AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,947
- נקודות
- 113
רק כדי להסיר ספק מהספקנים שעוד לא קלטו במי מדובר, ונרתמים לסיפור שאני מתעסק בברוגזים אינפנטיליים עם מי שחבל לי על הזמן להתייחס לדברי ה"חוכמה" שלו. אז בואו נסתכל על הדוגמה הזו.
אם האוזן רגישה רק ל-1% (סדר גודל יותר!) ועוד בסינוס טהור, ורק ל-2% במוזיקה, מי ישמע את ההבדל הזה ב"ניקיון"??
וזאת לטענתך עוד בשמיעה שקטה ו/או בקטעים השקטים, בהם מראש רגישות האוזן נמוכה יותר, במיוחד בגבוהים, שהם אלה שמכילים את ההרמוניות.
ובמגברי מנורות, שבהם ה-THD עולה בחלק מהמקרים מעל 1%, עיקר ההרמוניות הן זוגיות, מה שנתפס על ידי האוזן כ"העשרת" הצליל, אז במקרים שבהם שומעים את העיוותים, זה רק "משפר" את הצליל.
אז על איזה קריטיות אתה מדבר כאן??
עוד מעט תגיד גם ש-0.00000000000001% נשמע טוב יותר מ-0.00001%.
אולי גם תמצא עוד גאונים כמוך שיסכימו אתך שאלה הבדלים קריטיים...
I rest my case
עמיר
===================
נ.ב., הפוסט הזה:
רוב מגברי ההספק הלא-מנורתיים שמסתובבים בשוק הם בני 0.1% ומטה, ובהרבה מקרים בסדר גודל או אפילו שניים(!) פחות מזה.במגבר הספק נתוני THD קריטיים מאד מכיוון שנתון זה מייצג עיוותים הרמוניים בסיגנאל מקסימלי ביציאה ולפיכך גם בכניסה. מה שמשתמע מכך שככל שהסיגנל נמוך יותר הוא מגרד את רצפת העיוותים, והעיוותים ההרמוניים בולטים הרבה יותר מאשר בעוצמות מלאות, לכן כאשר נתוני מגבר מציינים % עיוותים נמוך יותר משמעות הדבר שהוא ישמע יותר נקי בקטעים השקטים של המוסיקה. או בעוצמות נמוכות.
אם האוזן רגישה רק ל-1% (סדר גודל יותר!) ועוד בסינוס טהור, ורק ל-2% במוזיקה, מי ישמע את ההבדל הזה ב"ניקיון"??
וזאת לטענתך עוד בשמיעה שקטה ו/או בקטעים השקטים, בהם מראש רגישות האוזן נמוכה יותר, במיוחד בגבוהים, שהם אלה שמכילים את ההרמוניות.
ובמגברי מנורות, שבהם ה-THD עולה בחלק מהמקרים מעל 1%, עיקר ההרמוניות הן זוגיות, מה שנתפס על ידי האוזן כ"העשרת" הצליל, אז במקרים שבהם שומעים את העיוותים, זה רק "משפר" את הצליל.
אז על איזה קריטיות אתה מדבר כאן??
עוד מעט תגיד גם ש-0.00000000000001% נשמע טוב יותר מ-0.00001%.
אולי גם תמצא עוד גאונים כמוך שיסכימו אתך שאלה הבדלים קריטיים...
I rest my case
עמיר
===================
נ.ב., הפוסט הזה:
הייה ניסיון -- שלא עלה יפה -- לחסוך לעצמי את הטירחה ובזבוז הזמן שבלכתוב את הפוסט הנוכחיאין לי כוונה להגיב על פוסטים של YB-7, אבל היעדר תגובה אינו מהווה הסכמה שבשתיקה. לכל היותר שתיקה רועמת.
ההצעה האישית והחמה שלי היא שלא להתייחס ברצינות לאף מילה מדבריו בהקשר לאודיו ולאספקטים טכניים שלו.
נערך לאחרונה ב: