איפה מתחיל ההיי אנד?

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
אני כבר לא בדיעה שמערכת high end צריכה, יכולה או תפקידה לשחזר הופעה חיה.
עוד היום שמעתי פעם אחת בחיי מערכת שנתנה ביצוע של הופעה חיה עם איכות אודיופילית.
יסכימו כולם שזה השילוב העילאי ביותר.
תג המחיר של אותה המערכת הוא סטטוספרי בכל קנה מידה. אממה, אני בכנות אומר שגם אילו היו לי האמצעים והתנאים הראויים לה, לא הייתי רוכש אותה.
למה? כי לשמוע הופעה חיה כל יום בבית זה נשמע לי דבר מעייף לאורך זמן וכנראה שגם דיי מהר יהפוף למאוס ובכך יאבד כל הקסם שבהאזנה למוזיקה בין כותלי הבית.
אז מה אני כן מחפש במערכת? אוהו.. הרשימה ארוכה. אבל זה כבר דיון אחר.
עכשיו בחזרה לשאלה אילו רמקולים עונים להגדרה hi-end,
זאת שאלה בעייתית או נתונה לפרשות כי רוב האנשים (במודע או לא) מקשרים בין דעות אישיות לעובדות כשמדובר בנושאים עם ערך ריגשי וחושי (שמיעה) כזה או אחר.
בהיבט הכלכלי אני סבור שרוב האודיופילים הכבדים שבינינו יגידו שרמקולים העונים לתואר high end מתחילים ב-100,000ש"ח מינימום וצפונה.
אגב, אני לא בטוח שביפן, ארה"ב ובגרמניה למשל נקבל אותה התשובה מספרית.
האם זה אומר שאין רמקולים יוצאים מן הכלל בפחות? לא. יש. לא הרבה אבל יש.
האם הם נחשבים ל-high end? לדעתי התשובה לא נעימה או שנויה במחלוקת ככל שתהיה היא עדיין לא.
רמקול העונה לתואר high end אמיתי מביא איתו רשימת יכולות, הגדרות ודברים מאוד ספציפית.
המונח high end לכשלעצמו קובע סטנדרט מסוים ואין לו כל קשר לדיעות אישיות וחיוויות האזנה אישיות.
מה לעשות, מענה לאותן יכולות והגדרות עולה כסף והרבה.
מצד שני, כבר שמעתי רמקולים במחירי high end לכל דבר שנשמעו רחוק מאוד מתואר high end.
ולאחרונה שמעתי רמקול לכאורה "מסכן" בפחות מ-10,000ש"ח ונפלה לי הלסת!! האם הוא high end? לא. הוא לא.
אבל הוא רחוק שנות אור מהסטנדרט ההמוני ומרסק 98% מהמתחרים שלו באותה רמת מחיר.
לאדם מן המניין / לא אודיופיל אותו הרמקול ישמע לו high end לגמרי. אבל שוב, אותו אדם "לא אודיופיל" לא ממש יודע ו/או מכיר מהן "דרישות" התואר רמקול high end.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
מי שקובע הוא לא היצרן אם כי הביצוע וההקפדה על הפרטים וכמובן המפרט הטכני.
אחר כך הוא נבחן על ידי כאלה שמכירים מוצרים מוקפדים ובסוף, בשילוב ההקפדה (אם היתה) מבחן ההאזנה בגיבוי מחיר שמתאים לגזרה הזו והנה, קיבלת היי אנד שלא היצרן קבע אותו אם כי הביצוע, ההקפדה ואיכות הצליל בזכותם.

לא בטוח שאני לחלוטין מסכים איתך.
אתן לך דוגמה בצורת שאלה פשוטה למדי:
האם יצא לך (אתה אישית ככתב אודיו ותיק ומנוסה) לשמוע רמקול יקר, בעל תווית high end "כשרה למהדרין" ואתה בהאזנה לו לא הבנת איך הדבר הזה נושא תג מחיר של 6 ספרות ועוד מחזיק תואר "רמקול high end"??

itzik2305

אוהב את התחום
מעורבות
150
נקודות
43
[QUOTE=
לאחרונה שמעתי רמקול לכאורה "מסכן" בפחות מ-10,000ש"ח ונפלה לי הלסת!! האם הוא high end? לא. הוא לא.
אבל הוא רחוק שנות אור מהסטנדרט ההמוני ומרסק 98% מהמתחרים שלו באותה רמת מחיר.
לאדם מן המניין / לא אודיופיל אותו הרמקול ישמע לו high end לגמרי. אבל שוב, אותו אדם "לא אודיופיל" לא ממש יודע ו/או מכיר מהן "דרישות" התואר רמקול high end.

גיא, האם תוכל לומר לנו באיזה רמקול מדובר ולאיזו הגברה הוא שודך?
השאלה שלי לא נועדה כדי לקנטר אלא כי זה עונה יותר לתקציב שלי.
תודה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לא בטוח שאני לחלוטין מסכים איתך.
אתן לך דוגמה בצורת שאלה פשוטה למדי:
האם יצא לך (אתה אישית ככתב אודיו ותיק ומנוסה) לשמוע רמקול יקר, בעל תווית high end "כשרה למהדרין" ואתה בהאזנה לו לא הבנת איך הדבר הזה נושא תג מחיר של 6 ספרות ועוד מחזיק תואר "רמקול high end"??

כן. זו הסיבה שאני טוען שלא היצרן קובע מה היי אנד ומה לא. זה שילוב של הקפדה, איכות, שימוש ברכיבים באיכות מקסימלית, בקרת איכות, גימור ובסוף, מה לעשות, הקטע הזה של ״נשמע טוב״.

זה אומר שאתה מסכים איתי לחלוטין.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
ניקח את נושא היין כאנלוגיה לאודיו,
הרבה יקבים ישראלים מביאים
מדליות נוצצות מתחריות ומתפארים
בהישג הנדיר,
מתברר שייצרני יין עם מסורת של
מאות שנים כמו הצרפתים והאיטלקים
לא מכבודם להשתתף באירועים האלה,
אוהבי היין יודעים מי המאסטרים בנושא
היין,בדומה זה נכון גם למכוניות ספורט
ואחרות,מי שעוסק ב high end יודע
בדיוק למה לשדרג.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
יין הוא עניין סובאקטיבי. אין כמעט יכולת למדוד איכות.
באודיו אפשר למדוד איכות אם נשים את העניין של הטעם בצד.
כך גם במכוניות אגב.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
צאו מתוך הנחה שהרמקול הזה נשמע הכי טוב בעולם..
האם היה ניתן להגדיר אותו כ- היי אנד???
High_end.jpg

תמונות מצורפות

• High_end.jpg
    High_end.jpg
    KB 25.3 · צפיות: 799

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
צאו מתוך הנחה שהרמקול הזה נשמע הכי טוב בעולם..
האם היה ניתן להגדיר אותו כ- היי אנד???
צפה בקובץ המצורף 35530

לא. זה בדיוק מה שכתבתי. היי אנד זה שילוב של השגים. כאן למשל, לא הקפידו על הגימור.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
היי אנד - היא טריטוריה של מחיר פרופר
וכיוון שיותר מדי אנשים היום רוכשים "היי אנד", אז ישנן קטגוריות נוספות למיליונרים כמו "אולטרה היי אנד".
זה רק פונקציה של מחיר

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
במחשבה שנייה.. שלישית.. וכו'
היי-אנד זו הגדרה של המוצרים הכי יוקרתיים בגזרה מסוימת.
זה לא בהכרח ימצא חן בעיני כולם, אך יהיה ברור לכולם שמדובר במוצרים מושקעים ויקרים בהתאמה.
לדוגמא, רולס-רויס,
הרי ברור שמכוניות האלו לא ימצאו חן בעיני כל אלו שיכולים להרשות לעצמם, ואני מדבר על הסיגנון של המכונית.. אבל אין כל ספק כשמתבוננים בפרטים הקטנים, זה הרי ברור שמדובר במוצר מושקע ויוקרתי מאין כמוהו שמצדיק כל שקל ממחירו. :rolleyes:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אין קשר להשקעה.
זה כמו לקנות תיק לאשה ב-30,000$
רק מחיר

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אין קשר להשקעה.
זה כמו לקנות תיק לאשה ב-30,000$
רק מחיר

זה רק נראה לך כך..
$30000 עבור תיק לאשה זה מחיר ייצוגי לבית-המעצב, בעבור אב טיפוס .

אילו היית מבין בתיקי יד, היית יכול לראות בעבודה שהושקעה במוצר כזה מספר דברים מהפכניים...טכניקות של תפירה מיוחדות ועוד ועוד...
אך עיצובים אלו בסופו של דבר מועתקים,ונמכרים בגרסאות מוחלשות הרבה יותר בזול.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
זה רק נראה לך כך..

אילו היית מבין בתיקי יד, היית יכול לראות בעבודה שהושקעה במוצר כזה מספר דברים מהפכניים...טכניקות של תפירה מיוחדות ועוד ועוד...

לא, זה מחיר ריטייל. לא מדובר על אב טיפוס.
ברור. תפסו את הקרוקודיל במו ידם

יש היי אנד בכל קטגורית מחיר, כאשר אנשים עם רזרבה מיותרת של כסף רוצים להבדיל את עצמם משאר בני תמותה
בשמים, סיגרים, תיקים, שעונים (לא מדבר על רולקסים למינהם, יש דברים יותר יקרים), מכוניות, יאכטות, טלויזיות.

20,000 ש"ח לרכיס סטריאו? לצערי זה לא היי אנד כי יותר מדי אנשים יכולים להרשות את זה לעצמם.
20,000$ - היום? אולי.. בקושי.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
לא. זה בדיוק מה שכתבתי. היי אנד זה שילוב של השגים. כאן למשל, לא הקפידו על הגימור.

מתי ראינו בפעם האחרונה רמקולים שנראים ונשמעים היי אנד בו זמנית והאם זו לא טעות להתייחס לרכיב ספציפי ולא ליכולת של כל הרכיבים בסט אפ ביחד?

במחשבה שנייה.. שלישית.. וכו'
היי-אנד זו הגדרה של המוצרים הכי יוקרתיים בגזרה מסוימת.
זה לא בהכרח ימצא חן בעיני כולם, אך יהיה ברור לכולם שמדובר במוצרים מושקעים ויקרים בהתאמה.
לדוגמא, רולס-רויס,
הרי ברור שמכוניות האלו לא ימצאו חן בעיני כל אלו שיכולים להרשות לעצמם, ואני מדבר על הסיגנון של המכונית.. אבל אין כל ספק כשמתבוננים בפרטים הקטנים, זה הרי ברור שמדובר במוצר מושקע ויוקרתי מאין כמוהו שמצדיק כל שקל ממחירו. :rolleyes:

מהי הגזרה הזו, איפה הגבול שלה ומי קובע אותו? לגבי רכבים, תסתכל כמה עולה פורשה בוקסטר (או כל רכב אחר לצורך העניין) בארצות הברית או באירופה וכמה היא עולה פה בארץ ותגיד לי איפה ההגינות ואיפה ההצדקה בכל הקשור למחיר?
זו דוגמה קלאסית לכך שהמחיר מתעתע בנו לחשוב שמדובר במוצר יוקרה כאשר במקום אחר בעולם הוא לא.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
זה רק נראה לך כך..

