האם אתה מגדיר את עצמך אודיופיל?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
מסכים אבל חושב שהמטרה היא להגיע לאיזון הרמוני ומושלם בין איכות השמע לאיכות התוכן הנשמע. לא עדיפות אלא השלמה.
מכיר כאלו שאין מצב שישמעו mp3 למשל
גם אם הם אוהבים את הדיסק
תגיד לו למשל שהוא נכנס לסגר עם המערכת שלו לשבועיים אבל עם 10 תקליטים בלבד שהוא יכול לבחור או שיקבל מערכת מיני פשוטה עם ספוטיפיי וכל המוזיקה בעולם ב mp3 - הוא יבחר את האופציה הראשונה
זה אודיופיל

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
רגע של עברית

"ונרגן" - ענין תלונה, כמו (דברים א): "ותרגנו באהליכם".
לא הבנתי. אז אתה אומר שנרגן הוא לא שם תואר / עצם אלא פועל?
כלומר, אי אפשר להגיד "אני איש נרגן"? אלא, רק, "אתמול נרגנתי, מחר אנורגן?"

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
מכיר כאלו שאין מצב שישמעו mp3 למשל
גם אם הם אוהבים את הדיסק
תגיד לו למשל שהוא נכנס לסגר עם המערכת שלו לשבועיים אבל עם 10 תקליטים בלבד שהוא יכול לבחור או שיקבל מערכת מיני פשוטה עם ספוטיפיי וכל המוזיקה בעולם ב mp3 - הוא יבחר את האופציה הראשונה
זה אודיופיל
אהבתי את הרעיון :) אבל לא חושב שזה נכון אצל כל אחד שמגדיר את עצמו אודיופיל..:)
לפי הגדרה שלי ולא לפי הגדרת תומר :)
צר לי על אלו שאתה מכיר שישמעו רק 10 תקליטים כל חייהם :)
1. במכונית שלי למשל, המערכת של מאזדה CX5 (חדשה) יודעת לנגן רק MP3 ולא יודעת לנגן FLAC מה USB ,אז המרתי את הדיסקים האהובים שלי ל MP3 320 קילו ונהנה מהאזנה בנהיגה...
לא הייתי משדרג את המערכת המקורית (המצויינת) של הרכב במערכת טובה יותר...
2. הציעו לי ספוטיפי בחינם (מישהו מהמשפחה שיש לו מנוי משפחתי פנוי) ואמרתי תודה, לא צריך, יש לי DEEZER באיכות יותר טובה
3. אני בכלל בעניין של קבצי HI RES , הבחנתי בצורה חד משמעית שהאיכות טובה יותר בניגון קבצי HI RES , יש לי הרבה דוגמאות, גם חרש יבחין בהבדל..(של אותה הקלטה), אז זה לא אומר שאני מאזין רק לקבצי HI RES

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אהבתי את הרעיון :) אבל לא חושב שזה נכון אצל כל אחד שמגדיר את עצמו אודיופיל..:)
לפי הגדרה שלי ולא לפי הגדרת תומר :)
צר לי על אלו שאתה מכיר שישמעו רק 10 תקליטים כל חייהם :)
1. במכונית שלי למשל, המערכת של מאזדה CX5 (חדשה) יודעת לנגן רק MP3 ולא יודעת לנגן FLAC מה USB ,אז המרתי את הדיסקים האהובים שלי ל MP3 320 קילו ונהנה מהאזנה בנהיגה...
לא הייתי משדרג את המערכת המקורית (המצויינת) של הרכב במערכת טובה יותר...
2. הציעו לי ספוטיפי בחינם (מישהו מהמשפחה שיש לו מנוי משפחתי פנוי) ואמרתי תודה, לא צריך, יש לי DEEZER באיכות יותר טובה
3. אני בכלל בעניין של קבצי HI RES , הבחנתי בצורה חד משמעית שהאיכות טובה יותר בניגון קבצי HI RES , יש לי הרבה דוגמאות, גם חרש יבחין בהבדל..(של אותה הקלטה), אז זה לא אומר שאני מאזין רק לקבצי HI RES
אני לא דיברתי על כל החיים
שבועיים
אין ויכוח שיש הבדל בין קבצי הי רז ל mp3
אני שומע גם ספוטיפיי כי יש שם היצע גדול של ישראלי והמון פליליסטים מוכנים
יכול לשמוע גם תקליט מונו אם אני אוהב את המוזיקה
כנראה שאני לא אודיופיל:)

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
לטעמי דיון מיותר.
כמו לדון אם מאכל מסוים חריף או פיקנטי או בכלל לא חריף....
זה כולה תחביב ולכל אחד יש סדר עדיפויות שונה ויכולת שונה להנות מאיכות נתונה של מוזיקה, ממש כמו שלאחד המאכל חריף ולשני לא מורגש.
אז יש היגיון להגדיר את המאכל "חריף או לא"?...
ארז

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
אודיופיל הוא מי שנולד לאב אודיופיל או עבר הסבה כהלכה.
מתחייב ושומר על מצוות האודיופיליה ומקיים את חוקיה כהלכתן.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אתמול שיצרתי את ההצבעה והכנסתי את עצמי לקטגוריה של אודיופיל, לא שערתי שכמעט 50 אחוז מהפורום הם לא אודיופילים :).

מה ההגדרה בצד השני?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אתמול שיצרתי את ההצבעה והכנסתי את עצמי לקטגוריה של אודיופיל, לא שערתי שכמעט 50 אחוז מהפורום הם לא אודיופילים :).

מה ההגדרה בצד השני?
אולי סתם חובבי מוזיקה
שגם חשובה להם האיכות אבל לא הכי חשובה
כלומר התוכן בעדיפות ראשונה ולכן גם ספוטיפיי יבוא בחשבון בגלל תוכן ישראלי עשיר למרות האיכות הירודה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113

יורחקו לאלתר כל ה"לא אודיופילים" על מנת למחוק את הכתם והחרפה ....:p
רגע, אני אודיופיל ?.....:eek:

ארז

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אם אני לא רוצה את ביבי בשלטון, זה אומר שאני סמולן?
אם אני מצביע לביבי, זה אומר שאני ביביסט?

אם אני אודיופיל, זה אומר שאני לא מבין במוזיקה?
אם אני מבין במוזיקה, זה אומר שסאונד לא חשוב לי?

בואו, בואו נקדם עוד כמה הכללות מיותרות שרק מגבילות אותנו ולא תורמות לכלום.

אלא אם כן, כמובן, אנחנו רוצים לייצר קהל שנקרא "אודיופילים" ולמכור אותו למשווקים. אני לא חושב שאנחנו כ"כ מתוחכמים.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
אם אני מצביע לביבי, זה אומר שאני ביביסט?

אם אני אודיופיל, זה אומר שאני לא מבין במוזיקה?
אם אני מבין במוזיקה, זה אומר שסאונד לא חשוב לי?

בואו, בואו נקדם עוד כמה הכללות מיותרות שרק מגבילות אותנו ולא תורמות לכלום.

אלא אם כן, כמובן, אנחנו רוצים לייצר קהל שנקרא "אודיופילים" ולמכור אותו למשווקים. אני לא חושב שאנחנו כ"כ מתוחכמים.

בפילוסופיה היוונית יש מה שנקרא ה"מבדיל המהותי" סוקראטס ואריסטו דנים מה הופך מין בע"ח מסויים, או תורת שלטון מסויימת לשונים מהאחרים, מה הייחוד. נדמה לי שתומר גם שאל שאלה פילוסופית כזאת, מה הופך אדם לאודיופיל? מה המבדיל המרכזי בינו לבין שאר בני אדם? שאלה פילוסופית מעניינת ומעוררת אמוציות, והכי יפה , וזה מה שמבדיל מהותי בית פילוסופיה לדת, שהתשובה לא מחייבת אף אחד וניתן להתדיין ולהתדיין ולהתפלפל. דווקא שאלה מעניינת. וגם השאלות של מתנוש- שמחזקות את הדיון לדעתי.

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113

תלוי בהשקפת עולמו של העונה :
אם הוא בעד ביבי אז אתה שמאלן במקרה הטוב ובוגד במקרה הסביר.
אם הוא נגד ביבי אז אתה ליברל שדואג לדמוקרטיה הישראלית .
מי מהם אוהב חריף ומי לא ?....
ארז

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
ארז
ראיתי שיאיר לפיד היום דפדף בדוכן תקליטים
אודיופיל פוטנציאלי?

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
410
נקודות
63
ארז

מי שיער שכל כך יותר קל לי להגדיר עצמי כליכודניק מאשר אודיופיל :)

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
הרבה פעמים חשבתי על ההגדרה של
Iiranbh, שאודיופיל זה מי שחשובה לו איכות הסאונד יותר מהמוסיקה. אם זאת ההגדרה אז אני בודאי לא אודיופיל למרות שחשובה לי איכות הסאונד אני הרבה יותר מוסיקופיל מאודיופיל.
בויכוחים שנערכו פה הרבה פעמים על מה עדיף דיגיטלי או אנלוגי תמיד התפלאתי איך לא מוזכרת העובדה שרוב המוסיקה מ 30 השנים האחרונות לא נמצאת באנלוגי ובכל זאת יש מי שאומר ששומע רק אנלוגי. כאן כבר הוכחה לאודיופיליה כבדה.
ככלל תמיד ראיתי את האודיופיליה ממשקל המחלות, אודיופיליה, המופיליה, פדופיליה, נקרופיליה..
שנהיה בריאים

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
מתאים לרוח הזמן .
להוסיף תפוחי אדמה קלופים ומבושלים
מלח פלפל גרוס וכמובן ביצים קשות
לרסק ולמעוך ואז נקבל סלט ביצים.
או ברוח ה שירשור : בילבול ביצים.
:שתוי:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
יש פשוט שאלות שאין להן תשובה חד משמעית
במובן מסויים התשובה היא יחסית לשואל ולעונה
1. מה ההגדרה של הי אנד
2. מה ההגדרה של אודיופיל
3. וברוח היום מה ההגדרה של ימני/שמאלני

לשאלות כאלו פותחים דיון ואז יש כאלו שמנסים לענות ויש את אלו שלא מוכנים לדבר על זה ומתעצבנים מהשאלה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
בפילוסופיה היוונית יש מה שנקרא ה"מבדיל המהותי" סוקראטס ואריסטו דנים מה הופך מין בע"ח מסויים, או תורת שלטון מסויימת לשונים מהאחרים, מה הייחוד. נדמה לי שתומר גם שאל שאלה פילוסופית כזאת, מה הופך אדם לאודיופיל? מה המבדיל המרכזי בינו לבין שאר בני אדם? שאלה פילוסופית מעניינת ומעוררת אמוציות, והכי יפה , וזה מה שמבדיל מהותי בית פילוסופיה לדת, שהתשובה לא מחייבת אף אחד וניתן להתדיין ולהתדיין ולהתפלפל. דווקא שאלה מעניינת. וגם השאלות של מתנוש- שמחזקות את הדיון לדעתי.
זה דיון רדוד, חסר פואנטה ויותר מכל דבר אחר- פרובוקציה לשם פרובוקציה. חרטא ברטא.
לאודיופיל, כמו פדופיל, יש הגדרה מאד ברורה ופשוטה. לא מבין איזה צורך יש להתפלפל עליה ואיזה מטרה דיון כזה משרת, חוץ משל תומר לעבות את התוכן בפורום, של לירן לתת עקיצה מתנשאת על אודיופילים, ולכל אחד אחר לתת הזמנות לדבר על עצמו ועל יחסיו עם אודיו - לאן, כאילו שזה מענין למישהו ת'ביצה איפה מאן דהוא ממקם עצמו על הסקאלה האודיופילית. אולי ניקח את הדיון התת רמה הזה, רמה אחת קדימה?
הנה רעיון:
(שואל כאן את דרך ההתנסחות של תומר, קרי, גוף שני זכר יחיד, כדי שהפמיניסטיות המיותרת העונה לשם מירב מיכאלי תודר מהדיון):

"מה אתה חושב גורם לחלק מהאנשים להצטרך סאונד טוב כדי להנות ממוסיקה, ולאחרים סאונד בסיסי זה מספיק?"
ונמשיך ונשאל: "האם לדעתך לקבוצה אחת יש יתרון על השניה?"

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
זה דיון רדוד, חסר פואנטה ויותר מכל דבר אחר- פרובוקציה לשם פרובוקציה. חרטא ברטא.
לאודיופיל, כמו פדופיל, יש הגדרה מאד ברורה ופשוטה. לא מבין איזה צורך יש להתפלפל עליה ואיזה מטרה דיון כזה משרת, חוץ משל תומר לעבות את התוכן בפורום, של לירן לתת עקיצה מתנשאת על אודיופילים, ולכל אחד אחר לתת הזמנות לדבר על עצמו ועל יחסיו עם אודיו - לאן, כאילו שזה מענין למישהו ת'ביצה איפה מאן דהוא ממקם עצמו על הסקאלה האודיופילית. אולי ניקח את הדיון התת רמה הזה, רמה אחת קדימה?
הנה רעיון:
(שואל כאן את דרך ההתנסחות של תומר, קרי, גוף שני זכר יחיד, כדי שהפמיניסטיות המיותרת העונה לשם מירב מיכאלי תודר מהדיון):

"מה אתה חושב גורם לחלק מהאנשים להצטרך סאונד טוב כדי להנות ממוסיקה, ולאחרים סאונד בסיסי זה מספיק?"
ונמשיך ונשאל: "האם לדעתך לקבוצה אחת יש יתרון על השניה?"
אתעלם מהעקיצה
לא מבין מה הבעיה שלך?
לא מעניין אל תיכנס
עובדה ש 20 איש הצביעו בדיון הזה והתוצאה ממש לא חד משמעית

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור