איכות הסאונד הטובה ביותר בסטרימינג - השירות שאתם לא מכירים!

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
300
נקודות
63
בעשור האחרון עברתי בסטרימינג את אפל מיוזיק (הטוב ביותר ממה שניתן לעשות מנוי בארץ), דיור (לתקופה קצרה, לא הותיר עלי שום רושם), טיידאל (טוב אבל עם דוק של מתכתיות). ובכן, קבלו את המלך הלא חדש במוסיקה קלאסית, לעניות דעתי. לא חדש, כי לא ניסיתי למרות שהשירות הזה מוצע בארץ שנים ארוכות. וזה לא שירות להזרמת מוסיקה אלא בראש וראשונה שירות להזרמת וידאו ומוסיקה. הוא מוגבל יחסית בהיצע (רק תזמורת פילהרמונית אחת, אבל איזו תזמורת ועוד בתוספת ההרכבים הקאמריים שלה): דיגיטל קונצרט הול של התזמורת הפילהרמונית של ברלין, ברלינר פילהרמוניקר - אחת משתי התזמורות הקלאסיות המהוללות ביותר בעולם (השנייה היא הפילהרמונית של וינה). איכות הצליל היא הטובה ביותר ששמעתי בסטרימינג - עומק, רוחב, הולוגרמה, מיקרו פרטים, דינמיות, באס (איכות והידוק) והכל בטבעיות שאין כמותה. כל קטע מופיע בסטריאו רגיל או בהיי רזולושן ומאות קטעים מוצעים בדולבי אטמוס - כל פורמטי הסאונד ניתנים לבחירה מלאה של המשתמש. כמה זה עולה? השבוע הראשון ניתן לנסיון חינם. מנוי לשנה במבצע שיימשך עד 31 בדצמבר 2024 - 450 ₪ במקום המחיר הרגיל 500 ₪.

מה יש בו? לחובבי המוסיקה הקלאסית זה שירות מלא כל טוב. כל הסימפוניות ורוב המוסיקה הסימפונית של כל המלחינים החשובים, כולל מלחיני המאה ה-20 והמאה 21. רוב רפרטואר הקונצ׳רטו לפסנתר, רוב רפרטואר הקונצ׳רטו לכינור, רוב רפרטואר הקונצ׳רטו לצ׳לו. די הרבה מוסיקה קאמרית, מעט אופרות בביצועים קונצרטנטיים, קצת יותר מוסיקה קולית. למאות היצירות הנחשבות לקאנוניות ברפרטואר הקלאסי יש כמה וכמה ביצועים לכל אחת שצולמו והוקלטו בעשרים השנים האחרונות באיכות FULL HD ו-4K. יש גם מאות ביצועים באיכות סאונד מדהימה יחסית לתקופתה משנות השמונים עד סוף שנות התשעים של המאה העשרים באיכות צילום סבירה ברזולוציה סטנדרטית של PAL. מה אין בו - הרפרטואר האופראי מצומצם יחסית וכך גם מוסיקה מתקופת הבארוק. יש המון באך - אבל כמעט ואין מלחינים שקדמו לו. ארכיון האפליקציה מציע חיפוש לפי מלחינים, מנצחים, סולנים וכו׳. יש שידורים ישירים של כל הקונצרטים של התזמורת, אבל העיקר הוא הארכיון. וכמובן אין פרסומות, חוויה חלקה, עשירה, מלהיבה ומענגת ביותר.

החיסרון העיקרי - כאמור, זהו שירות סטרימינג וידאו בראש וראשונה. ולכן מחייב טלויזיה או צג של מחשב נייד או נייח שמתחברים למערכת. למי שאין צג במערכת הסטריאו שלו, יכול להזרים אלחוטית דרך הטלפון או הטאבלט, לא ניסיתי את הדרך הזו כך שאינני יכול להמליץ עליה או להסתייג ממנה. האפליקציה של אולם הקונצרטים הדיגיטלי רצה אצלי על סטרימר APPLE TV שמחובר קווית לפרוססור-קדם מגבר במערכת הסטריאו והסראונד שלי.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,941
נקודות
113
בעבר שקלתי להיות מנוי, אבל החלטתי נגד.