עובדה קיימת: יש בסין העתקים ברמה גבוהה (מחומרים איכותיים ויצור קפדני) שרק מומחים ידעו לזהות את ההבדל בזיוף עם זכוכית מגדלת, הם לא זולים בהשוואה לחיקויים הזולים שיתפרקו אחרי זמן קצר אבל עדיין זולים במאות אחוזים מהמקורי. צריך רק לדעת מה ואיפה לקנות.

itzik2305

אוהב את התחום
מעורבות
150
נקודות
43
עובדה קיימת: יש בסין העתקים ברמה גבוהה (מחומרים איכותיים ויצור קפדני) שרק מומחים ידעו לזהות את ההבדל בזיוף עם זכוכית מגדלת, הם לא זולים בהשוואה לחיקויים הזולים שיתפרקו אחרי זמן קצר אבל עדיין זולים במאות אחוזים מהמקורי. צריך רק לדעת מה ואיפה לקנות.

אתה יודע מה הבעיה עם זיוף? גם אם אף אחד לא יזהה, אתה תמיד תדע שרכשת זיוף.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
לא, זה מחיר ריטייל. לא מדובר על אב טיפוס.
ברור. תפסו את הקרוקודיל במו ידם

יש היי אנד בכל קטגורית מחיר, כאשר אנשים עם רזרבה מיותרת של כסף רוצים להבדיל את עצמם משאר בני תמותה
בשמים, סיגרים, תיקים, שעונים (לא מדבר על רולקסים למינהם, יש דברים יותר יקרים), מכוניות, יאכטות, טלויזיות.

20,000 ש"ח לרכיס סטריאו? לצערי זה לא היי אנד כי יותר מדי אנשים יכולים להרשות את זה לעצמם.
20,000$ - היום? אולי.. בקושי.

אתה צודק 100%.
וזה נכון היכן שקיימת שכבה של נובורישיים שהכסף נשפך להם מהאוזניים, דוגמא קלאסית לתופעה... רוסיה .
שם אנשים סבלו מחסך, וכשיש להם פתאום כסף כמו חול הם מפצים על זה בצריכה מופרעת של מותרות.

אך זה לא נכון להגיד שבמוצרים יוקרתיים אלו לא קיימת איכות על.. אם זה שווה המחיר בעיניך או לא, זה לא העניין.

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
היי אנד - היא טריטוריה של מחיר פרופר
וכיוון שיותר מדי אנשים היום רוכשים "היי אנד", אז ישנן קטגוריות נוספות למיליונרים כמו "אולטרה היי אנד".
זה רק פונקציה של מחיר
נכון מאד. היוקרתי של אתמול זה העממי של היום, והעילית של היום היא השדרה המרכזית של מחר. אז מה עושים? מעלים עוד יותר את המחירים ובוראים פלח שוק חדש, גבוה יותר. האם זה ביחס ישר לאיכות? לא בהכרח.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
לפחות לדעתכם?
האם רמקולים / מגברים שעולים 20-30 אלף שח יכולים להקרא היי אנד?
האם התואר נקבע לפי איכות הרכיבים או אולי לפי המחיר?

מתחיל בארנק.

מעבר למחקר ולעלות הייצור שמגולמים במחיר, הדבר הנוסף שמגולם הוא היוקרה. יוקרה מורכבת מחלקים שונים ושום מוצר זול לא יכול לזכות בתואר יוקרתי או להיחשב ככזה. (זה כלל לא משנה שעלות ייצורו של המוצר אינה תואמת בפרופורציה לעלות הסופית המבוקשת - קח ג'ינסים שמגיעים למחיר של עשרות אלפי שקלים). אותם הדברים תקפים לתחומים שונים ובינהם אודיו, אם תיקח את סך הרכיבים שמרכיבים כל רכיב אודיו תראה שמדובר בעלות זניחה לעומת המחיר הסופי של המוצר, ככול שתעלה במדרג המוצרים והמוניטין היוקרתי של החברות כך תראה שעלות החומרים מהם מורכב המוצר פוחתת בהשוואה לעלות הסופית של המוצר.

נערך לאחרונה ב:

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
אתה יודע מה הבעיה עם זיוף? גם אם אף אחד לא יזהה, אתה תמיד תדע שרכשת זיוף.

על זה אין ויכוח. כפי שכבר כתבתי, ציינתי עובדה קיימת לא יותר מזה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור