יש למשל חמוץ מידי - אין מפורט מידי.
יש מלוח מידי - אין דינמי מידי
יש חריף מידי - אין רזולטיבי מידי
בקיצור. אוכל הוא אינו מקביל לאודיו.
או אולי הטרמינולוגיה והכישרון שלנו בתחום הקולינרי מוגבלת..
יש למשל חמוץ מידי - אין מפורט מידי.
יש מלוח מידי - אין דינמי מידי
יש חריף מידי - אין רזולטיבי מידי
בקיצור. אוכל הוא אינו מקביל לאודיו.
זו לא אקסיומה -- זו ההגדרה: רמקול מפורט == כזה שחושף יותר.יש אקסיומה על כך שרמקול מפורט יותר חושף יותר.
זו לא אקסיומה -- זו ההגדרה: רמקול מפורט == כזה שחושף יותר.
האקסיומה היא שזה כבייכול "טוב" יותר, וזאת כחלק מאוסף אקסיומות שבהקשר שבו הן חיות, עדיין לא הוגדר מה זה "טוב" באודיו.
תזכורת: "נאמן/משחזר את הצליל המקורי/החי" זו לא הגדרת "טוב" שהאקסיומות מסתדרות איתו, אלא מאפשרות סתירה מולו.
עמיר
אופס, הגענו קצת רחוק...זו האמא של האקסיומות.
אין אדם אחד בפלנטה, כולל גלקסיות מקבילות, שיטען שרמקול מפורט יותר לא חושף יותר (אלה אם כן הוא מתפלסף).
לא דובר על טיב במקרה הזה. נטו אקסיומה - הסכמה גורפת - אין עליה ויכוח
אופס, הגענו קצת רחוק...
#1. הגדרה -- מתן משמעות ספציפית למילה/ביטוי (זוהי הגדרה למילה "הגדרה" )
הגדרה אי אפשר להוכיח/להפריך. כשמישהו אומר ש-X פירושו Y, זה רק אומר שמכאן והלאה, בכל מקום שמגדיר אומר X, הוא מתכוון ל-Y.
עם זאת, יכולות להיות בעיות עם הגדרות. אם מישהו אחד מגדיר X כ-Y, ואחר מגדיר X כ-Z, ו-Y ו-Z שונים, אז בכל מיני מצבים ששניהם משתמשים באותה מילה/ביטוי X, סביר שהייו ויכוחים ואי הבנות, וכל אחד יהייה בטוח -- ובצדק!!! -- שהוא צודק, ולפי ההגדרה שהוא משתמש בה, שהאחר טועה.
#2. אקסיומה -- הנחה (הנחת יסוד) שמסכימים לקבל אותה ללא הוכחה (זוהי הגדרה למילה "אקסיומה" )
אם מתברר שהיא גורמת לסתירה עם הנחות קודמות או מה שנגזר מהן, כנראה שלא כדאי לקבל אותה. אם לא נתקלים באף סתירה, אפשר להמשיך להחזיק בה עד להודעה חדשה.
לפי האמור לעיל, לומר:
- "פירוש המילה 'מפורט' בהקשר לרמקול הוא 'חושף יותר [פרטים]'" זוהי הגדרה, לא אקסיומה.
- לומר "רמקול שיושף יותר הוא טוב יותר" הוא אקסיומה, שמתייחסת להגדרת "טוב"
=============
אנחנו לא מסכימים על הגדרת המילה "טוב".
אני מגדיר "טוב == כזה שממש בהצלחה את רצונותיו/צרכיו של מישהו", ובהגדרה הזו, אין משמעות ל"טוב" בלי לומר מהם הרצונות/צרכים ו/או על איזה מישהו מדובר.
ממך לא ראיתי בינתיים הגדרה של "טוב", אבל בטוח שייש לך הגדרה כזו, אולי לא במודע, אבל אתה בודק כל דבר מולה, ולפיה אתה אומר על משהו אחד "טוב" ועל אחר "לא/פחות/יותר טוב".
עמיר
ונחזור שניה לסבא ההוא.
אם הוא לא אוהב את המערכת שלי נניח, שהיא יותר טובה!!! מהטרנזיסטור המעאפן שלו ששומעים את הפלסטיק רועד כשיש קצת בס. אז זהו? לשיטתך הטרנזיסטור יותר טוב מהמערכת שלי?
ואז תבוא ותגיד שעבורו הטרנזיסטור יותר טוב כי הוא יותר נהנה ממנו?
אז מה? מה הוא מעניין אותי? יש סטנדרט לכל דבר.
צ'מע, אחי!
זה ההוא עם מהפטיפון החלוד -- זה שזה טוב עבורו, זה:
ואם אתה משמיע לו את הפטיפון שלך, אפילו אני, הספקן הגדול, מאמין (יותר משאני מאמין באב, בבן וברוח הקודש) שהוא ישתכנע שזה יותר לטעמו ומקנה לו יותר הנאה מהצליל , להלן "יותר טוב עבורו" מבחינת סאונד.
- לא אומר שזה טוב "באמת", כי אין טוב מוחלט
- לא אומר שלא יכול להיות עבורו טוב יותר
זאת למרות שבסך הכל זה יגרום לו סבל גדול והוא יאכל את הלב שהוא לא יכול לקנות כזה
אז גם אם מקבלים את הגדרת הטוב הלא אבסולוטית, זה לא מעלים/מבטל את מטרת הקיום של האתר ואת שליחות הקודש של בוראו, להראות לעולם את האור ושייש כמעט לכל אחד, כמעט בכל תקציב, דברים שיהייו יותר טובים עבורו.
איפה הבעיי'שך, אחי?
כך שההתעקשות על הטוב/רע האבסולוטי במנותק מהמאזין מיותרת, אבל אם אין ברירה, אפשר להמשיך איתה
עמיר
2.40 דק.....סובייקטיבי אחי סובייקטיבי .לא הגעתי ל 2.00דק. (ואני שומע מזרחית)רגע, מה המסר, "תלכי ממני תלכי?", שאני אעזוב את האתר?
עמיר
נ.ב., הצלחתי לשרוד 2:31 מתוך 5:52 ונשברתי. לא מסתדר לי אתו יחד.
אצלי אין סיכון בעניין -- אין מה שייפולחשוב לשמור על ראש פתוח.. אבל לא יותר מידי, כי השכל עלול ליפול החוצה...
וואלה אחי צריך לתת לך פינה ביום חמישי בלילה ברדיו...עזוב שטויות.
נראה אותך מחזיק מעמד כאן