אין דבר כזה סינרגיה

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
רוזי1: "דווקא מר פרלמן אומר דבר והיפוכו, ומשתמש בחצאי אמיתות כדי לדחוק את בר שיחו לפינה"/

א.
1. מר פלרמן.
2. דבר והיפוכו? באמת? מה, למשל?
3. חצאי אמיתות? איזה לדוגמא?

ב.
נחמד אם תהיה התייחסות עניינית. למרות שכבר מצינו בדיון זה, וגם באחרים, שזה ממש בסדר להפריח משהו לחלל המרשתת ואז להתפוגג לאחר מכן, לטובת הפרחה אחרת.
העניין הוא, שיש הבדל בין הבעת עמדה שאינה זוכה להתייחסות ישירה או בכלל ובין אמירה מהסוג הנ"ל, שהיא ממין אחר לגמרי.

אז בבקשה, רוזי: חצאי אמיתות ודבר והיפוכו.

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
חברים, שוב, עניתי כמיטב יכלתי ומיציתי את עמדתי.
באמת שאין לי מה להוסיף.
אפשר לא להסכים, אין לי בעיה עם זה.
אני לא מנסה לכפות את דעתי ומבקש שלא תכפו
עלי להתווכח לנצח.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
רוזי1: "דווקא מר פרלמן אומר דבר והיפוכו, ומשתמש בחצאי אמיתות כדי לדחוק את בר שיחו לפינה"/

א.
1. מר פלרמן.
2. דבר והיפוכו? באמת? מה, למשל?
3. חצאי אמיתות? איזה לדוגמא?

ב.
נחמד אם תהיה התייחסות עניינית. למרות שכבר מצינו בדיון זה, וגם באחרים, שזה ממש בסדר להפריח משהו לחלל המרשתת ואז להתפוגג לאחר מכן, לטובת הפרחה אחרת.
העניין הוא, שיש הבדל בין הבעת עמדה שאינה זוכה להתייחסות ישירה או בכלל ובין אמירה מהסוג הנ"ל, שהיא ממין אחר לגמרי.

אז בבקשה, רוזי: חצאי אמיתות ודבר והיפוכו.
1. אני עדיין לא מבין אילו הסברים אתה עוד צריך.
2. אומנם דרך כתיבתך אינה ישירה, אך מצד אחד אתה מודה שתאורטית אכן יש מכשירים טובים ולכן אין צורך בסינרגיה, ומצד שני אתה מבטל את התאוריה כי קשה להשיג אותה במציאות.
אי אפשר ואסור לבטל תאוריות אפילו שבמועד נתון אין את היכולת או הידע לבצע אותם.
3. הניסוח של ההודעה להלן, מעמידה את שחורי באור המום, ולדעתי רק על מנת לקעקע את טיעונים המהותיים.
http://www.dtown.co.il/forum/38743-אין-דבר-כזה-סינרגיה-16.html#post258962

ופה

http://www.dtown.co.il/forum/38743-אין-דבר-כזה-סינרגיה-15.html#post258947

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
מסקרנת אותי התגובה שלך. הוא טען טענות שנראה כי אי תגובה אליהן זה לא מנומס (ודיברנו על תרבות דיון).

מאחר ומבחינתי הנושא מוצה אני מבקש להסיט את הדיון לתרבות דיון.
זה נראה לי לא פחות חשוב לאור מה שקרה כאן.

אתה רואה שאני ממשיך לענות למרות שאני מקבל תגובות
מתובלות בסרקזם, לעג ועלבונות אישיים. למרות זה אני מבליג וממשיך
לכתוב ולענות כי אני חושב שהנושא מעניין.

נכון שבדיוק דיברנו על תרבות דיון. רק אתמול. העליתי על הקו אדם
שהסביר לך ולליאור שהוא מציץ כאן פעם בחודש חודשיים לחפש חומר
מעניין ובורח בגלל שתמיד נתקל בבריונות מקלדת ושפה אלימה.
הוא התקשר לאחר שקרא את התגובות של AK1 אלי ותהה מדוע אני
ממשיך לכתוב ובשביל אני צריך את זה.
יש עוד עשרות כמוהו. סיכמנו שתשבו ותחשבו איך ניתן לעשות משהו
בנידון ולשפר קצת את המצב.
.
ואחרי כל אלה, במקום להעיר בפומבי לאותם חברים שכותבים אלי ככה
בפומבי אתה מתייצב בראשם ומאשים אותי בחוסר תרבות דיון. מדהים.

ולמה זה? תסביר ואל תתחמק.

נערך לאחרונה ב:

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
1. אני עדיין לא מבין אילו הסברים אתה עוד צריך.
2. אומנם דרך כתיבתך אינה ישירה, אך מצד אחד אתה מודה שתאורטית אכן יש מכשירים טובים ולכן אין צורך בסינרגיה, ומצד שני אתה מבטל את התאוריה כי קשה להשיג אותה במציאות.
אי אפשר ואסור לבטל תאוריות אפילו שבמועד נתון אין את היכולת או הידע לבצע אותם.
3. הניסוח של ההודעה להלן, מעמידה את שחורי באור המום, ולדעתי רק על מנת לקעקע את טיעונים המהותיים.
http://www.dtown.co.il/forum/38743-אין-דבר-כזה-סינרגיה-16.html#post258962

ופה

http://www.dtown.co.il/forum/38743-אין-דבר-כזה-סינרגיה-15.html#post258947

לפי תשובתך,
אין ספק שאתה לא מבין.

לגמרי.

1. אני לא "מודה" בדבר.
2. "מודה" שיש מכשירים טובים? אתה הבנת מה שכתבתי?
3. טענתי, במסגרת ההתייחסות שלי למה שעופר כתב, שאין מכשירים מושלמים. בדגש על מושלמים.
4. אין דבר כזה "לבצע" תיאוריות.
5. ואם תיאוריה מעצם ניסוחה אינה עומדת בדרישות יסוד או נסתרת על ידי ההיגיון, או על ידי מצב מוכח אחר - אז?
5. מעמיד את עופר ב"אור המום"?
6. בקיצור, מר רוזי הנכבד, לא חצאי אמת, לא דבר והיפוכו - וכן אי הבנת הנקרא. בענק.
חקסמח

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לפי תשובתך,
אין ספק שאתה לא מבין.

לגמרי.

1. אני לא "מודה" בדבר.
3. טענתי, במסגרת ההתייחסות שלי למה שעופר כתב, שאין מכשירים מושלמים. בדגש על מושלמים.
5. ואם תיאוריה מעצם ניסוחה אינה עומדת בדרישות יסוד או נסתרת על ידי ההיגיון, או על ידי מצב מוכח אחר - אז?
6. בקיצור, מר רוזי הנכבד, לא חצאי אמת, לא דבר והיפוכו - וכן אי הבנת הנקרא. בענק.
חקסמח
בכדורסל טוענים שתמיד הבעיה אצל המוסר ולא אצל המקבל....
מה זה מושלם, למה לסטות עם הדיון לכיוון של מי הוא מהו המכשיר המושלם....?
כבסך הכל דובר על מכשירים טובים, שתמיד ישמעו טוב במידה והם מחוברים יחדיו, ללא השותפות של מכשיר לא טוב.
PLAIN AND SIMPLE

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לפי תשובתך,
אין ספק שאתה לא מבין.

לגמרי.

1. אני לא "מודה" בדבר.
חקסמח
מר פרלמן,
עדיין לא הבנתי מה הסוגיה שלא קבלת עליה תשובה, ונמר ואתה מצפים לתגובת מר שחור.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מאחר ומבחינתי הנושא מוצה אני מבקש להסיט את הדיון לתרבות דיון.
זה נראה לי לא פחות חשוב לאור מה שקרה כאן.

אתה רואה שאני ממשיך לענות למרות שאני מקבל תגובות
מתובלות בסרקזם, לעג ועלבונות אישיים. למרות זה אני מבליג וממשיך
לכתוב ולענות כי אני חושב שהנושא מעניין.