ראשית, זה לא סטרימינג רגיל שניתן להשוואה ישירה מול האתרים הרגילים, שכן, כפי שציינת, הוא כולל וידאו, ומה שחשוב יותר, הוא מוגבל כמעט רק לקונצרטים קלאסיים פומביים, בעיקר תזמורתיים, של תזמורת אחת, הפילהרמונית של ברלין, שהוקלטו בווידאו, וככל שהולכים אחורה בזמן, יש פחות הקלטות.

ההשקפה שהפילהרמוניות של ברלין ווינה הן "הטובות בעולם" היא מיושנת. אין ספק שתזמורת קוֹנְסֶרְטחֶבָּאוּ (Concertgebouw) מאמסטרדם, למשל, לא פחות טובה, ויש גם תזמורות קטנות יותר שהן לא פחות טובות, ובסוגי רפרטואר מסוימים, כמו מוזיקה מלפני התקופה הקלאסית, לגמרי עדיפות. בכלל, מעל רמה מסוימת, אין טוב יותר, רק שונה, ותלוי מאוד במנצח, ביצירה, ובאולם.

כלומר:
  1. למי שלא מתעניין בקלאסית, זה לגמרי לא רלוונטי.

2. למי שלא מסתפק בעיקר ביצירות תזמורתיות זה לא רלוונטי

3. למי שלא מוכן להסתפק בתזמורת אחת זה לא רלוונטי

4. למי שמשתמש בסטרימינג הרבה כדי לדגום ביצועים לפני רכישתם במדיה פיזית ו/או בקבצים, זה לא כל כך רלוונטי.

5. למי שהמערכת שלו לא מחוברת לטלוויזיה/מוניטור זה לא פחות רלוונטי.

6. אני לא יודע אם סטרימרים של אודיו תומכים בזה.

7. אין שם את כל ההקלטות הקלאסיות של התזמורת, שנעשו בסטודיו.

8. לא ידוע לי עד כמה יש שם ביצועים מודעים היסטורית (HIP), אבל בטח לא בכלי תקופה, וגם לא בטוח שעם מיטב המבצעים והסולנים בתחום.

9. כנראה שרוב ההקלטות הן עם מי שהיו המנצחים הראשיים: בעבר הרחוק (עד 1989) קאריאן, אחריו אבאדו (עד 2002), אחריו סיימון ראטל (עד 2018), ומ-2019 קיריל פטרנקו, כלומר המון עם ראטל, שאני לא מתלהב ממנו בכלל, ואבאדו, שלפעמים נפלא ולפעמים פחות.

10. אלה בעיקר קונצרטים פומביים שוטפים של התזמורת, שלא תמיד מתכוננים אליהם כמו לפני הקלטות, ומגיעים כל מיני מנצחים וסולנים אורחים, שלפעמים מוצלחים יותר ולפעמים פחות, מה שיכול להתאים למי שמחפשים חידושים יותר מאשר למי שמחפש את המיטב לכל יצירה.

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
300
נקודות
63
מר קסנר - עבורי איכות הסאונד המרהיבה והמלהיבה מנצחת את כל המגבלות שבהן נקבת. מבחינת הקלטות מודרניות בעשרים השנה האחרונות יש המון עם סיימון ראטל, אבל המון גם עם מנצחים אחרים כמו בלומשטדט וגילברט, ואלו שתי דוגמאות בלבד. מבחינת ביצועים מוקדמים יש כמה עשרות הקלטות עם קאריאן ועוד כמה עשרות הקלטות עם אבאדו ואפילו עם ברנבויים וגם הייטינק ואוזאווה. נסה, שבוע ראשון בחינם. מה אתה יכול להפסיד?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,941
נקודות
113
מר קסנר - עבורי איכות הסאונד המרהיבה והמלהיבה מנצחת את כל המגבלות שבהן נקבת. מבחינת הקלטות מודרניות בעשרים השנה האחרונות יש המון עם סיימון ראטל, אבל המון גם עם מנצחים אחרים כמו בלומשטדט וגילברט, ואלו שתי דוגמאות בלבד. מבחינת ביצועים מוקדמים יש כמה עשרות הקלטות עם קאריאן ועוד כמה עשרות הקלטות עם אבאדו ואפילו עם ברנבויים וגם הייטינק ואוזאווה. נסה, שבוע ראשון בחינם. מה אתה יכול להפסיד?
עבורך אף אחת מהמגבלות אינה רלוונטית ואין מה "לנצח" -- זה תפור עליך.

אבל מדובר במגבלות מאוד ממשיות לגבי אחרים. בעיקר זה שרק מיעוט קטן פה בכלל מאזינים לקלאסי, למשל. אף איכות סאונד לא "תנצח" את זה.

גם לא כולם מחוברים לטלוויזיה/מוניטור, יש להם סטרימרים שאולי לא תומכים בזה בכלל וכו' וכו'.

חוצמזה, למרות שאף אחד לא יכול להאשים אותי שאיכות הסאונד לא מאוד מאוד חשובה לי, בכל זאת גם מה שמושמע בסאונד הזה חשוב לא פחות.

אני לא ממעריצי Blomstedt (ההגייה היא בְּלוּמסְטֶט blum-stet, ולא Blom-shtedt) ו/או גילברט, ואני בטוח שיש לאין שיעור הרבה יותר ראטל.

כששקלתי להיות מנוי, כבר ניסיתי את שבוע החינם שלי, והחלטתי נגד.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,941
נקודות
113
ובמיוחד בשבילך -- @רן לוי -- תרגמתי פוסט בסיסי שכתבתי בפייסבוק לפוסט בפורום מוזיקה על נושא איכות תזמורות.

אולי צריך להוסיף לזה שלהשוות בין תזמורת "רגילה" לתזמורת תקופתית, אפילו בכלים מודרניים, זה להשוות בין תפוחים לתפוזים, כך שבכל מקרה אין הרבה משמעות לדבר על הפילהרמונית של ברלין ווינה כ"טובות בעולם", כמו שהיו אומרים פעם, בלי להתעדכן לגבי תזמורות ענק אחרות ותזמורות תקופתיות.

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
300
נקודות
63
מצטער אבל בשום מקום לא כתבתי שברלין וגם וינה הן התזמורות הטובות ביותר בעולם. כתבתי שהן המהוללות ביותר. מהולל איננו ״הטוב ביותר״ כאמור מונח שבו לא! השתמשתי, אלא גוף שמהללים את איכויותיו, ואני לא חוזר בי מקביעה זו. אתה צודק שברלין איננה תזמורת שמנגנת בכלי התקופה, אלא בכלים מודרניים. הערב ראיתי ביצוע של ברלין עם המנצח טון קופמן (מנצח שמתמחה בניצוח ״תקופתי״) לסוויטה תזמורתית מס׳ 3 של באך, הוא היה לא רע. תזמורת הבארוק של ברמן, וזו רק דוגמא אחת, עושה זאת באופן משכנע הרבה יותר. רק שביצוע הוידאו שלה הוא ביו טיוב, ואיכות הצליל שלו בהקלטה גרועה רק ביחס לאיכות הצליל בהקלטת הוידאו של ברלין.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,941
נקודות
113
מצטער אבל בשום מקום לא כתבתי שברלין וגם וינה הן התזמורות הטובות ביותר בעולם. כתבתי שהן המהוללות ביותר. מהולל איננו רק הטוב ביותר אלא גוף שמהללים את איכויותיו, ואני לא חוזר בי מקביעה זו.
ונראה לך שלא מהללים תזמורות אחרות, ולא בהכרח פחות?

לא שזה משנה משהו, אבל את פרסי הגראמופון של "תזמורת השנה" (בהשתתפות הקוראים) למשל, קיבלו בפעמים האחרונות ה-Concertgebouw, ה-Budapest Festival Orchestra והשנה הפילהרמונית הצ'כית.

וחוצמזה, מהולל זה לא "רק הטוב ביותר", כי לא תמיד מהללים את הטוב ביותר, וגם שאלה מי הם ה"מהללים" ולמה צריך להתעניין בשבחיהם.
זה שאיזשהם מבקרים היללו לא אומר הרבה, ורוב האחרים אומר עוד פחות.

ואכן זו לא תזמורת שמנגנת בכלי התקופה, אלא בכלים מודרניים. הערב ראיתי ביצוע של ברלין עם המנצח טון קופמן (מנצח שמתמחה בניצוח ״תקופתי״) לסוויטה תזמורתית מס׳ 3 של באך, הוא היה לא רע. תזמורת הבארוק של ברמן, וזו רק דוגמא אחת, עושה זאת באופן משכנע הרבה יותר.
בדיוק, ברפרטואר הזה, תזמורות אחרות גם "מהוללות" יותר וגם טובות יותר מהברלינאים והווינאים.

אתה יכול לא לחזור בך מהקביעה, אבל היא בעליל לא רלוונטית ואפילו לא נכונה.

נערך לאחרונה ב:

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
בעשור האחרון עברתי בסטרימינג את אפל מיוזיק (הטוב ביותר ממה שניתן לעשות מנוי בארץ)
זה מוזר שאתה אומר את זה (למרות שאני לא מפקפק בחוויה שלך), כיוון שלמיטב ידיעתי\זכרוני, אפל "מנרמלת" את כול הטרקים כולל לוסלס, עד ל LUFS 16- , כששירות כמו יוטיוב למשל "מסתפק" ב 14-.
זה אומר שהם "מתערבים" יותר במאסטר מאחרים, כולל נירמול ווליום, וגם אלגוריתמיקה "אנטי קליפינג" שמיושמת גם אחרי שלב הנירמול.

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
300
נקודות
63
אלו המסקנות שלי, ואלו גם המסקנות של חמישה חברים לתחביב האודיופיליה שהיו כאן בחודשים האחרונים מאז עברתי לאפל מיוזיק. זאת,, בהשוואה ראש מול ראש של טיידאל דרך רון מול אפל מיוזיק. מבחינתי וגם מבחינתם העיקר התוצאה, מצידי אפל יכולים לעשות מה שהם רוצים עם הקובץ מאסטר שאותו הם מקבלים מחברות המוזיקה השונות.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,941
נקודות
113
סוויטה תזמורתית מס׳ 3 של באך, הוא היה לא רע. תזמורת הבארוק של ברמן, וזו רק דוגמא אחת, עושה זאת באופן משכנע הרבה יותר
יש את Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, שהיא תזמורת HIP בכלים מודרניים, ויש את Bremer Barockorchester (כש‑Bremer משמעותו של/מ‑Bremen), שמנגנים בכלי תקופה -- ככל שהצלחתי לראות בחטף, הם אכן משתמשים בקשתות בארוק.

בחיפוש קצרצר לא מצאתי הקלטות שלהן לא של suite 3 ולא של overture 3, שכך הסוויטות התזמורתיות נקראות במקור. כן מצאתי את ה‑Badinerie מהסוויטה מס. 2 עם תזמורת Bremer מנגנת ב‑Bremen.

אשמח ללינק לסוויטה השלישית.

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
164
נקודות
43
בעשור האחרון עברתי בסטרימינג את אפל מיוזיק (הטוב ביותר ממה שניתן לעשות מנוי בארץ), דיור (לתקופה קצרה, לא הותיר עלי שום רושם), טיידאל (טוב אבל עם דוק של מתכתיות). ובכן, קבלו את המלך הלא חדש במוסיקה קלאסית, לעניות דעתי.

בעשור האחרון עברתי בסטרימינג את אפל מיוזיק (הטוב ביותר ממה שניתן לעשות מנוי בארץ), דיור (לתקופה קצרה, לא הותיר עלי שום רושם), טיידאל (טוב אבל עם דוק של מתכתיות). ובכן, קבלו את המלך הלא חדש במוסיקה קלאסית, לעניות דעתי. כמה זה עולה? השבוע הראשון ניתן לנסיון חינם. מנוי לשנה במבצע שיימשך עד 31 בדצמבר 2024 - 450 ₪ במקום המחיר הרגיל 500 ₪.
הי רן,
שמעת הזרמה ב TIDAL בגרסת MAX- 24-96?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור