Dan-Cinemart
עוסק בתחום
- מעורבות
- 1,151
- נקודות
- 113
חג שמח דויד אהוב !התחביב שלך אם אני לא טועה הוגדר על ידך כמקסום הסאונד היוצא מהמערכת.
לפיכך, מכיון שמדובר בהגדרה טכנית טהורה הנבחנת ע״י פרמטרים טכניים מדידים, סביר להניח שלעולם מערכת עם רום קורקשן תהיה טובה יותר.
אל תהיה שחור לבן
זה גם התחביב שלי - מקסום הסאונד היוצר מהמערכת -זו גם ההגדרה של אודפיליה בויקיפדיה.
עם זאת - לא מדובר בהגדרה טגנית טהורה:
1.הבעיה נבחנת בחלקה על ידי פרמטרים טכניים מדידים (לא בכולה).
2.אתה בסוף כן בוחן עם האזניים ובעיקר מרגיש עם האזניים - לאחר שהגעת לרמת סף מוסימת מדידה- אתה לא סומך רק על הגרפים בידיעה שזה לא מספר את כל הסיפור ואי אפשר למדוד רגש או אורגניות אבל כן אפשר למדוד דברים שמאוד סביר להניח שיקרבו אותך לאותו רגש או אורגניות.
3.אם היה לי חודשיים לכל חדר אולי כן הגרף היה מספר הכל.בסוף אתה מצליב בין המון המון גרפים כדי לקבל תמונה .הרוב מצליבים רק שניים וזה ממש לא מספיק. נכון להיום - האוזן,הרגש משחקים תפקיד מכריע אחרי שעברת רמת סף מסוים .
4.כל הסיבה שבכלל הדבר הזה נעשה - הוא רגש ואהבה למוזיקה .זה המנוע האמיתי.
5.אני לא מסכים שסביר להניח שלעולם עם מערכת RC - יהיה טוב יותר.כל חדר הוא עולם שלא דומה בשום צורה אקוסטית לחברו . ושוב - ושווה לכתוב ולהרחיב על זה - אקוסטיקה ו RC מתחילים ברמקול נטו ויש רמקולים שהרבה פחות יתאימו לזה כמו שיש רמקולים שאתה חייב לספוג את ההחזרים הראשונים שלהם למוות בגלל MISSMATCH בכיווניות/קרוס של עצלנים. יש רמקולים שה RC כמעט ולא עובד(בתדרים של מעל 300 הרץ) ולשם צריך לכוון .