסקים כבר מעל 30 שנים בעיקר בחו"ל. אני קונה גם בתערוכות אודיו, כי המצב בארץ דיי עגום וקשה למצוא דיסקים שאני רוצה ומחפש. לדוגמה, חיפשתי את הדיסק בעברית בכל המדינה של "נקמת הטרקטור מטבח אקוסטי" ובסוף מצאתי דיסק אחר ודומה ב-90 ₪, שזה ללא צל של ספק המון כסף. נסעתי לקנות את הדיסק מכ"ס לדזנגוף סנטר! כ"ס זה אזור השרון העשיר לא תגידו שזה פריפריה. המצב בכ"ס ובערי המרכז קשה מאוד, המצב עם תקליטים עוד יותר קשה והמחיר בשמיים.
ד"א, אשמח עם מישהו רוצה למכור את הדיסק של נקמת הטרקטור מטבח אקוסטי?
תומר
אני לא חושב שמזלזלים באודיופיליהמזל שאתה לא אודיופיל. אני מסיק מכך שיש לך רמקול בלות'ות' ב- 500 שקל?
לירן, זה לא היתה בדיוק עקיצה לכיוונך, זאת היתה אימרה מפורשת. אבל אם היה לך ספק, אני עדין אוהב אותך. (אפלטונית, כמובן).
הבעיה שלי היא האובססיה להגדרות.
לעומת זאת, אין לי בעיה עם אלה שיש להם בעיה להגדיר עצמם כאודיופילים. גם אין לי בעיה עם רגשות האשם ו/או הנחיתות שמרגישים חלק עם האודיופיליה שלהם.
יש לי קצת יותר בעיה עם אנשים שמזלזלים באודיופיליה.
בקיצור, יש לי הרבה בעיות. אבל אף אחת מהן לא גדולה כמו ההזניה של הפורום לצרכי דיונים מפגרים וקופי פייסט של מוצרים חדשים, סטייל מה ש-SONYES עשה פעם. אני כבר חוזר על עצמי, נכון? זאת מהסיבה הפשוטה שהדיון ממשיך להיות מפגר. ניסיונות להרים אותו לא צולחים. לפיכך, הטרוניות תימשכנה.
אני לא רוצה! למה צריך לקרוא למישהו משהו? איך זה עוזר שכל אחד ממקם אחרים (או את עצמו) על סקאלה אודיופילית? ואת מי זה מענין? הטרוניה כלפי תומר, לא כלפיך.יש כאן שני סוגים של אנשים
תקרא להם איך שאתה רוצה
זה מתחבר לנושא אחר שהוא לאין ערוך יותר מענין, ואינו טומן בחובו סדרי עדיפויות כלכליים, זמן פנוי, דעות קדומות וכו', והוא:בצורה כזו אפשר לדעתי בסגנון "בחן את עצמך" שהיה פעם במעריב לנוער להגדיר אוסף שאלות שאומר אם אתה אודיופיל או לא
לגבי הזלזול כביכול אתה לא מפרש אותי נכוןסבבה. אבל כשעקצתי, לא בדיוק דיברתי על זה. דיברתי על זלזול מובנה שלך בחוויה הסובייקטיבית האודיופילית. אוכל לחפש ציטוטים אם זה חשוב, אבל כנראה שלא מאד.
בכל מקרה...
אני לא רוצה! למה צריך לקרוא למישהו משהו? איך זה עוזר שכל אחד ממקם אחרים (או את עצמו) על סקאלה אודיופילית? ואת מי זה מענין? הטרוניה כלפי תומר, לא כלפיך.
זה מתחבר לנושא אחר שהוא לאין ערוך יותר מענין, ואינו טומן בחובו סדרי עדיפויות כלכליים, זמן פנוי, דעות קדומות וכו', והוא:
למה חלק מהאנשים צריכים סאונד טוב כדי להנות, וחלק לא?
או במילים אחרות
באילו דרכים שונות אנחנו חווים מוסיקה? אני חווה מוסיקה דרך הצלילים שלה, בעיקר. כמעט בכלל לא ליריקה. כמעט בכלל לא רומנטיקה. (מעדיף מוזיקה תלושה מהקשר תרבותי ו/או אישי. כמובן שזאת הפרדה שב- 99% מהמקרים לא יכולה להתבצע)
אבל לא נרד לרזולוציות כאלה אלא נשאר ברמת דיון שטחי ומטופש של:
"האם אתה אודיופיל?"
אגב, הצבעת?סבבה. אבל כשעקצתי, לא בדיוק דיברתי על זה. דיברתי על זלזול מובנה שלך בחוויה הסובייקטיבית האודיופילית. אוכל לחפש ציטוטים אם זה חשוב, אבל כנראה שלא מאד.
בכל מקרה...
אני לא רוצה! למה צריך לקרוא למישהו משהו? איך זה עוזר שכל אחד ממקם אחרים (או את עצמו) על סקאלה אודיופילית? ואת מי זה מענין? הטרוניה כלפי תומר, לא כלפיך.
זה מתחבר לנושא אחר שהוא לאין ערוך יותר מענין, ואינו טומן בחובו סדרי עדיפויות כלכליים, זמן פנוי, דעות קדומות וכו', והוא:
למה חלק מהאנשים צריכים סאונד טוב כדי להנות, וחלק לא?
או במילים אחרות
באילו דרכים שונות אנחנו חווים מוסיקה? אני חווה מוסיקה דרך הצלילים שלה, בעיקר. כמעט בכלל לא ליריקה. כמעט בכלל לא רומנטיקה. (מעדיף מוזיקה תלושה מהקשר תרבותי ו/או אישי. כמובן שזאת הפרדה שב- 99% מהמקרים לא יכולה להתבצע)
אבל לא נרד לרזולוציות כאלה אלא נשאר ברמת דיון שטחי ומטופש של:
"האם אתה אודיופיל?"
לגבי הזלזול כביכול אתה לא מפרש אותי נכון
לדעתי אתה מתכוון לויכוחים הטכנוקרטים על תמסורות דיגיטליות שזה משהו שאני קצת מבין אותו טכנית וכשמישהו שומע הבדל כתבתי עשרות פעמים שאני מאמין לו לגמרי אבל כאשר הוא מנסה להסביר את זה במונחים טכניים שהוא לא מבין בהם זה מקומם.
זה לא זלזול אלא נסיון להעמיד על טעות בעניין הטכני בלבד (ובלי שום רצון להעיר דיון בנושא כאן)
לגבי השאלה ששאלת מה גורם לאדם לרצות איכות טובה יותר זה אולי מעניין אבל לא נראה לי שתמצא לזה הסבר. זה כמו לשאול מה גורם לאדם להעדיף בלונדיניות
או למה על כל 1000 אודיופילים גברים תמצא אשה אחת וכד
משהו עמוק כנראה בתוך הנפש
אז נשאר לנו דיון רדוד לשיטתך , בדמות נסיון הפיכת האודיופיליה למדע מדוייק