נכון שבדיוק דיברנו על תרבות דיון. רק אתמול. העליתי על הקו אדם
שהסביר לך ולליאור שהוא מציץ כאן פעם בחודש חודשיים לחפש חומר
מעניין ובורח בגלל שתמיד נתקל בבריונות מקלדת ושפה אלימה.
הוא התקשר לאחר שקרא את התגובות של AK1 אלי ותהה מדוע אני
ממשיך לכתוב ובשביל אני צריך את זה.
יש עוד עשרות כמוהו. סיכמנו שתשבו ותחשבו איך ניתן לעשות משהו
בנידון ולשפר קצת את המצב.
.
ואחרי כל אלה, במקום להעיר בפומבי לאותם חברים שכותבים אלי ככה
בפומבי אתה מתייצב בראשם ומאשים אותי בחוסר תרבות דיון. מדהים.

ולמה זה? תסביר ואל תתחמק.

אני לא מאשים אותך בחוסר תרבות דיון. אני טוען שההתעלמות שלך לשאלות שמופנות אלייך בתגובה לדברים שכתבת בדיון (שאתה יזמת) היא אינה מנומסת.

ולעניין השני.
עמיר קסנר פנה אלי במייל שבו גם אתה היית מכותב, וביקש אפשרות לערוך את דבריו מכיוון שלאחר מספר שעות לא ניתן לערוך הודעות. בתגובה לבקשתו של עמיר קסנר שהכיר בכך שדבריו פגעו בך, סירבת בכל תוקף לאפשר לו עריכה זו על מנת לדגיש את אופן התגובה של עמיר קסנר.

אינני מתייצב בראשם ואינני חושב שהיה נכון לשלול מעמיר את האפשרות לחזור בו מדבריו. אך זו החלטה שלך ואני מכבד אותה.

ועל כך אין צורך להוסיף דבר.

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
מר פרלמן,
עדיין לא הבנתי מה הסוגיה שלא קבלת עליה תשובה, ונמר ואתה מצפים לתגובת מר שחור.

מצפים להודעת כניעה והתנצלות. עד שלא תגיע ימשיכו לחפור ולעוות את דברי.

שוב, אפשר לסיים דיון בזה שאין הסכמה. ככה זה גם ברדיו ובטלויזיה.
רק כאן משום מה זה לא מקובל. רוצים לראות דגל לבן והתנצלות. אחרת תיטחן עד אבק.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
תסביר ואל תתחמק
הייה עוזר לתרבות הדיון אם אתה היית עונה ישירות לשאלות ולטיעונים המופנים אליך, ולא רק חוזר בוואריאציות שונות על מה שכבר כתבת. זה מאוד מתסכל, ומעורר סרקאזם וחוסר הערכה אליך.

לא שאני מנסה להצדיק את התקרבותי לקו האדום -- אני לא בטוח שלומר "לא הבנת" ו/או "אני לא רוצה לחשוב מה זה אומר עליך" הוא חצייה של קו זה, אם כי אני מכיר בכך שזה משהו שאפשר לחלוק עליו -- אני מנסה להסביר מה בצורת התגובות שלך מעורר יחס כזה.

כתבתי כמה וכמה תגובות שמסבירות סעיף סעיף במפורט מה הבעייתיות בשני הטיעונים שהצגת (הסינרגייה והטוב המוחלט) וששאלת אחרים מה הם חושבים, חלקן בצורה הרגילה והלא מדוייקת (שגם אני הייתי שותף לה) של השימוש במילה "סינרגייה" וגם לפי ההגדרה המילונית, וגם לגבי הסתירות המובהקות שנובעות מה"טוב המוחלט". לאף אחת מהן לא הגבת עניינית, כולל אלה שלפני הפוסט שהעקשת שלא ייערך. כנ"ל לגבי טיעונים ענייניים של אחרים.

אתה יכול לנצל את הפגיעות הגדולות, מההתבטאויות שלי ועד ל"סרקאזם" הנוראי של יואל, ולנפח אותן ככל האפשר כדי להסיט את הפוקוס מזה שלאף אחד מהטיעונים הנ"ל לא הגבת, כולל גם לטיעונים מצדדים אחרים ומצורות חשיבה אחרות, כולל יואל, מיקי, טייק, ועוד. אולי אתה אפילו מקווה לסתימת פיות.

רק שתדע שגם אחרים מבחינים במניפולצייה הזו.

ואף אחד לא מצפה ממך ל"הודעת כניעה והתנצלות" -- אין מה להתנצל על טעויות בחשיבה, והודאה בטעויות אינה בחזקת "כניעה", רק שהתחמקות מלהכיר בהן, וההתעקשות להמשיך ולהחזיק בהן גם אחרי שכל בר-דעת הייה מבחין ומכיר בכך שאלה טעויות, אינה מזכה את הבוחר בדרך זו ביתר הערכה וכבוד.

עמיר

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
אני לא מאשים אותך בחוסר תרבות דיון. אני טוען שההתעלמות שלך לשאלות שמופנות אלייך בתגובה לדברים שכתבת בדיון (שאתה יזמת) היא אינה מנומסת.

ולעניין השני.
עמיר קסנר פנה אלי במייל שבו גם אתה היית מכותב, וביקש אפשרות לערוך את דבריו מכיוון שלאחר מספר שעות לא ניתן לערוך הודעות. בתגובה לבקשתו של עמיר קסנר שהכיר בכך שדבריו פגעו בך, סירבת בכל תוקף לאפשר לו עריכה זו על מנת לדגיש את אופן התגובה של עמיר קסנר.

אינני מתייצב בראשם ואינני חושב שהיה נכון לשלול מעמיר את האפשרות לחזור בו מדבריו. אך זו החלטה שלך ואני מכבד אותה.

ועל כך אין צורך להוסיף דבר.

כתבת בפירוש

quote_icon.png
פורסם במקור על ידי נמר

הוא טען טענות שנראה כי אי תגובה אליהן זה לא מנומס (ודיברנו על תרבות דיון).

והוספת תרבות דיון. וכל זה בלי לבדוק בלי בכלל אם הטענה נכונה. עניתי חמש פעמים.
אתה מעיר לי על כלום ואף מילה לכל המנאצים. שוב - מדהים.

בעניין השני, ברור שאסרב. שיקח אחריות על דבריו. למחוק ולהשאיר את תגובתי ישאירו את דברי באור תמוה. הסברתי לכם במייל אבל אתה מספר רק על חלק מהדברים. אתה רוצה לערוך את כל ההודעות של שנינו מהתחלה? בבקשה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
עמיר, הפסיביות אגרסיביות שלך כולל פעם מעוררת השתאות מחדש.
למה שעופר "יודה" שטעה אם לדעתו הוא צודק? בהודעות הטרחניות שלך אתה לא מחדש כלום מלבד לנסות לכופף לבן אדם את היד מאחורי גבו.

אני חושב שיש משהו מאד פיוריסטי ודי מעניין בטענה הזאת, ובטוח שאתה - יותר מהרבה אנשים פה - בעמדה טובה יותר לבחון את הטענה הזאת ברמה הפרקטית. זאת משום שיש לך הרבה ניסיון בתחום, יש לך מערכת טובה, ואתה מכיר טוב יותר את התהליכים שומבילים לקניה של ציוד חדש.

לגבי מה שעופר מציע, מדובר סה"כ בגישה ספציפית וקצת קיצונית למתודולוגיה של בחירת ציוד אודיו. לא פחות ולא יותר. לא רוצים לעבוד על פיה, לא צריך. אפשר לעבור הלאה.

לא פעם ולא פעמיים דיברתי עם נמר יקירנו על הדומה והשונה בדרך שבה הוא ואני בוחרים ציוד. כל פעם הרגשתי את הלהט שלו ואת הדבקות בדרך שבה הוא נוקט כשהוא מאזין: "בלי לייפות", "פירוט, דינמיות ופרמטרים אובייקטיביים נוספים הם הם המדד לאיכות המערכת", "אני לא צריך שהמערכת תישמע 'נעים'. אני צריך שהיא תישמע כמו שטכנאי הקול רצה שהיא תישמע בכל אלבום" וכו' וכו'.

הרבה מהטענות האלה עולות בקנה עם הטענה הראשונית של שחורי.

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
הייה עוזר לתרבות הדיון אם אתה היית עונה ישירות לשאלות ולטיעונים המופנים אליך, ולא רק חוזר בוואריאציות שונות על מה שכבר כתבת. זה מאוד מתסכל, ומעורר סרקאזם וחוסר הערכה אליך.

לא שאני מנסה להצדיק את התקרבותי לקו האדום -- אני לא בטוח שלומר "לא הבנת" ו/או "אני לא רוצה לחשוב מה זה אומר עליך" הוא חצייה של קו זה, אם כי אני מכיר בכך שזה משהו שאפשר לחלוק עליו -- אני מנסה להסביר מה בצורת התגובות שלך מעורר יחס כזה.

כתבתי כמה וכמה תגובות שמסבירות סעיף סעיף במפורט מה הבעייתיות בשני הטיעונים שהצגת (הסינרגייה והטוב המוחלט) וששאלת אחרים מה הם חושבים, חלקן בצורה הרגילה והלא מדוייקת (שגם אני הייתי שותף לה) של השימוש במילה "סינרגייה" וגם לפי ההגדרה המילונית, וגם לגבי הסתירות המובהקות שנובעות מה"טוב המוחלט". לאף אחת מהן לא הגבת עניינית, כולל אלה שלפני הפוסט שהעקשת שלא ייערך. כנ"ל לגבי טיעונים ענייניים של אחרים.

אתה יכול לנצל את הפגיעות הגדולות, מההתבטאויות שלי ועד ל"סרקאזם" הנוראי של יואל, ולנפח אותן ככל האפשר כדי להסיט את הפוקוס מזה שלאף אחד מהטיעונים הנ"ל לא הגבת, כולל גם לטיעונים מצדדים אחרים ומצורות חשיבה אחרות, כולל יואל, מיקי, טייק, ועוד. אולי אתה אפילו מקווה לסתימת פיות.

רק שתדע שגם אחרים מבחינים במניפולצייה הזו.

ואף אחד לא מצפה ממך ל"הודעת כניעה והתנצלות" -- אין מה להתנצל על טעויות בחשיבה, והודאה בטעויות אינה בחזקת "כניעה", רק שהתחמקות מלהכיר בהן, וההתעקשות להמשיך ולהחזיק בהן גם אחרי שכל בר-דעת הייה מבחין ומכיר בכך שאלה טעויות, אינה מזכה את הבוחר בדרך זו ביתר הערכה וכבוד.

עמיר

אענה לך למרות הכל.

אי אפשר להתדיין איתך כאשר אתה יורד שוב שוב לפסים אישיים. יורק ומנגב. ברגע שאתה עושה את זה העניין מתפוגג מבחינתי ותוכן דבריך לא מעניין אותי יותר, נכון או לא נכון. אין לנו דו שיח.

מעולם לא סתמתי לאף אחד את הפה. אני לא עורך האתר ואתה יכול לכתוב מה שאתה רוצה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אענה לך למרות הכל.

אי אפשר להתדיין איתך כאשר אתה יורד שוב שוב לפסים אישיים. יורק ומנגב. ברגע שאתה עושה את זה העניין מתפוגג מבחינתי ותוכן דבריך לא מעניין אותי יותר, נכון או לא נכון. אין לנו דו שיח.

מעולם לא סתמתי לאף אחד את הפה. אני לא עורך האתר ואתה יכול לכתוב מה שאתה רוצה.
הרגע חשבתי על זה שלומר "אני לא רוצה לחשוב מה זה אומר עליך" זה איזכור הנושא של התייחסות אישית, אבל אינה בחזקת אמירה מפורשת של "אתה כזה וכזה" -- כל אחד משלים כרוח דמיונו הטובה עליו, אבל את זה לא אני אמרתי.

וזו ההתייחסות היחידה שאני רואה שניתנת לפרשנות כהתייחסות אישית אליך, מעבר ל"אתה לא מבין" המאוד מקובל במחוזותינו.

כל השאר הייה התיחסויות לטיעוניך, שלא ענית עליהן גם לפני ההתייחסות האמורה.

כך שלא ה"יריקות" ולא ה"ניגובים" הציוריים הייו בלב העניין שבגללו לא הגבת עניינית, גם לא ליואל, למיקי, לטייק ולאחרים, שאף אחד מהם לא "ירק", אלא אם אתה מתייחס לסתירת דבריך כאל יריקה בפרצופך, בדומה להתייחסותך להכרה בטעותך כאל "כניעה".

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
הרגע חשבתי על זה שלומר "אני לא רוצה לחשוב מה זה אומר עליך" זה איזכור הנושא של התייחסות אישית, אבל אינה בחזקת אמירה מפורשת של "אתה כזה וכזה" -- כל אחד משלים כרוח דמיונו הטובה עליו, אבל את זה לא אני אמרתי.
למעשה, מה שיכול לעלות בראשם של אנשים כתגובה לקריאת "אני לא רוצה לחשוב מה זה אומר עליך" כולל בהחלט תשובות כמו "לא אומר כלום", או "זה אומר רק דברים טובים".

אם נעלבת מזה, פירושו של דבר הוא שמה שעלה בדעתך לגבי עצמך לא הייו דברים מחמיאים במיוחד, וזה אומר שאתה רתום לחות-דעת שליליות עליך, אחרת לא היית נעלב.

אם למשל מישהו יגיד שאמרתי שטות, וברור לי שהוא צודק, יש מצב שאעלב, אבל רק בגלל שאני רתום לזה שהוא צודק (אם כי אצלי בהחלט יש גם מצב שאכיר בטעותי).

אבל אם מישהו יגיד את אותו הדבר כשברור לי שזו לא שטות, לא רק שיש מצב שלא אעלב, אלא שרוב הסיכויים שאהייה משועשע, כי אני לא רתום לזה שמכל חסרונותי הרבים, אני דווקא טיפש.

נראה לי שאם כבר בשלב מוקדם של העסק, או אפילו עכשיו(!) היית אומר משהו בסגנון של:
מישהו בעל קבלות בתחום האודיו אמר לי דברים שנראו לי במבט ראשון חכמים, ושיתפתי אותם אתכם.
במבט שני, אני רואה שחלקם אולי נכונים בעיקר עבורי, ולא כל כך לרוב האחרים, וחלקם לא כל כך עומדים במבחן המציאות/ההיגיון

אזי (אולי למעט רוזי1, שאינני יודע אם הוא רק יוצא להגנתך או חושב את מה שהוא חושב באופן עצמאי):
  • 0 אנשים הייו חושבים שנכנעת או הפסדת -- אם כבר הייו חושבים שיצאת מזה בכבוד
  • 0 אנשים הייו חושבים שהיית טיפש/פתי שהאמנת לדברים -- אלה לא דברים כל כך טפשיים על פניהם, והעובדה שאדם "בעל קבלות" אמר אותם מחזקת אותם, אז זה טבעי לחלוטין להתחבר לזה
  • 0 אנשים הייו חושבים שהתנהלת לא כשורה במשהו, ו"סולחים" או לא נותנים שום משמעות לכך שלא התייחסת ישירות לטיעונים
אבל כרגע, נראה לי שכל מי שייש משהו בין אזניו שמנוצל באופן אקטיבי, חושב די להיפך, לפחות בחלק מהדברים.

ייתכן עד סביר שחלקם גם לא אוהבים את ההתנהלות שלי בנושא, אל זה נראה לי משני מהזווית שלך, אלא אם זו הייתה/הנה מטרתך בכל מה שקרה כאן. אני מעריך/מקווה שלא.

עמיר

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
קורה שסינרגיה גם מסתירה את ליקויים במערכת, המערכת נישמעת טוב עד שאתה מכניס איזה אינטרקונקט ברמה גבוהה
וראה פלא הסקספון מצרצר, אין סינרגיה בטח שאין הכבל חשף כל ליקוי ובקשיש של ההגברה או המקור שלא קיימים במוזיקה,
המסקנה השגויה תיהיה אין סינרגיה נחזיר את הכבל הסתום,האמונה שכבלים מסדרים את המערכת ופותרים בעיות גם היא לא נכונה,כבל טוב
מעביר יותר אינפורמציה לכן שומעים יותר פרטים,שקיפות ומוזיקה, ועוד דבר מעניין קורה בשידרוג רציני ההקלטות טרם השדרוג
שנישמעו מעולה לא נשמעות טוב ודווקא אלה שלא היתיחסנו אלהן נשמעות כהיתגלות מוזיקלית.
מזה אפשר להשליך על המגבר הטוב שבחבורה, נחבר לו קדם מאותה החברה ושער חלקי המערכת באותה רמה,
ומערכת זו תגיד את האמת מה קיים בהקלטה, סינרגיה היא שיתוף פעולה ועבודת צוות,ההגדרה הזו מתאימה יותר לבורסה
ואירגונים אחרים.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
קורה שסינרגיה גם מסתירה את ליקויים במערכת, המערכת נישמעת טוב עד שאתה מכניס איזה אינטרקונקט ברמה גבוהה
וראה פלא הסקספון מצרצר, אין סינרגיה בטח שאין הכבל חשף כל ליקוי ובקשיש של ההגברה או המקור שלא קיימים במוזיקה,
המסקנה השגויה תיהיה אין סינרגיה נחזיר את הכבל הסתום,האמונה שכבלים מסדרים את המערכת ופותרים בעיות גם היא לא נכונה,כבל טוב
מעביר יותר אינפורמציה לכן שומעים יותר פרטים,שקיפות ומוזיקה, ועוד דבר מעניין קורה בשידרוג רציני ההקלטות טרם השדרוג
שנישמעו מעולה לא נשמעות טוב ודווקא אלה שלא היתיחסנו אלהן נשמעות כהיתגלות מוזיקלית.
מזה אפשר להשליך על המגבר הטוב שבחבורה, נחבר לו קדם מאותה החברה ושער חלקי המערכת באותה רמה,
ומערכת זו תגיד את האמת מה קיים בהקלטה, סינרגיה היא שיתוף פעולה ועבודת צוות,ההגדרה הזו מתאימה יותר לבורסה
ואירגונים אחרים.
המצב שאתה מתאר בעניין תוספת הכבל הוא אפשרי, כמובן, אבל אם מראש מדובר ברכיבים טובים שהייו מחוברים בכבל טוב, והחלפת כבל קילקלה את התוצאה, אני לא רואה שום סיבה להניח שדווקא הכבל החדש הוא המצפן של ה"אמת" ושדווקא הוא מצביע על המצב ה"אמיתי" כבייכול ו"חושף ליקויים", אלא סביר שהוא לא כבל שמתאים למערכת, והוא זה שהכניס ליקויים, למרות שהוא כבל "ברמה גבוהה".

ועצם העובדה שתקליטים/דיסקים נשמעים נפלא במערכת אחת, ופחות במערכת אחרת (או אותה אחת לאחר שידרוג) רק מראה על עוד מצבים של סינרגייה, בין מערכות לבין הקלטות. מערכות מסויימות גורמות להקלטות מסויימות להתבלט, ומערכות אחרות להקלטות אחרות, ואין שום סיבה להניח שאחת המערכות "טובה" מהאחרת רק לפי החלפת סט ההקלטות המציינות (בהינתן שמדובר בהקלטות שידועות טובות -- זו ממש טעות מהותית לשפט מערכת על פי מה שהיא עושה להקלטות בעייתיות)

עמיר

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
עמיר שלום,
אתה מניח שהמערכת היא כבר ברמה גבוהה והוספת כבל תגרום לקילקול התוצאה,אז מה זה שונה ממה שאני אמרתי
זה בדיוק אותו דבר אבל הפוך, רק שהפעם הכנסת כבל נחות מהקיים במערכת וגרם לקילקול לא בגלל שאין סינרגיה אלא
בגלל שהוא נחות,בשני המקרים הכבלים חספו חולשה, פעם של המערכת ופעם של כבל במקרה שאתה הנחת.
בעיניין ההקלטות לא צריך להיות מחלוקת, תשאל את החברים שלך מה הם חושבים.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר שלום,
אתה מניח שהמערכת היא כבר ברמה גבוהה והוספת כבל תגרום לקילקול התוצאה,אז מה זה שונה ממה שאני אמרתי
זה בדיוק אותו דבר אבל הפוך, רק שהפעם הכנסת כבל נחות מהקיים במערכת וגרם לקילקול לא בגלל שאין סינרגיה אלא
בגלל שהוא נחות,בשני המקרים הכבלים חספו חולשה, פעם של המערכת ופעם של כבל במקרה שאתה הנחת.
בעיניין ההקלטות לא צריך להיות מחלוקת, תשאל את החברים שלך מה הם חושבים.
יוסי שלום רב,

המקרה של מערכת עם רכיבים גרועים, שרק בדרך נס היא נשמעת טוב, אינו מעניין -- אני מניח שנבחרו רכיבים טובים, לפי ביקורות, המלצות, ו/או האזנה מושכלת. במסגרת הדיון לא נוכל (ולא מעניין) לטפל במקרים האחרים.

נקודת המוצא לכל הדיון היא שכל הרכיבים, כולל הכבילה, הם טובים.
במקרה כזה זה לא סתם נס שהצירוף נשמע טוב, אלא רק המקרה ההפוך בעייתי ומעניין בהקשר שלנו -- שלמרות שזה צירוף של דברים טובים, התוצאה פחות מטובה.

יתכן מצב שבו מחליפים כבל קיים, שנשמע טוב בשילוב, בכבל טוב אחר, והתוצאה נעשית גרועה יותר.
במקרה זה, לא הרכיבים ולא הכבל הישן חשודים באיכות נחותה, וגם הכבל החדש לא אוטומאטית חשוב (אם הוא מוכר כטוב בהקשרים אחרים), אלא יש כאן בעייה מהסוג שנקרא בלשון העם "חוסר סינרגייה". על זה התנהל חלק גדול מהדיון.

אולי לדעתך "בעיניין ההקלטות לא צריך להיות מחלוקת" אבל כשאני שואל את החברים שלי, הם אומרים דברים שונים על אותן תופעות בהקלטות השונות. לאחד נשמע שייש בס סביר ו אפילו חלש מדי, והאחר טוען שזה יותר מדי. אחד חושב שהצליל צר
חני, ואחר בטוח שהצליל פתוח ואוורירי, וכו' וכו'. בגלל זה אי אפשר לקבוע באופן חדמשמעי ומוסכם על כולם מה "טוב" ומה "רע".
ואותן הקלטות, שבמערכת אחת נשמעו ל-א' טובות ול-ב' בינוניות, נשמעות במערכת אחרת
ל-א' בינוניות ול-ב' טובות.
זה יכול לקרות למשל כש-א' אוהב הרבה באס ו-ב' לא, כשהמערכת הראשונה מדגישה במעט את הבאס, והמערכת השנייה מחלישה אותו במידה דומה.

אז איזו מערכת טובה יותר? ואיזו הקלטה טובה יותר?

אין טוב/רע לכשעצמו, יש רק בהקשר של טוב/רע למי.
ואותו דבר גם יכול להיות טוב באספקטים מסויימים ורע באספקטים אחרים, לאותו מאזין.

לכן כל טענה לקיום טוב/רע אבסולוטיים ובכל האספקטים היא מופרכת מראש.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור