איפה הצעירים?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,941
נקודות
113
בין השנים 2008 ל-2024 חלה עלייה דרמטית במספר המשכורות הנדרשות לרכישת דירה ממוצעת בישראל. בעוד שב-2008 נדרשו כ-95 משכורות (שווה ערך לכ-8 שנות עבודה), ב-2024 המספר זינק ל-203 משכורות
אוקיי, ייתכן שהזיכרונות שלי על הקשיים הכלכליים של משפחתי והסובבים אותה בשנות ה-60 (אני יליד 55) אינם מייצגים את הסטטיסטיקות של אז לעומת היום. הורי קנו דירה בסביבות 1958, כשמשכורת ממוצעת הייתה 240 לירות ודירה עלתה כ-10,000 לירות (42 משכורות). אני עדיין זוכר איך היו שולחים אותי ללוות 5 לירות מהשכנים או מהמכולת או מהקצב, עד סוף החודש, בתקווה שיסכימו... ועברו הרבה שנים עד שלא היה יותר צורך בהלוואות כאלה. לכן קשה לי לדמיין שהמצב של רוב הצעירים כיום קשה יותר.

arix

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
אפשר להגיד אותו על דבר על צעירים בשנות השמונים ששמעו קסטות מתחנה מרכזית. אני לא חושב שזאת הנקודה. הנקודה היא כמה חשיפה יש לסאונד באיכות גבוהה יותר, ולדעתי היא יורדת משמעותית עם השנים, כשאודיו באיכות גרועה נהיה זמין יותר.
שאני הייתי צעיר המוסיקה שהגיע אלי היו משלושה מקורות עיקריים, רדיו, תקליטים וקסטות (קלטות) מתחנה המרכזית, את התקליטים הייתי מקליט בקסטות על מנת להאזין למוסיקה בטייפ קסטות בצבא או במכונית לאחר הצבא, אבל האיכות הייתה חשובה לי ולכן השתמשתי רק בקסטות כרום , כבר אז ידענו להבחין (רוב הצעירים בתקופתי) שאיכות תקליטים גבוהה יותר מאשר קסטה.
אני לא מסכים שאיכות האודיו יורדת משמעותית עם השנים, איכות האזנה כיום בטלפון סלולרי ל MP3 ,יוטיוב, טיקטוק וכדומה גבוהה בהרבה מאיכות של טיפ קסטות של אז או ווקמן של אז....

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,624
נקודות
113
מה? ווקמן של אז נשמע פחות טוב מסלולרי על השולחן צורח עם וידאו מיוטיוב? אני חולק עלייך.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור