איפה הצעירים?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,941
נקודות
113
בין השנים 2008 ל-2024 חלה עלייה דרמטית במספר המשכורות הנדרשות לרכישת דירה ממוצעת בישראל. בעוד שב-2008 נדרשו כ-95 משכורות (שווה ערך לכ-8 שנות עבודה), ב-2024 המספר זינק ל-203 משכורות
אוקיי, ייתכן שהזיכרונות שלי על הקשיים הכלכליים של משפחתי והסובבים אותה בשנות ה-60 (אני יליד 55) אינם מייצגים את הסטטיסטיקות של אז לעומת היום. הורי קנו דירה בסביבות 1958, כשמשכורת ממוצעת הייתה 240 לירות ודירה עלתה כ-10,000 לירות (42 משכורות). אני עדיין זוכר איך היו שולחים אותי ללוות 5 לירות מהשכנים או מהמכולת או מהקצב, עד סוף החודש, בתקווה שיסכימו... ועברו הרבה שנים עד שלא היה יותר צורך בהלוואות כאלה. לכן קשה לי לדמיין שהמצב של רוב הצעירים כיום קשה יותר.

arix

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
83
אפשר להגיד אותו על דבר על צעירים בשנות השמונים ששמעו קסטות מתחנה מרכזית. אני לא חושב שזאת הנקודה. הנקודה היא כמה חשיפה יש לסאונד באיכות גבוהה יותר, ולדעתי היא יורדת משמעותית עם השנים, כשאודיו באיכות גרועה נהיה זמין יותר.
שאני הייתי צעיר המוסיקה שהגיע אלי היו משלושה מקורות עיקריים, רדיו, תקליטים וקסטות (קלטות) מתחנה המרכזית, את התקליטים הייתי מקליט בקסטות על מנת להאזין למוסיקה בטייפ קסטות בצבא או במכונית לאחר הצבא, אבל האיכות הייתה חשובה לי ולכן השתמשתי רק בקסטות כרום , כבר אז ידענו להבחין (רוב הצעירים בתקופתי) שאיכות תקליטים גבוהה יותר מאשר קסטה.
אני לא מסכים שאיכות האודיו יורדת משמעותית עם השנים, איכות האזנה כיום בטלפון סלולרי ל MP3 ,יוטיוב, טיקטוק וכדומה גבוהה בהרבה מאיכות של טיפ קסטות של אז או ווקמן של אז....

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,625
נקודות
113
מה? ווקמן של אז נשמע פחות טוב מסלולרי על השולחן צורח עם וידאו מיוטיוב? אני חולק עלייך.

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
מה? ווקמן של אז נשמע פחות טוב מסלולרי על השולחן צורח עם וידאו מיוטיוב? אני חולק עלייך.
גם אני, שלא לדבר על טייפ דק איכותי במערכת חלקים טובה. פי מיליון יותר טוב מכל אפליקציה וכל קובץ. ולמעשה באותה איכות של תקליט. ואגב, קסטות כרום זה לא הטופ - יש גם מטאל...

arix

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
83
תשווה תפוחים לתפוחים, בווקמן של אז היו מאזינים באוזניות, תסכים איתי שהאזנה בסלולרי של היום באוזניות טובה יותר :)

• Like
Reactions: AK1

arix

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
83
גם אני, שלא לדבר על טייפ דק איכותי במערכת חלקים טובה. פי מיליון יותר טוב מכל אפליקציה וכל קובץ. ולמעשה באותה איכות של תקליט. ואגב, קסטות כרום זה לא הטופ - יש גם מטאל...
ממש לא, היה לי (ויש לי עדיין במחסן) טייפ דק הכי משוכלל של סוני שהיה מחובר למערכת, אמנם שמעו לא רע אבל לעולם לא הצליחו להגיע לאיכות של תקליט של אז גם בקלטות מיטל או כרום ...
וכל הקלטות הכי טובות של אז לא משתווה לאיכות של סטרימינג דפוק או קובץ של היום, שלא לדבר על סטרימינג או קובץ איכותי

• Like
Reactions: AK1

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
ממש לא, היה לי (ויש לי עדיין במחסן) טייפ דק הכי משוכלל של סוני שהיה מחובר למערכת, אמנם שמעו לא רע אבל לעולם לא הצליחו להגיע לאיכות של תקליט של אז גם בקלטות מיטל או כרום ...
וכל הקלטות הכי טובות של אז לא משתווה לאיכות של סטרימינג דפוק או קובץ של היום, שלא לדבר על סטרימינג או קובץ איכותי
אין הסכמה בינינו בעניין הזה. אני מפקפק בעובדה שהטייפ של סוני שיש לך היה "הכי משוכלל". זה סופרלטיב מהסוג שבארץ היה נהוג לתת לדגמי כניסה זולים... מה גם שהכי משוכלל זה לא בהכרח הכי טוב באיכות הסאונד. אם תכתוב מהו הדגם אוכל לדעת. וגם לא יודע אם נחשפת לקלטות "הכי טובות". זה תלוי גם בשאר המערכת, וגם באילו קסטות השתמשת. היו הבדלים משמעותיים בין הדגמים והיצרנים השונים. בכל מקרה אתה כנראה מעדיף סאונד דיגיטלי, לכן זו דעתך (גם בקשר לתגובה הקודמת בעניין ווקמן מול טלפון מודרני).

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
אפשר להגיד אותו על דבר על צעירים בשנות השמונים ששמעו קסטות מתחנה מרכזית. אני לא חושב שזאת הנקודה. הנקודה היא כמה חשיפה יש לסאונד באיכות גבוהה יותר, ולדעתי היא יורדת משמעותית עם השנים, כשאודיו באיכות גרועה נהיה זמין יותר.

נתת לי נקודה למחשבה: אני חושב שזה אורח החיים מסביב, עם דגש על חיי המשפחה, שהשתנה ופחות מאפשר. יש לי קולגה-חבר באמצע שנות השלושים עם שלושה ילדים קטנים. שנינו עבדנו באותה חברת היי-טק, והוא נורא רצה מערכת מצויינית; אפילו קנה משולב של פליניוס ועף על עצמו, אבל... נאלץ למכור אחרי כמה חודשים כשהבין שפשוט אין לו איפה לשמוע. נראה שהיום, יותר מפעם, כשיש ילדים אז הבלאגן בבית חוגג ואין מפלט שקט. ובמצבים כאלה, באמת אין טעם לקנות מערכת איכותית.
חבר אחר עם ילדים חייב לשמוע בחדר קטן וצפוף, במקום בסלון המרווח. גם הוא התייאש בסוף ומכר הכל.

כשאני הייתי ילד, השכנים היו דופקים עם מגב על התקרה עם הייתי מרעיש להם. הילדים היו משחקים בחוץ, אז להורים היה יותר ספייס בבית.
לא?
מתנוש , גם אני סובל היום בדיוק מאותם דברים ,וזוהי אחת הסיבות שאני מדלל ציוד אצלי כרגע

arix

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
83
אין הסכמה בינינו בעניין הזה. אני מפקפק בעובדה שהטייפ של סוני שיש לך היה "הכי משוכלל". זה סופרלטיב מהסוג שבארץ היה נהוג לתת לדגמי כניסה זולים... מה גם שהכי משוכלל זה לא בהכרח הכי טוב באיכות הסאונד. אם תכתוב מהו הדגם אוכל לדעת. וגם לא יודע אם נחשפת לקלטות "הכי טובות". זה תלוי גם בשאר המערכת, וגם באילו קסטות השתמשת. היו הבדלים משמעותיים בין הדגמים והיצרנים השונים. בכל מקרה אתה כנראה מעדיף סאונד דיגיטלי, לכן זו דעתך (גם בקשר לתגובה הקודמת בעניין ווקמן מול טלפון מודרני).
היו לי 2 טייפים, אחד סוני ואחד חדש יותר של טכניקס, לא זוכר את הדגמים (צריך לפרק ארגזים במחסן) אבל היו המשוכללים והאיכותיים ביותר בזמנם, הישתמשתי בקלטות הכי איכותיות שהיו בזמנם, והייתי גם מנקה את הראשים מידי פעם, ההשוואה מול אותה מערכת שהייחוס היה תקליט שהיה מחובר לאותה מערכת (טכניקס), לעולם ההקלטות לא הגיעו לאיכות של תקליט וזה לא קשור לסאונד שאני מעדיף, כי גם כיום יש לי תקליטים ופטיפון , לנוחיות אני מעדיף סטרימינג אבל בהחלט נהנה מידי פעם גם מתקליטים.
שכחת כנראה את תופעות ההיס בקלטות שדולבי נתן לזה פתרון חלקי, בעיות בתדרים הגבוהים והנמוכים ועוד...
לכן אני טוען שבקובץ דיגיטלי של MP3 אין בעיות שהיו בטיפ דק ולכן ישמעו טוב יותר , על כמה וכמה קיבצי FLAC או MASTER

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,625
נקודות
113
אתה מדבר רק על המדיה. אנחנו לא משווים MP3 לקסטות, אנחנו משווים איך שומעים צעירים מוסיקה היום לעומת איך שמעו לפני 30 שנה.
לפני שנה שמעו בטייפ, אבל עם מערכת שיש בה קופסאות שנקראות רמקולים. היום שומעים דרך הטלפון, או באוזניות.
סלע המחלוקת בינינו הוא שאם הבנתי נכון אתה טוען שהווקמן של פעם, קרי, אוזניות עם ספוג כתום + קסטה, נשמע פחות טוב מאייפון שמונח על שולחן או ביד של טינאייג'ר, ששומע איתו מוסיקה באוטובוס או בחדר. אני טוען שאין מצב. :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור