גיא, אתה לא יכול לומר שאני מנפנף ידיים כשאתה בעצמך מודה בכך שאתה לא יודע מהן ההגדרות הבסיסיות של המונחים בהם אתה משתמש, תראה בקישור שלי מהי ההגדרה של ניפנופי ידיים.
כמו כן, אין שום קשר בין מה שרשמת לגבי המוח ולגבי מה שאני רשמתי. חקר המוח הוא מורכב אך יש תחום שנקרא פסיכואקוסטיקה שבדיוק מתעסק באיך המוח מפרש צלילים, אין קשר לבין איך שהמוח מפרש צלילים לבין שחזור הצליל ע"י רכיב כולשהו (רמקול למשל), שיחזור של צלילים (תדרים) יכול להיות מושלם או לא ואז נדע האם הרמקול יעוות בצורה כלשהי את הצליל ואיך (אפשר ממש לחשב זאת), האם תאהב את העיוות או לא זה בכלל נושא אחר שכבר ידוע עליו המון (גם מחשבות הן בסה"כ זרמים חשמליים שנוצרים בעקבות שחרור נוירוטרנסמיטורים שעוברים בסינמסה ומתחברים לרצפטורים ספציפיים ויוצרים תגובה חשמלית, כן גם פה יש לי קצת מושג על מה אני מדבר ואני לא אכנס לזה מעבר לכך).
כסימוכין נוסף אני ממליץ לקרוא את הכתבה הבאה:
http://www.dtown.co.il/articles/886.html
לסיכומו של עניין, תשאירו את האגו בצד ובבקשה תענו בצורה עניינית.
נמר, לא התכוונתי לומר שכל CD נשמע יותר טוב מתקליט.
הסאונד הסופי תלוי בהמון משתנים, כמו: איכות הממירים (dac/adc) כלי ההקלטה וכמובן המסטרינג, שהוא הבעיה העיקרית כיום כי הציוד היום ברמה מאוד גבוהה.
מה שאני מנסה לומר הוא שאם ניקח את הציוד הכי טוב בתחום האנלוגי והכי טוב בתחום הדיגיטלי ונקליט את אותם צלילים באותם תנאים ובאותו מסטרינג, ונשתמש בכלי השחזור הטובים ביותר (מערכת סטראו) אז ה-CD יהיה יותר נאמן למקור.
חשוב להדגיש שנאמנות טובה יותר למקור לא בהכרח תשמע לך יותר טוב, להפך יש תאוריה שלמה שרשמתי עליה וצירפתי קישור בפוסט קודם שלי כאן, שטוענת שה"אוזן" שלנו אוהבת עיוות.
אני מאמין (בדגש על האמונה) שאתה סולד מדיגיטלי בגלל הסאונד הגרוע שנובע מהמסטרינג הגרוע שנובע מההקלטות החדשות כיום שמורידות את הטווח הדינמי, כאיה לכך אני מביא את הביקורות שלך שבהן אתה משתמש באלבום של תאטרון החלמות כרפרנס שלך למוזיקת רוק. אלבום זה מוקלט בצורה נוראית עם המון קליפינג, וכמהו גם הרבה מאוד הקלטות דיגיטליות אחרות.
יתרה מזאת, לאור ניסיוני אני יכול לומר שכמעט כל ההקלטות משנות התשעים הן כאלו ובהתחשב בעובדה שה-CD קיים רק מ-1980, אין לי בכלל ספק שזו הסיבה ש-CD נשמע לאוזני רבים כל כך גרוע כי הוא אכן כזה, אבל לא בגלל הטכנולוגיה אלא בעיקר בגלל המסטרינג/רמסטרים גרועים.
אפילו עשיתי השוואה של אותן הקלטות דיגיטליות שהוקלטו בשנות השמונים וכאלו שמוכרים כיום וללא ספק הישנים נשמעים משמעותית יותר טוב וגם רואים זאת ויזואלית בתוכנות לעריכת קול, למרות שהטכנולוגית ההקלטה והשחזור הדיגיטלית השתפרה המון.