הרגע חשבתי על זה שלומר "אני לא רוצה לחשוב מה זה אומר עליך" זה איזכור הנושא של התייחסות אישית, אבל אינה בחזקת אמירה מפורשת של "אתה כזה וכזה" -- כל אחד משלים כרוח דמיונו הטובה עליו, אבל את זה לא אני אמרתי.
למעשה, מה שיכול לעלות בראשם של אנשים כתגובה לקריאת "אני לא רוצה לחשוב מה זה אומר עליך" כולל בהחלט תשובות כמו "לא אומר כלום", או "זה אומר רק דברים טובים".
אם נעלבת מזה, פירושו של דבר הוא שמה שעלה בדעתך לגבי עצמך לא הייו דברים מחמיאים במיוחד, וזה אומר שאתה רתום לחות-דעת שליליות עליך, אחרת לא היית נעלב.
אם למשל מישהו יגיד שאמרתי שטות, וברור לי שהוא צודק, יש מצב שאעלב, אבל רק בגלל שאני רתום לזה שהוא צודק (אם כי אצלי בהחלט יש גם מצב שאכיר בטעותי).
אבל אם מישהו יגיד את אותו הדבר כשברור לי שזו לא שטות, לא רק שיש מצב שלא אעלב, אלא שרוב הסיכויים שאהייה משועשע, כי אני לא רתום לזה שמכל חסרונותי הרבים, אני דווקא טיפש.
נראה לי
שאם כבר בשלב מוקדם של העסק, או אפילו עכשיו(!) היית אומר משהו
בסגנון של:
מישהו בעל קבלות בתחום האודיו אמר לי דברים שנראו לי במבט ראשון חכמים, ושיתפתי אותם אתכם.
במבט שני, אני רואה שחלקם אולי נכונים בעיקר עבורי, ולא כל כך לרוב האחרים, וחלקם לא כל כך עומדים במבחן המציאות/ההיגיון
אזי (אולי למעט רוזי1, שאינני יודע אם הוא רק יוצא להגנתך או חושב את מה שהוא חושב באופן עצמאי)
:
- 0 אנשים הייו חושבים שנכנעת או הפסדת -- אם כבר הייו חושבים שיצאת מזה בכבוד
- 0 אנשים הייו חושבים שהיית טיפש/פתי שהאמנת לדברים -- אלה לא דברים כל כך טפשיים על פניהם, והעובדה שאדם "בעל קבלות" אמר אותם מחזקת אותם, אז זה טבעי לחלוטין להתחבר לזה
- 0 אנשים הייו חושבים שהתנהלת לא כשורה במשהו, ו"סולחים" או לא נותנים שום משמעות לכך שלא התייחסת ישירות לטיעונים
אבל כרגע, נראה לי שכל מי שייש משהו בין אזניו שמנוצל באופן אקטיבי, חושב די להיפך, לפחות בחלק מהדברים.
ייתכן עד סביר שחלקם גם לא אוהבים את ההתנהלות
שלי בנושא, אל זה נראה לי משני מהזווית שלך, אלא אם זו הייתה/הנה מטרתך בכל מה שקרה כאן. אני מעריך/מקווה שלא.
עמיר