איפה מתחיל ההיי אנד?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
ואולי, אם יורשה לי להציע כיוון אחר, התשובה היא שההיי אנד מתחיל היכן שה Mid Fi נגמר (Low fF - Mid Fi - Hi End). לאמור: יש את המדרג הנמוך ביותר (התחתית של מחסני חשמל), מעליו המדרג הבינוני (נגיד, חנויות כמו רשת Best Buy האמריקאית, שם אפשר למצוא גם קדם מגברים, מגברים ורמקולים לא רעים בכלל) ואז - היי אנד.
ההיי אנד מחולק בעצמו לדרגות, ומטבע הדברים, הסקאלה זזה ימינה כל הזמן, כי מה שהיה היי אנד פעם איננו בהכרח היי אנד מחר.
מחשבה.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
היי אנד זה קיצור של אנדי הגבוה.שהיה בלם בליגה האנגלית גובהו היה מעל 1.90אז במקום להגיד אנדי הגבוה אז המציאו היי אנד וזה כלל שני דברים.גם שלום אנדי וגם אנדי הגבוהה וכל זה בקיצור.....היי אנד ,וואצאפ...?

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
20,000 ש"ח לרכיס סטריאו? לצערי זה לא היי אנד כי יותר מדי אנשים יכולים להרשות את זה לעצמם.
20,000$ - היום? אולי.. בקושי.

20.000$ אולי. הגזמת.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
20.000$ אולי. הגזמת.

לא ניתן לקבוע סכום כסף שממנו זה מתחיל .
המושג היי-אנד או באנגלית HIGH END משמעו "הקצה הגבוה" ואם המערכות היקרות ביותר מחירן לדוגמא מיליון דולר...אז עשרים אלף דולר זה כסף קטן. וזה גם רחוק מהקצה.
זה אולי מערכת גבוהה למתחילים.

ואולי, אם יורשה לי להציע כיוון אחר, התשובה היא שההיי אנד מתחיל היכן שה Mid Fi נגמר

מה עם HI-FI שכחת את המושג הזה???

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
v
לא ניתן לקבוע סכום כסף שממנו זה מתחיל .
המושג היי-אנד או באנגלית HIGH END משמעו "הקצה הגבוה" ואם המערכות היקרות ביותר מחירן לדוגמא מיליון דולר...אז עשרים אלף דולר זה כסף קטן. וזה גם רחוק מהקצה.
זה אולי מערכת גבוהה למתחילים.

מה עם HI-FI שכחת את המושג הזה???
HI-FI, לפחות לדעתי, חרף הפיתוי לראות בו המשך והשלב הבא של Mid FI, הוא כינוי למערכות סטריאו באשר הן.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
20.000$ אולי. הגזמת.

זה לא אני, זה מצב השוק סטריאו.
לפני 15 שנה ב-20K$ יכולת לקנות top of the line, היום זה אולי דגם אחד או שניים מעל ה-entry level

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
v

HI-FI, לפחות לדעתי, חרף הפיתוי לראות בו המשך והשלב הבא של Mid FI, הוא כינוי למערכות סטריאו באשר הן.

HI-FI
HIGH FIDELITY

MID-FI
MID FIDELITY

LOW-FI

זה לא קשור לסטראו או מונו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לפני 15 שנה ב-20K$ יכולת לקנות top of the line, היום זה אולי דגם אחד או שניים מעל ה-entry level

באמת?

וילסון, פוקאל, אוולושן אקוסטיק, טידל, מרטן, איזופון, קרל, בולדר, דרטזיל, דה וינצ׳י, אודיו ריסרצ׳, fm אקוסטיק, וריטי.
בקיצור, כולם בלי יוצא מהכלל, לפני 15 שנה, כפול מהמספר שנתת במקרה הטוב, משולש ומרובע בפחות טוב.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
באמת?

וילסון, פוקאל, אוולושן אקוסטיק, טידל, מרטן, איזופון, קרל, בולדר, דרטזיל, דה וינצ׳י, אודיו ריסרצ׳, fm אקוסטיק, וריטי.
בקיצור, כולם בלי יוצא מהכלל, לפני 15 שנה, כפול מהמספר שנתת במקרה הטוב, משולש ומרובע בפחות טוב.

אתה רק מחזק את מה שאני אומר.
אז לפני 25 שנה אפשר היה לקנות top of the line ב-20,000$ ?

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
רגע רגע רגע...

האם יש הבדל בין היי אנד לבין ציוד סתם משובח?
האם יש הבדל בין חומוס בזל, חומוס אשכרה וחומוס כספי?
יש טוב, יותר טוב והכי טוב. הכל לפי הטעם..

עזוב אותך מכל התארים והקטלוגים,
חברות האודיו הבינו הנוסחה והשוק ועובדים לפי זה.

בקיצור יש הרבה פרסום ושיווק בקטע הזה וזה אכן עובד.

לא חסר מוצרים שמקוטלגים היי אנד ואולטרה... שהם פשוט לא שווים התואר הזה ובמילה גסה פח.

בעיקרון כשקונים מוצר, צריך לקנות לפי איך נשמע ללא התייחסות לקטלוג והמחיר ולא לפי העיניים!.

ברוב המקרים או בחלק גדול מהמקרים יש יחס ישר בין מחיר לאיכות בתחום האודיו אבל לא בכל המקרים.
התוכל לתת לנו דוגמא אחת למערכת HI END ששמעת?

תן לי סיבה אחת למה שהוא יעשה את זה?

1. כי הוא לא גרידי
  2. כי הוא רוצה לשבור את השוק
  3. כי עלויות היצור שלו זולות
  4. כי יש לו שוק ענק והוא הולך על כמויות
  5. כי הוא רוצה LOST LEADER
להמשיך?
לא. לא להמשיך. כתבת די. (ולטעמי לא בחוכמה).
אף יצרן לא "יזנה" (מלשון זנות) את המוצרים שלו.
מוצר HI END לא ימותג כמוצר זול.
יצרן תמיד ירצה למקסם את רווחיו. זו הנחת המוצא בשעור הראשון בכלכלה.

High End זה מונח סובייקטיבי לגמרי. כל ניסיון לקבוע אמות מידה אובייקטיביות, מחייבות או כאלה שמוסכמות על כולם נידון לכישלון.
אז זהו, אני חושב ששומעים HI END אמיתי תהיה לרוב הסכמה על ההגדרה הזו, חרף אי הסכמות שיכולות להיות ומקורם בטעם.

אם המחיר לא מהווה מדד... תן לנו בבקשה דוגמא לרמקול שמחירו בסביבות 30 אלף ש"ח שאתה סבור שנכנס להגדרת HI END.
(וכדי להקל עליך קח עוד 10 אלפים ש"ח)..

1) תן לי חדר עם טיפול אקוסטי וחשמל נקי ואני אעשה את זה בהרבה פחות כסף.

2) לא לזה התכוון המשורר ואף כתבתי שהדרך להשגת המטרה לא זולה לא רק בגלל הרמקולים אלא בגלל כל הפקטורים שהופכים סט אפ טוב לסט אפ מעולה או בדיוק הפוך, לרוב בגלל אקוסטיקה לא טובה או אי התאמה בין הרכיבים שבסופו של דבר הם אלו שיקבעו את התוצאה הסופית. הרמקול הכי טוב בעולם ישמע רע עם מקור לא טוב, הקלטה לא טובה או הגברה שאינה מתאימה לו.

3) אם אתה מתייחס ספציפית לרמקולים אז אל תשכח שאתה אמור לשמוע דרכם את הסאונד ולא דרך הכסף (למיטב ידעתי עוד לא המציאו כסף שמוציא סאונד).

הנה. נניח וקיבלת מבוקשך. החדר הכי טוב בעולם. מושלם.
איזה רמקולים עד 40 אלף ש"ח יכנסו להגדרה של HI END?

זמנים טובים בישראל - לא ניתן למצוא רמקולים שיכולים להיחשב Hi End ב-40,000 ש"ח
הפוך גוטה.
זמנים קשים אבל זו האמת.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83

אף פעם לא היה וגם לא יהיה לזה סוף, לא במחיר, לא באיכות, לא באבו עלי וגם לא בשמני נחשים.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
הנה. נניח וקיבלת מבוקשך. החדר הכי טוב בעולם. מושלם.
איזה רמקולים עד 40 אלף ש"ח יכנסו להגדרה של HI END?

התפישה שלי שונה משלך ולכן התשובה שלי לא תספק אותך כי מבחינתי היי אנד הוא התוצאה ולא המרכיבים שיוצרים אותה אבל אם אתה מתעקש שמעתי רמקולים של מוניטור אודיו RS6 עם מגבר ונגן סי די של פיוניר https://www.innerearmag.com/reviews/cd/Pioneer_SACD_PD-D6MK2.shtml, הסאונד היה יותר "היי אנד" מאשר סט אפ אחר שהורכב מרמקולים שעלו מעל 100000 ש"ח עם הגברה שלא התאימה להם (נשמעו פשוט רע, בהזדמנות אחרת שמעתי אותם שוב עם הגברה יותר "בריאה" ואז הסאונד היה ברמה אחרת לגמרי).

אז מה יותר היי אנד? ערך תמורת הכסף ולאדם הממוצע הסט אפ של הRS6, רמקולים שעולים פחות מעשירייה ונשמעים מצוין הוא מעל ומעבר.

נערך לאחרונה ב:

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
למרות שאני לא גיא אני מניח שאני יודע למה התכוון גיא.
הרמקול הזה יופיע בתערוכה בקומה השניה.
אם אתה רוצה יותר פרטים - בפרטי.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
התפישה שלי שונה משלך ולכן התשובה שלי לא תספק אותך כי מבחינתי היי אנד הוא התוצאה ולא המרכיבים שיוצרים אותה

הבעיה עם קביעתך היא שהתוצאה הטובה ביותר תמיד תהיה יותר יקרה.
ואני לא מדבר על שילובים גרועים במיוחד או עם חלקים תקולים.

אז מה יותר היי אנד? ערך תמורת הכסף ולאדם הממוצע הסט אפ של הRS6, רמקולים שעולים פחות מעשירייה ונשמעים מצוין הוא מעל ומעבר.

זו אינה השאלה הנכונה.
זה לא מה יותר היי-אנד, אלא מה נשמע יותר טוב בעבור המחיר.

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
התוכל לתת לנו דוגמא אחת למערכת HI END ששמעת?
לא יכול לתת לך בפומבי וגם לא בפרטי.
החכם מי שלומד מטעויות שלו ולא חוזר עליהם, למרבה הצער בתחום הזה אמירת האמת תחשב לכלוך לכן מעדיף לשתוק.

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
ואולי, אם יורשה לי להציע כיוון אחר, התשובה היא שההיי אנד מתחיל היכן שה Mid Fi נגמר (Low fF - Mid Fi - Hi End). לאמור: יש את המדרג הנמוך ביותר (התחתית של מחסני חשמל), מעליו המדרג הבינוני (נגיד, חנויות כמו רשת Best Buy האמריקאית, שם אפשר למצוא גם קדם מגברים, מגברים ורמקולים לא רעים בכלל) ואז - היי אנד.
ההיי אנד מחולק בעצמו לדרגות, ומטבע הדברים, הסקאלה זזה ימינה כל הזמן, כי מה שהיה היי אנד פעם איננו בהכרח היי אנד מחר.
מחשבה.

v

HI-FI
HIGH FIDELITY

MID-FI
MID FIDELITY

LOW-FI

זה לא קשור לסטראו או מונו.

עשיתם מישמש מהמושגים. High End זה מושג שיווקי שאין לו קשר להגדרות האיכות הסונית (אם כי יש לקוות שכל מה שמכונה כך אכן איכותי). מערכות ברמת HIFI יש גם במחסני חשמל... גם מגברים, רמקולים ומקורות - חדשים! - שעולים 1,000 שקל "בלבד" (בחו"ל לפחות) הם HIFI לגמרי. MID FI ו-LOW FI הם מושגים שלמעשה אינם בשימוש כלל בתעשיית האודיו. לכל היותר ניתן לייחס אותם לציוד כמו מערכות מיני / ניידות וכד', אבל בכל מקרה אף יצרן לא משתמש בהגדרות האלה.
כל מערכת סטריאו ביתית מיצרן נורמלי זה HIFI, כבר עשרות שנים. המושג שמתחת ל-HIGH END ברמה השיווקית זה MID RANGE, ומתחתיו - ניתן לאמר ENTRY LEVEL. וכאמור, גם "רמת הכניסה" וגם "טווח הביניים" זה היי-פיי, לא פחות מ"הקצה הגבוה".

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

אתה חושב -20 אלף דולר של לפני 25 שנה היה שווה ערך ל-20 אלף דולר של היום?
20 אלף דולר של לפני 25 שנה היה הרבה יותר מ-40 אלף דולר של היום. אל תשכח שהיום מרוויחים הרבה יותר מאשר 25 שנה אחורה.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113

20.000$ לרכיב אודיו, זה סופר מכובד. יש יופי של מגברי היי אנד ב 20.000$, וגם בפחות.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
לא יכול לתת לך בפומבי וגם לא בפרטי.
החכם מי שלומד מטעויות שלו ולא חוזר עליהם, למרבה הצער בתחום הזה אמירת האמת תחשב לכלוך לכן מעדיף לשתוק.

למה שתשתוק, מי שרואה באמת לכלוך לא ראוי להתייחסות או למקום בפורום כלשהו. מדובר בסוג של דיאלוג לא מונולוג.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
הבעיה עם קביעתך היא שהתוצאה הטובה ביותר תמיד תהיה יותר יקרה.
ואני לא מדבר על שילובים גרועים במיוחד או עם חלקים תקולים.

לא הבנתי איך הגעתה למסקנה הזו אבל לא משנה, כנראה שאנחנו לא משדרים על אותו התדר.

זו אינה השאלה הנכונה.
זה לא מה יותר היי-אנד, אלא מה נשמע יותר טוב בעבור המחיר.

מבחינתי כן, אם אפשר להגיע לרמת היי אנד (כתוצאה שהיא לא Foot note והמחיר אינו הפרמטר המרכזי שבסט אפ) בפחות כסף שמספק את המאזין אז למה לא? קח לדוגמא את OPPO שמייצרת מוצרים מדהימים לרמת המחיר שלהם, האם הייתה משלם פי 5 על נגן בעל איכות דומה רק בשביל להשיג מארז יותר יפה והאם זה היה עושה אותו יותר היי אנד מהם?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור